Hogyan hallgathat hangoskönyveket ingyen a Spotify-on

Kulcs elvitelek

  • A Spotify jelenleg több mint 375 000 hangoskönyvet kínál, köztük olyan klasszikusokat, amelyeket bárki ingyenesen meghallgathat.
  • Míg a Spotify Free felhasználók köztulajdonban lévő hangoskönyveket hallgathatnak, a Spotify Premium felhasználók havonta 15 órányi ingyenes prémium hangoskönyvet kapnak.
  • A prémium felhasználók 10 órás feltöltést is vásárolhatnak hangoskönyvek után, amelyek 12 hónapig tartanak, míg a 15 ingyenes óra nem száll át hónapról hónapra.

Míg a zene a Spotify fő fókusza, a streaming szolgáltatás podcastokat és hangoskönyveket is kínál. És a Spotify-felhasználók, mind az ingyenes, mind a prémium csomagban, ingyenesen hallgathatnak hangoskönyveket (ha tudják, hol keressenek).

A Spotify kínál hangoskönyveket?

Igen, a Spotifynak vannak hangoskönyvei, amelyek meghallgathatók a szolgáltatásán, de a választék bizonyos régiókra korlátozódik. A hangoskönyvek elérhetők a Spotifyon az Egyesült Államokban, Kanadában, az Egyesült Királyságban, Írországban, Ausztráliában és Új-Zélandon.

Míg hagyományosan a zene volt a fő hangsúly, a platform az elmúlt években több alternatív audio-alapú szórakoztató kínálattal bővült.

A Spotify erőteljesen benyomult a podcastokba, mind az előállításukban, mind a tárolásukban. 2021 januárjában a Spotify megkezdte saját eredeti hangoskönyveinek kiadását, amelyek kizárólag a platformra vonatkoznak. Azóta pedig a Spotify prémium hangoskönyvekkel egészítette ki, amelyek megvásárolhatók.

  Készítsen mobilalkalmazást kódolás nélkül ezzel a 9 platformmal

Spotify

A cikk írásakor a Spotify több mint 375 000 hangoskönyvvel büszkélkedhet a platformján, tehát találhat valamit, amit érdemes meghallgatni.

A Spotify segítségével ingyenesen hallgathatsz hangoskönyveket?

Igen, de az ingyenesen hallgatható hangoskönyvek száma az előfizetési csomagodtól függ…

A nyilvános alkotások mindenki számára elérhetőek

A Spotify eredeti hangoskönyvei főként olyan könyveken alapulnak, amelyek olyan régiek, hogy mára szerzői jogvédelem alá esik. Ez nyilvánossá teszi őket, és bárki újranyomtathatja és terjesztheti őket az eredeti szerző engedélye nélkül. Ami hangoskönyvek esetében azt jelenti, hogy valaki felveheti a könyv narrációját, és mindenki számára elérhetővé teheti.

Ezeket a klasszikus regényeken alapuló hangoskönyveket minden Spotify-tag ingyenesen hallgathatja, függetlenül a tervétől. Csakúgy, mint a zenéket és a podcastokat, a prémium előfizetők hirdetések nélkül is hallgathatják őket.

A prémium hangoskönyvek prémium előfizetők számára vannak fenntartva

A Spotify a legjobban „prémium hangoskönyveknek” nevezhető hangoskönyveknek is otthont ad. Ezek olyan új vagy újabb regények felvételei, amelyek még mindig szerzői jogvédelem alatt állnak, és ezért nem hallgathatók meg teljesen. A cikk írásakor ezek csak az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Ausztráliában érhetők el.

Ezeket vagy a szerző, egy híresség vagy valaki, aki képzett az elbeszélés művészetében, mondja el. És inkább megvásárolhatók lesznek, mintsem ingyen hallgathatók. A Spotify Premium felhasználók azonban havi 15 órát kapnak a prémium hangoskönyvek ingyenes hallgatására. Ezt követően az itt részletezettek szerint 10 órás lépésekben elérhető feltöltések is vásárolhatók Spotify támogatási oldal.

  Frissítse a WinRAR-t most, hogy megvédje számítógépét a támadásoktól

Milyen hangoskönyvek érhetők el a Spotify-on?

Az ingyenesen elérhető klasszikus hangoskönyvek közül néhány: Mary Shelley Frankenstein (felolvasó: David Dobrik), Charles Dickens Great Expectations (James Langton) és Jane Eyre Charlotte Bronte (olvassa Sarah Coombs).

A modernebb hangoskönyvek közül néhány, amelyekhez árcédulát is mellékeltek: A hobbit JRR Tolkientől (olvassa Andy Serkis), az One Day David Nichollstól (olvassa: Anna Bentinck) és a Spare Harry hercegtől (olvassa a szerző).

Bármennyire is jó a Spotify hangoskönyv-kínálata, ha Ön nagy rajongója ennek a könyvfogyasztási formai tényezőnek, valószínűleg több értéket fog kapni az Audible előfizetésből.

Hogyan hallgathat hangoskönyveket ingyen a Spotify-on

Az, hogy hogyan hallgathat ingyenesen hangoskönyveket a Spotify-on, teljes mértékben attól függ, hogy ingyenes felhasználó-e, vagy fizet a Premium előfizetésért.

Ha Ön ingyenes Spotify felhasználó…

A Spotify Free felhasználói csak a fent említett, szerzői jogon kívül eső könyveket hallgathatják, amelyek most már nyilvánosak. Sajnos nincs egyszerű módja az ingyenesen hallgatható hangoskönyvek böngészésének. A Spotify úgy döntött, hogy nem ad listát ezekről a hangoskönyvekről. Ez azt jelenti, hogy vagy a könyv vagy a szerző nevére kell keresnie, vagy más felhasználók által létrehozott lejátszási listákat kell keresnie.

Valószínűleg a legjobb megoldás az, ha az interneten megkeresi a nyilvánosan hozzáférhető könyvek listáját, majd a Spotify-on keres rá arra, amelyet hangoskönyvként szeretne hallgatni. Például a GoodReads rendelkezik a Public Domain Books listája népszerűségi sorrendben szerepelnek.

Sajnos ezek egy része továbbra is megvásárolhatóként jelenik meg a Spotify-on, mivel a kiadók továbbra is eladhatnak egy-egy olvasmányt nyilvánosan. Másoknál előfordulhat, hogy hangoskönyvek helyett podcastok vagy albumok formájában ingyenes verziók állnak rendelkezésre, és minden fejezet külön epizódként vagy számként érhető el. Tehát ne csak az első találatra kattintson a kereséshez.

  Biztonságos a CapCut alkalmazás használata?

Ha Ön Spotify Premium felhasználó…

A Spotify Premium felhasználói a fenti módszerrel olyan hangoskönyveket találhatnak, amelyeket teljesen ingyenesen hallgathatnak. A Spotify Premium szolgáltatásnak köszönhetően azonban, amely a Spotify Free és a Spotify Premium közötti sok különbség egyike, lehetősége van havonta 15 órányi prémium hangoskönyv hallgatására is anélkül, hogy egy fillért fizetne a meglévő Premium-előfizetésén felül.

Miután egy naptári hónapban felhasználta ezt a 15 órát, várnia kell a következő hónapig, hogy ingyenesen hallgathasson egy prémium hangoskönyvet. Vagy, ahogy korábban említettük, ha túl türelmetlen a várakozáshoz, vásárolhat egy 10 órás feltöltést.

GYIK az ingyenes hangoskönyv-hallgatásról a Spotify-on

Azok a Spotify Free-felhasználók, akik nem fizetnek a Spotify használatának kiváltságáért, csak olyan hangoskönyveket hallgathatnak ingyen, amelyeknél nincs lakat ikon a Lejátszás gombra. Bár ezeket a hangoskönyveket mindenki meghallgathatja, az ingyenes felhasználóknak először a cím megvásárlásával kell fizetniük ezekért a hangoskönyvekért.

A Spotify Premium-felhasználók kihasználhatják, és ki is kell használniuk a Spotify havi 15 órányi ingyenes hangoskönyvét. Ez a Spotify Premiumra való előfizetés előnye, így ostobaság lenne nem használni.

Ha Spotify-előfizetése egy Duo- vagy Családi csomag része (a Spotify Duo használatának megkezdése), csak a csomagkezelő veheti igénybe a havi 15 órás kedvezményt. A tervben részt vevő többi személynek meg kell vásárolnia egy hangoskönyvet, mielőtt meghallgathatná.

A havi 15 óra ingyenes hangoskönyv-hallgatás nem jár tovább. Tehát, ha nem használja mind a 15 órát, a maradék elveszik. A 10 órás lépésekben megvásárolható feltöltések azonban hónapról hónapra átvihetők. A vásárlástól számított 12 hónapig is eltartanak.