Mi az Intel killer hálózati szoftver Windows 11 rendszeren?

A Windows 11 hivatalosan is megjelent. Nem sok Windows 10-felhasználó frissített rá, de azok, akik már frissítették, nem számolnak be komolyabb problémákról. A Windows 11 új, és sokkal hamarabb jelent meg, mint ahogy a legtöbb eszközgyártó és hardverkomponens-gyártó várta, ami azt jelenti, hogy nem mindenben van készen az új operációs rendszerhez kompatibilis illesztőprogram.

Intel killer hálózati szoftver

Intel Killer hálózati szoftver és Windows 11

Úgy tűnik, hogy a Windows 11 jelenleg nem tartalmaz jelentősebb hibákat, legalábbis egyet sem azonosítottak. Az egyik probléma, amelyről néhány felhasználó beszámolt, a lassú internet. Általában számíthat arra, hogy az internet kissé lassú marad egy vadonatúj operációs rendszer telepítése után, de a probléma továbbra is fennáll néhány felhasználó számára.

A lassú internet problémát az Intel Killer Networking Software is okozhatja.

Intel Killer hálózati szoftver

Az Intel Killer Networking Software egy Intel alkalmazás. A hálózati illesztőprogramok telepítésekor vagy az asztali számítógép/laptop gyártója telepíti a rendszerére. Ezt a szoftvert akkor találja meg rendszerén, ha rendelkezik az alábbi hardverösszetevők egyikével.

Intel® Killer™ Wi-Fi 6 AX1650 (van)
Intel® Killer™ Wi-Fi 6 AX1650 (xw)
Intel® Killer™ Wi-Fi 6E AX1675 (xw)
Intel® Killer™ Ethernet E3100 2,5 Gbps

Illesztőprogramokat telepít ezekhez a hardverkomponensekhez, de bizonyos szolgáltatásokat a háttérben is futtat a kapcsolat „kezelése” érdekében. Az illesztőprogramokon kívül a futáshoz nincs szükség szolgáltatásokra. A hálózati kártya jól fog működni. Ezek a szolgáltatások, amelyeket az Intel Killer Networking Software alkalmazás futtat, lassú internetet okoznak a Windows 11 rendszeren. Szerencsére leállíthatja a futtatásukat.

Állítsa le az Intel Killer hálózati szoftver szolgáltatásait

Az Intel Killer Networking Software alkalmazás által futtatott szolgáltatások leállításához kövesse az alábbi lépéseket.

Érintse meg a Win+R billentyűparancsot a futtatási mező megnyitásához.
A futtatás mezőbe írja be a services.msc parancsot, és érintse meg az Enter billentyűt.
A Szolgáltatások alkalmazásban keresse meg a következő szolgáltatásokat.

Killer Analytics szolgáltatás
Gyilkos dinamikus sávszélesség-kezelés
Killer hálózati szolgáltatás
Killer Smart AP kiválasztási szolgáltatás

Kattintson a jobb gombbal egy szolgáltatásra, és válassza a Leállítás lehetőséget a helyi menüből.
Kattintson duplán a szolgáltatásra, és lépjen az Általános lapra.
Nyissa meg az Indítás típusa legördülő listát.
Válassza a Letiltva lehetőséget a menüből.
Ismételje meg az összes felsorolt ​​szolgáltatásnál.
Indítsa újra a rendszert.

Következtetés

Az Intel Killer Networking Software alkalmazás okozhat problémákat a rendszerben, de nem is. Ha nem, akkor nem kell letiltani ezeket a szolgáltatásokat. Ha úgy érzi, hogy az internet lassú a rendszerén, összehasonlítva más, ugyanazon a hálózaton használt eszközökkel, érdemes letiltani ezeket a szolgáltatásokat, hogy megnézze, van-e változás.