10 forrás az ellátási lánc elemzésének elsajátítására

Az ellátási lánc menedzsment egy összetett folyamat, és az ellátási lánc elemzése segít a logisztikai és ellátási lánc menedzsment környezet javításában.

Az analitika segítségével elemezheti a különböző eszközökből gyűjtött adatokat, és valós idejű betekintést nyerhet belőlük, amelyek felhasználhatók a folyamat hatékonyabbá tételére.

Ahhoz, hogy kitűnjön ezen a területen, segítséget kérhet különféle tanulási forrásokból. Először azonban vessen egy pillantást az ellátási lánc elemzésének jellemzőire és előnyeire.

Supply Chain Analytics funkciók

 • Valós idejű adatokat generál és dolgozhat fel különböző eszközökből
 • Gyűjtse és rendszerezze a strukturálatlan adatokat több forrásból
 • Javítsa a készlettervezést és ütemezést az ügyfelek válaszainak elemzésével
 • Csökkentse a szilárd adatok mennyiségét egy szervezetben
 • Azonnal azonosítsa a problémákat és javítsa ki őket

Az ellátási lánc elemzésének előnyei és használati esetei

Az alábbiakban felsoroljuk az ellátási lánc elemzésének előnyeit:

 • Valós idejű információkkal segíti az események hatékony tervezését és ütemezését
 • Előrejelzést kaphat a fogyasztói keresletről, amely segít az erőforrás-kezelésben
 • Friss információkat kínál a legújabb piaci trendekről
 • Csökkentse a vásárlási költséget
 • Optimalizálja az SCM folyamatot a gyártás és a működés nyomon követésével
 • Logisztikai fejlesztés valós idejű adatokkal
 • Növelje az ügyfelek elégedettségét

Az ellátási lánc elemzésének felhasználási esetei iparágonként változnak. A hatókör azonban magában foglalja a tervezést, a beszerzést, a logisztikát, a termelést és az üzemeltetést, a kockázatkezelést, a kereslettervezést, az előrejelzést, a költségeket, a rezsikövetést stb.

  Hogyan készítsünk biztonsági másolatot a Gnome Shell asztali beállításairól Linuxon

Nézzünk meg néhány tanulási forrást az ellátási lánc elemzéséhez.

Bevezetés az ellátási lánc elemzésébe

Ez az Udemy-tanfolyam a leíró és előíró analitika alapjait kínálja az ellátási lánc kihívásainak kezelésére. Ezenkívül megismerteti Önt azokkal az analitikai eszközökkel, amelyek segítségével előre jelezheti a keresletet, értékelheti a termelési eredményeket, és termékmix-stratégiákat hozhat létre.

Ez a tanfolyam 5 óra igény szerinti videóból és 9 letölthető forrásból áll. Ezenkívül élethosszig tartó hozzáférést kap a teljes kurzusforrásokhoz. Ehhez a tanfolyamhoz az érdeklődőknek rendelkezniük kell a Microsoft Excel alapismereteivel, üzleti érzékkel, valamint a gyártási vagy logisztikai ismeretekkel.

RA: Data Science and Supply Chain Analytics Python segítségével

Ez az Udemy kurzus ideális az ellátási lánc adattudományának, a Pythonnak, a készletkezelésnek, a lineáris programozásnak, az előrejelzésnek és az árképzésnek a tanulásához. Olyan technikákat tanít meg az ellátási láncról, amelyekről korábban nem hallott, amelyek segítenek sikeres ellátási lánc menedzserré vagy ellátási lánc adattudóssá válni.

Megtanulja továbbá a bevételkezelést és az ügyfelek, termékek és beszállítók szegmentálását. A tanfolyam 37 óra igény szerinti videóból és 128 letölthető forrásból áll. Ehhez az Excel, az Anaconda és a spyder ismerete is szükséges.

RA: Adattudomány és ellátási lánc elemzése R.-vel

Ezen az Udemy-tanfolyamon megtanulhatja az R-t, a készletoptimalizálást, az ellátási lánc adattudományát, a gépi tanulást, a big data előrejelzését és a bevételkezelést. A kurzus további témakörei közé tartozik a készletpolitika, a termékajánlások, az előrejelzés és az elemzés, az ároptimalizálás és az ügyfelek szegmentálása.

Ehhez a kurzushoz ismernie kell a Microsoft Excel programot, és motiváltnak kell lennie az R elsajátítására. 38 órányi igény szerinti kurzussal és 157 letölthető forrással rendelkezik.

Supply Chain Analytics specializáció

Azok az emberek, akik érdeklődnek az ellátási lánc elemzői karrierjük iránt, csatlakozzanak a Coursera tanfolyamhoz. Segítségével elsajátíthatja az adatvezérelt eszközöket a jobb ellátási lánc teljesítményéhez. Mivel segít megérteni az ellátási lánc környezet fájdalmas pontjait, könnyedén rangsorolhatja a problémákat.

  10 legjobb eszköz a képek elmosódásának megszüntetésére és a fényképminőség javítására

Ezenkívül hatékony logisztikai stratégiák kidolgozására és a vállalati elosztási rendszerek keresletének és kínálatának tervezésére tanít. Ez a 100%-ban online kurzus rugalmas időbeosztással rendelkezik, és 5 hónap alatt, körülbelül heti 2 órás ütemben fejezhető be.

IIM Calcutta Supply Chain Analytics

Ez a Coursera-tanfolyam megtanítja Önnek az ellátási lánc elemzésének felhasználását az üzleti hatékonyság és az üzleti életben végbemenő szemléletes változás érdekében. Segít megoldani a termelési, elhelyezési, raktárkiválasztási, raktározási, készlettervezési és árképzési döntéshozatali problémákat még korlátozott erőforrások mellett és dinamikus forgatókönyvek esetén is.

Ennek az online és saját tempójú kurzusnak a hossza körülbelül 6 hónap, ha hetente 6-8 órát tud ráfordítani.

Supply Chain Analytics

Ez az edX-tanfolyam segít az ellátási lánc elemzésének alapvető módszereinek elsajátításában, mint például a statisztika, a valószínűségszámítás, a regresszió és az optimalizálás. Ebben a gyakorlati kurzusban táblázatokat kell használni a valós esettanulmányokban található megközelítések alkalmazásához.

Itt megtanulhatja az alapvető elemzési módszereket, az ellátási lánc statisztikákat, az optimalizálási modellek megfogalmazását és feloldását, valamint az alapvető valószínűségi modellek alkalmazásának módszereit. Ez az oktató által vezetett kurzus saját tempójú, és 15 hetet vesz igénybe, ha heti 8-12 órát tud tölteni.

A tanfolyam nyelve angol, a feliratok angol, spanyol és japán nyelven érhetők el. A statisztika és a valószínűségszámítás alapjai mellett a középiskolai algebrával és a matematikai alapfogalmakkal is tisztában kell lenniük a résztvevőknek.

Supply Chain Analytics Foundations

Ez a LinkedIn Learning tanfolyam az ellátási láncok és az elemzés alapjait tartalmazza. Ebből megtudhatja, hogyan fejlesztenek a vállalkozások ellátási láncelemző programot. Ezenkívül meg fogja érteni az ellátási láncok javítására használt fontos elemző eszközök és megközelítések használatát.

  Hogyan használjuk a Snap kamerát a zoomon

Más olyan témakörök is szerepelnek itt, amelyek szükségesek ahhoz, hogy nagyon áhított szakemberré váljanak, mint például az előrejelzés, a feltérképezés, a zavarok és a kockázatkezelés. A tananyag elérhető okostelefonról vagy táblagépről. 4 fejezetből álló vetélkedőt is tartalmaz, és a kurzus sikeres befejezése után egy tanfolyamot kínál.

Supply Chain Analytics

Ez a könyv üzletközpontú áttekintést nyújt az ellátási lánc kezeléséről, és megtanítja, hogyan alkalmazzon olyan technológiákat, mint az adatelemzés és a gépi tanulás ezen a területen. Ezenkívül bemutatja az adatelemző és programozó szoftverek vonatkozó fogalmait és technikáit.

Ezenkívül megtanulja fejleszteni a döntéshozatali hatalmat a modern ellátási láncokban. Ez az erőforrás lefedi a kereslet- és kínálatkezelést, a szállítás optimalizálását, a raktározást és a készletellenőrzést, valamint egyéb fontosabb ellátási lánc folyamatokat.

Ellátási lánc elemzése és modellezése

Ez a könyv segít megbirkózni az ellátási lánc menedzsment kihívásaival, például az üzleti modellekkel és a matematikai modellezéssel.

Ez a könyv számos, az ellátási láncra vonatkozó üzleti elemzési modellt tartalmaz, így ezekre vonatkozó ismereteket bővítheti. Esettanulmányokat és online forrásokat, például előadásdiákat is tartalmaz.

Ez az erőforrás magában foglalja az ellátási lánc tervezését, a kereslet előrejelzését, a termékelosztást, az egy- és többcélú optimalizálást, az útválasztási és szállítási ütemezési modelleket, valamint a teljes ellátási lánc szimulációját.

Supply Chain Analytics

A könyv elolvasása során megismerheti az adatelemzést és annak hatékony felhasználását az ellátási lánc kezelésében. Példákkal írja le a kulcsfontosságú ellátási lánc folyamatokat, beleértve a big data-t, az adatbányászatot, az optimalizálást és a számítási felhőt.

Az erőforrás az ellátási lánc alapvető folyamataira is összpontosít, ahol analitikai technikákat alkalmazhat a folyamatos fejlesztés érdekében. Mind az ellátási lánc menedzsment hallgatói, mind vezetői számára vezetői szakértelmet és technikai készségeket kínál a jobb döntéshozatalhoz.

Becsomagolás

Az ellátási lánc elemzése egy fejlődő tudományág, ahol új adatmodellek és -alkalmazások jelennek meg, és idővel kerülnek bevezetésre. A legjobb gyakorlatok és a jobb döntéshozatal érdekében ezen a területen ismernie kell a legújabb koncepciókat és technikákat.

A fent említett források bármelyikéből segítséget kérhet az ellátási lánc elemzésének elsajátításához. Olvassa el a Blockchainről az ellátási láncban és az APICS-tanúsított CSCP-tanúsítvány megszerzéséről is.