Növelje eladásait okos FOMO marketingstratégiákkal

Vásárolt már terméket néhány perccel a gyorsakció vége előtt? Ha igen, akkor ezt a FOMO marketing miatt tette – a lemaradástól való félelem miatt.

A FOMO egy olyan marketing taktika, amely meghatározott cselekvésre kényszeríti a vásárlókat. Befolyásolja az elméjüket azáltal, hogy azt gondolja, hogy a tétlenség valami rendkívüli elmulasztásához vezet. Általában ez a stratégia az értékesítési ciklus lerövidítésével motiválja a fogyasztókat.

Mindazonáltal a marketingszakembereknek ismerniük kell a finom határvonalat a befolyás és a rámenős között, hogy helyes legyen. A FOMO marketing típusainak és a különféle hatékony trükkök megfelelő megértésével az eladások fellendülését láthatja.

Mi az a FOMO Marketing?

Ez egyfajta marketing, amely kihasználja a vevő akaratát, hogy minden lehetőséget megragadjon. Ezzel a taktikával a cégek sürgősségbe és a megbánástól való félelembe csomagolva mutatják be a terméket. Ezért a fogyasztók a legtöbb esetben impulzusvásárlásokat hajtanak végre.

Mivel az emberek belefáradtak a kockázatokba, és bármi áron el akarják kerülni azokat, ez a marketingstratégia rendkívül hatékony. Még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy egy olyan termékbe fekteti be a pénzt, amelyre esetleg nincs szüksége azonnal, vagy ha olyasvalamit, amit esetleg nem vásárolt meg, az normális helyzet, gyakran akkor is vásárol, amikor a hirdető vagy a marketinges telepítheti Önben a FOMO-t.

A FOMO a jövőbeni megbánástól való emberi félelemmel is játszik. Ha a termékek rövid ideig akciósan elérhetők, a vásárlók gyakran attól tartanak, hogy megbánják őket a jövőben. A FOMO marketingesei megpróbálják ezt a pánikot kelteni a vásárlók körében, és ezt felhasználják eladásaik növelésére.

A FOMO marketing és mikrobefolyásolók

Azok a cégek, amelyek a legtöbbet szeretnék kihozni a FOMO-ból, gyakran kérnek segítséget a mikro-befolyásolóktól. Ezek az emberek kevesebbel, mint 50.000 követő.

Annak ellenére, hogy kisebb a közönségük, jobb az elkötelezettségük. Mivel megfizethetőek és elérhetőek, a FOMO stratégiában való felhasználásuk rendkívül hatékony. Ezenkívül egyidejűleg több mikrobefolyásolótól is segítséget kérhet terméke népszerűsítéséhez.

A márkák manapság több száz mikrobefolyásolóval dolgoznak együtt, hogy a közönséget termékeik megvásárlására ösztönözzék. A FOMO akkor válik valósággá, amikor az ügyfél látja, hogy sok általa követett befolyásoló reklámoz egy terméket. Adja hozzá egy promóciós kódot, amikor valaki az influencer bejegyzéseiből irányít, és az eladások és a bevétel növekedését láthatja.

A FOMO marketing a marketing új normája

A piac versenyképesebbé vált, mint valaha. Ezért a vállalatok gyakran küzdenek a termékek és szolgáltatások értékesítésével a számtalan versenytárs miatt. A magas sikeraránynak köszönhetően a FOMO minden marketingstratégia szerves részévé vált.

Vevőközpontú marketingstratégia lévén a FOMO játszik a vásárlók érzelmeivel, és a végén impulzív vásárlásra készteti őket.

Példaként veheti a Facebook élő értékesítését. Amikor egy influencer kiállít egy dizájner esküvői ruhát, amiből néhány darab maradt, minden nézőnek sürgősnek érzi magát, hogy cselekedjen, és megvásárolja azt, amit csak kevesen birtokolhatnak. Ez a FOMO stratégia tökéletes példája.

  Hogyan lehet továbblépni a híváselőzményekben iPhone-on

A FOMO marketing típusai

#1. FOMO Social Media Proof

A közösségi média bizonyítása a FOMO marketing népszerű típusává vált. Itt a közösségi médiahasználat megmutatja a felhasználók termékkel vagy szolgáltatással kapcsolatos tapasztalatait.

Amikor az emberek azt látják, hogy mások vásárolnak vagy előfizetnek egy terméket vagy szolgáltatást, azt érvényesítésnek tekintik, és az értékelések alapján hozzák meg a vásárlási döntéseket. Ezért az emberek gyakran vásárolnak pozitív értékelésekkel és videós ajánlásokkal rendelkező termékeket.

Ez a FOMO stratégia a fogyasztók általános tendenciáját használja fel, akik nem akarnak lemaradni a trendekről. Lenyűgöző módszerré vált az emberek befolyásolására, hogy költséges termékekkel kapcsolatos vásárlási döntéseket hozzanak.

#2. FOMO Sürgősség

Ezzel a FOMO marketingstratégiával a marketingesek a sürgősség érzését próbálják kelteni a vásárlókban, így azonnal intézkednek egy termékért vagy üzletért. A cél az, hogy olyan marketingüzeneteket strukturáljanak, amelyek arra késztetik a vásárlókat, hogy azonnali cselekvésre van szükség, hacsak nem akarnak lemaradni egy jó üzletről.

A sürgősség érzését keltve a felhasználók körében a marketingszakemberek konkrét cselekvésre ösztönző kifejezéseket használnak, hogy a vevőket a vásárlás felé ösztönözzék, például:

 • Vásárolj most!
 • Korlátozott készlet áll rendelkezésre.
 • Csak (x összeg) maradt.
 • Siess, amíg nem késő.

#3. FOMO időkorlát

Semmi sem működik jobb FOMO-technikaként, mint egy időkorlát, amely lejár. Olyan forgatókönyvet vetít a potenciális vásárlók elé, hogy meghatározott időn belül cselekedniük kell. Ilyen esetekben az emberek nagy valószínűséggel lépéseket tesznek egy adott ügylet vagy lehetőség mellett.

Ez a FOMO taktika általában az online piactereken látható, ahol bizonyos termékekhez visszaszámláló óra tartozik. Azt mutatja, hogy köteles vásárolni, különben az üzlet lejár. Mondanom sem kell, hogy előnyös a digitális termékek értékesítésében.

#4. FOMO elszalasztott lehetőség

Az elszalasztott lehetőség egy általános FOMO marketing taktika. Sikeresen játszik az érzelmeivel, és ráébreszti Önt, hogyan érezné magát egy elszalasztott üzlet vagy lehetőség esetén.

Mivel senki sem akarja úgy érezni, hogy nagyon sok mindenről lemarad, az emberek ezekben az esetekben intézkednek.

Ezt a marketingstratégiát általában az ünnepek alatt helyezik el, amikor a vállalkozások értékesítési engedménnyel reklámozzák termékeiket. Ez a FOMO marketingstratégia a következő kifejezéseket tartalmazza:

 • Hagyja figyelmen kívül, ha nem akar forgalmat.
 • Ne hagyja ki ezt a fantasztikus ajánlatot.
 • Kattintson most az ár zárolásához.
 • Tűnj ki a tömegből.

FOMO marketing példák

 • Élő látogatószám
 • Vásárlói vélemények és ajánlások
 • Idézetek és élő beszélgetések
 • Az emberek is vásárolták ezt a terméket
 • Fennmaradó cikkszám
 • Társadalmi bizonyíték
 • Early-bird kedvezmény
 • Zárt tartalom
 • Igény szerinti termék
 • Korlátozott ideig ingyenes szállítás
 • Csomag vásárlás esetén ajánlat
 • Alacsony készletek
 • Utolsó nap akciós áron

FOMO marketingstratégiák

Különféle FOMO-stratégiák megvalósításához az értékesítés növelése, a márkaismertség javítása és a vállalat növekedése érdekében az alábbi technikák közül egyet vagy többet alkalmazhatunk:

Híresség vagy befolyásoló idézete

Ha szeretné népszerűsíteni a márkáját vagy termékét, semmi sem lehet jobb, mint befolyásolók vagy hírességek bevonása a promócióba. Használhatja árajánlataikat, amelyek magukban foglalják termékeinek dicséretét a webhelyén, hogy lendületet adjon hirdetési kampányának.

  Mi a különbség az HBO Max, az HBO NOW és az HBO Go között?

Ennek a klubágynak a FOMO módszerekkel való használata csodákat tesz az értékesítéssel és az üzleti növekedéssel. Amellett, hogy növelik az eladásokat, az influencerek nagyobb webhelyforgalmat és vezetőséget szereznek, miközben növelik a márka bizalmát.

Az idézetet azonban a weboldal jobb oldali részében helyezze el, hogy a látogatók könnyen láthassák. Az is segít, ha hozzáadja őket a céloldalhoz és a termékoldalhoz.

Állítsa be az időkorlátokat

Ha Ön FOMO marketinget valósít meg, a határidő meghatározása kötelező. Bármilyen határidő, még az e-kereskedelmi webhelyeken is, nyomás alá helyezi a felhasználókat, hogy azonnal cselekedjenek. A vásárlási döntések meghozatala során az emberek gyakran impulzív vásárlásokat hajtanak végre, mivel az idő fogy.

Használhatja gyors értékesítésre is. De meg kell győződnie arról, hogy a határidő abszolút. Ha az ügyfelek észreveszik, hogy folyamatosan bővíted, megszokják, és a módszer nem fog működni.

Okos üzenetküldés

A FOMO marketingben kiemelten fontos, hogy üzenetét mutassa be az ügyfeleknek. Üzenetét tapintatosan kell megfogalmaznia, hogy sürgősséget keltsen a célközönségben. Bár az üzenetnek a vásárlás felé kell ösztönöznie őket, nem szabad kellemetlennek éreznie.

Az asszertív nyelvezet és az erős igék használata gyakran a legjobb módja a FOMO marketingnek. A következő kifejezések nagyszerű példák arra, hogyan lehet azonnali cselekvésre késztetni a felhasználókat.

 • Ne hagyja ki ezt az ajánlatot.
 • Már csak X hely maradt.
 • Az utolsó lehetőség a vásárlásra.
 • Fogy az idő!

Több csatorna

Márkaként omnichannel megközelítést kell alkalmaznia ahhoz, hogy marketingen keresztül elérje az összes célközönségét. Manapság az emberek különböző közösségi platformokat használnak a márkákkal való interakcióhoz, és ezt nagy hiba lenne nem kihasználni.

Időnként hasznos FOMO létrehozása a felhasználók között egy csatornán, mivel tájékoztatja őket arról, hogy bizonyos tartalmak vagy ajánlatok csak más csatornákon lesznek elérhetők. Ez hatással lesz arra, hogy más csatornákra is előfizessenek. Így növelhető a követői bázis a különböző közösségi médiában.

Társadalmi igazolás vagy ajánlások

A társadalmi bizonyítás egy másik módja a FOMO sikeres kiváltásának a felhasználók körében. A legjobb eredmény eléréséhez tudnia kell, hogyan és mikor kell használni. A legtöbb esetben a vásárlási tölcsér végén vagy közvetlenül a döntéshozatali szakasz előtt a legjobb felhasználási hely.

Ha pozitív véleményeket tesz közzé meglévő ügyfeleitől közösségi bejegyzéseiben, az nagymértékben befolyásolja a közönséget. A közösségi bizonyítási eszközök, amelyek a webhelyen a legutóbbi műveletekről szóló előugró értesítéseket jelenítenek meg, szintén létrehozzák a FOMO-t.

Termékcsomagok

Számos iparág termékcsomagokat használ a továbbértékesítéshez. Ez azt jelenti, hogy ha valaki egy helyett több terméket vagy szolgáltatást vásárol, kedvezményt kap a csomagból. Ezek a csomagok jutalomként szolgálnak azoknak az ügyfeleknek, akik egyszerre több terméket vásárolnak.

Ezenkívül a termékcsomag tetejére visszaszámláló órát is felvehet, hogy növelje a sürgősséget. Az ünnepek és fesztiválok mellett a vállalatok gyakran használják ezt a FOMO marketing technikát az alacsony eltarthatósági idejű termékek tisztítására.

Különleges ajánlat korlátozott ideig

A korlátozott ideig tartó eladás a szűkösség témáját is felhasználja a FOMO előidézésére. Sok iparág menedéket keres az időszakos értékesítésekhez, hogy csökkentse a tárolási költségeket, megszabaduljon a felesleges készletekről és gyors bevételt szerezzen.

Bár az év bármely szakában használhatja a szezonális értékesítést, intelligensnek kell lennie az ilyen ajánlatok megfelelő tervezéséhez. Például a vállalatok kedvezményes árat kínálhatnak, vagy egyedi csomagot hozhatnak létre. Még az is jó ötlet, ha ingyen kínálnak nekik terméket. Nem számít, mit csinálsz, próbálj olyasmit megajándékozni nekik, amit a világért sem akarnak kihagyni.

  Kézzel írt szöveg másolása és beillesztése gépelt szövegként iPaden

Kilépési szándék előugró ablak

Az e-kereskedelmi és kiskereskedelmi webhelyek manapság szenvednek a felhasználók halogatása és a korlátozott figyelem miatt. Előfordul, hogy az emberek vásárlás nélkül bezárnak egy ablakot, vagy cselekvés nélkül rajta maradnak. A problémát mindkét esetben megoldhatja egy kilépési szándék előugró ablak megjelenítésével.

Ennek az előugró ablaknak a legjobb helye az árképzési oldal vagy a pénztár. Győződjön meg arról, hogy az előugró ablak csak arra az időre elérhető ajánlatot tartalmaz. A visszaszámlálóval való kombinálása további előnyt jelent. Mivel ez valami váratlan dologgal ajándékozza meg a közönséget, gyakran impulzusból vásárolják meg a terméket.

Mutasd a szűkösséget

A FOMO marketing gyakran kihasználja a korlátozott kínálat kiemelésével. Még ha ez nem is elengedhetetlen, a fogyasztók gyakran impulzusból cselekszenek, amikor azt látják, hogy csak néhány ember birtokol egy terméket.

Azáltal, hogy megmutatja egy termék népszerűségét és értékességét, a szűkösség mindkét irányban arra készteti a vásárlókat, hogy megvásárolják azt.

Ne lepődj meg, ha elmondjuk, hogy ez a megközelítés önmagában visszaszámláló óra beállítása nélkül is működik. A turisztikai és foglalási cégek arra használják, hogy félelmet keltsenek a kimaradástól az utazók és a turisták körében. Ezt az alacsony készletről szóló értesítést azonban az e-kereskedelmi webhelyén is használhatja.

Kizárólagosság

Az exkluzivitás felkínálása az egyik módja annak, hogy FOMO-t keltsenek a felhasználók körében. A vállalatok arra kényszeríthetik az embereket, hogy közvetetten osszák meg e-mail címeiket. A marketingstratégiától függetlenül elengedhetetlen az elkötelezett előfizetők e-mail-címadatbázisa.

Az e-mail marketing révén elért magas hozam nem az egyetlen előnye az e-mail listának. Ezenkívül lehetővé teszi az ügyfelek kategorizálását és megfelelő elemzését.

Mivel a spam elleni szigorú szabályozás megnehezítette a feliratkozást, e-mail-listáját úgy állíthatja össze, hogy valódi ajánlatokat és egyedi tartalmat biztosít az előfizetőknek. Ha híreket kínál nekik a legjobb ajánlatairól, több embert érhet el, hogy regisztráljon az e-mail címükkel.

Záró szavak

A FOMO lényege, hogy sürgető érzést kelt a vásárló elméjében. Ezért hatásosabb, mint bármely más marketing megközelítés. A FOMO túlzott használata azonban elveszíti erejét.

Ez a bejegyzés lehetővé teszi az összes kiváló FOMO marketingstratégia és alapismeret elsajátítását, és több ügyfelet ösztönöz arra, hogy megvásárolják termékeit. Emellett érdemes a videomarketingre, mint marketingstratégiára összpontosítani.