A Windows 11 megjelenési dátuma: 2021. október 5

A Windows 11 előzetesét néhány hónappal ezelőtt tették elérhetővé a felhasználók számára. Az új operációs rendszer csak 64 bites gépeken fog futni, vadonatúj felhasználói felülettel rendelkezik, és már hivatalos megjelenési dátuma is van.

Windows 11 megjelenési dátuma

Windows 11 megjelenési dátuma

A Microsoft bejelentette a Windows 11 hivatalos megjelenési dátumát; 2021. október 5.

Szerint a Windows kiadás blog;

Ma örömmel jelentjük be, hogy a Windows 11 2021. október 5-én válik elérhetővé. Ezen a napon kezdődik meg a Windows 11 ingyenes frissítése a jogosult Windows 10 PC-ken, és a Windows 11-el előre telepített PC-ken. kezdenek megvásárolhatóvá válni.

A bejelentés néhány dolgot tisztáz a Windows 11-re frissíteni vágyó felhasználók számára.

A Windows 10 felhasználók ingyenesen frissíthetnek a Windows 11-re.
Azok a laptopok és asztali számítógépek, amelyekre előre telepítve van a Windows 11, a megjelenés dátumáig elérhetők lesznek.
Azok a felhasználók, akik vadonatúj számítógéppel rendelkeznek, és nem telepítettek rájuk operációs rendszert, vadonatúj licencet vásárolhatnak a Windows 11-hez.

Lassú bevezetés

A Windows 10 szolgáltatásfrissítéseihez hasonlóan a Windows 11 is lassan fog megjelenni azon Windows 10 felhasználók számára, akik frissíteni szeretnének az operációs rendszerre. Mit jelent ez;

A Windows 11 2021. október 5-től elérhető lesz az összes Windows 10 felhasználó egy alszakaszában.
Egy-két hónapon belül a bevezetés kibővül, és a Windows 11 ingyenes frissítésként több Windows 10 felhasználó számára elérhető lesz a Windows frissítésen keresztül.
A Windows 11 bevezetése 2022 júniusában/júliusában fejeződik be.

Hogyan frissítsünk Windows 10-ről Windows 11-re

Amint a Windows 11 általánosan elérhető minden felhasználó számára, a Windows 10 felhasználók a Windows Update szolgáltatáson keresztül frissíthetnek a Windows 11-re.

Nyissa meg a Beállítások alkalmazást a Win+I billentyűkóddal.
Lépjen a Frissítés és biztonság elemre.
Válassza a Windows Update lehetőséget.
Kattintson a Frissítés keresése elemre.
Töltse le és telepítse a Windows 11 frissítést.

Windows 11 médiakészítő eszköz

A Microsoft nem hozta nyilvánosságra, hogy lesz-e elérhető médiakészítő eszköz a Windows 11-hez. Valószínűleg a Windows 11 megjelenése után a Windows 10 Media Creation Tool-hoz hasonló eszközt fog kiadni, hogy a felhasználók frissen telepíthessék az operációs rendszert, ha akarni.

Ellenőrizze a PC alkalmasságát

A Windows 11 elérhető lesz a jogosult eszközökön. Általánosságban elmondható, hogy ha TPM 2.0 vagy újabb és UEFI/Secure Boot rendszerrel rendelkezik, akkor laptopja valószínűleg jogosult lesz a frissítésre. Egyéb hardverkövetelmények meghatározásához tekintse meg a Microsoft által kiadott követelményeket. Kipróbálhatja a Miért nem a Windows 11 alkalmazást is, hogy megtudja, miért nem alkalmas az eszközre.

A frissítés letöltése és telepítése előtt győződjön meg arról, hogy van legalább 20 GB szabad hely a Windows meghajtón.