Szerezze meg a konzolos játékélményt okostelefonjáról

Kulcs elvitelek

  • A GameSir X2s Nintendo Switch-szerű játékeszközzé varázsolja okostelefonját tapintható kezelőszervekkel és egyszerű testreszabással.
  • Élvezze a közel nulla késleltetésű játékot bármely USB-C-telefonon a GameSir X2s vezetékes vezérlővel a jobb játékélmény érdekében.
  • Mindössze 45,99 dollárért a GameSir X2s pénztárcabarát konzolos játékot kínál okostelefonján, így minden játékban előnyt jelent.

A telefonok generációról generációra egyre erősebbek, az iPhone 15 Pro Max, a Google Pixel 8 Pro és a Samsung S24 Ultra már natívan képes AAA játékokat játszani. Bár sok játékot ma már érintőképernyőkre optimalizáltak, még mindig semmi sem éri el a tapintható vezérlők érzését. Tehát, ha kemény játékot szeretne okostelefonján, a GameSir X2s vezérlő biztosítja a szükséges kézzelfoghatóságot.

GameSir X2s Type-C vezérlő

GameSir X2s Type-C Hall Effect mobil játékvezérlő iPhone 15 sorozathoz, Android és HarmonyOS telefonokhoz

A GameSir X2s Type-C Controller egy vezetékes játékvezérlő, amely kompatibilis a legtöbb USB-C telefonnal, beleértve az iPhone 15-öt is. Egyes játékokon natívan működik, de a szoftveres érintésleképezés bemenetével szinte bármilyen játékban használható.

GameSir márka

Platform Android / iPhone 15 / HarmonyOS

Akkumulátor N/A

Csatlakoztatás USB-C

Headset támogatás sz

Programozható Igen

Színek szürke és lila

Kábelhossz N/A

Kompatibilis tartozékok Négy hüvelykujj

Régió kompatibilitás 174g

Profik

  • Könnyű és hordozható
  • Szinte minden USB-C telefonhoz használható
  • Könnyű vezérlés testreszabása

Tedd úgy a telefonod, mint egy Nintendo Switch (vagy egy Mini PlayStation portál)

Jowi Morales / MakeUseOf

A GameSir X2s a Nintendo Switch alaktényezőjét emulálja 17,7 x 8,3 x 3,7 cm-es méretével és 174 grammos tömegével. 8,3 cm-es mélysége azt jelenti, hogy a legtöbb zászlóshajó okostelefon, mint például az iPhone 15 Pro Max (7,7 cm), a Pixel 8 Pro (7,7 cm) és az S24 Ultra (7,9 cm) szépen illeszkedik a telefonnyílásba, minden túlnyúlás nélkül.

Egy szélesebb telefon is belefér, amitől PlayStation Portalnak tűnik, feltéve, hogy belefér a 17 cm-re kinyúló telefonnyílásba. Ez elegendő helyet biztosít a legújabb zászlóshajó eszközöknek ahhoz, hogy a vezérlőbe csússzon, még meglehetősen vastag ház esetén is.

Ehhez a felülvizsgálathoz a GameSir X2s-t teszteltem a Samsung Note10+ készülékemen, vékony Spigen tokkal. A feleségem Samsung Z Fold5-jét is használtam, hogy megnézzem, hogyan működik nagyobb képernyővel. Mivel azonban a másik telefonom csak egy iPhone 14 Pro Max Lightning porttal, nem látom, hogyan működik egy Apple készülékkel.

Jowi Morales / MakeUseOf

Mindazonáltal elvégeztem egy tesztillesztést, és megerősíthetem, hogy a legújabb Apple okostelefonok az X2-esekhez illeszkednek, még a hatalmas kameradübörgések ellenére is. Mindazonáltal, mivel az iPhone 15 immár USB-C porttal rendelkezik, az X2s kompatibilis vele, lehetővé téve a vezérlő használatát újabb Apple okostelefonokon.

A GameSir X2s-hez tartozik egy kézikönyv, dokumentáció, egy matrica és két pár hüvelykujj-borító. De most különösen hiányzik az USB-C töltőkábel és a hordtáska, amelyet a korábbi X2 modellekhez mellékeltek.

Némi telepítés szükséges

Jowi Morales / MakeUseOf

Az okostelefon-vezérlő könnyen telepíthető okostelefonjára, különösen az elforgatható USB-C portnak köszönhetően. Nincs más dolgod, mint bedugni a telefont, és a vezérlő USB-csatlakozója természetesen kényelmes pozícióba forgatható, megelőzve a telefon USB-C portjának megterhelését.

Ezután óvatosan húzza meg a vezérlő jobb oldalát, amíg a telefon szépen be nem illeszkedik a bölcsőbe. Az X2s USB-C oldalán keskeny gumi markolattal, bal oldalán pedig vastag gumiréteggel rendelkezik, hogy a telefon biztonságban legyen. Ha végzett a játékkal, óvatosan csúsztassa felfelé a telefon jobb oldalát, miközben támasztja meg a vezérlő jobb oldalát. Végül is nem akarja, hogy becsapódjon, ami károsíthatja a megfelelő joystickot, amikor elakad a telefonban, vagy lecsúszik a bölcsőről, és a padlóra esik.

A kontroller-támogatással rendelkező játékok a dobozból azonnal működni fognak az X2s-ekkel. A nem vezérlőkkel való együttműködésre tervezett játékok esetében azonban telepítenie kell a GameSir alkalmazást, amely a következőhöz érhető el iPhone és Androidaz érintéses leképezés aktiválásához.

Ez nem mindig játék és megy

Jowi Morales / MakeUseOf

Egyes játékok, például a Soul Knight és a Real Racing 3, valamint a játékstreamelő alkalmazások, mint a Steam Link és az Xbox Game Pass, további beállítás nélkül működnek az X2s-el. A legtöbb népszerű játéknak azonban a GameSir alkalmazáson keresztüli érintéses feltérképezése szükséges a megfelelő működéshez.

Az érintéses hozzárendelés az, amikor az alkalmazás a vezérlő gombjait a képernyő érintéses bemeneteivel társítja. Ezzel még akkor is játszhatsz az X2-vel, ha nem rendelkeznek hivatalos kontroller támogatással. Míg a GameSir alkalmazásban általában van egy előre beállított beállítás a legtöbb játékhoz, ez néha pontatlan, sok területen érintési zónák találhatók gombok nélkül, és fordítva.

Ennek ellenére az egyéni érintőtérképek beállítása meglehetősen egyszerű és egyszerű. Indítsa el a játékot a GameSir alkalmazásból, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a G-Touch mód engedélyezve van, majd manuálisan állítsa be a gombokat (és még az érzékenységüket is) a lebegő GameSir ikonon keresztül.

Miután beállította és elmentette a vezérlési sémát, használhatja a későbbi játékmenetei során, és akár el is mentheti GameSir fiókjába, hogy más telefonokon is felhasználhassa.

Port és teljesítmény

Jowi Morales / MakeUseOf

A GameSir X2s egy nagyon szép kontroller. A gombok tapinthatóak és precízek, míg a Hall Effect joystickot és triggereket öröm használni anélkül, hogy attól kellene tartaniuk, hogy hamarosan meghibásodnak. A vezérlő rugója könnyedén a helyén tartja a telefont anélkül, hogy túl nehéz lenne kinyitni.

A hátul lévő kontúros gumimarkolat az ujjakon is remekül érződik, bár könnyen felszívják a gumifelületre foltként megtapadt port. Továbbá, mivel a telefon hatékonyan a vezérlő között van, a hangszóróit gyakran részben blokkolja a vezérlő oldala.

A vezérlő állapotát is láthatja az előlapján található két LED lámpával. A felső LED az aktuális üzemmódot mutatja, az alsó pedig a telefon töltési állapotát. Így gyorsan megtekintheti eszköze állapotát a meccs közepén.

Jowi Morales / MakeUseOf

Bár a gumi oldalak kialakítása átengedi a hangot, még mindig befolyásolja a minőséget, különösen, ha Ön audiofil. Az X2s-ben a bal alsó sarokban USB-C port is található az átmenő töltéshez. Viszont maximum 15 wattos bemeneti kapacitást kaptam, amikor a tesztelő berendezésemmel töltöm, vagyis kicsit lassú lehet, ha megszokta a telefonok gyorstöltését.

A másik dolog, amit hiányoltam az X2s-ről, hogy nincs átmenő hangja 3,5 mm-es fejhallgatóhoz, vagy még az USB-C porton keresztül sem. Tehát, ha úgy szeretné hallgatni a játék hangjait, hogy közben nem zavarja a körülötte lévő embereket, szüksége van egy jó pár TWS fülhallgatóra.

Ezenkívül ne tartsa a telefont a GameSir-en játék után, mivel az érintőkiosztás a játék bezárása után is a képernyőn marad. Ez a képernyő nem kívánt érintéséhez vezethet, mivel a leképezés csak akkor kapcsol ki, ha kihúzza a vezérlőt, vagy átvált HID módba a G és az S gombok két másodperces együttes lenyomásával.

Játék a GameSir X2s Type-C-n

Jowi Morales / MakeUseOf

Tekintettel arra, hogy a GameSir X2s Type-C fizikailag csatlakozik a telefonhoz, közel nulla késleltetéssel rendelkezik, így előnyt biztosít az ellenfelekkel szemben. Ezenkívül a hosszúsága ellenére rendkívül könnyen kézben tartható egy hatalmas okostelefonnal.

Jól kiegyensúlyozott, és még több órán át tartó játék után sem fogod kimerültnek érezni magad. A bal alsó sarokban található egy Képernyőkép gomb is, amely lehetővé teszi a játékok rögzítését egyetlen gombnyomással. Ha pedig gyorsan meg kell jelenítenie a játékindító menüt játékok streamelése közben, a Kezdőlap gomb kényelmesen a Képernyőkép gombbal szemben található.

A joystickok elég kicsik önmagukban. A hüvelykujj-sapkák azonban megfelelő mennyiségű felületet adnak hozzá, így a hüvelykujj nagyobb fejjel fogható. A precíz gombok is jól működnek, mivel úgy érzem, hogy minden megnyomásom szándékos, főleg, hogy tapintható és hallható kattanásokat kapok minden egyes megnyomásra.

Pénztárcakonzolos játék útközben

A GameSir X2s jelenleg 45,99 dolláron jegyzik, ami abszolút alkunak számít a többi játékvezérlőhöz képest. És bár nem minden játék alkalmas kontrollerre, a GameSir X2s megtalálja a módját, hogy élvezze a konzolos játékokat az okostelefonján lévő szinte bármilyen játékon.

Így akár az AAA játékot kedveli a konzolon, akár órákat tölt mobiljátékokkal okostelefonján, a GameSir X2s fokozza az élményt, és előnyt biztosít bármilyen játékban.

GameSir X2s Type-C vezérlő

A GameSir X2s Type-C Controller egy vezetékes játékvezérlő, amely kompatibilis a legtöbb USB-C telefonnal, beleértve az iPhone 15-öt is. Egyes játékokon natívan működik, de a szoftveres érintésleképezés bemenetével szinte bármilyen játékban használható.