Megéri plusz 200 fontot költeni?

A tavalyi különleges esemény folytatásaként az Apple három vadonatúj iPhone-nal jelentkezett: az iPhone XR-rel, az iPhone Xs-el és az iPhone Xs Max-szal. Bár az iPhone nevek határozottan zavaróbbak lettek a tavalyi iPhone 8, 8 Plus és X óta, nem ez az egyetlen dolog, amit az Apple megváltoztatott.

Annak érdekében, hogy könnyebben megtudja, melyik iPhone lehet a legjobb az Ön számára, összehasonlítottuk a három modell közül az olcsóbbat, az iPhone XR-t és az iPhone Xs-t, bár ezek egyáltalán nem „olcsó” lehetőségek. Ha az iPhone Xs és a nagyobb testvér, az iPhone Xs Max között szakad, ezt az összehasonlítást is összeállítottuk.

iPhone XR vs iPhone Xs: Tervezés

A megjelenést tekintve nem sok minden változott gyökeresen tavalyhoz képest. Az iPhone XR képernyője nagyobb, mint az iPhone 8-é, és lenyűgöző 6,1 hüvelykes kijelzővel rendelkezik. Mivel az Apple megszüntette a Home gombot, és bevezette az iPhone X szélétől szélig érő képernyőjét, az iPhone XR súlya továbbra is könnyebb, mint elődei. Ha pontosítani szeretne, a pontos méretek 76 mm x 8,3 x 151 mm, súlya mindössze 194 g. Csakhogy hozzá kell szoknia ahhoz a bevágáshoz, amely eltakarja a képernyő felső részét.

  Mi a különbség a Twitter blokkolás és a némítás között?

Ami pedig a színeket illeti, az iPhone XR hat lehetőséget kínál: fekete, kék, korall, piros, sárga és fehér. Nem elég, hogy a hét minden napjára legyen, de ez egy kezdet.

Az iPhone Xs borzasztóan hasonlít az iPhone X-re – ugyanaz a képernyőméret és ugyanaz a rovátkolt kialakítás. A telefon változásai többnyire belső fejlesztések. A vízszigetelést IP68-ra fejlesztették, és a 12 MP-es kettős kamerán számos fejlesztés található. Az iPhone Xs egy kicsivel kisebb, mint az XR, 71 mm x 7,7 mm x 144 mm, tömege pedig 177 g.

iPhone XR vs iPhone Xs: Kijelző

A kijelző a legnagyobb különbség az iPhone Xs és az iPhone XR között. Az Apple az XR 6,1 hüvelykes képernyőjét az eddigi „legfejlettebb” LCD-képernyőnek nevezi, és 1792 x 828 pixeles felbontásával és 326 ppi-s sűrűségével ez nem rossz állítás – még ha nyert is. nem remegnek az Android-felhasználók.

Itt azonban továbbra is az 5,8 hüvelykes Xs a nyerő, 2436 x 1242 pixeles, 458 ppi felbontású OLED kijelzőjével. A két kijelző közötti különbséget elsőre talán nehéz észrevenni, de az X-ek valódi ereje a színekben mutatkozik meg, amelyek sokkal jobban meghatározhatók, mint az XR-en.

  Minden, amit az Excel társszerzőiről tudnia kell

iPhone XR vs iPhone Xs: Kamera

Mind az iPhone XR, mind az Xs ugyanazt az alapvető elsődleges kamerát használja. Az Apple idén frissítette hardverét, így telefonjai 12 megapixeles kamerát kaptak, nagyobb érzékelővel és több képponttal, mint az iPhone X; Pontosabban 1,4 um pixel. A kamerák af/1.8-as nagylátószögű objektívvel, Smart HDR technológiával és állítható bokeh-val is rendelkeznek.

Ha ez egy verseny a fényképezőgépek képességei között, akkor az iPhone Xs nyerne. Nemcsak ugyanazt a 12 megapixeles snappert tartalmazza, mint az XR, hanem egy második f/2,4 rekesznyílású, 12 megapixeles teleobjektívet is használhat.

iPhone XR vs iPhone Xs: Face ID

Az Apple teljesen felhagyott Touch ID technológiájával, és befejeződött egy folyamat, amely tavaly kezdődött, amikor a Touch ID nem sikerült az iPhone X-re. Így most, hogy sem az Xs-ben, sem az XR-ben nincs ilyen, a Face ID az elsődleges biometrikus bejelentkezési azonosító mindkettő számára. telefonok.

iPhone XR vs iPhone Xs: Ár

Ha ennek elolvasása után úgy érzi, feltétlenül szüksége van egy új iPhone-ra, akkor készüljön fel egy kis készpénz kiosztására. Idén a legolcsóbb megoldás a 64 GB-os iPhone XR, ami 799 GBP. A legmagasabb specifikációjú és legdrágább XR 256 GB-tal érkezik, és 899 GBP-t fog fizetni.

  Hogyan védje meg és állítsa helyre okostelefonja oleofób bevonatát

Azonban még a legdrágább XR is kevesebbe kerül, mint a legolcsóbb X-ek, amelyek ára 999 GBP a 64 GB-os modellnél. A következő méretű modell, a 256 GB-os 1149 fontba kerül. Ha pedig az 512 GB-os modellt szeretné, akkor 1349 GBP-ra lesz szüksége; Tudod, egy tisztességes laptop, vagy egy igazán szép okostévé, vagy 5 Nintendo Switch és néhány játék ára.

iPhone XR vs iPhone Xs: Ítélet

Abból a tényből adódóan, hogy az iPhone XR-t az iPhone Xs olcsó változatának tervezték, természetes, hogy az XR nem olyan jó. Ez azonban nem jelenti azt, hogy rossz, és az Apple védjegyévé vált hardver- és dizájnminőség mindkét esetben felkapja a fejét.

Az iPhone Xs az, amire szüksége van, ha csúcskategóriás telefonra van szüksége – gyorsabb a teljesítménye (az iPhone Xs-ről és az iPhone XR-ről szóló áttekintéseinkben összehasonlítjuk a sebességüket és az akkumulátor élettartamát, ezért nézze meg a részleteket), és kamerája a legmodernebb technológiát használja, hogy a legjobb legyen.

Ha azonban csak keres valamit, amivel zenét hallgathat, nézheti a közösségi médiát és nézheti a Netflixet a buszon, akkor nem kell 999 GBP feletti összeget kifizetnie a legújabb iPhone X-ekért. Az iPhone XR az, amire szüksége van, és ez jót tesz.