Növelje a fejlesztési termelékenységet ezzel a 14 Git-klienssel Windowsra és Macre

Ha szoftver-/alkalmazásfejlesztési projektbe kezd, és nem tudja, hogy melyik git kliens vagy git grafikus felhasználói felület felel meg a tökéletesnek, itt van a 14 legjobb git eszköz az Ön számára.

A szoftvereknek, mobilalkalmazásoknak vagy webfejlesztési projekteknek több forráskódot vagy programozási szkriptet kell kezelniük. Amikor ezeknek a programoknak a műszaki dokumentumait írják, az írók végül több iteráción mennek keresztül, ami egynél több dokumentumot eredményez.

A fejlesztési projektekben a szervezeteknek verziókezelő rendszerre vagy Gitre van szükségük. A projektmenedzsereknek, fejlesztőknek és műszaki íróknak szinkronizálniuk kell munkaállomásaikat bármely Git-kiszolgálóval vagy csomagtárhely-tárral az elágazáshoz. Itt kell használni a git grafikus felhasználói felületeket vagy a git klienseket.

Folytassa az olvasást, hogy megtudjon néhány népszerű git-klienst.

Mi az a Git kliens? 🖥️

A Git-kliensek alapvetően olyan számítógépes szoftverek, amelyek kölcsönhatásba lépnek a helyi vagy távoli csomagtárhelyekkel. Ezek az eszközök minden fejlesztési projekt technológiai halmazának alapvető követelményei.

A szoftverfejlesztési iterációk során a fejlesztőcsapat git klónozást, git fetch-et, git pull-t, git commit-ot, git stash-et és egyéb, a verziókezeléssel kapcsolatos feladatokat hajt végre. A git grafikus felhasználói felület automatizálja ezeket a feladatokat Ön és DevOps csapata számára, így kevesebb az emberi hiba.

Kíváncsi lehet, miben különbözik a GitHub parancssori felület (CLI) a dedikált git-kliensektől. A legtöbb git platform CLI-t kínál az IDE-ből vagy integrált fejlesztői környezetből származó szoftvercsomagokkal való interakcióhoz.

A git kliensek azonban a git grafikus megjelenítését kínálják, és nem igényelnek összetett programszintaxist a git véglegesítés, lekérés vagy bármilyen más feladat végrehajtásához.

Hogyan növelik a Git-kliensek a fejlesztési termelékenységet? ⏲️

A Git-kliensek vagy a GUI-eszközök olyan modern alkalmazások, amelyek többféle előnyt kínálnak, ha DevOps-projektjeiben használja őket. Íme a legjobb előnyök:

 • A git grafikus felhasználói felület megóvhatja Önt attól, hogy időt pazaroljon a váratlan git-problémák és hibák megoldására. Nem szeretné, hogy csapata részt vegyen a git adattárral kapcsolatos problémák megoldásában, amikor egy szoftvermodult kódolhattak volna.
 • A Git CLI alapfeladatokra jó. Mindenképpen gyakorolnia kell ezeket a feladatokat, hogy magabiztos fejlesztővé váljon. Használhatja azonban a git-klienseket olyan összetett rutinfeladatokhoz, mint például az ágak kezelése, az újrabázisok létrehozása, a lehúzás, az összevonás vagy a leküldés.
 • Az egyesítési konfliktusok problémásak, és ezeknek a hibáknak a hibakeresése könnyebb git grafikus felhasználói felületen, nem pedig git CLI-n.
 • A Git kliensek akkor hasznosak, ha egy kezdő programozót bevonnak egy folyamatban lévő fejlesztési projektbe.

Most, hogy többet megtudott a git kliensekről, itt az ideje, hogy megismerje a legjobb git grafikus felhasználói felületeket a hatékony DevOps projektekhez:

GitFinder

GitFinder egy git grafikus felhasználói felület olyan macOS számítógépekhez, amelyek macOS 10.11.5+ operációs rendszeren futnak. Egy verziókezelő rendszert vagy Git-et kombinál Finder modullal. Amikor git fájlokat importál a Finder eszközbe, akkor leíró ikonokkal és jelvényekkel jeleníti meg a fájlok állapotát.

A grafikus felhasználói felülete egy kidolgozott eszköztár menüt is kínál. Így végrehajthatja a git commit, a git pull, a git push, a git blame és sok más tevékenységet egy egérgombbal. Ezenkívül testreszabható környezeti menüvel rendelkezik.

  A Hulu betöltési hibájának javítása PS4-en

A tárhelyböngésző ablaka hatalmas erőt ad a fejlesztőnek a programfejlesztés során. A tárolóböngésző képes megjeleníteni a távoli ágakat, a helyi ágakat, az almodulokat és a címkéket.

A GitFinder által kínált további létfontosságú funkciók a gyors diffálások, az ütközések összevonása, a fájltörténet, a lehívási kérelmek, az egyszerű hibáztatás, a billentyűparancsok, a távoli repók törlése/létrehozása, a Cherry-pick és a visszaállítás.

GitUp

GitUp a nyílt forráskódú megoldás a git adattárhoz és az IDE interakcióhoz macOS számítógépeken. Az eszköz a GitUpKit néven ismert általános Git eszközkészleten alapul. Ez az eszközkészlet újrafelhasználható, így létrehozhatja saját Git alkalmazását a GitUpKit alapján.

Ennek az eszköznek az egyik legjobb tulajdonsága a repo vagy a forráskód változásainak valós idejű megjelenítése. Még akkor is, ha a GitUp-környezeten kívül végez apró vagy jelentős változtatásokat, az eszköz élő tevékenységet mutat be, hogy rámutasson a változásokra.

Használhatja a Pillanatképek funkciót is, hogy visszamenjen az időben, ha szoftvere régi verziójára van szüksége. Ráadásul ez egy rendkívül gyors git grafikus felhasználói felület, mivel egy másodperc alatt képes betölteni és megjeleníteni a Git repo 40 000 commitját.

Gitbox

Gitbox egy másik dedikált git kliens macOS számítógépekhez. Lehetővé teszi a git pull, push és commit végrehajtását egyetlen kattintással. Más összetett feladatokat is végrehajthat, például a Git parancsok visszavonását, a speciális keresési előzményeket, az elágazás alaphelyzetbe állítását, az újraalapozást és a cseresznyeszedést a Git CLI használata nélkül.

Felhasználói felülete (UI) a programozási feladatok fókuszában tartható azáltal, hogy az összes létfontosságú részt egy képernyőn jeleníti meg.

Így kiválaszthatja a kívánt funkciót anélkül, hogy a program különböző ablakain keresztül nézne. Például a Gitbox felhasználói felülete a következőket mutatja:

 • Jelenlegi ág
 • Húzza, tolja, egyesítse és állítsa vissza
 • Távoli vagy helyi célág
 • Szöveg alapú előzmények keresőmező
 • Adattárak
 • Elkötelezi magát
 • Fájlok és módosítások

Különféle, harmadik féltől származó eszközintegrációkat is kínál a különbségek ellenőrzéséhez. Például a Gitbox szinkronizálhat olyan diff eszközökkel, mint a Kaleidoscope, DiffMerge, Xcode FileMerge és Changes.

TortoiseGit

Ha szeret Windows számítógépen dolgozni fejlesztési projektek során, akkor ki kell próbálnia a TortoiseGit eszköz. Ez egy nyílt forráskódú program, így nem terheli a projektet többletköltségekkel, ha hozzáadja ezt az eszközt a programozási technológiai halmazhoz.

Ez lényegében egy TortoiseSVN-alapú Windows Shell UI a Githez. A különféle Git-parancsok használata egyszerű, mivel egy ismerős felhasználói felülettel kell kommunikálnia – a Windows Explorer helyi menüjével.

A TortoiseGit-et szabadon használhatja bármilyen fejlesztő programmal, amelyet előnyben részesít, mivel ez nem egy IDE-specifikus integráció az Eclipse, a Visual Studio és így tovább. Tökéletes nagyméretű DevOps projektekhez, mivel az eszközt problémakövető rendszerekkel is integrálhatja.

Villa

Ha valami újat és frisset szeretnél kipróbálni, Villa szerepelnie kell a listán. MacOS és Windows munkaállomásokon is elérhető. Megszerezheti az ingyenes kiértékelő példányt az alapvető feladatokhoz, vagy fizetős licencet, ha erősebb fejlesztési funkciókra van szüksége.

Ez a git grafikus felhasználói felület rendkívül hasznos lap-alapú navigációt kínál, így könnyen megszervezheti a git-kezelési feladatokat. Továbbá, ha olyan git-klienseket keres, amelyek lehetővé teszik a fejlesztés alatt álló alkalmazás vagy webhely ugyanazon az eszközön való megnyitását, ismét válassza a Forkot.

  A Google Asszisztens munkanapi rutinjának beállítása és használata

Ennek az eszköznek néhány figyelemre méltó funkciója a képdiff, az összevonási konfliktusok, a Cherry-pick, az almodulok, a Git LFS, a Git-flow, az interaktív újrabázis és a tárkezelő.

Aurees Git kliens

Távoli és elosztott csapatok számára, amelyek különböző munkaállomásokat használnak a DevOps projektekhez, Aurees A Git Client bölcs választás lehet. Ennek az az oka, hogy az eszköz támogatja a legtöbb Windows-, macOS- és Linux-számítógépet. Így csapata egyetlen eszközön dolgozhat, és következetesebb munkát végezhet.

Az Aurees GitHub fiókot használ. Ezért a felhasználóknak be kell jelentkezniük a GitHub-fiókba a git grafikus felhasználói felület használatához. Bejelentkezés után megtekintheti az összes programozási kód változást, címkét, azonosítót és a módosításokhoz kapcsolódó szerzőt.

Ez egy életképes ingyenes alternatíva a komplex Git CLI-hez, mivel szinte minden Git-hez kapcsolódó feladatot elvégezhet ezen az eszközön. Sőt, színes címkéi segítségével könnyedén navigálhat a Git adattárában.

Git Cola

Git Cola egy Git asztali kliens, amely elsősorban Linux disztribúciókhoz készült. Ez egy nyílt forráskódú eszköz, és már jelen kell lennie a Linux-munkaállomáson. Később, a népszerűség növekedésével az eszközfejlesztők kompatibilis verziókat adtak ki Windows és macOS számára.

Az egyik legjobb tulajdonsága a felület erőteljes testreszabása. Csak a gyakran használt opciókat tarthatja meg, és elrejtheti az összes többi funkciót, hogy a kódolási felület zavartalan maradjon. Így jobban összpontosíthat a kódolásra, mint a szükségtelen Git-parancsokkal való játékra.

GitKraken kliens

GitKraken hatékonyságának, megbízhatóságának és stílusos felhasználói felületének (UI) köszönhetően egy másik csúcsminőségű eszköz a git kliensek körében. Az eszköz egyaránt népszerű a szakértő és a kezdő fejlesztők körében.

Ha azonban egy kezdő fejlesztőnek helyet kell adnia a DevOps projektben, a GitKraken legyen az első választás.

A Git kezeléséhez szükséges funkciók mellett egy szerkesztőt is kínál a meglévő programozási kódok módosításához. Ezenkívül új projektet indíthat anélkül, hogy elhagyná az asztali klienst.

Az új és a meglévő feladatok automatikusan szinkronizálódnak, ezért ez ideális eszköz a szoftver- vagy alkalmazásfejlesztés szervezett csapatmunkájához.

Tower Git kliens

Tower Git kliens segít a nagy fejlesztési projektek kezelésében, és ideális a bővítést igénylő projektekhez is. Ez egy prémium git GUI kliens Windows és macOS számítógépekhez.

Bár ehhez az eszközhöz némi kezdeti befektetést kell végrehajtania, gyorsan megtérül a projekt termelékenységének növelésével.

Számos robusztus funkcióval rendelkezik, mint például a Repository Management, a Commit History, az almodulok és a tanulási erőforrások. Ezenkívül könnyedén szinkronizálhatja a szolgáltatásfiókokat a platformmal, mivel az támogatja a GitLab, Bitbucket, GitHub, Azure DevOps és így tovább.

Sourcetree Git Client

Forrásfa egy git grafikus felhasználói felület, amely az Atlassian, a Bitbucket és a Jira fejlesztését is fejlesztő IT-tech cégtől származik. Más hasonló eszközökhöz képest a Sourcetree erősebb grafikus felhasználói felületet (GUI) kínál.

A versenytársakhoz hasonlóan megkönnyíti a Githez kapcsolódó alapvető feladatok zökkenőmentes végrehajtását, mint például a helyi/távoli adattár klónozása, lehívása, véglegesítése, leküldése és programozási kódok egyesítése.

A Sourcetree rendkívül nagy Git fájlokat támogat. Az eszköz gyorsan betölti és megjeleníti az ilyen nagy csomagtárolók elágazási diagramjait vagy véglegesítési grafikonjait anélkül, hogy lelassítaná a munkafolyamatot.

SmartGit

Ha többplatformos git GUI-t keres, megpróbálhatja SmartGit. Könnyedén telepítheti a szoftvert macOS, Linux vagy Windows számítógépekre. Ezenkívül az eszköz zökkenőmentesen fut az eszközön, anélkül, hogy lelassítaná.

  Hogyan lehet egy iMessage-t hangulatjelnek álcázni

Tartalmazza az összes Git funkciót, amelyre szüksége lehet szoftverfejlesztési projektjéhez. Van egy speciális funkciója is, amely automatikusan feloldja az ütközéseket.

Azonban két forráskódot is megjeleníthet egymás mellett, hogy mélyrehatóan tanulmányozhassa a programozási kód változásait.

A szakértők kedvelik ezt az eszközt a robusztus integrációs támogatás érdekében. Könnyedén összekapcsolhatja az eszközt BitBucket Server- és GitHub-fiókjaival. A Distributed Reviews bővítményeket is használhatja a távoli irodák programozási kódjainak valós idejű áttekintésére.

Sublime Merge

Sublime Merge lehetővé teszi a gyorsabb végrehajtást, a programkódok jobb áttekintését, a hatékony keresést a teljes tárhelyen belül, és automatikusan megtalálja az összevonási konfliktusok megoldását.

Ezenkívül az eszköz támogatja a Linux, macOS és Windows eszközöket, így a fejlesztőcsapatnak nem kell ugyanazon a projekten dolgoznia különböző git kliensekkel.

Ennek az eszköznek néhány figyelemre méltó Git-funkciója a szöveg szintaxiskiemelése, soronkénti staging, Commit szerkesztés, Almodul-kezelés, Parancspaletta és Git Flow integráció.

A Sublime Merge az igazi Git érzését kelti, mivel pontosan megjelenítheti a Gitben látható parancsokat.

GitHub asztali számítógép

GitHub asztali számítógép a Githez kapcsolódó feladatok grafikus felhasználói felületen (GUI) történő kezelésének globális szabványa. Ez egy nyílt forráskódú eszköz, ezért teljesen ingyenesen használható mindenféle projekthez. Windows és macOS rendszerű asztali számítógépekre és laptopokra egyaránt elérhető.

A GitHub Desktop segítségével:

 • Gyorsan hozzon létre helyi adattárakat
 • Együttműködés belső vagy külső fejlesztőkkel
 • Könnyen írhat kódokat szintaktikai javaslatokkal
 • Vizuálisan nyomon követheti a forráskód összes változását, verzióját és szerzőjét.

Van egy hatalmas fejlesztői közösség, amely tehetséget és erőfeszítést szentel annak érdekében, hogy a GitHub Desktop működőképes maradjon, és folyamatosan frissüljön.

Git

Git egy kiváló verzióvezérlő rendszer, mivel számos eszközt támogat, mint például a Windows, a Linux, a macOS, az iOS és az Android. Ezért, ha csapata szereti kezelni a git-et okostelefonokon, érdemes lehet kipróbálnia a Git-et.

Bár a Git elsősorban CLI-t kínál a git-kezeléshez, két beépített grafikus felhasználói felülettel is rendelkezik a Git-hez kapcsolódó feladatokhoz. A git-GUI specifikus a véglegesítésre, míg a gitk a tárhelyek böngészésére szolgál.

Más git-kezelési feladatokhoz integrálnia kell a Git-et harmadik féltől származó eszközökkel, például a GitHub Desktop, a SourceTree, a TortoiseGit és így tovább.

Következtetés 👩‍🏫

A Git kliensek hatékony eszközök, amelyek növelik bármely kereskedelmi vagy nem kereskedelmi webhely/alkalmazás/szoftver fejlesztői program termelékenységét. A tárgyalt eszközök a preferált git grafikus felhasználói felületek, amelyekre sok veterán szoftverfejlesztő támaszkodik.

Mindezek az eszközök kínálják azokat az alapvető funkciókat, amelyekre minden fejlesztési projektnek szüksége van a git-tárolókkal való interakcióhoz. A fentiek közül néhány olyan speciális vagy prémium szolgáltatásokat tartalmazhat, amelyeket a nyílt forráskódú git-kliensek nem kínálnak.

Így kiválaszthatja a fejlesztési projektjének megfelelő eszközt. Ezenkívül használhat egy AI-alapú kódkiegészítő eszközt a szoftverfejlesztés további támogatásához.