Mit jelent az Ön számára az Amazon „Project Zero” hamisítás elleni terve?

Az Amazon Project Zero a vállalat első valódi kísérlete arra, hogy eltávolítson minden hamisított listát az Amazon piacteréről. De hogyan működik a Project Zero, és milyen hatással lesz az Önhöz hasonló ügyfelekre?

Várj, vannak hamisítványok az Amazonon?

Furcsán hangzik, de hatalmas hamisítási piac van az Amazonon. És akár észreveszi, akár nem, van esély arra, hogy valamikor hamis terméket vásárolt a kereskedőn keresztül.

Az Amazon, ellentétben az olyan üzletekkel, mint a Target és a Best Buy, nagymértékben támaszkodik harmadik fél eladóira a terméklisták és a teljesítés tekintetében. Ezek az eladók nem kapcsolódnak az általuk értékesített márkákhoz, de Jeff Bezos szerint a listáik a tételek felét értékesítik az Amazonon.

Sok Amazon-vásárlása valószínűleg harmadik féltől származik, függetlenül attól, hogy észrevette-e, vagy sem. Ahelyett, hogy minden eladót felosztana a termékoldalaikra (például az eBay-en), az Amazon az összes listát egyetlen termékoldalra állítja össze. Egy lista egy Apple világító kábelPéldául több tucat különböző eladó teljesítheti, köztük az Apple is. A termékoldalon ellenőrizheti, hogy egy termék az Amazontól vagy harmadik féltől származik-e.

Ez a rendszer lehetővé teszi az Amazon számára, hogy alacsonyan tartsa az árakat, és ez az Amazon szupergyors teljesítési rendszerének gerince. De ahogy el tudja képzelni, sok csaló és hamisító számára lehetővé teszi, hogy visszataláljon a valódi termékek listájára.

Az Amazonnak van néhány hamisítás elleni intézkedése, de ezek nem működnek olyan jól. Az Amazon felülvizsgálati folyamata meglepően lassú, és szinte teljes mértékben a felhasználói visszajelzésekre támaszkodik. Arról nem is beszélve, hogy ez a felülvizsgálati rendszer időnként a csalók javára működik, mivel kitiltja a „gyanús” felhasználókat.

Ennek eredményeként sok hamis termék található az Amazonon. A Hamisítási jelentés becslések szerint az Amazonon eladott termékek 13%-a hamisítvány. Hogy a dolgokat perspektívába helyezzük, az Amazon eladott 5 milliárd termék 2014-ben.

Ez a hamisítási probléma káros az ügyfelekre, a népszerű márkákra és az Amazonra. Egyes fogyasztók a hamisítványok miatt nem vásárolnak az Amazonon, és egyes márkák egyenesen megtagadják termékeik feltüntetését a webhelyen. Tavaly az Amazon és a Swatch Group (a svéd Watch-konszern) közötti üzlet megbukott a hamisítók miatt. Nick Hayek, a Swatch Group vezérigazgatója azt állította, hogy a kínai Alibaba cég rendelkezik jobb hamisítás elleni intézkedések mint az Amazon. Jaj. A Swatch Group vonakodva megfordult, de csak egy kiválasztott adag órát értékesít az Amazonon.

Nem vásárolhatsz meg mindent az Amazonon

Az Amazonon szinte bármit megvásárolhat – kivéve a luxusruhákat és -ruházatot. A márkás ruhák, órák, kézitáskák, parfümök, sapkák és napszemüvegek hírhedt hamisítási piaca van. Mivel az Amazon nagymértékben támaszkodik a harmadik fél eladóira, a luxusmárkák vonakodnak feltüntetni termékeiket a webhelyen.

Az elmúlt néhány évben az Amazon megpróbálta megfordítani a dolgokat. A cégnek sikerült kis üzleteket kötnie számos exkluzív márkával, mint például a Disney, a Hugo Boss és a Nike. Cserébe néhány kisebb árucikkért, például parfümökért és túlzsúfolt ingekért, az Amazon felügyeli (vagy megakadályozza) a harmadik fél eladóit abban, hogy az adott márka által felsorolt ​​vagy ahhoz kapcsolódó termékeket értékesítsenek.

Ez az oka annak, hogy az egyes márkák listái, mint pl Nike, hihetetlenül vékonyak az Amazonon. Unalmas, régi vagy túlzsúfolt cikkek, sok elkelt méretben és színben. Ez is az oka annak, hogy a Hugo Boss Az Amazon oldal tele van kölnivel, sima pólókkal és oda nem illő gitárpedálokkal a Boss márkához köthető luxusruhák helyett.

Íme néhány olyan márka, amelyek vékonyak vagy nem léteznek az Amazonon:

Nike: Sima ruházat, cipők és túláruk.
Hugo Boss: Parfümök és sima ingek.
Fila: Ruházati cikkek és cipők szűk választéka, különös tekintettel a munkacipőkre.
Bape: Vékony válogatás, de rengeteg kirívó leütést találhatsz az Amazonon.
Disney: Egy nagy gyűjtemény, amely titokzatosan elavultnak és alulárazottnak tűnik a Disney weboldal.
Északi arc: Sima ingek és kabátok vékony választéka.
Rolex: Főleg használt és leértékelt órák.
Versace: Órák és kölni korlátozott választékban.
Chanel: Jó parfümválaszték, de csak használt kézitáskák.
Swatch Group (Omega, Longines, Blancpain) – Csak bizonyos órákat árul az Amazonon, miután hamisított vita.
Louis Vitton: Egy könyv, szerzője Louis Vitton.
Legfelsőbb: nem létezik.
Spark elektromos kerékpárok: Nem létező.
Sumo Lounge: Nem létező.

Ha az Amazon garantálni tudja, hogy a hamisítók nem jelentenek problémát, akkor a márkákat arra ösztönzik, hogy több terméküket listázzák az Amazonon. De ez a rendszer egyértelműen hibás. A legtöbb ilyen márka csak az Amazont használja, mint egy olcsó áruház. És bár valószínűleg van néhány érv, amely ezt a rendszert támogatja (a márkák kevésbé tűnnek exkluzívnak, ha az Amazonon értékesítik), a legtöbb fogyasztó valószínűleg szeretne Nike cipőket és luxusórákat vásárolni az Amazon kényelmével.

Az Amazon Zero projektje megállíthatja a hamisítókat

A februári zűrzavaros per után az Amazon végre elismerte hamisítási problémáját a jelentse a SEC-nek. A vállalat azonban ebben a jelentésben azt állította, hogy a „gyors növekedés” miatt „képtelen lehet” teljes mértékben megakadályozni, hogy az eladók hamisított árucikkekkel kereskedjenek az Amazon piacon.

Nyilvánvaló, hogy a hamisítók rosszak a fogyasztóknak, és rosszak az Amazon márkának. De ha az Amazon úgy dönt, hogy fokozza a házon belüli hamisítás elleni intézkedését, a vállalatnak több ezer új alkalmazottat kell felvennie, fizetnie kell a termékek univerzális sorozatosításáért, és korlátoznia kell a harmadik féltől származó eladókat. az összes Amazon-eladás fele. Még Amazon elismeri hogy ezek az agresszív intézkedések „negatívan befolyásolhatják a működési eredményeket”.

Az Amazon azonban egy közepes megoldást talált ki. Mivel a legtöbb hamisított termék olyan névmárkákat utánoz, mint az Apple, a Nike vagy a Sandisk, miért ne adnánk lehetőséget ezeknek a népszerű márkáknak a hamisítók elleni küzdelemre? Ezt a hamisítás elleni megoldást ún Projekt Zero, és segítenie kell az Amazon hamisítási problémájának enyhítésében.

Hogyan működik a Project Zero?

A Project Zero lehetővé teszi a megbízható márkák számára, hogy manuálisan eltávolítsák a hamisított listákat. Ezenkívül a nulladik projektben részt vevő márkák választhatják a fejlett termékszerializálást, és lehetőséget kapnak arra, hogy az Amazon Warehouse alkalmazottait megtanítsák néhány hamisítás-felderítési technikára.

A Project Zero programba való beiratkozás ingyenes, és minden, a Project Zero programba beiratkozott vállalkozás rendszergazdai jogosultsággal rendelkezik. Ezek a jogosultságok lényegében lehetővé teszik a márkák számára, hogy megkerüljék az Amazon lassú jelentési rendszerét. Ahelyett, hogy bejelentenék a hamisított listát az Amazonnak, a Project Zero-ba beiratkozott márkák azonnal eltávolíthatják a listát, és visszatérítést intézhetnek a letépett vásárlók számára. Ne aggódjon – az Amazon azt állítja, hogy ezeket az eltávolításokat utólag felülvizsgálják, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy nem élnek vissza a rendszerrel.

Egy kopogós Nike ing.  azt mondja

A Project Zero programba beiratkozott márkáknak lehetőségük van az összes termékük sorozatosítására is. Jelenleg az Amazon szinte teljes mértékben az alapvető, könnyen hamisítható sorozatszámokra támaszkodik a termékek azonosításához. A Project Zero sorozatszámait kizárólag az Amazon raktárában használják majd, és ezek az egyes cikkeknél eltérőek lehetnek.

Az Amazon szerint „azok a márkák, amelyek a termékszerializálási szolgáltatást választják, egységenként 0,01 és 0,05 USD közötti költséget jelentenek a mennyiségtől függően”. Így egyes márkák végül 50 dollárt fizetnek az Amazonon eladott minden 1000 egység után. De hé, a hamis termékek ellen nem lehet ingyen harcolni.

Ha úgy tűnik, hogy az Amazon a felelősséget a márkákra hárítja, pontosan ez történik. Lehet, hogy nem a legjobb megoldás a hamisítás ellen, de ígéretes. Az olyan márkák, mint az Apple, mostanra jobban fel vannak szerelve arra, hogy eltávolítsák a hamis kábeleket és eszközöket az Amazon piacteréről, és azok a márkák, amelyek a múltban az Amazon piacterén jártak, most arra ösztönöznek, hogy mindent belemenjenek.

Egyes márkák szkeptikusak a Project Zeroval szemben, de azt akarják, hogy ez sikerüljön

Nem meglepő módon egyesek szkeptikusak a Project Zero-val kapcsolatban. Ez egy késedelmes hamisítás elleni intézkedés, és nehéz megmondani, hogy pontosan mennyire fog működni. De fontos megjegyezni, hogy a márkák kritikusak a Project Zero-val szemben, mert azt akarják, hogy sikeres legyen, nem pedig azért, mert azt akarják, hogy kudarcot valljon.

Emlékszel a Swatch Groupra, arra a cégre, amelynek vezérigazgatója azt mondta, hogy az Alibaba jobb hamisítás elleni intézkedéseket tesz, mint az Amazon? Megkértük a céget, hogy tegyen észrevételt a Project Zero-val kapcsolatban, és nyersen szkeptikus, de nagyrészt optimista választ kaptunk.

A Swatch Group azt mondta nekem, hogy „nagy különbség van a Project Zero Initiative bejelentése és annak megvalósítása között”. A meglepően őszinte válasz mellett a Swatch Group azt is elmondta nekünk, hogy „optimista, hogy az Amazon előrehaladást fog elérni”, és a két vállalat a jövőben „folytatni fogja a megbeszéléseket”.

Kevin Williams, az RGK Innovations vezérigazgatója hasonlóan optimistán, de szkeptikusan állította az Inc.-nek adott interjújában. Williams azt mondja, hogy bár szereti a Project Zero ötletét, aggódik amiatt, hogy ennek „nagyszámú előre nem látható következményei lesznek”.

Hogyan ellenőrizhetem, hogy egy vállalat részt vesz-e a Project Zero-ban?

Valószínűleg nem akarsz semmiféle leütési terméket vásárolni. Ez jogos feltételezés. Szóval jó lenne tudni, hogy milyen márkák vesznek részt a Project Zero-ban, igaz? Furcsa módon nehéz megtalálni a programba benevezett márkákat.

Az Amazon jelenleg a Project Zero meghívókat küldi nagy horderejű márkáknak, a kisebb márkák pedig bejelentkezhetnek Project Zero várólista. Mivel az Amazon a luxus és exkluzív márkáknak próbál udvarolni, feltételezhetjük, hogy olyan cégek kaptak meghívást, mint a Nike és a North Face. Valószínűleg olyan gyakran hamisított elektronikai márkák, mint az Apple és a Sandisk is kaptak meghívást, de ezt nem lehet biztosan tudni. A vállalattal folytatott levelezésünk alapján azt is feltételezhetjük, hogy a Swatch Group részt vesz a Project Zero-ban.

Néhány márka, pl Kenu, már dicsérték az Amazont a Project Zero kezdeményezésükért. Tehát ha egy autentikus Kenu terméket szeretne, itt a lehetőség. A Project Zero weboldalon pedig olyan cégek beszámolói találhatók, mint a Vera Bradley, a Thunderworks és a Chom Chom Roller… Igen, én sem hallottam róluk.

Természetesen megkérdeztük az Amazont, hogy a jövőben terveznek-e átfogó Project Zero regisztrációs listát. A cég azt mondta nekünk, hogy bár az Amazon „nem kommentál és nem spekulál a jövőről”, ötletünket továbbadjuk „a csapatnak”. Remélhetőleg „a csapat” meghallgatja javaslatunkat.

Addig is hivatkozhat egy „korlátozási” listára, amelyet a gyűjtött Az eladó család. Ez a lista részletez néhány olyan márkát, amelyek korlátozzák a harmadik felek listáját az Amazonon. A listán szereplő márkák aggódnak a hamisított termékek miatt, és a jövőben beugorhatnak a Project Zero programba.