Miért kattint duplán az egerem?

Az egérnek két gombja van a kattintáshoz, és az egyes gombokról végrehajtott kattintások más funkcióval rendelkeznek. A jobb gombbal csak egyszer lehet kattintani, de a bal gombbal egyszer lehet kiválasztani egy elemet, és kétszer kattintással végrehajtható egy funkció, általában valami megnyitásához vagy végrehajtásához.

A dupla kattintás szándékos művelet, azaz a felhasználó akkor hajtja végre, amikor meg akar nyitni egy fájlt, kiválasztani egy elemet, megnyit egy almenüt, futtatni egy szkriptet stb. A Windows 10 soha nem dönti el a felhasználó nevében, hogy dupla kattintást kell végrehajtani.

Az egér dupla kattintását tapasztalja

Ha az egér dupla kattintást hajt végre, amikor nem kellene, ennek több oka is lehet. Általában ez az egérbeállításokkal vagy a rendszeren futó alkalmazással kapcsolatos problémára utal. Még mindig ki kell zárnunk a hardverproblémákat, mielőtt folytatnánk a javítást. Ezt megteheti egy alapvető hardverellenőrzés végrehajtásával.

  Új funkciók a Firefox 33-ban asztali számítógépre és Androidra

Miért kattint duplán az egerem?

Alapvető hardver ellenőrzés

Az alapvető hardverellenőrzés futtatásához kéznél kell lennie egy extra egérnek. Az egér olcsón megvásárolható periféria, és bármilyen típusú, például vezetékes vagy vezeték nélküli használható.

Csatlakoztasson egy másik egeret a rendszeréhez, és ellenőrizze, hogy a dupla kattintások továbbra is végrehajtódnak-e.
Csatlakoztassa az egeret egy másik porthoz, és ellenőrizze, hogy a dupla kattintások továbbra is végrehajtódnak-e.
Ha a számítógépén van trackpad, ellenőrizze, hogy a dupla kattintások is végrehajtódnak-e rajta.

Ha a dupla kattintások továbbra is végrehajtódnak a fenti esetekben, akkor szoftverprobléma van a kezében. Próbálja ki az alábbi javításokat.

1. Ellenőrizze a dupla kattintás sebességét

A Windows 10 lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy beállítsák, hogy mikor hajtson végre dupla kattintás, azaz mennyi ideig várjon az operációs rendszer az egymást követő bal kattintások között, hogy dupla kattintásként regisztrálja azt. Ha ez az intervallum túl alacsonyra vagy túl magasra van állítva, akkor gyakran hajt végre dupla kattintást, ha nem szándékozik.

  Óránkénti ismétlődő emlékeztetők beállítása iPhone és iPad készüléken

Nyissa meg a Beállítások alkalmazást a Win+I billentyűkóddal.
Lépjen az Eszközök elemre.
Válassza az Egér lapot.
Kattintson a További egérbeállítások lehetőségre.
A megnyíló ablakban lépjen a Gombok fülre.
Az alul található csúszkával csökkentheti vagy növelheti a dupla kattintás sebességét, és tesztelje.
Tiltsa le a ClickLock funkciót ugyanabban az ablakban.

2. Távolítsa el és telepítse újra az egér illesztőprogramját

Lehetséges, hogy az egér illesztőprogramja problémákba ütközött. Ez általában egy nagyobb Windows 10 frissítés után fordul elő, de a kisebb, rutinszerű frissítések is problémákat okozhatnak. A javítás az egér illesztőprogramjának eltávolítása és újratelepítése.

Nyissa meg az Eszközkezelőt.
Bontsa ki az Egerek és egyéb mutatóeszközök elemet.
Kattintson jobb gombbal az egérrel, és válassza a helyi menüből az Eszköz eltávolítása lehetőséget.
Engedélyezze az eszköz eltávolítását.
Válassza le az egeret a rendszerről.
Csatlakoztassa újra az egeret, és az illesztőprogramok automatikusan telepítésre kerülnek.

  Hogyan találhat meg és törölhet duplikált fényképeket az iPhone-on

3. Távolítsa el a harmadik féltől származó alkalmazásokat

Ha harmadik féltől származó alkalmazásokat telepített az egér működésének kezelésére vagy módosítására, tiltsa le vagy távolítsa el őket. Ide tartoznak azok a szkriptek, amelyeket az egérkattintási mód megváltoztatására futtathat, a szkriptek vagy az olyan alkalmazások, amelyek egy adott alkalmazáshoz, például egy játékhoz, vagy szabadalmaztatott egéralkalmazásokhoz hozzárendelik át az egérgombokat, vagy a Logitechtől származó szabadalmaztatott egéralkalmazásokat.

4. Ellenőrizze az alkalmazásspecifikus viselkedést

Ellenőrizze, hogy a viselkedés alkalmazás-specifikus-e, például az egér duplán kattint, de csak egy adott alkalmazásban teszi ezt, mert az alkalmazással van a probléma, nem az egérrel. Ellenőrizze az alkalmazás beállításait, és azt, hogy módosíthatja-e az egér működését. Ez ismételten gyakrabban fordul elő a játékokban, de a játékok általában kiterjedt beállításokkal rendelkeznek az egér számára. Menjen át rajtuk, és változtassa meg az egér viselkedését.

Az egér folyamatosan duplán kattint?

Az egér nem egy bonyolult periféria, és bár a Windows 10 széles körű beállításokkal rendelkezik a működésének testreszabásához, ezek megértése és konfigurálása elég egyszerű.

Nagyon valószínűtlen, hogy bármit engedélyezne, ami megváltoztatná az alapvető viselkedést, például a dupla kattintást.