Professzionális felügyelet az otthona külső védelméhez

Kulcs elvitelek

  • A kettős objektívek 3K felbontást és 8x hibrid zoomot biztosítanak a részletes kültéri megfigyeléshez.
  • A mellékelt napelem kiküszöböli a kézi töltés szükségességét, biztosítva a folyamatos áramellátást.
  • A beépített 8 GB-os tárhely költséghatékony alternatívát kínál a felhő-előfizetésekkel szemben a videórögzítéshez.

Amikor kültéri biztonsági kamerát keres, gyakran ütközik számos akadályba, mint például az áramellátás, a holttér, a videotárolás stb. Az Eufy SoloCam S340 azonban szinte az összes problémát megoldja a kiváló képminőség, a rögzített videók belső tárhelye és a beépített napelem révén.

Eufy SoloCam S340

Az Eufy SoloCam S340 kiváló módja annak, hogy figyelemmel kísérje az otthonán kívül zajló eseményeket. A kamera teljes, 360 fokos nézetet biztosít az Ön tartózkodási helyéről a pásztázás/döntés segítségével. A fényképezőgép kettős objektívvel, nagy látószögű 3K objektívvel és teleobjektív 2K opcióval is rendelkezik. Ezek együttesen akár 8-szoros hibrid zoomot is biztosítanak, így közelebbről is megnézheti. A felhőalapú tárolás helyett pedig az S340 8 GB memóriával rendelkezik.

Eufy márka

Felbontás 3K nagylátószögű/2K telefotó

Alkalmazáskompatibilitás Igen

Éjszakai látás Igen

Integrációk Amazon Alexa, Google Home

Hub szükséges sz

135 fokos látómező

Reflektorfény Igen

8 GB beépített tárhely

Időjárásállóság -4°F – 122°F

Kétirányú hangszóró Igen

Mozgásérzékelés Igen

Előfizetés szükséges? Nem

Profik

  • Kétlencsés kamera 3K felbontással
  • A mellékelt napelem állandó teljesítményt biztosít
  • Manuális pan/billent
  • Akár 8x hibrid zoom
  • Az AI követés követheti a mozgást
  • Beépített tároló a rögzített videók számára
  • Amazon Alexa, Google Home kompatibilitás

3K felbontás és még sok más a kettős objektívnek köszönhetően

Jerome Thomas / MakeUseOf

A SoloCam S340 valamivel nagyobb, mint más kültéri biztonsági kamerák, amelyeket korábban láthatott. De jó oka van a nagyobb tömegnek. A fejléc a kettős kamerás lencsék. Az okostelefonokhoz hasonlóan a lencsék is segíthetnek jobban átlátni a helyzetet.

Az egyik 3K felbontású nagylátószögű objektív, míg a másik egy 2K teleobjektív. Ezek együttesen akár 8-szoros hibrid zoomot is biztosítanak.

De a nézet nem korlátozódik egyetlen helyre. A kamera 360 fokban és függőlegesen 70 fokban képes pásztázni. Ezzel szinte bármit látnia kell a kamera felől.

  6 legjobb mesterséges intelligenciával működő videogenerátor vállalkozása számára

A telepítés néha problémát jelenthet a kültéri kameráknál. Otthonának típusától és a kamera felszerelési helyétől függően előfordulhat, hogy további hardvert kell találnia a kamera megfelelő felszereléséhez. Szerencsére az Eufy mindent biztosít, amire szüksége van.

Miután kiválasztotta, hová szeretné felszerelni az időjárásálló kamerát, rögzítse a falba a horgonyokat, majd csavarja be a szép konzolt. Az egész folyamat kevesebb, mint 5 percig tartott. A lehető legjobb videó érdekében az Eufy azt javasolja, hogy a kamerát 7-10 lábra a talajtól helyezze el.

Jerome Thomas / MakeUseOf

Csakúgy, mint az Eufy Indoor Cam S350 esetében, amelyet korábban áttekintettem, az S340 kétlencsés kombinációja kiváló képminőséget biztosít normál nézetben és egészen a 8-szoros zoomig. A standard opció 135 fokos látómezővel rendelkezik.

A közelebbi nagyításhoz válassza ki a 3x-ot az élő képernyőn, majd csak az ujját a nagyításhoz. Ha elérte a maximumot, 8x fog látni a képernyőn.

A pásztázás/döntés legegyszerűbb módja az Eufy Security alkalmazás iOS vagy Android. Válassza a Pásztázás és döntés lehetőséget az élő nézet oldalon a kamera vezérléséhez szükséges joystick megtekintéséhez.

Bár a pásztázás/döntés nagyszerű, különösen, ha élőben nézi a kamera nézetét, az Eufy mesterséges intelligencia-követése a show igazi sztárja.

A kamera három különböző típusú mozgást képes automatikusan érzékelni; ember, jármű vagy bármi más. Kiválaszthatja, hogy milyen típusú mozgást rögzítsen. Emberek és járművek esetén a kamera automatikusan elfordul és követi a mozgást.

Amikor valaki megközelíti a kamera nézetét, az automatikusan követi a személyt, elforgatja és nagyítja, így közelebbről is megnézheti. A mesterséges intelligencia csodálatosan működött, és soha nem láttam olyan problémát, mint egy állat összekeverése vagy egy faág lefújása egy személlyel vagy autóval. Ha bármilyen problémája van a téves riasztásokkal vagy felvételekkel, testreszabhatja a mozgásérzékelés érzékenységét.

Felszereltem a kamerát az udvaromba, az otthonom egyik sarkába. Noha jól működött az emberek és az autók követése, örömmel láttam, hogy még forgott és rögzített is, amikor leveleket gereblyéztem az oldalkertben. E pásztázási/döntési képesség nélkül valószínűleg két kamerát kellene telepítenem mindkét terület nyomon követéséhez.

A videó minősége kiváló volt nappal és éjszaka is. Eufy azt mondja, hogy látnia kell a részleteket, például a rendszámot, akár 50 láb távolságra a kamerától. De napközben arcokat és rendszámokat láttam az utcán, legalább 75-100 lábnyira a kamerától.

  9 KYC és személyazonosság-ellenőrzési alkalmazás a zökkenőmentes bevezetéshez

A kamera két fő intelligens otthoni rendszerrel is használható: Amazon Alexa és Google Home. Sajnos az Apple HomeKit nem támogatott, ami kissé meglepő, mivel sok Eufy kamera támogatja a protokollt.

Az Amazon Alexával használtam a kamerát, és láthattam a kamera élő nézetét az Echo Show-ban, sőt az Alexa alkalmazásban is.

Használja ki a nap erejét a mellékelt napelemmel

Jerome Thomas / MakeUseOf

Van egy további kiegészítő is, amely általában nem található meg más kültéri kameráknál, a mellékelt napelem. Ezzel egyáltalán nem kell aggódnia, hogy valaha is újratölti-e a fényképezőgép akkumulátorát.

A panelek elhelyezése a legtöbb napfénytől függően rugalmas. A mellékelt hardverrel rácsavarhatja a SoloCam S340-re, és csatlakoztathatja a fényképezőgép USB-C portjának hátuljához. Opcionálisan a mellékelt kábellel távolabb is telepítheti, majd csatlakoztathatja a kamerához. Van egy további 6 láb hosszú hosszabbító kábel is.

A panel fel-le és oldalról oldalra forgatható, hogy segítsen megtalálni a lehető legjobb helyet a napsugárzáshoz.

Ha valamilyen okból nem szeretné használni a panelt, az Eufy szerint a SoloCam S340 akár három hónapig is kibírja normál működését egyetlen töltéssel. A napelemes töltés azonban valódi rugalmasságot biztosít, és soha nem kell attól tartanod, hogy fel kell mászni a létrán, vagy le kell venni a kamerát a feltöltéshez.

Az akkumulátor és a napelemes töltő jobb kihasználása érdekében három különböző felvételi hossz közül választhat. Optimális akkumulátor-élettartam módban a videoklip hossza 20 másodperc. Az Optimális felügyelettel ez 60 másodpercre nő. Egyéni módot is választhat a klip hosszának és az észlelési időszaknak a megadásához. Az én használatomban az Optimal Surveillance volt a legjobb mód, mivel nagyszerű egyensúlyt biztosított az akkumulátor élettartama és a videofelvételek között.

Annak érdekében, hogy jobban megértsük, hogyan működik a napelem az akkumulátor töltésekor, az Eufy alkalmazás teljes akkumulátor-műszerfalat kínál az aktuális töltöttségi százalékokkal és még sok mással. Megtekintheti, hogyan nőtt vagy csökkent az akkumulátor töltöttsége az elmúlt héten vagy hónapban. Ez elengedhetetlen lehet, különösen akkor, ha az évszakok változnak, és előfordulhat, hogy a jobb töltés érdekében át kell tájolni a napelemet.

  A legjobb testreszabható játékvezérlők 2023-ban

Telepítés előtt teljesen feltöltöttem a SoloCam S340-et, és kicsivel több mint két hét használat alatt az akkumulátor még mindig 100 százalékos. Míg más kamerák, mint például az Arlo és a Ring, képesek napelemes töltőre, ezek többletköltséget jelentenek, és nem kínálják azt az egyszerűséget, hogy közvetlenül a kamerához csatlakoztathatók. Ez nagy előnyt jelent mindenkinek, aki egyszerű kültéri megfigyelést keres.

A beépített tárhely hosszú távon megtérül

Jerome Thomas / MakeUseOf

A SoloCam S340 másik nagy előnye a rögzített videó tárolási helye. A legtöbb kültéri kamera esetében fel kell készülnie arra, hogy havi 3 és 10 dollár között fizessen a rögzített videoesemények tárolásáért és megtekintéséért.

Néhány év használat alatt ez a költség önmagában majdnem annyi lehet, mint maga a fényképezőgép. Az Eufy egy kissé újszerű megközelítést kínál a problémára – 8 GB beépített tárhely. A teszteléseim során azonban jól kitartott.

A kevés tárhely miatt ne számítson arra, hogy hónapokkal ezelőtti videókat nézhet meg. De néhány nap, vagy akár egy hét felvételig minden rendben lesz. Ha aggódik a tárhelykorlát miatt, a rögzített videó minőségét a teljes 3K-ról 1080P-re vagy 720P-re csökkentheti.

Az én használatomban, attól függően, hogy mennyi akciót rögzítettek, könnyen tárolhatok legalább egy hét felvételt teljes 3K-val, így egyelőre továbbra is a legjobb minőségi beállítást fogom használni.

Ha aggódik a tárhelykorlát miatt, havi 2,99 dollárért előfizethet az Eufy felhőszolgáltatására is, amely akár 30 napig tárolja egyetlen kamera felvételeit.

Érdemes megvenni az Eufy SoloCam S340-et?

Ha kültéri videó megfigyelő kamerát keres, nehéz hibázni az Eufy SoloCam S340-el, ha nem Apple HomeKit felhasználó. A fényképezőgép ára hasonló a piacon lévő többi opcióhoz, de rengeteg további funkciót kínál.

A SoloCam S340 tökéletes módja annak, hogy otthona külsején szemmel tartsa a videót helyben, anélkül, hogy fizetnie kellene a felhőalapú tárolásért, és a mellékelt napelem.

Eufy SoloCam S340

Az Eufy SoloCam S340 kiváló módja annak, hogy figyelemmel kísérje az otthonán kívül zajló eseményeket. A kamera teljes, 360 fokos nézetet biztosít az Ön tartózkodási helyéről a pásztázás/döntés segítségével. A fényképezőgép kettős objektívvel, nagy látószögű 3K objektívvel és teleobjektív 2K opcióval is rendelkezik. Ezek együttesen akár 8-szoros hibrid zoomot is biztosítanak, így közelebbről is megnézheti. A felhőalapú tárolás helyett pedig az S340 8 GB memóriával rendelkezik.