Miért nem töltődik az Oculus Go?

Az Oculus Go VR headset lehetővé teszi, hogy bárki megtapasztalja a virtuális valóságban rejlő lehetőségeket. Ragyogóan kiegyensúlyozott az a képesség, hogy a legjobb VR-élményeket egy másik eszközhöz való csatlakozás nélkül futtathatja. Ebben a cikkben áttekintjük azokat az okokat, amelyek miatt az Oculus Go nem töltődik. Számos oka lehet annak, hogy az Oculus Go headset nem töltődik. Ha Ön Oculus Go felhasználó, kíváncsi, mennyi ideig bírja az Oculus Go akkumulátora. Ha további információkat keres az Oculus Go-val kapcsolatban, egy hasznos útmutatót adunk, amely megválaszolja a nem töltődő Oculus javításával kapcsolatos összes kérdését.

Miért nem töltődik az Oculus Go?

Ebből a cikkből megtudhatja, miért nem töltődik tovább az Oculus Go. Olvassa tovább, ha többet szeretne megtudni róla.

Használhatja az Oculus Go-t töltés közben?

Nem. Külön hűtőrendszert használ Oculus Go. Az Oculus Go csak egy hűtőbordát tartalmaz, amely a headset előlapja, amely passzívan osztja el a hőt a levegőben, ellentétben az Oculus Quest beépített hűtőventilátorával. Ha az Oculus Go-t töltés közben használja, túlságosan felforrósodhat. Valójában az Oculus webhely kifejezetten figyelmeztet, hogy ne használja az Oculus Go-t töltés közben. Ráadásul az Oculus Go töltőkábele mindössze 3,3 láb hosszú. Nyilvánvaló, hogy a headsetet töltés közben nem szabad használni.

  Hogyan keressünk makkot és fenyőtobozokat az „Animal Crossing: New Horizons” című filmben

Mennyi ideig tart az Oculus Go akkumulátor feltöltése?

Az Oculus Go a mellékelt töltővel körülbelül 3 óra alatt teljesen feltölthető. A használati útmutató szerint nem ajánlott alternatív töltőket használni, beleértve a hordozható akkumulátorokat is.

Mennyi ideig bírja az Oculus Go akkumulátora?

Az Oculus Go beépített 2600 mAh-s lítium-ion akkumulátora 1,5-2 órányi folyamatos játékidőt vagy körülbelül 2-2,5 órányi videónézést biztosít. Az Oculus futásidejű előrejelzései is meglehetősen pontosak. A headset valamivel tovább bírja 2 óránál, ha videózásra és játékra is használja, és csaknem 3 órát, ha egyszerűen Netflixhez használja.

Az Oculus túlmelegszik?

Igen. Az Oculus Go valóban túl melegszik, és ennek több oka is van. Tegyük fel, hogy csatlakoztatta az Oculust a fali töltőhöz, és a Go belső akkumulátora 60-70%-nál kevesebb volt az induláskor. Ebben az esetben a töltő egyidejűleg megpróbálja feltölteni a belső akkumulátort, ami úgy tűnik, hogy némi hőt termel. Hagyjuk a belsőt Az akkumulátor töltöttségi szintjének 30% alá csökkenése egy másik tényező, amely a Go túlmelegedését okozhatja. Ahogy a Li-ion akkumulátorok kezdenek több hőt termelni, mivel hatásfokuk 30% alá esik. Ezért próbálja meg megakadályozni, hogy a Go akkumulátora 30% alá csökkenjen.

Honnan tudod, hogy az Oculusod tölt?

Néhány dolgot ellenőrizhet, ha nem biztos abban, hogy az Oculus Go töltődik-e vagy sem.

  • Először ellenőrizze, hogy az USB-kábel szilárdan csatlakozik-e a fejhallgatóhoz, és hogy a hálózati adapter egy konnektorhoz van-e csatlakoztatva. Ellenőrizze a hálózati adapter LED-jét, ha úgy tűnik, hogy minden megfelelően van csatlakoztatva. Ha világít, akkor az Oculus Go töltődik, és a hálózati adapter megfelelően működik. Ha a LED nem világít, csatlakoztassa újra a hálózati adaptert úgy, hogy előbb kihúzza. Ez esetenként segíthet a töltési folyamatban.
  • Az Oculus Go Beállítások menüjében az akkumulátor töltöttségi szintjét is ellenőrizheti. Válassza az Akkumulátor lehetőséget, hogy megtudja, mennyi a töltöttségi szintje a headsetben. Továbbra is töltődik, ha a százalék kevesebb, mint 100%.
  A Procreate for iPad Pro használatának megkezdése

Ha az Oculus Go továbbra sem töltődik, akkor az akkumulátorral lehet probléma. Megpróbálhatja kivenni és visszahelyezni az akkumulátort, hogy megbizonyosodjon róla. Előfordulhat, hogy fel kell vennie a kapcsolatot az Oculus ügyfélszolgálatával, ha az nem oldja meg a problémát.

Miért töltődik lassan az Oculusod?

Az Ön Oculusa lehet különböző okok miatt lassan töltődik.

  • Lejátszás közben előfordulhat, hogy a headset akkumulátora nem töltődik olyan gyorsan.
  • Töltés előtt előfordulhat, hogy a headset akkumulátorának le kell hűlnie, ha nagyon meleg.
  • Lehetséges, hogy a töltőport eltörött.

Miért nem kapcsol be az Oculus Go?

Előfordulhat, hogy az Oculus Go nem kapcsol be néhány nehézség miatt.

  • Előfordulhat, hogy a fejhallgató nem kapcsol be, ha az akkumulátorok nem töltődnek eléggé, vagy lemerültek.
  • A nem világító jelzőfényeket a firmware-frissítések elakadása vagy megszakítása is okozhatja.

Miért nem töltődik az Oculus Go?

Előfordulhat, hogy az Oculus Go több okból nem töltődik. Íme, miért nem töltődik az Oculus Go.

  • Ha az Oculus Go nincs megfelelően konfigurálva
  • A hálózati adapter egy konnektorba van akasztva.
  • Probléma lehet a tápegységgel vagy az Oculus Go-val.

Hogyan javíthatja ki a nem töltődő Oculust?

Számos megoldás létezik a probléma megoldására és a headset normál indítására. Itt található egy útmutató arról, hogyan javíthatja ki az Oculus nem töltődik.

  Hogyan rendezzünk egy virtuális csoportos hallgatást a Spotify-ban

1. módszer: Vizsgálja meg a töltőkábelt

Elképzelhető, hogy az Oculus nem kapcsol be, mert fogyóban van. A modul töltése közben keresse meg a töltésjelző fényt. Az is elképzelhető, hogy a fülhallgató egyáltalán nem töltött, hiába hagytad tölteni, mert töltőkábel probléma vagy laza csatlakozás miatt. Annak ellenére, hogy megfelelően csatlakoztatta, előfordulhat, hogy a töltőkábel nem működik megfelelően, ha nincs töltésjelző fény. Ebben a helyzetben ki kell cserélnie a töltőkábelt, hogy megnézze, tölti-e a headsetet.

2. módszer: Hajtsa végre a kemény újraindítást

Ha ezt a problémát tapasztalja, az első dolog, amit tennie kell, egy kemény újraindítás. Kiderült, hogy néha egy kényszerleállítás váratlan állapotba hagyhatta az eszközt, és megakadályozhatta a megfelelő bekapcsolást. Ebben a helyzetben a kemény újraindítás megoldja a problémát. Ha ezt megteszi, a beállításokat nem állítják vissza, ezért ne aggódjon. A kemény újraindítás meglehetősen könnyen végrehajtható.

1. Nyomja meg és tartsa lenyomva a bekapcsológombot több mint 30 másodpercig.

Megjegyzés: Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy körülbelül 60 másodpercig le kell tartania.

2. Amikor a LED lámpa fehérre vált, engedje fel a bekapcsológombot.

A kütyü hardveres alaphelyzetbe állítása megtörtént.

Miért nem kapcsol be vagy nem töltődik az Oculus Quest?

Számos oka lehet annak, ha az Oculus Quest 2 fejhallgató nem kapcsol be. Előfordulhat, hogy használat előtt fel kell töltenie a headsetet, ha például lemerült benne az akkumulátor. Ezenkívül más változók is szerepet játszhatnak, ha ezzel a problémával találkozik. Előfordulhat, hogy a headset bizonyos helyzetekben nem kapcsol be, ha nem megfelelő leállítás következtében szokatlan állapotba került.

***

Reméljük, hogy megtudta, miért nem töltődik az Oculus Go, és hogyan javíthatja ki, ha az Oculus nem töltődik. Kérdéseivel és javaslataival nyugodtan forduljon hozzánk az alábbi megjegyzések részben. Azt is tudassa velünk, hogy miről szeretne tudni legközelebb.