A Spotify-nak új, csak hangoskönyvekre szóló terve van (de ezért érdemes kihagyni)

Kulcs elvitelek

  • A Spotify elindította az Audiobooks Access szolgáltatást, de havi 9,99 dollárért nem éri meg a kért árat a 10,99 dolláros havi Spotify Premiumhoz képest.
  • A Spotify Premium sokkal több jutalmat kínál egyetlen dollárral többért, például reklámmentes zenét, offline zenehallgatást és magasabb bitsebességet.
  • Annak ellenére, hogy az Audiobooks Access bizonyos szempontból versenyez az Audible-vel, a legtöbb felhasználó számára jobb választás, ha 1 dollárral többet fizet a Spotify Premiumért.

A Spotify mostantól csak hangoskönyvek számára kínál hangoskönyvek hozzáférést. Ez a hangoskönyvek rajongóinak készült, akik nem érdeklődnek annyira a streaming zene iránt. Sajnos az Audiobooks Access ára a Spotify Premium előfizetéshez képest véleményünk szerint nem induló.

A Spotify hangoskönyv-hozzáférési tervet indít ingyenes felhasználók számára

2024. március 1-jén a Spotify új előfizetési tervet indított, amely kifejezetten a hangoskönyvek rajongóit célozza meg. Hívott Hangoskönyvek hozzáférésez a fizetős szint havi 15 órányi hangoskönyv-hallgatást kínál, valamint ugyanazt a hirdetésekkel támogatott hozzáférést a Spotify zene- és podcast-katalógusához, amelyet az ingyenes előfizetéssel kaphat.

  Javítsa ki a 1603-as végzetes hibát a TurboTax frissítése során

Egy blogbejegyzésben a A rekordhoz, a Spotify bejelentette ezt az új fizetős szintet, kijelentve, hogy „folyamatosan innovatív, hogy a lehető legjobb ajánlatot nyújtsa minden típusú audiorajongó számára”. És mivel „45%-kal nőtt azon ingyenes felhasználók száma, akik minden nap hangoskönyv-tartalmat keresnek és azzal interakcióba lépnek”, megérthetjük, hogy a Spotify miért indította el ezt az új, csak hangoskönyveket tartalmazó szintet.

Az Audiobooks Access ára azonban 9,99 USD/hó az Egyesült Államokban (az egyetlen terület, ahol jelenleg elérhető). És ez egy probléma.

Miért nem éri meg a Spotify hangoskönyv-hozzáférési terve?

A Spotify Hangoskönyvek hozzáférésére nem érdemes előfizetni pusztán a Spotify Premium előfizetéséhez képest. Amint már említettük, a Spotify Hangoskönyvek hozzáférési csomagja havi 9,99 dollárba kerül, ami úgy tűnik, jó érték lehet, amíg nem hasonlítja össze a Spotify Premium csomagjával.

  Hogyan hozzunk létre egyéni színes témát a Firefoxhoz

A Spotify Premium havi 10,99 dollárba kerül egyéni felhasználónak; ez csak egy dollárral több, mint az Audiobooks Access. És ezért további 1 dollárért hozzáférhet az összes prémium jutalomhoz a havi 15 óra ingyenes hangoskönyv-hallgatáson felül. Ennek az az oka, hogy az összes Spotify Premium-csomag ugyanazt a havi 15 órás hozzáférést tartalmazza a prémium hangoskönyvekhez.

Emlékeztetőül, Spotify Premium A jutalmak közé tartozik a hirdetésmentes zenehallgatás, az albumok és lejátszási listák letöltése offline hallgatáshoz, a dalok tetszőleges sorrendben történő lejátszása, a nagyobb bitsebességű zenehallgatás stb. És ezek közül egyiket sem kapja meg a Spotify Hangoskönyvek hozzáférési csomagjával. Ehelyett ugyanazokat a funkciókat kapja, mint a Spotify Free felhasználók, valamint azt a 15 órányi ingyenes hangoskönyv-hallgatást.

A Spotify Premium egyértelműen jobb választás

Havi 10,99 USD-ért egyéni előfizetés esetén – a Duo (14,99 USD/hónap) vagy a Családi (16,99 USD/hónap) előfizetések helyett – a Spotify Premium nagyszerű ár-érték arányt kínál. Már ez is jó üzlet volt, köszönhetően az ingyenes fiókon keresztül kínált számos jutalomnak. Ezután a Spotify hozzáadott havi 15 óra hangoskönyvet a prémium jutalmakon felül, ami további okot adott az előfizetéshez.

  Hogyan találhat régi webhelyeket, amelyek már nem léteznek

Tehát havi 9,99 dollárért – egyetlen dollárral olcsóbb, mint a Premiumnál, annak szinte semmi előnye nélkül – az Audiobooks Access nem indulónak tűnik. Igen, ehhez képest kedvező Hallható bizonyos szempontból; Az Audible havi 14,95 dollárba kerül a Premium Plusért, és havonta egy prémium hangoskönyvet kínál. A jelenlegi Audible-előfizetők azonban, akik azon vitatkoznak, hogy váltsanak-e a Spotify-ra, még mindig jobban járnának, ha kifizetnék azt az 1 dollárt a Spotify Premiumért.

Azt is meg kell jegyezni, hogy még a Spotify Free felhasználók is ingyenesen hallgathatnak néhány hangoskönyvet – csak nem a hírességek vagy szerzők által megszólaltatott prémium hangoskönyveket, amelyek drágák lehetnek. Mindazonáltal, függetlenül attól, hogy milyen Spotify-tervvel rendelkezik, tekintse meg útmutatónkat, amely részletezi, hogyan hallgathat ingyenesen hangoskönyveket a Spotify-on.