A letiltott Skout fiók visszaszerzése

A Skout egy gyorsan növekvő közösségi hálózati alkalmazás, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy új barátokat szerezzenek. A Skout, egy iOS és Android rendszerre készült alkalmazás, hogy segítsen új emberekkel találkozni a városban, a környéken és több mint 180 másik országban. A mobileszközön lévő GPS segítségével megkeresi a közeli felhasználókat. A felhasználók a fizikai közelségen kívül különféle keresési feltételekkel is megtalálhatják a személyeket. A Skoutnak világszerte rengeteg felhasználója van, és a bizalom megőrzése érdekében a Skout figyelmeztetés nélkül folyamatosan blokkol számos bejelentett fiókot. Tehát, ha letiltotta Skout-fiókját, és ezzel kapcsolatos tippeket keres, maradjon velünk a végéig. Ebben a cikkben hatékony módszereket kínálunk, amelyek segítségével megtanulhatja, hogyan állíthatja vissza a Skout-fiókot, vagy hogyan lehet feloldani a Skout-fiókot. Azt is megtudhatja, mi történik a Skout-fiók deaktiválásakor.

A letiltott Skout fiók visszaszerzése

A Skout-on a profilokat a beállítások, a nem és az életkor alapján szűrheti. Több mint 10 millióan töltötték le az alkalmazást, amely 14 különböző nyelven érhető el. Emellett a Skout egy legjobban értékelt közösségi üzenetküldő alkalmazás a tinédzserek körében, mivel a fiatal közönséget célozza meg. A letiltott Skout-fiókot közvetlenül nem kaphatja vissza. Csak az a Skout felhasználó tudja feloldani a tiltását, aki letiltott téged. A másik egyetlen hátralévő mód pedig az, hogy kapcsolatba lépsz a Skout ügyfélszolgálati csapatával, hogy kérelmet nyújtsanak be Skout-fiókod feloldására. Folytassa az olvasást, hogy megtalálja azokat a lépéseket, amelyek részletesen elmagyarázzák ugyanezt, hasznos illusztrációkkal a jobb megértés érdekében.

  Adjon hozzá feltételes (IF) műveleteket az aktivátorhoz a feltört iPhone-on

Mi történik, ha deaktiválja Skout fiókját?

Ha deaktiválja a Skout-fiókot, a többi Skout-felhasználó, beleértve a hozzáadott barátait, nem láthatja profilját. Ha 60 napon belül nem aktiválja újra, akkor fiókját bezárjuk és véglegesen töröljük.

Feltörhetik Skout-fiókját?

Igen, a Skout-fiókját feltörhetik. Sok olyan eset van az interneten, amikor a Skout-fiókokat feltörik, és spam üzeneteket küldtek a fiókjukból, ami miatt a Skout deaktiválja a Skout-fiókot.

Miért blokkolták a Skout-fiókodat?

Sok Skout felhasználó arról számolt be, hogy a Skout nyilvánvaló ok nélkül és előzetes figyelmeztetés nélkül blokkolta a fiókját. A fő ok, amiért a Skout letilthatta fiókját, az az, hogy valaki valamilyen okból feljelenthette Önt. Az okok, amelyek miatt valaki bejelentette fiókját, a következők:

  • Fiókja gyanúsan fellebbezhet valakinek, mert nincs profilfotója, mivel túlságosan furcsának tűnhet.
  • Üzenetet küldött vagy küldött néhány olyan képet, amelyet nem megfelelőnek ítéltek.
  • Ha valaki másnak nagyon sértő kijelentést tett, nagy az esélye a bejelentésnek.
  • Fiókját blokkoljuk, ha harmadik féltől származó alkalmazást használt a Skout alkalmazás feltörésére vagy módosítására.

Amikor a Skout blokkolja a fiókját, megjelöli az IP-címét. Még ha újratelepíti az alkalmazást vagy új fiókokat hoz létre, nem tud bejelentkezni a Skoutba a korlátozott telefon használatával. A Skout felhasználói gyakran panaszkodnak rá, és miután fiókját blokkolták, szinte lehetetlen feloldani.

Miért törli a Skout az Ön fiókját?

A Skout híressé vált a tinédzserek és a fiatal közönség körében. A Skout azonban szigorú szabályzattal rendelkezik a felhasználók magánéletének védelme érdekében. A randevúzáshoz és emberekkel való találkozáshoz széles körben használt Skout alkalmazás időnként blokkolja a felhasználókat, és törli fiókjaikat a platformon való helytelen viselkedés miatt, vagy harmadik féltől származó eszközöket használt fel valaki Skout-fiókjának feltörésére.

Hogyan lehet feloldani a blokkolást a Skoutban?

Ha valaki bármilyen okból vagy a veled folytatott beszélgetés befejezése miatt letiltotta Önt a Skoutban, nincs mód a fiók letiltásának feloldására. De csak az a felhasználó tudja feloldani a letiltását a Skoutban, aki letiltotta a fiókját. Tehát ha korábban letiltott valakit, kövesse az alábbi lépéseket a fiók letiltásának feloldásához a Skout alkalmazásban.

  Mi az a „Stan”, és honnan származik a név?

Megjegyzés: Győződjön meg arról, hogy be van jelentkezve Skout fiókjába.

1. Nyissa meg a Skout alkalmazást eszközén.

2. Érintse meg a profil ikont a bal felső sarokban, az alábbiak szerint.

3. Érintse meg a Beállítások pontot.

4. Most érintse meg a Blokkolt felhasználók opciót.

5. Válassza ki a listából a feloldani kívánt felhasználót.

6. Ezután érintse meg a Blokkolás feloldása opciót a jobb felső sarokban.

7. Ismét érintse meg a Feloldás elemet a felugró ablakban a feloldási folyamat megerősítéséhez.

Hogyan lehet visszaállítani a blokkolt Skout fiókot iPhone-on?

Nincs közvetlen mód a blokkolt fiók helyreállítására az iPhone-on. Fel kell vennie a kapcsolatot a támogató személyzettel az alábbi e-mail címen: [email protected] Mielőtt kapcsolatba lépne a támogatási csapattal, próbálkozzon más módszerekkel:

Megjegyzés: Lehetséges, hogy ezek a módszerek működnek az Ön számára, vagy nem.

  • Törölje a Skout alkalmazás gyorsítótárát
  • Telepítse újra a Skout alkalmazást
  • Próbáljon meg új fiókot létrehozni másik e-mail címmel és másik eszközzel
  • Módosítsa telefonja UIN-kódját (ezt csak a telefon feltörésével lehet megtenni)

Hogyan szerezheti vissza Skout fiókját?

Amikor letiltották a Skout-fiókját, megjelölik az IP-címét. Még ha újratelepíti az alkalmazásokat vagy új fiókokat hoz létre, nem tud bejelentkezni a Skoutba a korlátozott telefon használatával. Miután a Skout blokkolta vagy törölte fiókját, nagyon nehéz vagy szinte lehetetlen feloldani a Skout blokkolását vagy visszaállítani a Skout fiókot. A helyreállítás egyik lehetséges módja, ha kapcsolatba lép a támogató személyzettel a címen [email protected]

Hogyan állíthatod vissza Skout fiókodat?

Ha fiókja nincs blokkolva, és vissza szeretné állítani a Skout fiókot, be kell jelentkeznie a Skout alkalmazásba az eszközén. Kövesse az alábbi lépéseket a Skout jelszavának visszaállításához és visszaállításához:

  A „Valami hiba történt a sablon letöltése közben” hiba elhárítása

1. Nyissa meg a Skout alkalmazást a mobilján.

2. Érintse meg az E-mail ikont az alábbiak szerint.

Megjegyzés: Bármely másik bejelentkezési lehetőséget is kiválaszthat.

3. Most érintse meg a Bejelentkezés e-mail címmel opciót.

4. Érintse meg az Elfelejtett jelszó?

5. Írja be a Skout regisztrált e-mail címét, és érintse meg a Jelszó visszaállítása gombot.

6. Most keresse meg a Skout mailt, amely jelszó-visszaállítási hivatkozást tartalmaz, és érintse meg a megadott hivatkozást.

7. A jelszó-visszaállító oldalon adja meg és adja meg újra az új kívánt jelszót, majd érintse meg a Jelszó beállítása menüpontot.

Megjegyzés: Győződjön meg arról, hogy mindkét jelszó pontosan megegyezik.

8. Ismét nyissa meg a Skout alkalmazást, és jelentkezzen be e-mail azonosítójával és új jelszavával.

Honnan tudhatod, hogy valaki letiltott-e téged a Skoutban?

Nehéz megállapítani, hogy mikor blokkolta valaki Skout-fiókját. A Skout nem jelenít meg semmilyen értesítést, és nem értesít, ha valaki letiltott a Skoutban. De megtudhatja, ha valaki letilt téged a Skoutban, mivel nem fogsz tudni neki üzenetet küldeni, és nem láthatod a profilját, mivel nem jelenik meg a névjegyeidben vagy az üzenetlistádban. Ennek eredményeként már nem láthatnak téged, de a jövőben feloldhatják a blokkolást, ha meggondolják magukat.

Van a Skout ügyfélszolgálata?

A Meet Group, Inc. a Skout tulajdonosa és üzemeltetője. Ha fel szeretné venni a kapcsolatot a Skouttal kérdéseivel és javaslataival, küldje el őket a következő címre [email protected] Továbbá felveheti velük a kapcsolatot az ügyfélszolgálati számukon: (215) 862-1162.

***

Reméljük tehát, hogy megértette, hogyan állíthatja vissza a letiltott Skout-fiókot a segítségére vonatkozó részletes lépésekkel. Ha bármilyen kérdése van ezzel a cikkel kapcsolatban, vagy javaslatot tehet bármely más témával kapcsolatban, amelyről cikket szeretne készíteni. Dobja be őket az alábbi megjegyzések részbe, hogy tudjuk.