Különbség a hiba, hiba, hiba, hiba és hiba között a szoftvertesztelésben

A szoftvertesztelés a hibák, hibák, hibák és hibák észlelésére szolgáló folyamat, amelyek a várt és a tényleges eredmények közötti eltérések.

Akár manuálisan, akár automatizált eljárásokkal teszteli a szoftvert, ezek a kifejezések megjelennek a kódolási problémák azonosításakor.

A szoftver hiányosságainak, hiányzó követelményeinek vagy hibáinak azonosításával pedig hibátlanná és kiváló minőségűvé teszi a szoftvert a felhasználók számára.

Ezzel a jobb felhasználói élményről gondoskodik, mivel könnyen használhatják a szoftvert probléma, teljesítmény vagy funkcionalitás romlása nélkül.

Ebben a cikkben elmagyarázom, hogy mik a hibák, hibák, hibák, hibák és hibák, valamint a kifejezések közötti különbségek definícióik, típusaik, példáik, okaik, fókuszaik és egyéb paramétereik alapján.

Kezdjük!

Mi az a hiba?

A hiba széles körben használt kifejezés a szoftverfejlesztésben. De ez nem egy üdvözlő. Olyan problémaként vagy hibáként írják le, amely miatt a szoftver a felhasználó által elvárt vagy a fejlesztő által nem tervezett módon más módon viselkedhet.

A hibák számos hatással vannak a szoftver teljesítményére, a könnyen kezelhető kis problémáktól a nagy problémákig, amelyek lehetetlenné teszik az alkalmazás használatát. A hibákat azonban mindkét esetben azonnal orvosolni és kijavítani kell, hogy minőségi élményt nyújthassunk a felhasználóknak és a bizalom kiépüljön.

A főbb hibákat általában prioritásként és sürgősként kezelik, különösen akkor, ha fennáll a felhasználói elégedetlenség veszélye. Számos hiba befolyásolhatja a funkcionalitást és a teljesítményt, de a leggyakoribb hibatípus az összeomlás. Ez azt jelenti, hogy a szoftver a felhasználók által elvárt módon leáll, és használat közben automatikusan leáll.

Például, ha a felhasználó egy jelentést vagy cikket ír egy szövegszerkesztő szoftverben, és az hirtelen összeomlik, a felhasználó minden munkáját elveszíti, ha korábban nem nyomja meg a mentés gombot. Ez negatív hatással lesz a felhasználó termelékenységére.

Az elírási hibák is olyan hibák, amelyek apró problémáknak tűnnek, de katasztrofális eredményeket okozhatnak. Még egy helytelen szám vagy egy rosszul elhelyezett betű is drasztikus változást okozhat a program tervezett funkcióiban.

Ezenkívül egy szoftverhiba megzavarja a szervezetet a felhasználókkal való interakcióban, potenciális ügyfelek generálásában, vásárlások megkönnyítésében stb. Ezért a lehető leghamarabb fel kell számolni.

Mi az a hiba?

A szoftvertesztelés hibája a szoftver felhasználói vagy üzleti követelményeitől való eltérésére vagy eltérésére utal. Ez egy olyan probléma az alkalmazás kódolásában, amely az egész programot érintheti. A tesztelő csoportok különböző tesztesetek végrehajtása során hibákra bukkannak.

A termék hibái azt jelzik, hogy az alkalmazás nem képes megfelelni a kritériumoknak, és megakadályozza, hogy a szoftver elvégezze a kívánt munkát. Ezek a fejlesztők szoftverfejlesztési ciklusa során történnek. Hiba keletkezhet, ha egy programozó vagy fejlesztő kisebb vagy nagyobb hibát követ el a fejlesztési szakaszban.

Nos, a hibák és hibák között nagyon csekély különbségek vannak. A szoftveriparban mindkettő hibának számít, amelyeket közvetlenül a telepítés előtt ki kell javítani. Sokféle hibával találkozhat a szoftverfejlesztési ciklus során. Ezek a következők:

Aritmetikai hiba

Az aritmetikai hiba magában foglalja az aritmetikai kifejezés hibáit vagy a program egyes számtani kifejezéseinek megoldását. Ezeket a hibákat elsősorban a szoftveren dolgozó fejlesztők okozzák a kevesebb tudás vagy a túlzott munka miatt. A kódtorlódás az aritmetikai hibák oka is lehet, amikor a fejlesztők nem tudják megfelelően figyelni a kódot.

  A mentett jelszavak kezelése a Chrome-ban

Szintaxis hibák

A szintaktikai hibák a kódírás során elkövetett leggyakoribb hibák. Még egy kisebb szintaktikai hibát is mutat. Ez akkor fordul elő, ha egy fejlesztő vagy programozó tévedésből kihagy egy szimbólumot a programban, például egy pontosvesszőt (;), miközben kódot ír C++ nyelven.

Logikai hibák

A logikai hibák a kód végrehajtása során jönnek a képbe. Ha egy programozó rosszul gondolkodik a megoldásról, vagy nem érti egyértelműen a követelményt, akkor ezek a hibák előfordulnak. Ez akkor is előfordul, ha a fejlesztő megfeledkezik a sarok esetekről. Az alkalmazás lényegéhez kapcsolódik.

Teljesítményhibák

Ha a szoftveralkalmazás vagy a rendszer nem tudja elérni a várt eredményeket, azt teljesítményhibának nevezik. Tartalmazza az alkalmazás válaszát a használat során változó terhelés mellett.

Többszálú hibák

A többszálú hibák akkor fordulnak elő, ha több feladatot egyszerre hajtanak végre vagy futtatnak. Ez összetett hibakeresés lehetőségéhez vezethet. A többszálú feldolgozás során fennáll a holtpont és az éhezés lehetősége, ami a rendszer meghibásodásához vezet.

Interfész hibák

Az interfészhibák azok a hibák, amelyek a felhasználók és a szoftver interakciója során lépnek fel. Bonyolult interfészeket, platform alapú interfészeket vagy tisztázatlan felületeket tartalmaz. Ezek a hibák megakadályozzák, hogy a felhasználók könnyedén használják a szoftvert.

Mi az a hiba?

A hiba az alkalmazásfejlesztő félreértése, félreértése vagy tévedése. Egy programozó vagy fejlesztő néha félreértheti az előjel jelölését, vagy rossz varázslatot írhat be, ami hibát eredményezhet a programozási kódban.

Hibás logika, szintaxis vagy ciklus miatt jön létre, amely jelentősen befolyásolhatja a végfelhasználói élményt. Alapvetően a hiba kiszámítása a várt és a tényleges eredmények megkülönböztetésével történik. Egy programon belül, amikor egy ilyen forgatókönyv jön, az megváltoztatja az alkalmazás funkcionalitását, ami az ügyfelek elégedetlenségéhez vezet.

Egy hiba több okból is felmerül, de az alkalmazás kódjában hibát okoz. Lehetnek tervezési, kódolási vagy rendszerspecifikációs problémák. Kicsit eltér a hibáktól.

A funkcionalitás a szoftver egyik fő kritériuma, de néha a szoftver működési hibákhoz vezet, ha valami kínos, lehetetlen, zavaró vagy nehezebb. A hibák típusai a következők:

 • Kommunikációs hibák léphetnek fel az alkalmazás és a felhasználó közötti kommunikáció során. Például nincs menü a szoftverben, nincsenek súgó utasítások, nincs mentés gomb stb.
 • A hiányzó parancshiba egy másik gyakori hiba a programozók körében az alacsony gépelési sebesség, a rövid határidők vagy egyéb miatt. A program kimenete eltér, ha néhány parancs hiányzik.
 • A nyelvtanilag hibás mondatok és a hibásan írt szavak gyakori hibák minden alkalmazáskódban. A hiba értelmes és átlátható kezelése esetén a tesztelés során csökkenthető.
 • A számítási hibák kódolási hibák, rossz logika, helytelen képletek, függvényhívási problémák, adattípus-eltérés stb. miatt következnek be.

Mi a kudarc?

Néha a program végrehajtása során a rendszer váratlan eredményeket produkál, amelyek az alkalmazás meghibásodásához vezethetnek. Bizonyos helyzetekben vagy környezetben a hibák a meghibásodás okai lehetnek, és néha az okok eltérőek lehetnek.

Nem minden hiba eredményez meghibásodást. Például a halott kód hibái nem eredményeznek hibákat. Más okok is okozhatják. Ezenkívül a környezeti feltételek, beleértve az erős mágneses mezőt, a környezetszennyezést, az elektronikus mezőket, a sugárzáskitörést stb., gyakran okozhatnak hibát a firmware-ben vagy a hardverben.

  Távolítsa el a névjelvényt a Chrome jobb felső sarkából

A hibák emberi hibák miatt is előfordulhatnak a szoftverrel való interakció során. Például szoftverhiba fordulhat elő, ha egy ember rossz bemeneti értéket ad meg. Meghibásodást azonban az egyén szándékosan is okozhat a rendszerben.

Amikor a szoftverhibákról van szó, van néhány fontos szempont, amelyek megértéséhez elengedhetetlen:

 • A szoftvertesztelés során, ha a tesztelő nem biztos abban, hogy egy adott helyzet meghibásodásnak minősül-e vagy sem, azt incidensnek nevezhetjük. Az incidens ezután további tesztelést igényel, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a hiba okozza-e a hibát, vagy valamilyen más ok, például érvénytelen bevitel, kedvezőtlen környezet vagy a működésére vonatkozó ismeretek hiánya.

Ezeket az incidenseket jelentik, és elküldik a fejlesztőknek, hogy elemezzék az incidenst és megerősítsék a hiba okát.

 • A hiba kifejezés a szoftver gyártási szakasza után jön. A szoftver minőségének megítéléséhez azt megfelelően ellenőrizni kell a telepítés előtt, mivel a minőség a legfontosabb az ügyfelek bizalmának növelésében, ami javítja az üzletmenetet.

A hiba azonban csak akkor azonosítható az alkalmazásban, ha a hibás rész végrehajtásra kerül. Ha a hibás alkatrészeket egyáltalán nem hajtották végre, az nem okozhat meghibásodást.

Mi a hiba?

A hiba egy alkalmazásprogram nem szándékos vagy helytelen viselkedése. Figyelmeztetést okoz a programban. Ha nem kezelik, az a telepített kód működésének meghibásodásához vezethet. Ha az alkalmazáskód különböző összetevői egymásra támaszkodnak, akkor a hiba az, amely több összetevőben is problémákat okozhat.

Egy kisebb hiba csúcsminőségű hibát eredményezhet. A hiba megelőzhető programozási technikák, fejlesztési módszerek, szakértői értékelés és kódelemzés alkalmazásával.

Íme a szoftvertesztelés során előforduló különféle típusú hibák, például:

 • Algoritmushiba: Akkor fordul elő, ha egy komponens logika vagy algoritmus nem tud egyértelmű eredményt adni az adott bemenetre hibás feldolgozási lépések miatt. De ez könnyen megelőzhető lemezellenőrzéssel.
 • Szintaxis hiba: Akkor fordul elő, ha rossz szintaxist használ a kódban. Egyetlen szintaktikai hiba nulla kimenetet vagy hibát eredményezhet.
 • Számítási hiba: Akkor fordul elő, ha egy lemezmegvalósítás hibás, vagy nem tudja kiszámítani a kívánt eredményt. Például a lebegőpontos és az egész változók kombinálása váratlan eredményt eredményezhet.

 • Időzítési hiba: Ha az alkalmazás nem válaszol, miután a program meghiúsul, azt időzítési hibának nevezik.
 • Dokumentációs hiba: A megfelelő dokumentáció megmondja, hogy a program mit csinál valójában. Dokumentációs hiba akkor fordul elő, ha a program nem egyezik a dokumentációval.
 • Túlterhelési hiba: A fejlesztők olyan adatstruktúrákat használnak, mint a sor, a verem és a tömb memória céljára a programokban. Ha a felhasználó feltölti a memóriát, és a kapacitását meghaladóan használja, az túlterhelési hibához vezet.
 • Hardverhiba: Ha a megadott hardver nem működik megfelelően a kívánt szoftverrel, akkor ez a típusú hiba lép fel.
 • Szoftverhiba: Ha a megadott szoftver nem képes működni vagy nem támogatja a platformot vagy az operációs rendszert, akkor ez a fajta hiba lép fel.
 • Kihagyási hiba: Ha a kulcsfontosságú elem rosszul van elhelyezve vagy hiányzik a programból, akkor kihagyási hiba lép fel. Például a változó inicializálása nem a kezdőponton történik.
 • Jutalékhiba: Ha egy kifejezés hibás, jutalékhiba lép fel. Például egy egész számot a float segítségével inicializálunk.

A megfelelő technikák alkalmazásával azonban könnyen elkerülhető a program hibája. Ezeket a technikákat és eljárásokat össze kell hangolni a tervezett szoftver- és hardverspecifikációkkal, programozási nyelvekkel, algoritmusokkal stb.

  Nagy teljesítményű PHP hosting platformok kicsitől nagyig terjedő alkalmazásokhoz

Miért keverik össze az emberek ezeket a kifejezéseket?

Bug, defekt, hiba, hiba és hiba gyakran szinonimaként használatosak általános értelemben. De a szoftvertesztelés viselkedésüktől függően eltérő.

A hiba a fejlesztő által elkövetett hiba. Hibának nevezzük azt a hibát, amelyet a fejlesztési ciklus során találnak. A hiba olyan hiba, amelyet a tesztelési ciklus során találnak. Meghibásodásnak nevezzük, ha a program nem felel meg a feltételeknek. A hiba a hiba oka.

Ezeket a kifejezéseket azonban eltérően használják a kódban lévő problémák meghatározására.

Értsük meg ezeket a kifejezéseket egy valós életből vett példa segítségével:

Képzelje el, hogy az autója nem működik, és elviszi egy szerelőhöz. Panaszkodsz, hogy az autó nem jár (a felhasználó hibát jelent). A szerelő átvizsgálja az autót és kitalálja a hibát (hibát). A probléma (hiba) az volt, hogy a sofőr dízelt töltött a benzinmotorba (a tesztelő azonosította a hibát) – ez a felhasználó hibája.

Hiba vs hiba vs hiba vs meghibásodás vs. hiba: különbségek

Most, hogy van néhány ötlete ezekkel a kifejezésekkel kapcsolatban, ismerjük meg a szoftvertesztelés során tapasztalható legfontosabb különbségeket:

BugDefectErrorFailureFaultA hiba a hibákra utal, jelezve, hogy a szoftver nem a várt módon működik. A hiba a várt és a tényleges kimenet közötti eltérés. A hiba a fejlesztő által a kód írása során elkövetett probléma vagy hiba, amely miatt a fordítás és a végrehajtás meghiúsul. A meghibásodás különböző hibák kombinációja, amelyek hardver- és szoftverhibához vezetnek, ami a rendszer nem reagálásához vezet. A hiba az, amely a szoftver meghibásodását okozza, és megakadályozza a kívánt feladatok végrehajtását. A tesztmérnökök felvetik.A tesztmérnökök azonosítják, és a programozók vagy a fejlesztők oldják meg.Az automatizálási tesztmérnökök és a fejlesztők felvetik.A tesztelők a fejlesztési szakaszban találják meg a hibát.A felhasználók megtalálják.A hibák típusai logikai hibák, erőforrás-hibák , és algoritmikus hibák. Besorolása kritikus, kisebb, jelentős és triviális. A hibák típusai a következők: szintaktikai hiba, UI képernyőhiba, áramlásvezérlési hiba, hardverhiba, számítási hiba stb. hibák, funkcionális hibák, GUI hibák, biztonsági hibák, hardverhibák stb. Ennek oka a hiányzó logika, a redundáns kódok és a hibás logika. Ennek oka a helytelen bevitel, a megküzdési hibák és egyebek. Ennek oka a kódhiba, a végrehajtási képtelenség, a kódlogika kétértelműsége, a hibás tervezés , logikai hiba stb.Ezt rendszerhibák, emberi hibák és környezeti változók okozzák.Ezt a rossz tervezés, a szabálytalan logika és egyebek okozzák.A hibák megelőzése érdekében tesztvezérelt fejlesztést kell végrehajtania, és javítania kell kódfejlesztési gyakorlatok, és így tovább.A hibák megelőzése érdekében azonnali programozási módszereket kell végrehajtania, és helyes és elsődleges szoftverkódolási gyakorlatot kell alkalmaznia. A hibák megelőzése érdekében szakértői értékeléseket kell végeznie, ellenőriznie kell a hibajavításokat, javítania kell az alkalmazás általános minőségét stb. A sikertelenség elkerülése érdekében meg kell erősítenie a folyamat újbóli tesztelését, át kell tekintenie a követelményeket, kategorizálnia kell a problémákat, és ki kell értékelnie a hibákat. A hibák elkerülése érdekében át kell tekintenie a dokumentumokat, és ellenőriznie kell az alkalmazás tervezési és kódolási helyességét.

Következtetés

A hibák, hibák, hibák és hibák az alkalmazás különböző részeit érintik, és nagymértékben befolyásolják annak használatát. Ezek lelassítják a szoftver teljesítményét és kiválóságát, ami az ügyfelek elégedetlenségéhez vezet.

Ezért ezeket a problémákat minden szoftverprojektben azonnal meg kell akadályozni, hogy szoftvere optimálisan működjön, és kereslete a piac élén maradjon.

Megtekinthet néhány szoftvertesztelő eszközt is.