Windows 10 telepítési adathordozó létrehozása: 3 módszer

Kulcs elvitelek

 • A Windows Media Creation Tool segítségével hozza létre a Windows 10 telepítési adathordozóját.
 • Alternatív megoldásként töltse le a Windows 10 ISO-t közvetlenül a Microsofttól a gyorsabb módszer érdekében.
 • A telepítés befejezéséhez írja be a Windows 10 telepítési adathordozóját USB-re vagy lemezre.

Függetlenül attól, hogy egy dedikált frissítéssel vagy egy fényes új Windows 10 licenccel érkezett a Windows 10-hez, végül vissza kell állítania vagy vissza kell állítania a Windows 10-et.

A Windows 10 telepítésének számos módja létezik, és minden a Windows 10 telepítési adathordozójának létrehozásával kezdődik.

A Windows 10 telepítési adathordozójának létrehozásához az első és legkézenfekvőbb választás a Windows Media Creation Tool. Ez az alkalmazás lehetővé teszi a Windows 10 Home vagy Pro verziójának letöltését, és mindkettőhöz választhat a 32 bites vagy a 64 bites verzió közül. A választást követően telepítheti közvetlenül egy USB-meghajtóra, vagy letölthet egy vagy kettős felhasználású Windows 10 ISO-t, hogy később telepítse lemezre.

 • Töltse le a Windows Media Creation Tool.
 • A letöltés után futtassa az alkalmazást, és válassza a Telepítési adathordozó létrehozása másik számítógéphez lehetőséget. A Windows 10 ISO letöltődik az alkalmazáson belül, és készen áll a verzió, a rendszerarchitektúra és a Windows 10 telepítési adathordozójára felvenni kívánt verziók kiválasztására.
 • Ha közvetlenül USB-re vagy lemezre telepít, kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a telepítés befejezéséhez. Ha a Windows 10 rendszert tovább telepíti, olvassa el a következő részt a rendszerindító adathordozók létrehozásáról.

    5 módszer az alkalmazások megnyitására Windows 10 rendszeren

  2. Töltse le a Windows 10 ISO Direct rendszert a Microsofttól

  A Windows 10 közvetlenül letölthető a Microsofttól, a Windows Media Creation Tool nélkül. A Windows 10 ISO hosszú ideig elérhető volt a Microsoft Tech Bench Upgrade Programból, bár ez a lehetőség már nem elérhető. Van azonban egy alternatív módszer a Windows 10 ISO letöltésére.

 • Irány a Windows 10 ISO letöltési oldal.
 • Nyomja meg az F12 billentyűt a Fejlesztői beállítások megnyitásához.
 • Nyomja meg a CTRL + Shift + M billentyűkombinációt a weboldal felett megjelenő Eszköz váltása eszköztár megnyitásához. A legördülő menüből válassza a Reszponzív lehetőséget, majd nyomja meg az F5 billentyűt az oldal frissítéséhez.
 • Amikor az oldal újra betöltődik, válassza ki a Windows 10 legfrissebb kiadását a legördülő menüből, majd Erősítse meg a letöltést.
 • Ezt a közvetlen Windows 10 ISO-letöltési módszert sokkal gyorsabban találtam, mint a Windows Media Creation Tool-t. Az ISO letöltése után lépjen az alábbi szakaszra.

  Ha letöltött egy Windows 10 ISO-t a későbbi telepítéshez, létre kell hoznia a rendszerindító Windows 10 telepítési adathordozót egy ISO-író eszközzel. A Windows 10 ISO-ját USB flash meghajtóra vagy lemezre írhatja. Mindkét lehetőségre vonatkozó utasításokat alább találja.

  Windows 10 USB telepítési adathordozó

  USB-telepítési adathordozó létrehozásához ISO-USB-íróeszközre lesz szüksége. használom Rufusde sok más ISO-USB-íróeszköz-lehetőség is létezik.

 • letöltés és telepítés Rufus.
 • Válassza ki a cél USB-eszközt a legördülő menüből, majd válassza ki a Windows 10 ISO-t. A Rufus automatikusan frissíti a tulajdonságokat és az írási beállításokat.
 • Nyomja meg a Start gombot a Windows 10 ISO-fájl USB-meghajtóra írásához.
 • Az égési folyamat a számítógéptől függően változhat, de általában körülbelül 10-15 percet vesz igénybe.

  Windows 10 lemeztelepítő adathordozó

  Nem kell USB-t használnia a telepítési adathordozó létrehozásához. Sokan a hagyományos lemezes megközelítést részesítik előnyben, és számos ingyenes alkalmazás segíti a munka elvégzését. Ebben a példában azt fogom használni ImgBurn.

    A Mono hang engedélyezése a Windows 10 rendszeren

 • letöltés és telepítés ImgBurn.
 • Most válassza a Képfájl írása lemezre lehetőséget.
 • A következő ablakban válassza ki a Fájlok keresése ikont, amely mappaként néz ki, majd tallózással keresse meg és válassza ki a Windows 10 ISO-kódját.
 • Állítsa be a célt a legördülő menüből, majd állítsa az írási sebességet MAX értékre.
 • Ha készen áll, nyomja meg az ISO to disc ikont az írási folyamat elindításához.
 • Már van Windows lemeze, de szeretne ISO-t létrehozni? Így hozhat létre rendszerindító USB-meghajtót a Windows CD-ről.

  3. Felügyelet nélküli Windows 10 telepítés

  Ha nagyon szorít az idő, estére indul, vagy egyszerűen csak más feladatai vannak a Windows 10 telepítése közben, megpróbálhatja a felügyelet nélküli telepítést. A felügyelet nélküli telepítés olyan, amilyennek hangzik: nincs bemenet a telepítés során. Csak egy kis előzetes beállításra van szükség.

  A cikk ezen részéhez készítek egy indítható USB-t.

  Először is létre kell hoznia egy Autounattend.xml válaszfájlt. Ez a válaszfájl megtalálható lesz a rendszerindító USB-n, és „megválaszolja” a kérdéseket a Windows 10 telepítése során.

  Hozd létre a válaszfájlt

  Irány a Windows válaszfájl-generátor (WAFG). Adja meg Windows 10 termékkulcsát, vagy használja a WAFG által biztosított általános termékkulcsot. A Windows 10 általános termékkulcsai lehetővé teszik a telepítés befejezését, mielőtt egyedi kulcsot adna meg a telepítés után.

  Most válassza ki azokat a beállításokat, amelyeket bele szeretne foglalni a felügyelet nélküli telepítésbe. Például az EULA elfogadása, az automatikus aktiválás kihagyása, a licenc újraélesítésének kihagyása, a beállítási nyelv, a számítógép nevének, a billentyűzet nyelvének és a beviteli módnak a megadása, az expressz adatvédelmi és megosztási beállítások használata stb.

    Javítás: Nem tudtunk csatlakozni a frissítési szolgáltatáshoz a Windows 10 rendszerben

  Adja meg a partíció beállításait

  Ezután adja meg a partíció beállításait a Windows 10 felügyelet nélküli telepítéséhez. Fontos, hogy ezek a beállítások helyesek legyenek. Ha nem megfelelő lemez- és partícióinformációt használ, törölheti az adatokat a rendszer másik meghajtójáról.

  Kezdésként döntse el, hogy a Windows 10 tiszta telepítését vagy a rendszer frissítését hajtja végre. Ha a tiszta telepítést választja, állítsa a Lemez törlése beállítást Igen értékre. Válassza ki a telepíteni kívánt lemez számát. Ha nem biztos a lemez számában, írja be a lemezkezelés szót a Start menü keresősávjába, és válassza ki a Legjobb egyezést. Jegyezze fel a lemez számát és a partíció számát, amelyre a Windowst telepíti. Használja referenciaként a következő képeket:

  A 0-s lemezre fogok telepíteni. Válassza a Yes to Main Partition Active opciót. Győződjön meg arról, hogy a fő partíció formátuma NTFS. Adjon nevet a fő partíció címkéjének. Győződjön meg arról, hogy a fő partíció betűje megegyezik a partíció sorrendjével, például a C: partícióm megegyezik a kettes számú partíció sorrenddel.

  Végül adja meg felhasználói fiókja adatait, beleértve a felhasználónevet, azt, hogy engedélyezni kívánja-e az UAC-t, és hogy engedélyezze-e fiókjában az automatikus bejelentkezést. Minden készen áll!

  Töltse le és másolja a válaszfájlt

  Görgessen le a konzoldobozhoz. Töltse le az Autounattend.xml fájlt a doboz alatt található Letöltési fájl segítségével.

  A felügyelet nélküli Windows 10 telepítési adathordozójának befejezéséhez kövesse a cikkben korábban ismertetett Windows 10 telepítési adathordozó készítése című részt. Ha befejezte a Windows 10 telepítésének USB flash meghajtóra vagy lemezre írását, az Autounattend.xml fájlt a gyökérkönyvtárba kell másolnia a telepítési fájlokkal együtt.

  Amikor legközelebb telepítenie kell a Windows 10-et, a teljes folyamat automatizálva lesz, így szabadon ihat teát és egyen pogácsát.

  Most már ismeri a Windows 10 telepítési adathordozók létrehozásának három fő módszerét. Az alábbi módszerek bármelyikét használhatja a Windows 10 tiszta telepítéséhez. Mielőtt elkezdené a tiszta telepítést, győződjön meg róla, hogy minden fontos fájlról biztonsági másolatot készít egy biztonságos helyre – nem ugyanarra a meghajtóra, amelyre telepíteni fogja!