Országok és szervezetek megtekintése Az Android-alkalmazások adatokat küldenek a viaProtect segítségével

Az NSA „PRISM” internetes felügyeleti programjával és a nemzetközi biztonsági cégek más hasonló projektjeivel kapcsolatos számos kiszivárogtatást és feltárást követően szinte elképzelhetetlenné vált, hogy valamilyen védelem nélkül böngésszen az interneten. Androidon már számos módszer létezik annak ellenőrzésére, hogy mely alkalmazások küldenek vagy fogadnak adatokat az internetről, de az új viaProtect alkalmazás egy lépéssel tovább megy. Az alkalmazás – amely még az előnézeti szakaszban van – megmutatja, hogy az egyes alkalmazások internetes forgalma mely országokon és szolgáltatásokon megy keresztül, más biztonsági információkkal és az eszköz általános biztonsági kockázati besorolásával együtt.

Az első indításakor az alkalmazás egy regisztrációs képernyőt jelenít meg, ahol választhat, hogy a viaProtectet vendég módban használja, vagy új felhasználói fiókot hoz létre az e-mail címének megadásával. A regisztráció természetesen lehetővé teszi, hogy mindent szinkronizáljon a felhővel, és a jövőben további funkciókat kínálhat az alkalmazás végleges verziójának megjelenése után.

A viaProtect ezen túlmenően megjeleníti az eszközön lévő adatok kockázati szintjét a titkosított forgalom mennyisége, valamint azon régiók és szervezetek alapján, amelyeken keresztül az alkalmazások adatokat küldenek. A tetején található kockázatjelző segítségével gyorsan megtudhatja, hogy biztonságban van-e vagy sem, de a „További információ” elemre koppintva megtekintheti a vonatkozó tényezőket, beleértve az érvénytelenített alkalmazások számát, amelyek veszélyeztethetik a biztonságot és a távollétet. zárolási képernyő jelszavát. A biztonsági besorolásnak három általános szintje van, nevezetesen „alacsony”, „közepes” és „súlyos”.

Ez alatt külön szakaszok jelennek meg, amelyekben megtekintheti a jelentéseket azokról a vállalatokról és a világ azon részeiről, amelyekbe az adatait küldik („Szervezet” és „Országok”), valamint a titkosított és titkosítatlan adatok százalékos mennyisége, a ” utolsó frissítés ideje alatt.

Ezeket a jelentéseket manuálisan, egyenként frissítheti az egyes szakaszokon belül. Végül van egy „Érzékelők” képernyő, amely egyszerűen megmutatja, hogy az alkalmazás mely forrásokból gyűjti az információkat, valamint azt, hogy milyen sebességgel gyűjti az információkat az egyes érzékelőktől.

A viaProtect ajánlata alapvető, de határozottan praktikus. Segíthet a magánélet-tudatos embereknek megnyugodni, miután új alkalmazást telepítenek egy ismeretlen fejlesztőtől vagy forrásból.

Az alkalmazás ingyenesen elérhető a Google Play Áruházban. Az alábbi linkről letöltheti készülékére.

Telepítse a viaProtect-et a Play Áruházból

[via AndroidPolice]