Az Airtable Mellékletmezőjének használata

Az Airtable sokféle funkciójának köszönhetően sokoldalú termelékenységi eszközként vált népszerűvé. Az Airtable egyik egyedülálló erőssége a határtalan mennyiségű adathoz és információhoz való csatlakozás és integrálhatóság képessége.

Az Airtable egyik kiemelkedő funkciója, amely lehetővé teszi ezt, az a képesség, hogy fájlokat közvetlenül az iratokhoz csatolhat. Íme egy pillantás az Airtable Melléklet mezőjére, és hogyan adhatja hozzá az alapjához.

Mi az a csatolási mező az Airtable-ban?

Az Airtable Melléklet mezője lehetővé teszi bármely fájl közvetlen csatlakoztatását a bázis rekordjaihoz. Ez lehetővé teszi, hogy kiegészítő információkat, például képeket, dokumentumokat, diavetítéseket vagy táblázatokat közvetlenül az adataihoz adjon, így könnyedén kezelheti projektjeit az Airtable segítségével.

A Melléklet mező számos forrást támogat a fájlmellékletekhez, beleértve a helyi számítógépes tárhelyet és a népszerű felhőszolgáltatásokat, például a Google Drive-ot, a OneDrive-ot és a Dropboxot. Fontos megjegyezni, hogy a feltöltött fájloknak öt gigabájtnál kisebbnek kell lenniük.

  Tiltsa le és kezelje a fényképcímkézést a Twitteren

Az általános fájltípusok, például a PNG- és JPG-képek, a Word-dokumentumok, a Photoshop-fájlok és a PDF-fájlok miniatűr előnézeteket jelenítenek meg a táblázatban. Ezekre a miniatűrökre kattintva megtekintheti a fájl teljes képernyős előnézetét. A szokatlanabb fájltípusok nem jelenítenek meg előnézetet, de továbbra is kommunikálhat velük az Airtable-ban.

Hogyan adjuk hozzá a rögzítési mezőt a levegőztető alaphoz

Két egyszerű módszerrel adhatja hozzá a Melléklet mezőt az Airtable alapjához. A mezőt felveheti az Airtable nézetekből, például a rácsnézetből, vagy közvetlenül egy rekordból.

1. Csatolási mezők hozzáadása a rácsnézet használatával

Az Airtable rácsnézetében kattintson a pluszjelre (+) a táblázat felső címsorának végén. Előfordulhat, hogy a képernyő méretétől és a már meglévő mezők számától függően jobbra kell görgetnie.

Megnyílik egy előugró menü, amely megjeleníti az összes elérhető mezőt. Kattintson a Melléklet elemre a listában a Melléklet mező hozzáadásához. Ha szeretné, megadhat egy nevet a mezőnek, amely megjelenik a címsorok között. Ha végzett a mező beállításával, kattintson a Mező létrehozása gombra, hogy hozzáadja a bázishoz.

  Hogyan javítsunk ki egy alkalmazást, amelyet nem lehet megnyitni, mert a fejlesztőt nem lehet ellenőrizni

2. Mellékletmezők hozzáadása rekordon belül

Az alapjában lévő rekordban kattintson a rekord alján található Új mező hozzáadása ehhez a táblázathoz elemre. Kattintson az Egysoros szöveg legördülő menüre, és válassza a Melléklet lehetőséget a listából. Adjon meg egy címet, ha akarja, majd kattintson a Mentés gombra.

A Szerkesztés mező előugró ablakban a Mellékletek megjelenítése fordított sorrendben kapcsolót is láthat, különösen, ha sablont használ. Ez a kapcsoló új mellékleteket ad a lista elejéhez, nem pedig a végéhez. Ez a beállítás 2020 áprilisától megszűnt, és ehelyett a mellékletek áthúzásával manuálisan átrendezheti őket.

Fájl csatolása a Melléklet mező használatával

Miután hozzáadta a Melléklet mezőt, a rácsnézetből vagy az egyes rekordokból kommunikálhat vele.

A Rács nézetben kattintson a Melléklet mezőre egy rekord sorában, hogy elérje az új fájl hozzáadásának lehetőségeit (a pluszjel gomb segítségével), vagy húzza át a fájlt közvetlenül a cellára.

A rekordon belül a Melléklet mező egy nagy dobozként jelenik meg, amelyen olvasható: Húzza ide a fájlokat vagy tallózzon. Fájlokat húzhat a mezőbe, vagy kattintson a fájlok tallózása hivatkozásra a további lehetőségeket tartalmazó fájlkiválasztási előugró ablak megnyitásához.

  10 bevált gyakorlati menedzsmentrendszer egészségügyi szakemberek számára [2023]

Ha rákattint a pluszjel gombra a rácsnézetben vagy a fájlok tallózása hivatkozásra egy rekordban, megnyílik egy felugró ablak, ahol több forrásból is kiválaszthat fájlokat. A helyi tárhelyről húzással adhatja hozzá azokat mellékletként.

Alternatív megoldásként kiválaszthat egyet az oldalsávon a csatolandó fájl megkereséséhez. Fájlokat linkelhet URL-ből vagy internetes keresésből, képet készíthet a webkamerájáról, vagy hozzáadhat fájlokat olyan online tárhelyszolgáltatásokból, mint a Google Drive, OneDrive, Dropbox és Box, valamint fényképeket a Facebookról.

Vegye figyelembe, hogy fiókjait ezekből a szolgáltatásokból össze kell kapcsolnia az Airtable-val, mielőtt fájlokat adna hozzá a bázishoz. Külső fiókjait úgy csatlakoztathatja, hogy követi a megjelenő utasításokat, miután rákattint egy szolgáltatásra.

Könnyedén összekapcsolhatja munkafolyamatait az Airtable segítségével

Mivel a mai digitális munkafolyamatokban rengeteg nyomon követhető munkadarab, a munkája rendszerezése és a releváns információkkal való összekapcsolása kihívást jelenthet.

Az Airtable Melléklet mezője segít ennek kezelésében azáltal, hogy fájljait közvetlenül összekapcsolja a szükséges információkkal a robusztus adatbázis-ökoszisztémán belül. Ez segít megőrizni szervezettségét és termelékenységét, biztosítva, hogy minden a közelben legyen.