Ez a számítástechnika jövője?

Kulcs elvitelek

 • Az Apple Vision Pro kiváló minőségű kijelzőket, lenyűgöző szem- és kézkövetést, valamint magával ragadó VR-környezetet kínál.
 • A fejhallgató kényelme változhat, olyan problémákkal, mint a súly észrevehető, és több alkatrész beállításához van szükség.
 • A Vision Pro operációs rendszerén van még mit javítani, az EyeSight-ot finomítani kell, és 3500 dollárért a praktikum a legtöbb fogyasztó számára aggályos.

A Apple Vision Pro az Apple első Mixed Reality headsetje, és az első új belépő egy termékkategóriába az Apple Watch óta. Olyan élményt kínál, amely sok embert lenyűgöz, aki használja. De vannak hátrányai, és az ára nemcsak elérhetetlenné teszi a legtöbb fogyasztó számára, hanem arra kényszeríti a felhasználókat és a véleményezőket, hogy megkérdőjelezzék, hogy ennek a terméknek hová kellene illeszkednie az ökoszisztémánkban és a mindennapi életünkben.

Apple Vision Pro

Az Apple Vision Pro egy figyelemre méltó technológia, amelyet igazán szórakoztató használni, és ismét egy kis izgalmat visz a technológiai térbe. De ez nem tökéletes, és a problémák megkérdőjelezhetik, hogy a térbeli számítógépek vagy a vegyes valóságú fejhallgatók megérdemlik-e a helyet a mindennapi életünkben.

Apple márka

Kijelző típusa Micro-OLED

Tárhely 256GB-1TB

Csatlakozás Wi-Fi 6, Bluetooth 5.3

Az akkumulátor élettartama két óra

Követési technológia Szem- és kézkövetés

Súlya 600-650g

Frissítési frekvencia Akár 100 Hz

M2 és R1 processzor

RAM 16 GB

Profik

 • Kiváló minőségű mikro-OLED kijelzők
 • Nagyszerű megjelenésű dizájn
 • Lenyűgöző szem- és kézkövetés
 • VR környezetek

Hátrányok

 • A kényelem siker vagy hiányosság
 • Drága
 • Nem sok alkalmazás
 • A FOV nem jó
 • A szöveg elmosódott lehet a képernyőkön az áthaladáskor

Nagyon Apple fejhallgató kialakítás

Will Graf / MakeUseOf

Kezdjük a headset kialakításával. A felhasznált anyagokat tekintve a headset üvegből készült, az eleje némi műanyag (JerryRigMinden kiderült), és alumínium. A fülhallgató több szempontból is egyértelműen mutatja az Apple tervezési nyelvét.

Például a szalagok eltávolítására szolgáló narancssárga húzófülek az Apple Watch Ultra narancssárgára emlékeztetnek, valamint az Apple Watch Digital Crown és oldalsó gombjára. A fejhallgató a többi Apple-termék tervezési jellemzői mellett is újszerűnek, futurisztikusnak és elegánsnak tűnik. Kiváló minőségű érzés, aminek kell is, mert sokba kerül.

A Vision Pro egy gyönyörű hardver, és nagyon tetszik a kinézete.

Kényelem és illeszkedés, ami üthet és hiányzik

Will Graf / MakeUseOf

Sok tudósítás és vita zajlott a Vision Pro online kényelméről és súlyáról. Vitathatatlan, hogy ennek a fülhallgatónak a legkritikusabb szempontja az, hogy mennyire kényelmes az emberek számára. Mert ha nem megfelelő az Ön számára, akkor nem akarja hosszú munkamenetekre használni, vagy egyáltalán nem akarja használni.

Will Graf / MakeUseOf

A Vision Pro-hoz két zenekar tartozik: a Solo Knit Band és a Dual Loop Band. A Solo Knit Band messze a legmenőbb megjelenésű, és hihetetlenül puha anyagot használ. Azonban a Dual Loop Band lehet a legkényelmesebb, mert segít a fejhallgató súlyában. Az én használatom során a Solo Knit Band elég nagy nyomást gyakorolt ​​a homlokomra, hogy a fülhallgató szorosan illeszkedjen, így hosszabb használat esetén a Dual Loop Band jobb volt számomra.

Az Apple Vision Pro három összetevőből áll, amelyeknek igazodniuk kell az egyénhez, hogy kényelmes legyen: a Light Seal, a Light Seal Cushion és a pánt. Ha kipróbálja a Vision Pro-t, vagy úgy dönt, hogy megvásárol egyet, akkor ezekkel a komponensekkel kell végigjátszania, hogy megtalálja a megfelelőt. Amikor bemutatót készít, vagy felkeresi az Apple webhelyét, hogy Vision Pro-t rendeljen, le kell szkennelnie az arcát egy Face ID-t használó iPhone vagy iPad segítségével a megfelelő Light Seal megtalálásához.

Amikor megrendeltem a Vision Pro-t, megkaptam a 21 W-os Light Sealt, amely népszerűnek tűnik. Ne aggódj, ha aggódsz, rossz fénypecsétet kapsz. Az Apple Store-ban kicserélheti. Kicseréltem az enyémet egy 22 W-os Light Seal-re, azt hittem, hogy az jobban megfelelne, de sajnos nem így volt.

Will Graf / MakeUseOf

Így volt még egy 21 W-os rendelésem, mivel ez tűnt a legmegfelelőbbnek számomra, és azt mondták, hogy az Apple visszafizeti a pénzemet, amint megkapja a 22 W-os Light Sealt. Nem győzöm elégszer hangsúlyozni, hogy ha Vision Pro-t tervez vásárolni, akkor az Apple Store-ban szerelje fel, amikor átveszi, és szánjon időt arra, hogy biztosan jól álljon.

Egy dolog, amit sokan észrevettek az Apple Vision Pro kipróbálásakor, az eszköz súlya. Mivel a headset főleg üvegből és alumíniumból készül, biztosan nem könnyű. A Vision Pro tömege 600-650 g lehet (attól függően, hogy melyik fejpántot és Light Sealt használja). Bár ez nem volt üzlettörés, legalábbis számomra, szeretném látni, hogy az Apple csökkenti a súlyt a második generációra, mert még mindig éreztem ezt a használat során.

  15 adatelemzési kurzus a karrier növekedéséhez

Végső soron a fülhallgató kényelme nem univerzális. Személytől függ, hogy melyik szalag működik a felhasználónak, a Light Seal és a Light Cushion. Akárhogy is, a headset nem könnyű. Érzi, és összességében a headset viselése hosszú időn keresztül kényelmetlenül érezheti magát, akárcsak nálam.

Szem- és kézkövetés, amely lenyűgöző, de nem tökéletes

Kép jóváírása: alma

A Vision Pro operációs rendszerében való navigáláshoz a szemével és a kezével mutogathat, kattinthat körbe, és hangjával töltheti ki a szöveget. Valaminek kiválasztásához koppintson a hüvelyk- és a mutatóujjára, miközben azt nézi, amit ki szeretne választani. Egyszerűen megérinthet egy alkalmazást a navigáláshoz, hasonlóan ahhoz, mint egy alkalmazást érintőképernyőn. A Vision Pro szemkövetése a helyén van. Nem tapasztaltam sok késést, amikor megpróbáltam kiválasztani valamit.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lenne tanulási görbe. Amikor elkezdtem használni a Vision Pro-t, észrevettem, hogy néha véletlenül kiválasztok valamit, még akkor is, ha gyorsan rápillantok.

A kézi követés is elég jó, de nem golyóálló. Azt mondanám, hogy az esetek 85%-ában működik. Lényegében a kezének a fejhallgatón lévő kamerák felé kell néznie; különben megküzdhetnek a csap regisztrálásával. Voltak olyan esetek is, amikor a Vision Pro néha nem regisztrált semmit, még ha a kezem azon az általános területen volt is, ahol a headsetet fel kell vennie.

Tönkreteszi az általános élményt? Nem nekem, de bosszantó volt, amikor találkoztam vele. Remélhetőleg ez valami szoftverrel kapcsolatos, és a jövőben javítható. Ettől függetlenül a Vision Pro navigációjához használt kézmozdulatok intuitívak, és meglehetősen gyorsan felveheti őket.

Vision Pro Experience: Bepillantás a jövőbe

Az Apple Vision Pro által nyújtott kiterjesztett valóság élmény a zászlóshajó attrakció. Az alkalmazások megragadása és mozgatása a saját kezével azonnal olyan érzést kelt, mintha a jövőben élne. És ez az érzés kissé nyomot hagy benned. Amikor abbahagytam a Vision Pro használatát, meg akartam ragadni a monitorom ablakait, hogy mozgassam őket, és közelebb hozzam magamhoz.

A Vision Pro segítségével úgy érzi, hogy alkalmazásai a környezetében vannak. Dolgozhat például egy álló íróasztalnál, ahol mindenhol ablakok vannak, és ha felfelé mozgatja az íróasztalt, az alkalmazásai együtt mozoghatnak vele, ami hihetetlen. Az alattuk lévő térben is árnyékokat vetítenek. A Vision Pro kijelzőinek minősége segít abban, hogy az élmény olyan jó legyen, ahogy van. Két kijelző van, mindegyik szemhez egy, és mico-OLED technológiát használnak.

Felbontásuk is meghaladja a 4K-t, így az alkalmazások és az alkalmazásokban található szövegek jól néznek ki, ha rájuk fókuszál. Ez a fő oka annak, hogy a fülhallgatón nagyon élvezetes a tartalom megtekintése, különösen az Apple TV-n keresztüli 3D filmek esetében.

Az egyik terület, amelyről igazán jobb lenne az Apple Vision Pro, a látómező (FOV). Az Apple hirdetései és marketingjei arra késztetik az embert, hogy amikor felveszi a headsetet, mindent úgy lát, mint a való világban. Ez egyszerűen húzódzkodás, szerintem.

Amikor felhelyezi a headsetet, alapvetően fekete szegélyt lát a képernyők körül. És nem diszkrét, hanem azonnal észrevehető. Egyszerűen nem tesz igazat ennek a fülhallgatónak.

A Vision Pro termelékenységi jellemzői vonzottak kezdetben a headset birtoklásában. Számomra a termelékenység jövője szempontjából fontos, hogy a meglévő beállításokkal dolgozhasson, és az ott lebegő alkalmazások mellett. A headset azonban nem váltotta be teljesen az elvárásaimat ezen a téren.

Ha egy másik kijelzőt néz a Vision Pro áteresztőjével (amivel később foglalkozunk), a szöveg meglehetősen homályos lehet, hacsak nincs elég közel a monitorhoz. Ezenkívül a fejhallgató viselése okozta kényelmetlenség is szóba jöhet, ha több órát tervez dolgozni. Úgy gondolom, hogy ha valóban a Vision Pro-val szeretne dolgozni, és jó tapasztalatokat szeretne szerezni, akkor a headsetben lévő alkalmazásokat kell használnia.

A fenti áthárítási problémák, hiányzó alkalmazások (pl. Ulysses), és a fejhallgató viselésének terhe az arcodon. Nincs azonban kétségem afelől, hogy a kiterjesztett valóságnak valamikor nagyobb szerepe lesz a termelékenységben.

Will Graf / MakeUseOf

A másik oldalon az egyik olyan funkció, amelyet igazán élveztem a Vision Pro-ban, amire nem is számítottam, az volt, hogy fényképeket és videókat nézhetek vele. Az volt az érzésem, hogy jobban kötődöm az emlékeihez, amikor a headsetben néztem őket, mint egy normál kijelzőn. A Vision Pro használata megerősítette a technológia iránti szeretetemet, mivel megfelelő használat esetén javíthatja az emberi élményt.

Amellett, hogy fényképeket és videókat készíthet telefonjáról, hogy megtekinthesse a headseten, a Vision Pro 3D térbeli képeket és videókat is készíthet. A Vision Pro segítségével videók készítése és lejátszása egy másik tapasztalat, amelyet kissé nehéz leírni. Szinte olyan érzés, mintha valóban újraélnéd az elkapott pillanatot.

Készítettem egy videót, amint körbe-körbe járok az irodámban, felkapom a telefonomat, és kinyitottam egy szekrényajtót; úgy érezte, hogy tényleg megismétlődik. De nem tökéletes. Még mindig láttam, hogy a környezetem egy része elhalványul a videó alatt, ami arra emlékeztetett, hogy nem az igazi.

  Hogyan lehet kijavítani, hogy az Időjárás alkalmazás nem frissül az iPhone-on

Kép jóváírása: alma

Az ilyen videók készítésének azonban van egy végzetes hibája: az ilyen videók készítéséhez Vision Pro-t kell viselnie. Az iPhone 15 Pro Max-ról szóló áttekintésemben azt mondtam, hogy az iPhone-nak szüksége van térbeli videók készítésére, és hogy a legtöbb ember nem akarja viselni a Vision Pro-t fotók és videók készítéséhez, és én továbbra is ehhez tartom magam.

A Vision Pro-val készült videók érezhetően magával ragadóbbak, minden bizonnyal a hardverbeli különbségnek köszönhető. Nagyszerű, hogy az ilyen típusú videók készítésének képessége fantasztikus. Az Achilles-sarka azonban az, hogy viszonylag nehéz és finom headsetet kell viselnie, hogy ugyanazt a minőséget kapja.

Végül a Vision Pro olyan virtuális valóság környezetekkel rendelkezik, amelyek lehetővé teszik, hogy olyan helyeket keressen fel, mint a Yosemite, a Hold és még sok más. Annak ellenére, hogy a Vision Pro főként egy kiterjesztett valóság termék, mégis kínál néhány nagyon klassz beépített virtuális valóság képességet. Az operációs rendszerben egyszerűen átválthat a VR-környezetre, ha elfordítja a digitális koronát, és megnézi a headsetben megjelenő környezet ikont.

A Vision Pro még néhány apró, de észrevehető dolgot is megtesz, hogy elmerüljön ezekben a terekben, például mozgatja a felhőket az égen, vagy lejátssza a környezetspecifikus zajokat. Továbbra is kommunikálhat az összes alkalmazással, akárcsak az áthaladás módban. Jómagam nem használtam gyakran a headset VR-funkcióit, de jólesik, ha rendelkezünk velük, ha azon kapjuk magunkat, hogy legalább úgy érezzük magunkat, mintha máshol vagyunk, vagy valami másra néznénk.

A Vision Pro használati élménye nem tökéletes, de a hiányosságok ellenére, hasonlóan az első iPhone vagy összecsukható telefonom használatához (iPhone 3G és a Galaxy Z Fold, az érdeklődőknek), az új és izgalmas érzés, amit a használat során kaptam. egy vadonatúj technológia volt ott. A tartalmaival és alkalmazásaival való interakció ebben a formában rendkívül klassz és futurisztikus.

Specifikációk, amelyek növelik az élményt és az árat

Kép jóváírása: alma

A Vision Pro rengeteg csúcskategóriás specifikációval rendelkezik, amelyek segítségével megértheti, miért kerül a headset 3500 dollárba az indulásért. Az Apple szerint a Vision Pro 12 kamerát használ: két nagy felbontású főkamerát, négy lefelé irányuló kamerát, két oldalsó kamerát, és két-két kamerát minden szemgödörben, amelyek lehetővé teszik a szemkövetést. Ezenkívül a headset LiDAR szkennert és TrueDepth kamerát használ a 3D térképezéshez, valamint két infravörös megvilágítót, hogy a kéz és a fej nyomon követése olyan jó legyen, ahogy van.

A Vision Pro nem használ Face ID-t vagy Touch ID-t biometrikus hitelesítéshez. Azt használja, amit az Apple Optic ID-nek hív. Egyszerűen fogalmazva, a headset átvizsgálja a szemét, hogy feloldja. A fejhallgató használata során az Optic ID kezdetben jól működött.

Működött, amikor megvolt a 21 W-os Light Seal, de amikor átváltottam a 22 W-ra, az Optic ID teljesen leállt. Megpróbáltam beállítani az Optic ID-t az új Light Seal-el, de ez nem oldotta meg. Lehetséges, hogy a szemem túl távol van a 22 W-os kameráktól ahhoz, hogy az Optic ID működjön.

Kép jóváírása: alma

Ami a szilíciumot illeti, az Apple Vision Pro két chipet használ. Az M2 chip, a fedélzeten lévő központi processzor biztosítja az élményt. A kamerák és érzékelők feldolgozására egy új dedikált chip is található, az úgynevezett R1 chip. Az R1 eljut oda, ahol a Vision Pro csak 12 ms-os késéssel rendelkezik az áteresztő videóval.

Az M2 chipet lebontva ez a 8 magos CPU és 10 magos GPU változat 16 GB RAM-mal. A szövegkörnyezet szempontjából ugyanaz a chip, mint az Apple 15 hüvelykes MacBook Airjében. A Vision Pro akár 1 TB tárhelyet is támogat.

Egy áttörés, amely utánozza a valóságot, de nem 100%-os

Az Apple Vision Pro bizonyos funkciói, mint például az átmenő videó és az EyeSight, arra szolgálnak, hogy ne érezze magát elzárva a világtól és másoktól. Később érintjük az EyeSight-ot, de az átjelentkezési képesség lehetővé teszi, hogy az alkalmazások használata közben lássa a körülötte lévő világot. Ez az, hogy az Apple Vision Pro több kamerát, érzékelőt és kiváló minőségű kijelzőt használ a környezet bemutatására.

Néhányan, akik megkapták a Vision Pro korai demóit, valóságnak írták le az átjutást, és nem látták a különbséget. Nem ez a helyzet, ha ismeri a kamerák hiányosságait, és nem tökéletes körülmények között használja a headsetet. A headset ismét kamerákat használ a kép létrehozásához, mivel az nem átlátszó.

Láthatja a kamerák küzdelmét gyenge fényviszonyok között; Néha a szemlencsék úgy néznek ki, mintha foltok lennének rajtuk, pedig például nincs rajtuk. Egy másik példa, amely emlékezteti Önt arra, hogy amit lát, az nem igazán valóság, ha felteszi a kezét egy alkalmazásra, akkor valamiféle körvonalhatást láthat a keze körül, és a karja kissé elhalványul.

  Üzenetek rögzítése és kezelése a táviratban

A Vision Pro használatával nem hiszed el teljesen, hogy a világ pontosan olyan, mint a headsetben, de ne tévedj, az átmenő videó nem szörnyű. Tisztességes megvilágítás mellett a passthrough videó elég jól néz ki, és a lenyűgözően minimális késleltetésnek köszönhetően továbbra is normálisan működhet a világban. A fülhallgató használata közben gond nélkül sétálhattam a házamban.

Az áteresztő hírfolyam másik aspektusa, amelyet meg kell említeni, amikor VR-környezetben tartózkodik, és valaki odajön hozzád beszélni; lényegében áttörnek a tereden, így láthatod őket. Lenyűgöző, hogy milyen jól működik, és meglepő módon akkor sem érződik megrázó, amikor megtörténik.

Az áthaladás nem felel meg tökéletesen a valóságnak, ahogy az várható volt, de úgy gondolom, hogy segít abban, hogy ne érezzük magunkat olyan elszigetelten, mint ahogy azt eredetileg vártam a Vision Pro-ban. Az pedig, hogy a Vision Pro képes az embereket az Ön látókörébe hozni, amikor VR-ben van, valami más.

visionOS: Jó kezdet, de frissítésekre van szükség

A Vision Pro egy vadonatúj, visionOS nevű operációs rendszert futtat. Az operációs rendszer néhány natív belső Vision Pro alkalmazást tartalmaz. Íme az Apple hivatalos Vision Pro alkalmazások listája, amelyeket most használhat:

 • Apple TV
 • Apple Music
 • Elmélkedés
 • Szabad forma
 • Szafari
 • Fényképek
 • Megjegyzések
 • Alkalmazásbolt
 • Levél
 • üzenetek
 • Keynote
 • Beállítások
 • Fájlok
 • Tippek
 • Találkozás a dinoszauruszokkal

Az Apple egyéb alkalmazásai, például a Calendar, Books, Maps és egyebek nem hivatalos Vision Pro alkalmazások, ez az egyik oka annak, hogy a visionOS befejezetlennek tűnik. Futtathatja azonban ezen alkalmazások iPad-verzióját. Használatuk során akár álló vagy fekvő módba is beállíthatja az alkalmazásokat, akárcsak egy iPad esetében.

A Vision Pro alkalmazásainak iPad verziója egyáltalán nem rossz, és még mindig árnyékokat mutat a környezetében, de még mindig nem használják ki teljes mértékben a headset előnyeit. Ez a probléma végül megoldódik, mivel valószínűleg egyre több fejlesztő frissíti az alkalmazásait a Vision Pro számára. Az Apple szerint jelenleg több mint 1000 alkalmazás létezik a Vision Pro számára.

Vannak más példák is arra, hogy a visionOS-nek még mindig van mit tennie. A personák béta állapotban vannak. Ha elfelejtette a Vision Pro jelszavát, egy ponton az Apple Store-ba kellett mennie, hogy visszaállítsa. Bloomberg. Szerencsére a visionOS 1.0.3 javította ezt.

Összességében élveztem a visionOS használatát, annak ellenére, hogy nem éreztem teljesnek. Ha iOS-t vagy iPadOS-t használt, ismeri a visionOS-t.

Az EyeSight egy nagyszerű ötlet, amelyen dolgozni kell

Az EyeSight egy olyan funkció, amely digitálisan mutatja a szemeket a Vision Pro elején egy képernyő segítségével. Ennek a funkciónak az elsődleges célja, hogy segítse az elszigetelődést, és az emberek úgy érezzék, mintha normálisan beszélnének Önnel, nem csupán egy üres frontot néznek, vagy azt a hatást, ami akkor történik, amikor Ön VR-környezetben van. Rövidre fogom: az EyeSight-nak munkára van szüksége.

Nagyon rossz minőségűnek tűnik sok szögből, különösen, ha közel kerül a fülhallgatóhoz. Hogy képet kapjon arról, miről beszélek, íme, hogyan nézett ki a szemem a fülhallgatón.

Will Graf / MakeUseOf

Tetszik az EyeSight ötlete, de a kivitelezés nem olyan jó, mint amire számítottam. Lehetséges, hogy az Apple idővel javítani tud rajta, de a kifelé néző kijelző közelébe érve láthatunk pixeleket, így valószínűleg hardverfejlesztésre lesz szükség a következő generációban.

Két órás akkumulátor, amely kibírja

Will Graf / MakeUseOf

Az Apple Vision Pro egyik legvitatottabb része az akkumulátor élettartama. A Vision Pro külső akkumulátora két órányi általános használatot tesz lehetővé, videók megtekintésekor pedig akár két és fél órát is.

Mivel a Vision Pro-t nem arra szánták, hogy hosszabb ideig viseljem (az Apple még azt is mondja a beállítási folyamat során, hogy gyakori szüneteket kell tartania, ha kellemetlenséget érez), nem találtam az akkumulátor élettartamát jelentős korlátozásnak a használat során. . Valójában azt gondolom, hogy a korlátozott akkumulátor-élettartam jó dolog, mert vitatkozhatnánk, hogy ez a fülhallgató még mindig jobban elválasztja az embereket a valóságtól és környezetüktől, mint egy okostelefon.

Ha azonban hosszabb ideig szeretné használni, csatlakoztathat egy hálózati adaptert az akkumulátorhoz, hogy a fejhallgatót folyamatosan áram alatt tartsa, vagy egy másik külső akkumulátorcsomag segítségével töltheti fel a Vision Pro akkumulátorát.

Érdemes Apple Vision Pro-t vásárolni?

Nehéz ajánlani a Apple Vision Pro a legtöbb fogyasztó számára három tényező miatt: a hosszú távú kényelem, az ár és a praktikum. Miután megküzdöttem ezzel a három dologgal, és néhány szem megerőltetési problémával, amelyek úgy tűnt, hogy a headset használatához kapcsolódnak, egyelőre visszaadtam a Vision Pro-t. Újravásárolhatom, amint megjelenik egy használati eset, és garantálja az árat, több alkalmazás válik elérhetővé, és ha a szem megerőltetésével kapcsolatos problémák végül nem kapcsolódnak közvetlenül a Vision Pro-hoz.

Ha kényelmesen költ 3500 dollárt, és talál olyan okot a Vision Pro használatára, ami miatt megéri az árát, akkor ez egy hihetetlen technológia. Annak ellenére, hogy első generációs készülékről van szó, szerettem használni, annak ellenére, hogy végül visszavittem. Izgatottá tesz a személyes fogyasztói technológia jövője miatt, és az elkövetkező években nagyon szorosan figyelni fogom az Apple Vision termékcsaládját.

Apple Vision Pro

Az Apple Vision Pro egy figyelemre méltó technológia, amelyet igazán szórakoztató használni, és ismét egy kis izgalmat hoz a technológiai térbe. De ez nem tökéletes, és a problémák megkérdőjelezhetik, hogy a térbeli számítógépek vagy a vegyes valóságú fejhallgatók megérdemlik-e a helyet a mindennapi életünkben.