Az 5 legjobb alternatíva az Apple Studio kijelzőjéhez a Mac számítógépen

1599 dollárért az Apple Studio Display drága vásárlás, és bár az Apple monitorai általában drágák, ma már vannak jobb lehetőségek, amelyek elavultnak tűnnek. Ezért azt javasoljuk, hogy költse el nehezen megkeresett pénzét a harmadik féltől származó monitorok bármelyikére.

MAKEUSEOF A NAP VIDEÓJA

1 db MSI MPG 321URX 4K QD-OLED monitor

MSI

Ezt az MSI 32 hüvelykes 4K-s QD-OLED monitorát nem Mac-ekhez tervezték; Valójában azoknak a játékosoknak való, akik magas képfrissítési gyakoriságot szeretnének anélkül, hogy a képminőséget veszélyeztetnék.

Míg az Apple Studio Display 27 hüvelykes 5K IPS LCD panelt használ, az MSI MPG 321URX a Samsung 3. generációs QD-OLED paneljét használja, amely valódi fekete szintet, élénk színeket és végtelen kontrasztarányt biztosít a páratlan vizuális hűség érdekében.

Nemcsak egy nagyobb, 32 hüvelykes kijelzőt kap, hanem egy sokkal jobb fényes OLED panelt is, amely támogatja a HDR-t, ellentétben az Apple ajánlatával. Kiválóan alkalmas színbesorolásra és egyéb szakmai feladatokra.

És ne feledje, hogy a Studio Display csak a 60 Hz-et támogatja, míg az MSI 4K QD-OLED monitora akár 120 Hz-re is képes felmenni, ha csúcskategóriás USB-C-DisplayPort kábellel csatlakozik a Machez.

Ami igazán különlegessé teszi, az az, hogy az írás idején mindössze 950 dollárba kerül. Emiatt az Apple Studio Display árai felháborítónak tűnnek ahhoz képest, amit kínál. Szüksége lesz azonban egy USB-C–DisplayPort adapterre.

Ennek ellenére, ha nem rajong a lapos kijelzőkért, ugyanazt a Samsung QD-OLED panelt kaphatja meg ívelt formában, ha választja Alienware AW3225QF helyette. Mindkettő hasonló specifikációkat kínál, de az Alienware modell 1199 dollárba kerül.

Megvesz:MSI MPG 321URX QD-OLED monitor (949,99 USD)

2 Samsung Odyssey OLED G9 Super Ultrawide monitor (G95SC)

Samsung

A szuper ultraszéles monitorok a termelékenység erősítői, és ez sem más. A Samsung 49 hüvelykes Odyssey OLED G9-je olyan, mintha két 27 hüvelykes QHD-monitor lenne egymás mellett.

Azok, akik elsősorban videószerkesztésre használják a Mac-eket, elégedettek lesznek a monitor lenyűgöző képernyőjével. A teljes idővonalat megtekintheti olyan videószerkesztő alkalmazásokban, mint a Final Cut Pro és az Adobe Premiere Pro. Ne feledje azonban, hogy a monitor 1800R görbe sugarával ívelt.

Az Odyssey OLED G9 egyetlen hiányossága a felbontása. Noha 5120 x 1440 pixeles, semmiképpen sem olyan 5K-s kijelző, mint az Apple ajánlata. A Studio Display dupla függőleges felbontást kínál, de a szuper ultraszéles forma OLED panellel párosulva véleményünk szerint kárpótol.

Az Odyssey OLED G9 G95SC változata intelligens TV-funkciókkal rendelkezik, távirányítóval rendelkezik, és ARM-alapú processzorral működik. Tehát nem csak egy tipikus monitort kap a fizetett árért.

Annak ellenére, hogy az Odyssey OLED G9 G95SC-t 1800 dolláros MSRP-vel dobták piacra, most már alig 1200 dollárért megvásárolhatja az Amazonon, ami lopás ahhoz képest, amit kínál, különösen a Studio Display-hez képest. Győződjön meg róla, hogy csúcskategóriás USB-C-DisplayPort kábelt vásárol, hogy elérje a 120 Hz-et.

Vásárlás: Samsung Odyssey OLED G9 G95SC (1199,99 USD)

3 Alienware AW3423DWF QD-OLED ultraszéles monitor

Dell

Ha az Odyssey G9 túl nagy az íróasztalához, érdemes lehet inkább egy szabványos ultraszéles monitort választani. A Dell Alienware AW3423DWF az egyik legnépszerűbb QD-OLED monitor a piacon. A Samsung első generációs QD-OLED paneljét használja, amely 3440 x 1440 pixeles felbontással büszkélkedhet.

Bár ez nem egyezik a Studio Display 5K felbontásával, a QD-OLED panel magasabb frissítési gyakorisággal párosulva olyan tényező, amelyet nehéz figyelmen kívül hagyni. Sokkal pontosabb és élénkebb színeket, tökéletes feketét és végtelen kontrasztarányt kap, így ideális tartalomkészítéshez és egyéb professzionális munkafolyamatokhoz.

Több képernyőt is kaphat, mint egy 16:9-es monitor, mint például a Studio Display, így ideális választás Mac mini vagy Mac Studio számára. És a legjobb rész? Csak 900 dollárba kerül, így ez a legolcsóbb monitor a listán. Így a megtakarított pénzt alapvető Mac kiegészítőkre költheti.

Megvesz:Alienware AW3423DWF (899,99 USD)

4 Samsung ViewFinity S9 5K monitor

Samsung

Következő a listán egy Samsung monitorunk van, amely nagyon hasonlít a Studio Displayhöz. Leginkább ugyanazokkal a specifikációkkal rendelkezik, és az LG UltraFine 5K kijelzővel ellentétben a Samsung IPS LCD panelje 600 nites csúcsfényerőt is képes biztosítani.

Moduláris 4K webkamerával érkezik, amely jobb, mint a Studio Display 12 MP-es kamerája, amely 1080p felbontásra korlátozódik. A beépített hangszórói azonban halványak, és nem hasonlíthatók össze az Apple kínálatában található hat hangszórós hangrendszerrel.

Kapsz egy Thunderbolt 4 portot a Mac csatlakoztatásához és három szabványos USB-C portot a tartozékok csatlakoztatásához. Van egy Mini DisplayPort is, ha másik számítógépet szeretne csatlakoztatni hozzá.

A ViewFinity S9 okostévé-funkciókat és az Apple AirPlay támogatását is tartalmazza, ha iPhone-ja képernyőjét arra szeretné tükrözni. A mellékelt távirányítóval könnyedén hozzáférhet az olyan okostévé-alkalmazásokhoz, mint a Netflix, Disney+, Apple TV, Spotify stb.

A Samsung 2023-ban dobta piacra a Viewfinity S9-et 1599 dolláros áron, ami egyenrangú a Studio Display árcédulájával. Szerencsére 2024-ben az Amazonon 1000 dollárnál kevesebbért megtalálod, pontosan ezért ajánljuk kiváló alternatívaként.

Vásárlás: Samsung ViewFinity S9 5K (989,90 USD)

5 LG 27 hüvelykes ultrafinom 5K kijelző

LG

Ha az 5K felbontás a legfontosabb, és nem igazán törődik a nagy frissítési gyakoriságú OLED-monitorok harangjaival, akkor az LG UltraFine 5K kijelző nagyszerű stúdiómegjelenítési alternatíva, amely megfelelhet költségvetésének.

Specifikációit tekintve nagyon hasonlít a Studio Display-hez, azzal a különbséggel, hogy csak 500 nites csúcsfényerőt tud biztosítani, míg az Apple kínálata akár 600 nit is lehet. Egyébként ez egy szabványos IPS LCD-panel, amely támogatja a DCI-P3 színskálát.

Mindazonáltal lemarad az Apple-specifikus funkciókról, mint például a Center Stage és a térbeli hangzás, az 1080p webkamerája és a belső sztereó hangszórói pedig nem férnek hozzá a Studio Displayhöz. Az Apple egy 12 MP-es kamerát és egy hat hangszórós hangrendszert kínál Önnek a fizetett árért.

A jó oldalon az LG UltraFine 5K kijelző több mint 400 dollárral olcsóbb, mint a Studio Display; az Amazonon 1200 dollár alatt találja meg. Sajnos ez drágább, mint a legtöbb itt felsorolt ​​monitor, de a lehetőségei meglehetősen korlátozottak, ha megfizethető 5K-s kijelzőt szeretne.

Vásárlás: LG UltraFine 5K (1176,63 USD)

Akár kiváló OLED-panelt szeretne magasabb frissítési gyakorisággal, akár nagy felbontású 5K-s kijelzőt, jobb lehetőségek állnak rendelkezésére, mint a Studio Display. Az alkalmazások közötti tökéletes méretezés érdekében a macOS rendszerben azt javasoljuk, hogy válasszon egy 5K-s monitort, például a ViewFinity S9-et.

Az ultraszéles vagy szuper ultraszéles OLED-monitort azonban nehéz figyelmen kívül hagyni, ha sokoldalú kijelzőt szeretne több képernyővel. Minden a személyes preferenciákon és azon múlik, hogyan tervezi hosszú távon használni a Mac-et.