Végtelenül bővíthető és módosítható kompakt billentyűzet

Kulcs elvitelek

  • A Drop CSTM65 végtelen testreszabást kínál, 79 dollártól kezdve a barebone modellért.
  • Ez a kompakt, 65%-os billentyűzet nagyszerű billentyűérzetet és szilárd felépítést biztosít billentyűnkénti világítással.
  • Bár nem játékelső billentyűzet, jól teljesít, és átfogó testreszabást tesz lehetővé.

Ha a mechanikus billentyűzetek világának mélységeit szeretné felfedezni, a kezdés ijesztő lehet, különösen, ha testreszabásba kezd. Ott van a Dobd le a CSTM65-öt Ez egy végtelenül konfigurálható és fejleszthető billentyűzet, de egyben egyszerű belépési pont mindazhoz, amit a mechanikus billentyűzetek kínálnak.

Dobd le a CSTM65-öt

A Drop CSTM65 tökéletes belépőmodell azok számára, akik szeretnének bekerülni a mechanikus billentyűzetek világába. Bármelyik módon teljesen bult vagy barebone modellként is elérhető, kicserélheti a kapcsolókat és a billentyűsapkákat, majd az egyszerű és nyitott firmware segítségével testreszabhatja a billentyűzetkiosztást, hogy az tökéletesen megfeleljen Önnek.

Profik

  • Nagyszerű gombérzés gépeléshez és játékhoz
  • Könnyen testreszabható megjelenés rengeteg lehetőséggel
  • Üzem közben cserélhető kulcsos kapcsolók
  • Kulcsonkénti RGB világítás

Hátrányok

  • A 65%-os elrendezés nem mindenkinek való

Ár és elérhetőség

A CSTM65 kétféleképpen vásárolható meg. A Drop egy teljesen felépített modellt árul 129 dollárért, ezt nézem ebben a felülvizsgálatban. Ennek a modellnek a megvásárlásakor az egyetlen lehetőség az, hogy Gateron Yellow vagy Gateron Brown kulcsos kapcsolót kap-e.

Ha inkább egy sajátos megközelítést szeretne, akkor megvásárolhatja a A CSTM65 barebone verziója Kulcskupak, kapcsolók vagy dísztok nélkül szállítjuk. Ez a verzió 79 dollárba kerül, de ha hozzáadja a sapkákat és a kapcsolókat, valamint a házat, akkor szinte biztos, hogy többe fog kerülni, mint a teljesen felépített modell.

Műszaki adatok

Forma tényező 65%

Kapcsolási lehetőségek Gateron Brown Pro 3.0 vagy Gateron Yellow KS3

Háttérvilágítás gombonkénti RGB

Billentyűsapkák Előre néző Doubleshot ABS

  Hogyan lehet megakadályozni, hogy a Chrome egyéni keresőmotorokat adjon hozzá

Üzem közben cserélhető Igen

Csatlakoztatás USB-C és USB-A között

Gépelési szög 6 fok

Szoftver testreszabhatóság QMK, VIA, Vial

Súly 3.9oz

Ára 129 dollár

Kulcsok száma 67

Brand Drop

Num Pad No

Kompakt dizájn, nagyszerű gombérzés

Jerome Thomas / MakeUseOf

A CSTM65-höz hasonló 65%-os billentyűzet lényege, hogy kompaktabb elrendezést kínál anélkül, hogy sok áldozatot hozna. Ez többek között a számbillentyűzet és a funkcióbillentyűk elhagyását jelenti. A 65%-os nem a legkisebb megvásárolható billentyűzet, de ez a legkisebb billentyűzetkiosztás nyílbillentyűkkel.

A CSTM65 valóban kompakt, és a dobozból egy sima, fekete ékre emlékeztet. Míg a CSTM65 előre beépített változata mágnesesen rögzített dekoratív tokkal érkezik, a mellékelt egy egyszerű fekete. A fekete, matt ABS billentyűsapkákkal kombinálva a billentyűzet visszafogott, professzionális megjelenést kapott. A felülvizsgálati egységemben fehér és Shinai Green tokok is szerepeltek, amelyek szórakoztatóbb, színesebb megjelenést kölcsönöztek a billentyűzetnek.

Csatlakoztassa a mellékelt USB-C–USB-A kábellel, és a billentyűzet életre kel a beépített billentyűnkénti világításnak köszönhetően, amelyet később részletesebben is megvizsgálok. A billentyűzet megjelenésének egyik legszembetűnőbb aspektusa a déli fekvésű billentyűsapkák. Ez azt jelenti, hogy a felsőrészek teljesen feketék, és a betűk és számok a sapkák felétek eső részére vannak írva.

Szilárd felépítés és teljes módosíthatóság

Jerome Thomas / MakeUseOf

Akár az előre gyártott verziót, akár a barebone modellt vásárolja meg, a CSTM65 testreszabásának egyik legegyszerűbb módja a mágneses tok kicserélése. Egyszerűen húzza ki az USB-kábelt, és a tok levétele olyan egyszerű, mintha ujjaival alulról húzná ki, miközben hüvelykujjával néhány billentyűt lenyom.

A ház messze nem az egyetlen cserélhető vagy fejleszthető alkatrész a CSTM65-ben. Cserélheti vagy akár eltávolíthatja a súlytányért is, választhat egy nehezebb vagy könnyebb billentyűzetet. Hozzáteszem, hogy semmi gondom nem volt a billentyűzet mozgatásával, ahogy használtam, így az előre beépített modellben található súlylap a legtöbb ember számára jó lesz.

Ahogy fentebb említettük, nem csak a billentyűsapkákat, hanem még a kapcsolókat is kicserélheti, így ha szereti az elrendezést és a megjelenést, de utálja az érzést, akkor nem ragad le. A billentyűzet öttűs kapcsolókat használ, így rengeteg utángyártott opció áll rendelkezésére.

  Az 5 legjobb alternatíva az Apple Studio kijelzőjéhez a Mac számítógépen

Kulcsonkénti világítás és átfogó testreszabás

Jerome Thomas / MakeUseOf

A Drop CSTM65 gombonkénti megvilágítása lenyűgöző, a déli fekvésű billentyűsapkák pedig ragyogóan mutatják ezt. Egyes billentyűzetekkel ellentétben nem kell szoftvert telepítenie a világítási módok közötti váltáshoz, mivel vannak olyan funkcióbillentyű-parancsikonok, amelyek segítségével könnyedén válthat a világítási módok és minták között.

Az alapvető testreszabáshoz használhatja Drop’s Keyboard Configurator a billentyűzetkiosztás testreszabásához. A billentyűzet QMK-alapú firmware-t használ, ami azt jelenti, hogy nagyjából olyan testreszabható, mint a piacon kapható bármely billentyűzet. Egyéni függvények egész rétegeinek hozzáadása egyszerű.

A VIA alkalmazás felsorolja a CSTM65 támogatását, ami azt jelenti, hogy könnyedén testreszabhatja a billentyűzet szinte minden aspektusát. Ez különösen hasznos a 65%-os billentyűzeteknél, mivel lehetővé teszi az osztott backspace és egyéb egyéni funkciók beállítását.

A Drop CSTM65 napi használatban

Jerome Thomas / MakeUseOf

A kölcsönbe adott áttekintő egység a Gateron Brown kapcsolókat használta, amelyeket korábban használtam és szerettem. A kapcsolók ismerősnek tűntek, de sokkal halkabbak voltak, mint amire számítottam. Ez a billentyűzeten belüli szilárd tömítéseknek és csillapító anyagnak köszönhető.

Általában nem használok 65%-os billentyűzetet, a teljes méretű Razer Huntsman a napi vezetőm. Mint általában a billentyűzetek közötti váltásnál, körülbelül egy napba telt, míg megszoktam az elrendezést. Az egyik legnagyobb módosítás a backtick / tilde billentyű hiánya volt. Ennél a billentyűzetnél ezeket az Alt + Esc billentyűkombinációval érheti el a backtick és az Alt + Shift + Esc billentyűkombinációval.

Ennek ellenére két nap után úgy írtam be a CSTM65-öt, mintha évek óta használtam volna. A billentyűzetet használom az értékelés írásához, és egyáltalán nem érzem, hogy lassabban gépelek a kapcsolók vagy a kisebb elrendezés miatt.

Itt nincsenek médiakulcsok, ami számomra nem volt probléma, de számodra probléma lehet. Soha nem használok médiabillentyűket olyan billentyűzeteken, amelyek rendelkeznek ilyenekkel, ezért hajlamos vagyok elfelejteni, hogy léteznek, de különösen a hangerőszabályzó hiánya jelenthet problémát néhány ember számára.

  TV-műsorok és filmek elrejtése a Netflixen

Játék a Drop CSTM65 segítségével

Jerome Thomas / MakeUseOf

A CSTM65-öt nem játékbillentyűzetként forgalmazzák, de mint sok mechanikus billentyűzet esetében, ez sem csúnya. Mivel ez egy vezetékes billentyűzet, nem kell aggódnia a késleltetés miatt. A gördülést tesztelve a CSTM65 először hat gombbal végzett, ami meglepő volt. Ennek a billentyűzetnek a trükkje az Fn + N billentyűkombináció az N-billentyűk átfordításának engedélyezéséhez, ami elengedhetetlen a játékhoz.

A billentyűzet jól teljesített az olyan FPS-játékokban, mint az Amid Evil, és bár tudtam, hogy más billentyűzetet használok, nem hiányzott a Razer billentyűzetem. Ennek ellenére, ha Ön az a fajta PC-játékos, aki gyakran használ makrókat, akkor ezt megteheti ezzel a billentyűzettel, de előfordulhat, hogy nem szokott módon kell ezt megtennie, és minden bizonnyal tanulni fog. ív.

Feltételezve, hogy egy játék-első billentyűzetet keres, nem a CSTM65 az első választás. Ennek ellenére, ha arra összpontosít, hogy a billentyűzetet használja a napi munkához, de szeretné használni, hogy egy gyors játékmenet során kiengedje a gőzt, akkor ez a billentyűzet remekül megbirkózik vele.

Érdemes megvenni a Drop CSTM65-öt?

Ha érdeklik a mechanikus billentyűzetek, de nem vagy biztos benne, mennyire érdekelnek, a Dobd le a CSTM65-öt Ez egy nagyszerű módja annak, hogy beugorjon. Szilárd egyensúlyt kínál a termelékenység és a játékteljesítmény között, szemet gyönyörködtető megjelenése van, és nagyszerűen használható.

A 65%-os elrendezés nem mindenkinek való, különösen a programozóknak és azoknak, akik gyakran használnak speciális karaktereket, például a backtick-et vagy a hullámvonalat. Ha tetszik ennek a billentyűzetnek az általános megjelenése és ötlete, de szüksége van még néhány billentyűre, akkor a 80%-os verzió, a CSTM80 jobban megfelel Önnek.

Ennek a billentyűzetnek az igazi kulcseleme a testreszabhatóság és a módosíthatóság. Soha nem kell belemerülnie ezekbe a szempontokba, ha nem akarja, de egyszerűen annak tudatában, hogy adottak a képességek, sokkal jobb vétel ez, mint a hasonló árú, de kevésbé bővíthető billentyűzetek.

Dobd le a CSTM65-öt

A Drop CSTM65 tökéletes belépőmodell azok számára, akik szeretnének bekerülni a mechanikus billentyűzetek világába. Bármelyik módon teljesen bult vagy barebone modellként is elérhető, kicserélheti a kapcsolókat és a billentyűsapkákat, majd az egyszerű és nyitott firmware segítségével testreszabhatja a billentyűzetkiosztást, hogy az tökéletesen megfeleljen Önnek.