Praktikus Skype hang- és videohívásokkal az Outlook.com webhelyen

A FaceTime és a Viber videohívások megjelenése óta nem nyúltam Skype-hoz, de még mindig hatalmas felhasználói bázis áll rendelkezésre a szolgáltatáshoz, különösen a vállalati piacon. A Skype integrálása a mobil- és asztali termékek sorába a Microsoft kiemelt prioritásai közé tartozik a Skype felvásárlása után – a legújabb integrált termék az Outlook.com. Gyerünk kézzel!

A Microsoft Hotmail modern újragondolását pozitívan fogadták a felhasználók. Annyira pozitívan, hogy – legalábbis az én baráti körömben és a kollégáimban – az emberek eltértek a sokak által régóta kedvelt Gmailtől. A Gmail alig változott az elmúlt néhány évben; Az Outlook.com jelentős változást jelent a webes e-mail megjelenésében és ennek következtében működésében. Igen, „ha nem romlott el, ne javítsd meg”. A Gmail azonban a 2000-es évek közepe óta nagyjából ugyanúgy nézett ki és működött. Elég furcsának találom ezt kimondani, de a Gmail kezd kicsit unalmassá válni!

  Hogyan sikítsd iPhone-odat, amikor csatlakoztatod

Az Outlook.com-nak most már jó ideje volt lehetősége csevegni Facebook- és Google-ismerőseivel, de a Skype-hang- és videohívások kiegészítése már a pogácsát viszi!

Működik (majdnem) az elvárásoknak megfelelően. Csak jelentkezzen be Microsoft-fiókjába az Outlook.com webhelyen, kattintson a jobb felső sarokban található smiley ikonra a csevegés elindításához, és már mehet is! A Skype már össze van kapcsolva a fiókjával, így mindössze annyit kell tennie, hogy kattintson az „Új beszélgetés indítása” gombra, és kezdeményezzen videohívást, igaz?

Hát nem. A Skype az Outlook.com webhelyen először telepítenie kell egy beépülő modult a video-/audiocsevegéshez. Reméltem, hogy nem kell böngészőbővítményt telepítenem, de sajnos! A webes szabványok nem elég fejlettek. A WebRTC-nek még sok munkára van szüksége, mielőtt – ha valaha is – olyan nagyvállalatok, mint a Microsoft, elfogadnák.

  Helygyűjtemények létrehozása és megosztása az Apple Maps alkalmazásban

Az 5 MB-os bővítmény telepítése fájdalommentes volt. A videocsevegés azonban egyszerűen nem működött. A Skype az Outlook.com webhelyen nem volt hajlandó felismerni a webkamerámat! Ennek ellenére teszteltem az audio chatet, és ez legalább jól működött. A hangminőség első osztályú volt!

Nem bánnám, ha áttérnék az Outlook.com-ra, de az átállás és a termelékenység növelésének aránya továbbra is alacsony marad, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy a Google Apps szolgáltatást egyéni domainhez használom (awaisimran.com), illetve a Mailboxot iOS rendszeren, ami nem még támogatja az Outlookot. Mindenki más számára azonban a Skype hozzáadásával a böngészőben az Outlook.com még vonzóbb alternatívája a Gmailnek.

  Futtasson élő szavazást egy prezentáció alatt, és azonnali eredményeket kapjon [PowerPoint]