Az iOS 17.4 összes új funkciója és változása

Az iOS 17.4 számos új funkciót és fejlesztést tartalmaz az iPhone-élmény javítása érdekében. Ide tartoznak a Podcasts alkalmazás átiratai, az iMessage biztonsági fejlesztései és még sok más. Nézzük meg közelebbről az iOS 17.4 által az asztalra hozott összes változást.

MAKEUSEOF A NAP VIDEÓJA

1 CarPlay műszercsoport-élmény

alma

Az iPhone-ját és a járművét összekötő Apple CarPlay rendszer most nagyobb irányítást biztosít autója műszercsoportja felett. Egyes CarPlay műszercsoport-kijelzőkkel felszerelt járműveken eldöntheti, hogy navigáció közben melyik képernyő milyen információkat jelenítsen meg.

Például beállíthatja a részletes navigációt a kormánykerék mögött, és beállíthatja a fő kijelzőt az utazás előrehaladásának megjelenítésére. Az egyetlen kijelzővel rendelkező CarPlay fejegységeken az egyiket vagy a másikat kell választani.

2 új hangulatjel

Az iOS 17.4 118 új hangulatjelhez is hozzáférést biztosít. Az új hangulatjelek többsége azonban a meglévők változata, ahol az egyetlen észrevehető különbség az emojik irányának megválasztása.

Néhány figyelemre méltó kiegészítés közé tartozik a főnix hangulatjelei, egy törött lánc, egy függőlegesen vagy vízszintesen rázó fej, egy zöld lime, egy barna gomba és négy, nem meghatározott családi hangulatjel.

  Hogyan lehet letiltani a „Nyomja meg a Home gombot a feloldáshoz” funkciót az iOS 10 eszközön

3 Átiratok az Apple Podcastokban

Okos makettek és Unsplash

Az iPhone-on lévő Podcasts alkalmazás életminősége is módosul az átiratok támogatásával. Ezeket az átiratokat a rendszer automatikusan generálja, ami azt jelenti, hogy alapértelmezés szerint elérhetők lesznek a platform összes podcastjához.

Ha podcast hallgatása közben szeretné kipróbálni, koppintson az Átiratok ikonra a bal alsó sarokban. Ezenkívül a podcastban is kereshet szavakat, ha megérinti az alján található Keresés gombot. Ezzel közvetlenül a megadott részre ugorhat.

4 Biztonsági frissítések az iMessage-hez

alma

Bár a kvantumszámítógépek nem jelentenek közvetlen veszélyt, jelentős kockázatot jelentenek a hagyományos titkosítási módszerekre nézve, és a jövőben veszélyeztethetik a magánélet védelmét. Az Apple ökoszisztémája rengeteg biztonsági funkciót kínál az Ön biztonsága érdekében, az iOS 17.4-es verziójával pedig az iMessage kvantumálló titkosítást kap az Apple új PQ3 algoritmusa segítségével.

A PQ3 algoritmus védelmet nyújt a „begyűjtés most, dekódolás később” támadások ellen, amelyek során a titkosított adatokat rosszindulatú szereplők lopják el azzal a szándékkal, hogy a jövőben visszafejtsék azokat, esetleg kihasználva a kvantumszámítógépeket, amikor azok hozzáférhetőbbé válnak.

  Az eszközbeállítások módosítása a Siri segítségével iOS rendszeren

A funkció alapértelmezés szerint be van kapcsolva, és minden iMessage-beszélgetése átvált az új protokollra, amint frissíti iPhone-ját iOS 17.4-re.

5 App Store változás az EU-felhasználók számára

Okos makettek | Unsplash

Az iPhone-felhasználók az EU-ban már nem korlátozódnak az App Store-ra, hanem alternatív alkalmazásboltokat is használhatnak az alkalmazások telepítéséhez. Mostantól lehetősége van közvetlenül letölteni egy piacteret a webhelyéről. Ahhoz azonban, hogy iPhone-on is használható legyen, ezeknek a piactereknek át kell esniük az Apple jóváhagyási eljárásán.

A jóváhagyást és a telepítést követően a felhasználók szabadon letölthetik az általuk kívánt alkalmazásokat, beleértve azokat is, amelyek sérthetik az App Store által meghatározott irányelveket – például a játékkonzol-emulátorokat. Ezenkívül a felhasználók egy nem App Store piacteret is kijelölhetnek eszközeik alapértelmezett opciójaként.

Kezdetben az Apple azt tervezte, hogy megszünteti a webalkalmazások hozzáadásának lehetőségét az iOS kezdőképernyőjére az EU-ban, hogy megfeleljenek a digitális piacokról szóló törvénynek, ugyanakkor biztosítsák a biztonságot és a magánélet védelmét. A bírálatok után azonban a cég visszavonta döntését, és frissítette az esetet Apple fejlesztői támogatási webhely.

  A prediktív hangulatjelek kikapcsolása az iOS 10 rendszerben

Az EU-beli felhasználók továbbra is hozzáadhatnak és használhatnak webalkalmazásokat iPhone-jukon, feltéve, hogy a WebKit motort használják. A böngészők már nem korlátozódnak a WebKit motorra, ami azt jelenti, hogy potenciálisan megkaphatjuk a Chrome és más böngészők teljes verzióját a bővítmények támogatásával.

6 Egyéb kisebb változtatások

Okos makettek

Az Apple az iPhone 15 modellekhez módosította a Battery Health részt az iOS rendszerben. Ha a Beállítások > Akkumulátor menüpontra lép, a korábbi százalék helyett egy állapotjelzőt fog látni, például Normál, Szerviz vagy Ismeretlen.

Azonban megérintheti további részletek megtekintéséhez, beleértve az akkumulátor töltöttségi szintjét. Ezenkívül egyszerűen ellenőrizheti iPhone akkumulátorának ciklusszámát az Akkumulátor állapota menüben, míg korábban a Beállítások> Általános> Névjegy menüpontban rejtve volt.

Ha iPhone-ján használja a Stolen Device Protection funkciót, mostantól lehetősége van biztonsági késleltetést kérni még akkor is, ha ismerős helyen tartózkodik. A további változtatások közé tartozik az új City Digital Clock widget és az Élő tevékenység támogatása a Stopper funkcióhoz az Óra alkalmazásban.

Nyomatékosan javasoljuk, hogy frissítse iPhone-ját az iOS 17.4-re, mivel ez bizonyos változásokat hoz az életminőségben, és folytatja az Apple azon elkötelezettségét, hogy zökkenőmentes és biztonságos élményt nyújtson az iPhone-felhasználók számára.