Most már lecserélheti a Google Asszisztenst a Copilotra Androidon

Kulcs elvitelek

 • A Microsoft kiadott egy frissítést a Copilot alkalmazáshoz, amely lehetővé teszi, hogy alapértelmezett asszisztensként állítsa be Android-eszközén.
 • Bár a Microsoft mesterséges intelligencia chatbotját egy gombnyomással elérheti, nem fog tudni végrehajtani vele az eszközön végzett feladatokat.
 • Fontolja meg a Gemini használatát Androidon, hogy fenntartsa a Google Asszisztens funkcióit, miközben kihasználja az AI képességeit.

Az olyan tipikus hangasszisztensek, mint a Google Assistant és a Bixby, nem tudnak lépést tartani az olyan AI chatbotok képességeivel, mint a ChatGPT és a Microsoft Copilot. Ha valaha is le akarta cserélni a Google Asszisztenst egy AI chatbotra, a Copilot ezt lehetővé teszi.

A Microsoft Copilot beállítása alapértelmezett asszisztensként Androidon

A Microsoft kiadott egy frissítést a Copilot Android alkalmazáshoz, amely lehetővé teszi, hogy alapértelmezett asszisztensként állítsa be Android telefonján. 2024 márciusától ez a frissítés a béta verzió része (27.9.420225014), amelyhez bárki hozzáférhet, ha Ön az Egyesült Államokban él.

  A Microsoft a Cortanát a ChatGPT-re és a Predibase-re cseréli 12,2 millió dollárt

Nem kell csatlakoznia a bétaverzióhoz, ha a Microsoft frissíti a stabil buildet, de egyelőre a következőket kell tennie ahhoz, hogy a Copilotot alapértelmezett asszisztensként állítsa be Android-eszközén:

 • Indítsa el a Play Áruház alkalmazást, és menjen a A Microsoft Copilot Google Play alkalmazás oldala.
 • Görgessen le, és koppintson a Csatlakozás elemre a Csatlakozás a bétaverzióhoz szakasz alatt.
 • Ezután indítsa újra a Play Áruház alkalmazást, lépjen ugyanarra az oldalra, és koppintson felül a Telepítés elemre. Ha már telepítette az alkalmazást, akkor helyette a Frissítés lehetőség jelenik meg.
 • Most lépjen a Beállítások > Alkalmazások > Alapértelmezett alkalmazások kiválasztása > Digitális asszisztens alkalmazásba, és koppintson az Eszközsegítő alkalmazás elemre. Ez az utasítás kissé eltérhet a telefontól függően.
 • Válassza a Másodpilóta lehetőséget az opciók listájából. Amikor megjelenik egy megerősítést kérő előugró ablak, érintse meg az OK gombot.
 •   Az Airtable Mellékletmezőjének használata

  Most elindíthatja és beállíthatja a Copilotot a telefonján, kiválasztva, hogy engedélyezi-e a GPT-4-hez hasonló funkciókat, módosíthatja-e a beszélgetési stílust stb.

  Mostantól kezdve, ha hosszan megnyomja a Kezdőlap gombot, vagy átlósan befelé csúsztatja valamelyik alsó sarokból (ha Android kézmozdulatos navigációt használ a háromgombos elrendezés helyett), Android telefonja elindítja a Copilot alkalmazást a Google meghívása helyett. Helyettes.

  A Google Asszisztens másodpilótára cseréje költségekkel jár

  Kétségtelen, hogy a Microsoft Copilot sokkal okosabb, mint a Google Asszisztens mesterséges intelligencia képessége miatt. Mivel azonban nem Androidba van beépítve, nem használhatja a Copilotot az eszközön végzett feladatok elvégzésére, például alkalmazások megnyitására, üzenetek küldésére vagy telefonhívásokra.

  Ennél is fontosabb, hogy ez a módszer inkább az alkalmazás indítására szolgáló parancsikonhoz hasonlít – nem rendelkezik ugyanolyan minimális és intuitív előugró ablakkal, mint a Google Assistant. Ez bosszantó lehet, ha másik alkalmazást használ, mivel a Copilot alkalmazásba kell lépnie, hogy kapcsolatba lépjen a chatbottal.

    Javítás: Nem lehet biztonságos kapcsolatot létesíteni a Google Play Zenével

  Ha végül vissza szeretne térni a Google Asszisztenshez, kövesse a fent leírt lépéseket, és válassza ki helyette a Google-t.

  Ha azonban a legjobbat szeretné kihozni abból, amit egy AI chatbot kínálhat anélkül, hogy elveszítené virtuális asszisztensét, érdemes lehet inkább a Google Gemini használatát androidos telefonján. A Gemini fenntartja a Google Asszisztens funkcióit, és zökkenőmentesen tud váltani az AI chatbot és a virtuális asszisztens között, attól függően, hogy az eszközön kérelmet ad, vagy mesterséges intelligenciát ír be.