Érdemes megvenni az Apple Watch 4-et?

Az Apple Watch 4 volt az első készülék, amelyet az Apple bejelentett a 2018. szeptemberi rendezvényén, és sok erőfeszítést megtett annak érdekében, hogy a jövő fantasztikus és gyors órájának tűnjön. De miben különbözik valójában az Apple Watch 3-tól?

Tekintettel arra, hogy évek teltek el az Apple eseménye óta, az Apple Watch Series 4 olcsóbb, mint valaha. Annak ellenére, hogy újabb modellek állnak rendelkezésre, ezek továbbra is szép órák, amelyek tele vannak funkciókkal, olyan áron, amely több ember számára megegyezik. Ebben a cikkben bemutatjuk az Apple Watch 3 és 4 közötti különbségeket.

Apple Watch 4 vs Apple Watch 3: miben különbözik?

Apple Watch 4 vs Apple Watch 3: Milyen funkciói vannak?

Az Apple Watch Series 4 talán legnagyobb fejlesztése a hozzáadott egészségügyi és jóléti funkciók listája. Az esésérzékelőn kívül, amely észleli a balesetet, és szükség esetén hívja a segélyszolgálatot, egy EKG funkció is be van építve a készülékbe, amely képes kiszámítani a szívritmust. Noha ez a funkció az induláskor nem érhető el, és az Egyesült Királyságban való használatát még egyáltalán nem hagyták jóvá, ez egy úttörő funkció lesz, amikor elérhető lesz.

A készülék kialakításában bekövetkezett változások azt jelentik, hogy jobb mobilkapcsolattal és hangosabb hangszóróval rendelkezik, ami megkönnyíti a telefonálást, de a Watch 4 tényleges funkcionalitása többnyire ugyanaz. 50 méterig vízálló, GPS segítségével követheti edzéseit, és közösségi funkciókkal is rendelkezik, akárcsak az Apple Watch Series 3.

  Az Eat Your Greens egy fotóból elemzi, hogy mi van a tányérodon [Paid]

Az egészségügyi előnyök mellett az Apple Watch 4 pusztán az Apple Watch 3 frissítése, korlátozott új funkciókkal. Számos új órakomplikációt tartalmaz, amelyek az óralap körül helyezkednek el, és könnyebben futnak (amint azt alább kifejtjük), de semmi más nem különbözteti meg a 3-as sorozattól.

Apple Watch 4 vs Apple Watch 3: Hogyan néz ki?

Nagy különbség az Apple Watch 4 és elődje között a méret; valamint az óra mindkét mérete 2 mm-rel nagyobb, mint a korábbi órák, 40 mm-rel és 44 mm-rel, szemben a 38 mm-rel és 42 mm-rel, az új, éltől szélig tartó technológia azt jelenti, hogy a képernyő mérete valamivel több, mint 30%-kal nagyobb. Ráadásul az Apple Watch 4 valamivel vékonyabb lesz, így kényelmesebb lesz sportolási célokra használni.

A nagyobb képernyő segíti az Apple Watch Series 4 funkcionalitását – egyszerre több bonyodalmat is megtekinthet az óralap körül, vagy részletesebben tekinthet meg fényképeket és térképeket. Ez azt is jelenti, hogy az óra alapvető funkciói, mint például az idő vagy az egészségi állapot információi, könnyebben olvashatók, mint a 3-as sorozaton.

Egy másik fontos részlet, ami megjelenésében megkülönbözteti az Apple Watch 4-et elődjétől, az az arc és a szalagok. A szabványos Apple Watch mellett a Nike és a Hermes által tervezett változatok sokféle előlapot és szíjat kínálnak, ami azt jelenti, hogy jelenleg 36 különböző változat vásárolható meg. Ebből 8-at a Nike tervezett, és 11-et a Hermes. Összehasonlításképpen, a Watch 3 jelenleg csak hat különböző verzióban kapható, amelyek közül kettő a Nike-é.

  Hogyan adhatunk embereket és cégeket a névjegyekhez Mac rendszeren

A rendelkezésre álló különféle szíjak és előlapok hatalmas száma azt jelenti, hogy szabad kezet kaphat az óra kinézete felett, és szépen kiegészíti a szélesebb, vékonyabb képernyőt.

Apple Watch 4 vs Apple Watch 3: Hogyan működik?

Az Apple szerint a Series 4 kétszer gyorsabban fut, mint az Apple Watch 3, köszönhetően a benne található kétmagos S4 processzornak. Ez azt jelenti, hogy több óra komplikációt is futtathat menet közben, anélkül, hogy aggódnia kellene a teljesítmény sebességének csökkenése miatt.

Az Apple Watch 4 is megőrzi ugyanazt az egész napos akkumulátor-élettartamot, mint az Apple Watch 3 esetében, ami azt jelenti, hogy egyszerre körülbelül 19 órán keresztül használhatja töltés nélkül. Ennek a 18 órának egy része egy óra edzésre, az idő 90-szeri ellenőrzésére, 90 értesítés elolvasására és 45 perces alkalmazások használatára vonatkozik. Mivel a legtöbb felhasználó nem végzi el ezeket a tevékenységeket minden nap, úgy tűnik, hogy az Apple többféle felhasználást is figyelembe vett az óra számára.

Az eszközök közötti valódi különbség az alkalmazáshasználaton múlik – ha erős alkalmazásfelhasználó vagy, és szeretsz egyszerre sokat használni, a Series 4 könnyebben fogja ezt elősegíteni, mint a 3. sorozat.

Apple Watch 4 vs Apple Watch 3: Mennyibe kerül?

Amikor bejelentették az Apple Watch Series 4-et, a Series 3 árcsökkentést kapott; most a legolcsóbb Series 3 eszközök már 179 GBP-tól elérhetők GPS-szel vagy 209 GBP-tól GPS- és mobillefedettséggel.

  A nem működő japán billentyűzet IME javítása (teljes útmutató)

Az árcsökkentés miatt az Apple Watch Series 4 több mint 100 fonttal drágább, mint elődje, a legolcsóbb GPS-eszköz körülbelül 179 fontba kerül egy felújítottért, a GPS és a mobil pedig körülbelül 229 fontba. Lehet, hogy ez soknak hangzik, de az Ön véleménye az újabb készülék különféle funkcióiról indokolhatja ezt a magasabb árat.

Azt is érdemes megemlíteni, hogy az Apple Watch 4 változatok sokkal szélesebb választékát kínálja, mint az Apple Watch Series 3, ahogyan azt korábban részleteztük, különböző árakkal. Különösen a Hermes órák ára jelenleg még mindig 300 GBP felett van egy használt vagy felújított karóráért. Összehasonlításképpen, az Apple Watch 3-nak csak Nike változatai vannak, amelyek mindegyike megegyezik az óra standard iterációjával.

Apple Watch 4 vs Apple Watch 3: ítélet

Az Apple Watch Series 4 lényegében az Apple Watch 3 szupertöltött változata; több alkalmazást tud egyszerre futtatni, és ez gyorsabban is fog működni, ergonomikusabb kialakítású, és több komplikáció áll rendelkezésre.

Egyesek számára az egészségügyi funkciók rendkívül hasznosak, különösen az EKG-olvasó. Mindezt az Apple Watch 3 fantasztikus edzésfunkcióinak megsemmisítése nélkül, amelyek közül sok még mindig megtalálható a 4-es sorozatban.

Néhányan azonban úgy érezhetik, hogy az EKG-olvasón és az esésérzékelőn kívül ez nem elég ahhoz, hogy megkülönböztesse az Apple Watch 4-et attól az órától, amelyet állítólag felülmúl. Természetesen az Apple Watch 4 már évek óta megjelent, ami miatt jóval kevesebbe kerül, mint korábban.