Rejtett fotóalbum zárolása Face ID/Touch ID segítségével iOS 16 rendszerben iPhone készüléken

Mindannyiunknak van néhány privát fotója, amelyeket meg akarunk őrizni a takaró alatt vagy a kíváncsi szemek elől. Bár az Apple Photos alkalmazás már lehetőséget kínált a fényképek elrejtésére az iPhone készüléken, bárki könnyedén hozzáférhet a rejtett albumához. Ez az oka annak, hogy a legtöbb iOS-felhasználó nagymértékben támaszkodik a Photo Vault alkalmazásokra, hogy megőrizze személyes fényképeit. Ha azonban telepítette az iOS 16-ot, most már lezárhatja rejtett fotóalbumát Face ID/Touch ID segítségével iPhone-ján és iPadjén, így senki sem férhet hozzá privát fotóihoz az Ön engedélye nélkül. Tehát a következőképpen zárhatja le a rejtett fotóalbumot az iOS 16 rendszerben.

Rejtett fotóalbum zárolása iPhone-on

Amellett, hogy lehetővé teszi a rejtett album védelmét, az iOS 16 lehetővé teszi a „Recently Deleted” mappa védelmét is, ahol a törölt fotók és videók akár 30 napig elérhetők maradnak. Adatvédelmi szempontból ez jól átgondolt. Sokszor hajlamosak vagyunk törölni néhány személyes képet, és elfelejtjük végleg törölni őket. Ennek eredményeként továbbra is léteznek az eszközön. Ennek az új adatvédelmi funkciónak a bekapcsolásával azonban többé nem kell aggódnia a törölt képek védelme miatt.

Rejtett és nemrég törölt mappák zárolása Face ID/Touch ID segítségével

1. Először nyissa meg a Beállítások alkalmazást iPhone vagy iPad készülékén.

2. Most görgessen le a Fotók alkalmazáshoz, és válassza ki.

3. Győződjön meg arról, hogy az Arcazonosító/Touch ID használata melletti kapcsoló be van kapcsolva.

Mostantól az elrejtett album és a nemrég törölt mappák mellett is megjelenik egy apró lakat ikon. Érdemes kiemelni, hogy ha valaki megpróbálja kikapcsolni ezt a funkciót, először Touch ID vagy Face ID segítségével kell hitelesítenie. Így biztos lehet benne, hogy fényképei biztonságban vannak.

  Jegyvásárlás előtt tekintse meg a koncert- és stadionüléseket VR-ben [iOS]

Rejtett és nemrég törölt mappák feloldása Face ID/Touch ID segítségével

A rejtett fotóalbum feloldása olyan egyszerű, mint valaha.

1. iPhone vagy iPad készülékén nyissa meg a Fotók alkalmazást, majd érintse meg az Albumok lapot a képernyő alján.

2. A Segédprogramok részben érintse meg a Rejtett elemet, majd hitelesítsen Touch ID/Face ID segítségével a fényképek megtekintéséhez. Ha pedig meg szeretné tekinteni nemrégiben törölt képeit, koppintson a Legutóbb törölt elemre, majd hitelesítse.

Minden családtag/közeli barát hozzáférhet zárolt privát fotóalbumához

Mi a teendő, ha azt szeretné, hogy valamelyik barátja vagy szerettei korlátlanul hozzáférjenek rejtett albumához? Nos, megkérheti barátját, hogy állítson be egy másik megjelenést Face ID-kompatibilis eszközén, vagy adjon hozzá ujjlenyomatot Touch ID-vel felszerelt eszközéhez, hogy korlátlanul hozzáférjen a rejtett albumhoz.

  Több alkalmazásikon áthelyezése egyszerre az iOS 11 rendszerben

1. Nyissa meg iPhone készülékén a Beállítások alkalmazást, és válassza a Face ID/Touch ID & Passcode lehetőséget.

2. Most állítson be egy másik megjelenést, vagy adjon hozzá ujjlenyomatot a rendelkezésre állás alapján.

A továbbiakban ismerőse megtekintheti rejtett fotóalbumát Face ID vagy Touch ID használatával is.

Óvja személyes fotóit a kíváncsi szemektől

Nos, így zárolhatja rejtett fotóalbumát az iOS 16 rendszerben. Ez az új funkció üdvözlendő kiegészítés azoknak az iPhone-felhasználóknak, akiknek harmadik féltől származó alkalmazásokra kellett támaszkodniuk személyes fényképeik védelmében. Mivel a funkció be van építve a Fotók alkalmazásba, nem kell attól tartania, hogy egy harmadik féltől származó alkalmazás ellopja az adatait, vagy feltölti a képeket a felhőbe. Tehát elkezdte zárolni rejtett és törölt albumait iPhone-on? Tudassa velünk a megjegyzésekben.