Steam letöltése és játékok telepítése

A legnépszerűbb játékcímek megjelennek a Steamen. Ez egy olyan platform, amely megkönnyíti a játékfejlesztők számára a játékok terjesztését. A játékosok számára ez egy egyablakos ügyintézés a népszerű és a homályos játékok számára. A Steam emellett rendszeres értékesítést, lehetőséget kínál a már nem játszott játékok továbbértékesítésére, valamint egyszerű visszatérítési szabályzatot, valamint felhasználói véleményezési rendszert, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy jó játékokat találjanak.

Ha van egy játék, amivel játszani szeretnél, akkor valószínűleg a Steamen van.

Steam asztali kliens

Gőz

Ha játékot szeretne vásárolni, letölteni és játszani a Steamtől, le kell töltenie a hivatalos Steam klienst. Az ügyfél fogja

Bejelentkezett a felhasználói fiókjával
A fiókjából végrehajtott vásárlások kezelése
Játékok letöltése,
Kezelje könyvtárát, elért eredményeit és kívánságlistáját
Frissítse és indítsa el a játékot
Lehetővé teszi, hogy barátokat és más játékosokat találjon online játékokhoz
Érvényesítse a fiókjából vásárolt játékokat

A Steam kliens elérhető Windows és macOS rendszeren.

Letöltés Steam

A Steam letöltéséhez;

Meglátogatni a hivatalos Steam webhely.
Kattintson a Steam telepítése gombra (a rendszer automatikusan felismeri az operációs rendszert).
Windows 10 (vagy régebbi) rendszeren futtassa a letöltött EXE-t.
MacOS rendszeren nyissa meg a letöltött DMG-fájlt.
MacOS rendszeren a telepítés befejezéséhez helyezze át a Steam alkalmazást az Alkalmazások mappába.

Használd a Steam-et

Miután letöltötte és telepítette a Steamet;

Nyissa meg a Steam alkalmazást PC-n vagy Mac-en.
Jelentkezzen be fiókjával, vagy hozzon létre egyet az ügyfélen belül.
Miután bejelentkezett, keressen egy játékot, amellyel játszani szeretne.
Kattintson a Letöltés vagy a Vásárlás lehetőségre a játék mellett, és fejezze be a vásárlási folyamatot.
Várja meg a játék letöltését.
Miután letöltötte a játékot, lépjen a Könyvtárba, és válassza ki a játékot a bal oldali oszlopban.
A játék elindításához kattintson a jobb oldalon található Lejátszás gombra.

Steam játékok és platformok

A Steam egy terjesztési platform. Ez nem keretrendszer, és nem tartalmaz semmilyen emulátort. Ez azt jelenti, hogy bár bármilyen játékot megvásárolhatsz a Steamen, nem feltétlenül fut a rendszereden.

játék vásárlása előtt;

Ellenőrizze, hogy melyik Mac vagy Windows platformra, vagy mindkettőre érhető el. Ha egy játék nem érhető el Mac-en (például az Our Us), megvásárolhatja és letöltheti, de NEM fog futni Mac-en. A lejátszáshoz emulátort kell használnia.
Ellenőrizze a játék minimális hardverkövetelményeit. A Steamen minden egyes játéknak fel kell tüntetnie a minimális hardverkövetelményeit. Ezen kívül felsorolja az optimális hardverkövetelményeket is, amelyek a legjobb játékélményt biztosítják egy játékhoz. Ezek a követelmények játékonként eltérőek, ezért mindenképpen olvassa el őket, mielőtt játékot vásárol.

Egyes játékok ingyenesek, mások nem. A Steam nem úgy fut, ahogy az Apple az iTunest, azaz a Steam nem kényszeríti a fejlesztőket arra, hogy minden címre azonos árat szabjanak. Már 0,99 USD-ért és 50 USD-nél vagy akár 100 USD-nál is több címet találhat. A régebbi játékok általában olcsóbbak, míg az újabbak drágábbak.
Sok népszerű játék kapható nyáron és télen. Megvárhatja az eladást, mielőtt játékot vásárolna. Egyes címek, például a PUBG ritkán kerül eladásra népszerűségük miatt.
A közelgő címek a Steamen is megjelennek. Felveheted őket a kívánságlistádra, hogy megtudd, mikor jelentek meg hivatalosan. A közelgő játékcímek megmondják a játék minimális hardverkövetelményeit.

A Steam használatának előnyei

A Steam a következő előnyöket kínálja a játékosoknak;

Új és népszerű címek könnyen elérhetők
A játékok hitelesek és vírusmentesek. Soha nem kell aggódnia a fertőzött, javított vagy sérült játékfájlok letöltése miatt.
A játékot a visszaküldési időszakon belül visszaküldheti
A már nem játszott játékokat viszonteladhatja
‘Használt’ játékokat vásárolhat
Kapcsolatba léphet olyan közösségekkel és más játékosokkal, akik ugyanazokat a játékokat játsszák, mint te
Felállíthatod játékosprofilodat, naplózhatod a játékidőt, és megjelenítheted az összes játékban elért eredményeidet
A Steam kezeli helyetted a játékok letöltését, telepítését és frissítéseit.

A Steam használatának hátrányai

A Steamnek van néhány hátránya is;

Ha egy játék rossz frissítést kap, a vélemények gyorsan megváltozhatnak, hogy tükrözzék azt. Egy rossz frissítés miatt lemaradhat egy jó játékról
A Steam korai hozzáférést kínál a címekhez, és ezekre a címekre nincs garancia a játékosok számára. Sok játékos a végén megvásárol egy Early Access játékot, és megbánja, ezért legyen óvatos.
A játékokat általában Windowsra fejlesztik, így a Mac felhasználók általában kimaradnak.

Steam fiók biztonsága

A Steam-fiókod a kulcs a vásárlásaidhoz. Enélkül nem tudod hitelesíteni a vásárlást, azaz ha nem tudsz bejelentkezni a Steam-fiókodba a Steam kliensben, akkor nem fogsz tudni játszani a játékokkal.

Győződjön meg róla, hogy védi Steam fiókját. Állítsa be a kéttényezős hitelesítést, hogy megakadályozza a jogosulatlan bejelentkezéseket abban az esetben, ha felhasználónevét és jelszavát ellopják. Győződjön meg arról, hogy beállított egy helyreállítási módszert a jelszó helyreállításához.

Egyéb játékplatformok

Nem a Steam az egyetlen játékplatform, amelyen játékokat vásárolhat. Rengeteg más játékplatform és kiadó is árul játékokat a Steamen kívül, például a GOG, az Origin, a Microsoft Store, az Xbox Libe Marketplace stb.

A Steam könnyen a legnépszerűbb platform a játékterjesztéshez, ami a PC-s játékokat illeti. Ha másik platformról, például GOG-ról vásárolsz játékot, a vásárlásod nem vihető át a Steamre. Hasonlóképpen, a Steam-vásárlás nem vihető át más terjesztési platformokra.

Egyes játékcímek egyáltalán nem elérhetők a Steamen, például a Minecraft. Ha olyan játékot vásárol, amely nem elérhető a Steamen, győződjön meg arról, hogy a játék fejlesztőjétől vagy egy hiteles terjesztési platformtól vásárol.

Következtetés

Vásárolhat játékokat a Steamtől a böngészőn keresztül, de telepítésükhöz és lejátszásukhoz telepítenie kell a Steam asztali klienst a rendszerére. Ezt nem lehet megkerülni. A Steam lehetőséget ad arra is, hogy ajándékot adj egy játéknak, azaz vásárolhatsz egy játékot valaki másnak, és elküldheted neki. A Steamen található címeket többnyire Windowsra fejlesztik, de néhány népszerű cím Mac rendszerre is elérhető. Ha Mac számítógépen játszol, vásárlás előtt ellenőrizze még egyszer a Steam játék platformját.