Töltő és dokkoló egyben

Kulcs elvitelek

  • A Baseus GaN5 4 az 1-ben töltőállomás egy kompakt hub és gyorstöltő, amely egyszerre három USB-eszközt is képes táplálni.
  • Két USB-C porttal, egy USB-A porttal és egy HDMI porttal rendelkezik, így sokoldalúan használható laptopok, monitorok és egyéb perifériák csatlakoztatására.
  • A töltőállomás maximális teljesítménye 67 W, így olyan átlagos felhasználók számára is megfelelő, akik olyan eszközökkel rendelkeznek, mint a MacBook Air vagy az alap MacBook Pro.

Valószínűleg szüksége lesz egy töltőre laptopjához, telefonjához és fülhallgatójához, miután megérkezik az irodájába. Ha pedig állandó munkaállomással rendelkezik, valószínűleg a munka megkezdése előtt csatlakoztassa a számítógépét egy monitorhoz. Ez azt eredményezheti, hogy sok kábel, kulcs, hub és egyéb kiegészítő zsúfoltja az asztalát. A Baseus GaN5 4-in-1 Charging Hub segít a munkaállomás tisztán tartásában.

Baseus GaN5 Pro 4 az 1-ben töltőállomás

A Baseus GaN5 4 az 1-ben töltőállomás egy gyorstöltő, amely három eszköz táplálására képes, és egyben hubként és dokkolóállomásként is funkcionál. Csatlakoztathat egy HDMI-monitort is, amely 4K@30 kimenetre képes.

Baseus márka

GaN5 Pro típusú asztali gyorstöltő

Kimenet 2x USB-C (csak az egyik használható adatátvitelre), 1x USB-A, 1x HDMI

Kimeneti teljesítmény 67W

Fekete szín

Súly 309g / 11oz

Méretek 9,9 x 3,9 x 3,9 cm

Vezeték hossza 1,5 m / 5 láb

Profik

  • Kényelmes hub és töltési funkció
  • A HDMI-porthoz monitort csatlakoztathat 4K30 kimenethez
  6 alapvető biztonsági tipp, amellyel megvédheti PHP-webhelyét a hackerektől

Hátrányok

  • Az egyik USB-C port csak tápellátást biztosít
  • Hubként a portokat jobb lenne a hátoldalon elhelyezni
  • Tápellátással kell ellátni? Nem működhet áramellátás nélküli USB-C hubként

Egy kis fekete tégla az íróasztalon

Jowi Morales / MakeUseOf

A Baseus GaN5 4 az 1-ben töltőállomás több, mint egy gyorstöltő. Ehelyett egy kis hub is lehet számítógépe (vagy bármely más támogatott eszköz) számára, amely energiát szolgáltat és adatokat továbbít a csatlakoztatott eszközökre.

Súlya 309 gramm (10,9 uncia), mérete 9,9 x 4,9 x 3,9 cm, így nem lesz megterhelő a laptoptáskában tartani. De mivel az íróasztalra való, 1,5 m-es AC kábellel rendelkezik a konnektorhoz való csatlakoztatáshoz. Kap egy 110 cm-es (3,6 láb) USB-C–USB-C adatkábelt is, amellyel eszközét a hubhoz csatlakoztathatja.

Annak ellenére, hogy munkaállomási használatra tervezték, nem rendelkezik óriási kimeneti kapacitással. Csak 67 wattot tud leadni az összes porton, tehát nem olyan nagy teljesítményű eszközökkel rendelkező felhasználók számára készült, mint az M3 Pro-meghajtású MacBook Pro. De ha Ön egy átlagos MacBook Air vagy az alap M3 MacBook Pro felhasználó, akkor ez bőven elég lesz az Ön igényeinek.

Kevésbé olyan, mint egy dokkoló, inkább egy töltő

Jowi Morales / MakeUseOf

A GaN5 4-in-1 két USB-C porttal, egy USB-A porttal és egy HDMI porttal rendelkezik; így a 4 az 1-ben becenevet. Egyetlen kék jelzőfénye is jelzi, ha a hub áram alatt van. Míg azonban hub és töltő kombinációjaként forgalmazzák, inkább az utóbbihoz hasonlít. Ennek az az oka, hogy bár van egy HDMI-portja, amely képes fogadni a 4K@30-at, az USB-portok közül csak kettő képes adatátvitelre és -fogadásra.

  Valóban visszaállíthatják a rendészeti szervek az Ön által törölt fájlokat?

Tehát, ha a laptopját a Type-C 2 Data porthoz csatlakoztatja, akkor csak az USB-A portról tud adatokat fogadni. A Type-C 1 port csak tápellátást biztosít, és nem kommunikál a hub többi portjával. És mivel az összes port a töltő elején található, még mindig meg kell küzdenie a kábeles spagettivel. Jobb lett volna, ha a Baseus a HDMI és az USB-A adatportokat hátulra helyezi, mivel valószínűleg folyamatosan a hubhoz csatlakoztatva fogja tartani a monitort és a billentyűzetet.

Továbbá, mivel ez az eszköz elsősorban töltő, nem működik áram nélkül. Tehát még akkor sem, ha van USB-C tápellátású monitorja és teljesen feltöltött laptopja, a Baseus GaN5 4-in-1 segítségével nem csatlakoztathatja a két eszközt HDMI-n keresztül.

Tápellátás a laptophoz és a telefonhoz, csatlakozás a monitorhoz és a billentyűzethez

Jowi Morales / MakeUseOf

A legtöbb töltőhöz hasonlóan a maximális 67 wattos kimeneti teljesítmény megoszlik, ha több eszközt csatlakoztat. Tehát a Baseus GaN5 4 az 1-ben így osztja el az általa leadott wattokat.

C típusú 1

67W

20W

Type-C 2 Data

67W

45W

Sajnos nincs adatunk az USB / Data porthoz, így nem tudjuk, hogy hány wattot tud leadni, és milyen hatással van a többi eszközre, amikor egy eszköz töltésére használja. Ennek ellenére, amikor a munkaállomásomon használtam, a Baseus GaN5 4-in-1 elegendő energiát adott a felszerelésemnek.

A MacBook Air gépemet a Type-C 2 Data porthoz, a mechanikus billentyűzetemet az USB/Data porthoz, a 4K TV-met a HDMI porthoz, az okostelefonomat a Type-C 1 porthoz csatlakoztattam. És mivel csak egy USB-C portra volt szükségem a tápellátáshoz, a videóhoz és a billentyűzet adatátviteléhez, így a MacBookomnak egyetlen szabad USB-C portja maradt, ahelyett, hogy a MagSafe portot használtam volna tápellátáshoz, egy USB-C portot a HDMI-kulcsomhoz, a másik pedig a billentyűzetemhez, nem hagy szabad portokat.

  Mi az átlagos Wi-Fi hálózat hatótávolsága?

Hatékony műanyag doboz

Jowi Morales / MakeUseOf

Az egyik dolog, amit a töltők felülvizsgálatakor figyelembe veszek, az a hatékonyságuk – vagy az, hogy mennyi energiát adnak le az eszköznek, szemben azzal, hogy mennyi energiát pazarolnak hőként. Tehát először úgy teszteltem a töltőt, hogy csatlakoztattam a 15 hüvelykes MacBook Air-emet, körülbelül 60%-os töltöttségi szint mellett.

Meglepő módon a laptopom kezdetben 71 wattot vett fel a Type-C 2 portról, a töltő pedig 78,1 wattot a konnektoros teszteremből. Végül a számítógépem 67 watton állapodott meg, a teszterem pedig 76,4 wattot jelzett a falból. Ez átlagosan 90%-os hatékonyságot jelent, ami elég jó az ilyen méretű töltőknek.

Amikor négy eszközt csatlakoztattam a hubhoz, kissé forrónak éreztem az érintést. De miután ellenőriztem az infravörös kamerámmal, a felületi hőmérséklet alig 50 Celsius-fok körüli értéket regisztrált – ami átlagosnak számít az ekkora töltési hubok esetében.

Jowi Morales / MakeUseOf

Az első lépés a tiszta munkaállomás beszerzéséhez

A Baseus GaN5 4 az 1-ben töltőállomás megfelelő eszköz a munkaállomás tisztításának megkezdéséhez. Nem tökéletes, de remek kiindulópont az extra kábelek kitisztításához és a laptop portjainak megnyitásához.

Igen, nem megfelelő azoknak a felhasználóknak, akik nagy teljesítményű eszközzel, több kijelzővel és sok perifériával rendelkeznek. De a legtöbbünk számára, akik csak egy monitort használnak, és egy szép mechanikus billentyűzetet hagynak az irodában, a Baseus GaN5 4 az 1-ben töltőállomás megteszi.

Baseus GaN5 Pro 4 az 1-ben töltőállomás

A Baseus GaN5 4 az 1-ben töltőállomás egy gyorstöltő, amely három eszköz táplálására képes, és egyben hubként és dokkolóállomásként is funkcionál. Csatlakoztathat egy HDMI-monitort is, amely 4K@30 kimenetre képes.