Starbucks fiók törlése

A Starbucks egy vezető amerikai multinacionális vállalat, amely a világ legnagyobb kávéház-láncával rendelkezik a washingtoni Seattle-ben. A felhasználókat gyakran zavarják az alkalmazással kapcsolatos problémák. Ezért gyakran felmerül a kérdés, hogyan lehet véglegesen törölni egy Starbucks-fiókot, és mit kell tenni, ha rossz üzletbe rendelik a Starbucks-t. Teljesen érthető, hogy a felhasználók miért akarják több okból törölni fiókjukat és minden személyes adatukat a Starbucks alkalmazásból. Előfordulhat, hogy egyes ügyfelek elvesztették érdeklődésüket a Starbucks által kínált termékek iránt, míg mások egyszerűen megpróbálják törölni fiókjukat, hogy eltávolítsák online jelenlétüket a Starbucks adatbázisból. Így, ha valaki tippeket keres ugyanerre vonatkozóan, egy hasznos útmutatót mutatunk be, amely megtanítja Önnek, hogyan törölje le a Starbucks alkalmazást, és módosítsa az e-mail címét a Starbucks alkalmazásban.

Starbucks fiók törlése

A Starbucks termékeinek széles skáláját kínálja a felhasználóknak szerte a világon, beleértve a kávét, teát, pékárut, szendvicseket és sokféle, kifejezetten regionális igényeket kielégítő élelmiszert. A felhasználók hozzáférhetnek a webhelyükhöz, hogy létrehozzák fiókjukat, online rendelhessenek bizonyos italokat, sőt speciális utalványokat is elérjenek és beválthassanak a felhasználóbarát alkalmazáson keresztül. Olvasson tovább, hogy megtudja, mi történik, ha rossz boltba rendeli a Starbucks-t, hogyan lehet törölni egy Starbucks-alkalmazást, és hogyan törölhet Starbucks-fiókot.

Hogyan törölhet e-mail fiókot a Starbucks alkalmazásból?

Bár nincs pontos módja az e-mail fiók törlésének a Starbucks alkalmazásból, eltávolíthatja az e-mailekhez kapcsolódó összes társítást a Starbucks-fiókból, és megakadályozhatja, hogy értesítések jelenjenek meg az e-mailben. A fiókjához kapcsolt e-mail fiókját a következő két módszer szerint távolíthatja el.

1. módszer: Starbucks alkalmazáson keresztül

1. Nyissa meg a Starbucks alkalmazást az eszközén.

2. Érintse meg a profil ikont a jobb felső sarokban.

3. Érintse meg a beállítások ikont a jobb felső sarokban.

4. Törölje az E-mail opció jelölését.

2. módszer: Promóciós Starbucks e-mailen keresztül

1. Nyissa meg a Starbuckstól kapott e-mailt, amely egy terméket vagy bármilyen ajánlatot vagy ajánlatot hirdet.

2. Görgessen le a Starbucks promóciós e-mailjének aljára, és kattintson a jelen lévő Leiratkozás hivatkozásra.

  Ismerje meg a nyelvészetet ezzel a 6 online nyelvazonosítóval

Ezzel eltávolítja az Ön e-mailjét a Starbucks rendszeres levelezőlistájáról, amelyet a vállalat termékei és szolgáltatásai népszerűsítése céljából küld. Bár ezek a módszerek nem távolítják el pontosan az e-mail azonosítóját a Starbucks adatbázisból, megakadályozzák, hogy bármilyen e-mailt kapjon a Starbuckstól, és hatékonyan leválasztja az e-mail azonosítóját az említett fiókról.

Egy másik radikális lépés a teljes Starbucks-fiók törlése, amely törli az összes adatot a Starbucks adatbázisból, és gyakorlatilag teljesen és véglegesen leválasztja e-mail-azonosítóját az említett fiókról. A Starbucks-fiók törlésének lépéseit az alábbi cikk tárgyalja.

Hogyan mondhatja le előfizetését a Starbucks alkalmazásban?

Bár a Starbucksban, például a Netflixen és a Spotifyon nincs alkalmazáson belüli előfizetés, az előfizetés itt a Google Play Áruház alkalmazás-előfizetését jelenti. Ne feledje, hogy az alkalmazás eltávolítása nem távolítja el alkalmazás-előfizetését a Google Play Áruházból. Tehát, ha a Play Áruház segítségével Starbucks-előfizetést vásárolt bankszámla használatával, a megadott lépések követésével egyszerűen lemondhatja a Starbucks alkalmazás-előfizetését.

1. Nyissa meg a Google Play Áruház alkalmazást eszközén.

2. Érintse meg a profil ikont a jobb felső sarokban.

3. Válassza a Fizetések és előfizetések lehetőséget a Play Áruház előfizetések és fizetési műveletek lapjának megnyitásához.

4. Érintse meg az Előfizetések pontot.

5. Válassza ki a törölni kívánt Starbucks-előfizetést.

6. Ezután húzza lefelé az ujját, és érintse meg az Előfizetés törlése opciót.

7. Válassza ki az előfizetés lemondásának kívánt okát, és érintse meg a FOLYTATÁS gombot.

8. Végül érintse meg a Starbucks előfizetés törlése elemet a felugró ablakban.

Megjegyzés: Ha úgy dönt, hogy folytatja Starbucks-előfizetését a számlázási időszak vége előtt, érintse meg az Újra feliratkozás opciót az Előfizetés kezelése lapon a 6. lépésben leírtak szerint.

Olvasson tovább, hogy megtudja, hogyan törölheti le a Starbucks alkalmazást.

Hogyan lehet Starbucks fiókot törölni?

Számos oka lehet a Starbucks-fiók törlésének, és nem kell tovább aggódnia, hiszen már mindent leírtunk. Kövesse az alábbi lépéseket a Starbucks-fiók törléséhez.

1. Menjen a Starbucks weboldal mobil vagy számítógép böngészőjében.

2. Érintse meg a profil ikont a jobb felső sarokban.

3. Érintse meg a Beállítások fogaskerék ikont.

4. Csúsztassa ujját lefelé, és érintse meg a FIÓK TÖRLÉS KÉRÉSE opciót.

5. Érintse meg a Fiók törlésének kérése gombot a fiók törlésére vonatkozó döntésének megerősítéséhez.

6. Olvassa el az összes szabályzatot a Felhasználási feltételek és az Adatvédelmi szabályzat előugró oldalon, majd érintse meg az Elfogadom és a törlés megerősítése lehetőséget.

Ez segíteni fog a fiók törlésében.

  Hogyan kerülhet a „Nézés folytatása” a tetejére a Netflixben

Megjegyzés: Ha nem tud hozzáférni a webhelyükhöz vagy az alkalmazásukhoz, lépjen kapcsolatba a Starbucks súgócsapatával a 18602660010 telefonszámon, vagy lépjen kapcsolatba az ügyfélszolgálatukkal a Starbucks Súgóoldal. Ha elküldi nekik a kérést, a Starbucks csapata 15–30 napon belül felveszi Önnel a kapcsolatot a kérdésével kapcsolatban, és sikeresen kezeljük fiókja törlését.

Tudsz törölni egy Starbucks kártyát?

Igen, törölheti a Starbucks kártyát a Starbucks alkalmazás segítségével. Azonban bejelentheti kártyáját elveszettként a Starbucksnak, és megteheti a megfelelő lépéseket annak biztosítására, hogy elveszett kártyáját hatékonyan töröljék és deaktiválják a szervereikről a visszaélések elkerülése érdekében.

Hogyan lehet lemondani a Starbucks kártyát?

Kövesse az alábbi lépéseket a Starbucks-kártya visszavonásához az alkalmazásban:

1. Nyissa meg a Starbucks alkalmazást eszközén.

2. Érintse meg a Fizetés fület alul a Starbucks Pay ablak megnyitásához.

3. Most érintse meg a Beállítások fogaskerék ikont a Starbucks kártya jobb alsó sarkában.

4. Válassza a KÁRTYA ELTÁVOLÍTÁSA lehetőséget a kártya törléséhez az éppen kiválasztott alkalmazásban.

Megjegyzés: Ha a kártyáját ellopták, érintse meg a KÁRTYA JELENTÉSE ELLOPTATTNAK elemet.

Bár ezek a lépések könnyen elvégezhetők iPhone készülékeken, a felhasználók gyakran arról számolnak be, hogy a törlési lehetőségük nem érhető el Android-eszközökön. Ebben az esetben jelentse a kártyát ellopottként a fenti lépések végrehajtásával a probléma megoldásához, vagy lépjen kapcsolatba a Starbucks csapatával a Segítség Központ. Olvassa el ezt a cikket az elejétől, hogy megtudja, hogyan törölhet Starbucks-fiókot.

Hogyan változtathatja meg személyes adatait a Starbucks alkalmazásban?

A Starbucks világszerte kifejlesztett egy egyszerű és kényelmes módot a személyes adatok megváltoztatására a Starbucks alkalmazásban. A probléma azonban akkor merül fel, amikor megpróbálja használni a Starbucks India platformot, ahol úgy tűnik, hogy nincs határozott módszer a személyes adatok megváltoztatására az alkalmazáson vagy a webhelyen keresztül.

Ha azonban más országból használja a Starbucks webhelyet, az alábbi lépésekkel könnyedén módosíthatja adatait és e-mail címét:

1. Látogassa meg a Starbucks weboldal.

2. Kattintson a Fiók > Személyes adatok elemre.

3. Itt módosítsa a személyes adatokat, mint például a keresztnév, vezetéknév, mobilszám, címsor, születési dátum stb.

Hogyan változtathatja meg e-mail címét a Starbucks alkalmazásban?

nem módosíthatja e-mail címét a Starbucks alkalmazásban. De megváltoztathatja a Starbucks webhelyén az alábbi lépések segítségével.

1. Navigáljon a Starbucks weboldal a böngészőjében.

2. Kattintson a Fiók > Beállítások lehetőségre.

3. Innen kattintson a Szerkesztés gombra az e-mail címe mellett, és módosítsa a kívánt címet.

Olvassa el ezt a cikket a kezdetektől, hogy megtudja, hogyan törölhet Starbucks-fiókot.

Mi történik, ha nem veszi fel Starbucks mobilrendelését?

Meg kell jegyezni, hogy nem rendelhet Starbucks terméket anélkül, hogy ne fizetne érte online a fiókjához kapcsolt Starbucks kártyájával. Tehát, ha nem veszi fel a mobil rendelést, akkor a megrendelt terméket a cégnek le kell selejteznie, és így az tönkremegy. Röviden tehát: nem térítjük vissza a rendelés árát, mivel a cég a saját erőforrásait felhasználva készítette el megrendelését, függetlenül attól, hogy Ön átvette-e vagy sem. Ezért a rendeléseket időben fel kell vennie.

  Hogyan tervezzünk névjegykártyákat Microsoft Word használatával

Figyelembe kell azonban venni, hogy Ön a megrendelésének az adott üzletből történő kiszállításának meghatározott időpontja előtt lemondta a rendelést. Pénzét visszatérítjük jóváírásként a megrendeléshez használt Starbucks kártyára.

Mi történik, ha rossz üzletbe rendeli a Starbucks-t?

Ha rossz üzletbe rendeli a Starbuckst, nincs ok az aggodalomra.

  • Kezdetnek törölheti megrendelését, mielőtt azt átadná a kézbesítőnek, hogy visszakapja a visszatérítést a Starbucks-kártyára, amelyet összekapcsolt és felhasznált az adott rendeléshez.
  • Ezenkívül felhívhatja baristáját a Starbucks alkalmazáson keresztül, és megkérheti, hogy manuálisan vigye át rendelését a kívánt Starbucks fiókba.
  • Ha a baristája ezt nem tudja megtenni, megkérheti, hogy törölje a rendelést a lemondási határidő lejárta előtt, majd adja le rendelését a kívánt Starbucks üzletben.

Így nincs ok az aggodalomra, ha hibásan rendelsz rossz üzletbe, mert a megoldás csak egy érintésre/hívásra van.

Rendelhetsz Starbucksot egy meghatározott időre?

Hadd törjem meg a titkot. Igen tudsz. Sokan gyakran nem tudják, hogy az online rendelés leadása után felveheti a kapcsolatot a baristával, és megkérheti őket, hogy ütemezzék a rendelést egy adott időpontra, amikor át szeretné venni vagy házhoz szállítani. Azonban vegye figyelembe, hogy a hivatalos Starbucks alkalmazás, amelyet egyszerűen letölthet a Google Play Áruház vagy a Apple App Storenem biztosít konkrét időpontot a rendelés ütemezésére.

***

Reméljük, hogy ez az útmutató hasznos volt, és megértette, hogyan törölhet Starbucks-fiókot, és mi történik, ha rossz üzletbe rendeli a Starbucks-t. Bármilyen más témával kapcsolatos kérdését vagy javaslatát felteheti nekünk, amelyről cikket szeretne készíteni. Dobja be őket az alábbi megjegyzések részbe, hogy tudjuk.