Mit jelent ez az Ön számára

Kulcs elvitelek

  • A Microsoft kiterjesztette a Windows 11 22H2-es verziójának támogatását, így extra időt biztosít az opcionális frissítésekhez.
  • A Windows 11 22H2 különböző kiadásai eltérő támogatási dátummal rendelkeznek, ezért ellenőrizze, hogy melyik verziót használja.
  • A felhasználóknak nem szabad késleltetniük a Windows 11 legújabb verziójára való frissítést a folyamatos frissítések biztosítása érdekében.

Amikor a Microsoft kihirdeti a támogatás végének dátumát, általában betartja azt. Ritka esetekben azonban a Microsoft módosítja ezt a dátumot. Ilyen például a Windows 11 22H2-es verziója, amely az opcionális frissítésekhez időhosszabbítást kapott. De mit jelent ez mind a Windows 11 általánosságban, mind a saját számítógépén?

Mi történik a Windows 11 22H2 támogatásának lejárati dátumával?

Amint arról beszámolt XDA fejlesztők, a Microsoft bejelentette, hogy módosítja a Windows 11 22H2-es verziójának támogatásának befejezési dátumát. Vegye figyelembe, hogy ez nem lesz hatással a gépére, ha nemrégiben frissítette; A 22H2 2022 szeptemberében jelent meg, és egyesek szándékosan megakadályozták a Windows 11 frissítését, hogy a 22H2 verzión maradhassanak.

  Hogyan használhatja a mélyreható védelmet adatai biztonsága érdekében

A Microsoft eredetileg azt tervezte, hogy a Windows 11 22H2-es verzióját használó mindenkit automatikusan áthelyez a 23H2-re, mielőtt a régebbi verzió támogatása 2024. február 27-én kiesett. A Microsoft azonban visszatért eredeti tervéhez, és meghosszabbította a 22H2-es verzió vége előtt rendelkezésre álló időt. -támogatással. Addig a Windows 11 22H2 továbbra is megkapja az opcionális frissítéseket.

A Windows 11 különböző verziói eltérő határidőket kapnak a támogatás lejáratára. Szerint Microsoft támogatás:

Az új befejezési dátum 2025. június 24. a Windows 11, 22H2 Enterprise, Education, IoT Enterprise és Enterprise több munkamenetes kiadások esetében. A 22H2-es verzió Home, Pro, Pro Education és Pro for Workstations kiadásai 2024. június 26-ig kapnak nem biztonsági előzetes frissítéseket.

Ezen dátumok után csak az összesített havi biztonsági frissítések folytatódnak a Windows 11 22H2-es verziójának támogatott kiadásaiban.

A Microsoft szerint ez a változás a felhasználói visszajelzések miatt következett be.

„Opcionális frissítés” meghatározása a Windows rendszerben

A Windows-frissítések nem egyformák; van egy rendszer, amely megkülönbözteti őket attól függően, hogy mennyire fontosak. Ez a határidő-hosszabbítás lehetővé teszi az emberek számára, hogy az új dátumig megkapják a nem kritikus frissítéseket a Windows 11 22H2-es verziójához, és a biztonsági frissítések még tovább folytatódnak.

  Ezekkel az XSS-ellenőrző eszközökkel azonosíthatja a webhelyek közötti szkriptelési sebezhetőségeket

A Windows opcionális frissítéseiről szóló útmutatónkban további információkat találhat róluk.

Mit jelent ez a Windows 11 22H2 felhasználók számára?

Zarif Ali / MakeUseOf

Ha még mindig Windows 11 22H2 rendszerű gépet használ, akkor egy kicsit több ideje van, mielőtt a Microsoft leállítja a számítógépe opcionális funkciókkal való frissítését. Az idő attól függ, hogy a Windows 11 melyik verzióját használja; mint fentebb említettük, ez a verziótól függően változhat.

Ha otthoni számítógépet használ, a kiterjesztés csak néhány hónapot ad az ugráshoz. Ezért érdemes nem pihenni a babérjain, és amikor csak teheti, frissít a Windows 11 legújabb verziójára. Üzleti esetekben több mint egy év többletidő áll rendelkezésére, ezért használja ezt az időt arra, hogy rendszereit felkészítse a Windows legújabb verziójára.

Mégis, ha nem tudod azonnal megtenni az ugrást, az még nem a világ vége. Egy operációs rendszert nem tekintenek igazán „halottnak”, amíg a vállalat le nem állítja a biztonsági javítások szállítását. Ha ez megtörténik, a hackerek által talált kihasználásokat a vállalat nem fogja javítani, és Ön egyedül marad. Ez az egyik oka annak, hogy miért ne használja a Windows régi verzióját.

  Alkalmazásikonok létrehozása a Midjourney használatával

Szerint Microsoft Learn, a Windows Home és a Pro továbbra is megkapja a biztonsági frissítéseket 2024. október 4-ig, míg az üzleti kiadások 2025. október 14-ig. Ezt tekintheti „kemény határidőnek”, amely után vagy frissítenie kell, vagy módosítania kell az operációs rendszert. Azonban mindig jó proaktívnak lenni, és a lehető leghamarabb megtenni az ugrást (miután a kezdeti problémákat kijavították).

Frissítsen a Windows 11 jelenlegi verziójára?

A legjobb, ha ezt a bővítményt nem veszi jelnek a Windows 11 22H2 használatának folytatásához. Még a Windows 11 üzleti szintű verziói is elérik az élettartam végi dátumot; amint ez megérkezik, lényegében az operációs rendszer utolsó lábán áll, amíg a biztonsági javítások el nem tűnnek. Éppen ezért most remek alkalom lenne frissíteni a Windows 11 példányát, hogy továbbra is megkaphassa a biztonsági és funkciófrissítéseket.

Ha nem frissít a Windows 11 új verziójára, mert nem szereti az operációs rendszert, használhatja ezt az időt arra, hogy kísérletezzen egy új verzióval. A Windows számos ingyenes alternatíváját kipróbálhatja, és ezek közül egyet megragadva biztonságban tartja számítógépét a határidő lejárta után is.

Bármelyik utat is választja, a Microsoft egy kicsit több időt hagy mindenkinek a Windows 11 22H2 rendszerrel. És bár 2024 októberéig biztonságosan használhatja otthoni számítógépét, sokkal kevésbé lesz megterhelő, ha most beleharap a golyóba, így továbbra is megkaphatja a frissítéseket, és megkaphatja a legújabb Windows rendszert.