A Windows 11 megjelenési dátuma: 2021. október 5

A Windows 11 előzetesét néhány hónappal ezelőtt tették elérhetővé a felhasználók számára. Az új operációs rendszer csak 64 bites gépeken fog futni, vadonatúj felhasználói felülettel rendelkezik, és már hivatalos megjelenési dátuma is van.

Windows 11 megjelenési dátuma

A Microsoft bejelentette a Windows 11 hivatalos megjelenési dátumát; 2021. október 5.

Szerint a Windows kiadás blog;

Ma örömmel jelentjük be, hogy a Windows 11 2021. október 5-én válik elérhetővé. Ezen a napon kezdődik meg a Windows 11 ingyenes frissítése a jogosult Windows 10 PC-ken, és a Windows 11-el előre telepített PC-ken. kezdenek megvásárolhatóvá válni.

  A Windows 10 által gyűjtött diagnosztikai információk megtekintése

A bejelentés néhány dolgot tisztáz a Windows 11-re frissíteni vágyó felhasználók számára.

A Windows 10 felhasználók ingyenesen frissíthetnek a Windows 11-re.
Azok a laptopok és asztali számítógépek, amelyekre előre telepítve van a Windows 11, a megjelenés dátumáig elérhetők lesznek.
Azok a felhasználók, akik vadonatúj számítógéppel rendelkeznek, és nem telepítettek rájuk operációs rendszert, vadonatúj licencet vásárolhatnak a Windows 11-hez.

Lassú bevezetés

A Windows 10 szolgáltatásfrissítéseihez hasonlóan a Windows 11 is lassan fog megjelenni azon Windows 10 felhasználók számára, akik frissíteni szeretnének az operációs rendszerre. Mit jelent ez;

A Windows 11 2021. október 5-től elérhető lesz az összes Windows 10 felhasználó egy alszakaszában.
Egy-két hónapon belül a bevezetés kibővül, és a Windows 11 ingyenes frissítésként több Windows 10 felhasználó számára elérhető lesz a Windows frissítésen keresztül.
A Windows 11 bevezetése 2022 júniusában/júliusában fejeződik be.

  Az Explorer.exe újraindítása Windows 10 rendszeren

Hogyan frissítsünk Windows 10-ről Windows 11-re

Amint a Windows 11 általánosan elérhető minden felhasználó számára, a Windows 10 felhasználók a Windows Update szolgáltatáson keresztül frissíthetnek a Windows 11-re.

Nyissa meg a Beállítások alkalmazást a Win+I billentyűkóddal.
Lépjen a Frissítés és biztonság elemre.
Válassza a Windows Update lehetőséget.
Kattintson a Frissítés keresése elemre.
Töltse le és telepítse a Windows 11 frissítést.

Windows 11 médiakészítő eszköz

A Microsoft nem hozta nyilvánosságra, hogy lesz-e elérhető médiakészítő eszköz a Windows 11-hez. Valószínűleg a Windows 11 megjelenése után a Windows 10 Media Creation Tool-hoz hasonló eszközt fog kiadni, hogy a felhasználók frissen telepíthessék az operációs rendszert, ha akarni.

Ellenőrizze a PC alkalmasságát

A Windows 11 elérhető lesz a jogosult eszközökön. Általánosságban elmondható, hogy ha TPM 2.0 vagy újabb és UEFI/Secure Boot rendszerrel rendelkezik, akkor laptopja valószínűleg jogosult lesz a frissítésre. Egyéb hardverkövetelmények meghatározásához tekintse meg a Microsoft által kiadott követelményeket. Kipróbálhatja a Miért nem a Windows 11 alkalmazást is, hogy megtudja, miért nem alkalmas az eszközre.

  Új Windows Spotlight kép beszerzése a lezárási képernyőhöz a Windows 10 rendszerben

A frissítés letöltése és telepítése előtt győződjön meg arról, hogy van legalább 20 GB szabad hely a Windows meghajtón.