8 mobil mérési partner (MMP) használható 2022-ben

Megbízható mobil mérési partnerre (MMP) lesz szüksége, ha növelni szeretné mobilalkalmazása népszerűségét és elköteleződését, és fenntartani szeretné a növekedést hirdetési kampányok futtatásával. Mert az MMP-k segítenek a mobil-hozzárendelési adatok megfelelő elemzésében.

Azok az idők már régen elmúltak, amikor a felhasználók online vagy kiskereskedelmi üzletekben kerestek olyan játékot, amelyet szerettek PC-n vagy PlayStation-en játszani. Régebben kevesebb lehetőség közül lehetett választani. Manapság több ezer játékalkalmazás létezik. A gyakorlat minden más mobilalkalmazásra is igaz, mint például az e-kereskedelem, az online oktatás, az üzenetküldés, a közösségi média stb.

Manapság az alkalmazások minden olyan helyet elérnek, ahol a célközönség van, és a legjobb média a hirdetések. De honnan tudhatja, hogy hirdetései jól teljesítenek? A válasz az MMP-k által elemzett mobil-hozzárendelési adatok, hogy létrehozzák az egyes érintkezési pontokat összekapcsoló felhasználói úttérképet. Olvasson tovább, és fedezzen fel néhány megbízható és megbízható MMP-platformot, amelyeket a vezető mobilalkalmazás-fejlesztő cégek használnak.

Mi az a mobil hozzárendelés?📉

A Mobile Attribution egy online marketing adatelemzési technológia, amely összeköti az ok és okozat közötti pontokat a mobilalkalmazások iparágában. Például Facebook- vagy Google Ads-kampányt futtat, hogy népszerűsítsen egy játékalkalmazást, amelyet csapata fejlesztett.

Most pedig vegyük figyelembe, hogy nőtt az alkalmazás telepítési száma. A marketingiparban ezt nem csak a hirdetési kampányhoz lehet korrelálni. Több adatot kell összegyűjtenie a hirdetésről (ok) és a felhasználó válaszáról (hatásról), és ezeket adatpontokon keresztül egymáshoz kell rendelnie.

A mobilhirdetési kampány-hozzárendelés olyan érdekes tényeket fedez fel a mobilalkalmazásáról, amelyek a felhasználókat telepítésekre, hivatkozásokra, termékvásárlásokra, szolgáltatás-előfizetésekre stb. ösztönzik. Ha már tudja, mi vonzza leginkább a felhasználókat, befektethet a mobilalkalmazás ezen részébe, hogy megtartsa az ügyfeleket. foglalt.

Ennek a marketingtechnikának az a célja, hogy maximalizálja az alkalmazásból származó bevételt azáltal, hogy növeli a telepítések számát, vagy az értékesítési csatornán keresztül irányítja a felhasználót a vásárlási döntés meghozatalára.

Miért van szüksége mobil hozzárendelésre?

A mobilalkalmazás-marketingeseknek és a mobilalkalmazás-fejlesztő potenciális ügyfeleknek ezt a marketingtechnikát kell használniuk az alábbi okok miatt:

Az újracélzási stratégiák javítása

A mobilhirdetési kampányok adatainak hozzárendelése olyan létfontosságú adatpontokat tárhat fel, mint a megszakadt láncok a felhasználói út során, ahol a felhasználó az alkalmazás oldalára érkezett, hogy telepítse, de nem tette meg. Az ilyen jelentések kinyerésével rögtönözheti a felhasználói utat, és újracélozhatja a felhasználókat, hogy új ügyfeleket vagy előfizetőket szerezzenek.

A reklámcsalás megelőzése

A mobil mérési partner eszköze a hirdetési kampányok adatainak mélyreható elemzését végezheti el, hogy feltárja a hamis kattintásokat vagy telepítéseket. Az MMP-szolgáltató jelenteni fogja ezeket a forrásokat, hogy Ön lépéseket tegyen a hirdetési csalások megállítására.

Tesztelje az értékesítési tölcsér hatékonyságát

Vegyük fontolóra, hogy fizetnie kell minden értékesítési tölcsérstratégiáért a termékvásárlások vagy előfizetések növelése érdekében. Könnyedén tesztelheti hatékonyságát, ha a marketingadatok elemzése során kiderül, hogy az értékesítési tölcsér is a felhasználók utazásának része.

  Hol érdemes spórolni a PC építése során (és hol nem szabad)

ROI kiszámítása

Valójában Ön az alkalmazása fejlesztésébe fektet be, amikor hirdetési kampányokért fizet. Ennélfogva a vállalati befektetőknek érdemes lehet tudni az ilyen kiadások befektetésének megtérülését (ROI). A mobilhirdetések hozzárendelési adatai segítenek a ROI-adatokban.

Növelje a márka elkötelezettségét

Ha tudja, hogy mely alkalmazásfunkciók és -szolgáltatások örvendeztetik meg a felhasználókat, és több telepítésre ösztönöznek hivatkozásokat, konkrétan rögtönözheti ezeket az elemeket, vagy agresszíven hirdetheti azokat. Ez végső soron növeli márkája online jelenlétét és elkötelezettségét.

Befektessen okosan, és szerezzen jobb bevételt

A fizetett hirdetési kampány költséges marketingelem. Ezért a hirdetéseket csak a megfelelő platformon és felhasználói bázison kell futtatnia, ahol az eredményeket lekéri. Ezt csak akkor teheti meg, ha rendelkezik mobilhirdetés-adat-hozzárendelési adatokkal az MMP-szolgáltatótól – a bevétel végül a marketingköltség csökkenésével nő.

Mobil hozzárendelési modellek

#1. Az első érintésre épülő modell szerint a hozzárendelési jóváírást az a kezdő kapcsolati pont kapja meg, amelyre az ügyfél rákattintott, és végül értékesítésre vagy telepítésre váltott.

#2. Éppen ellenkezőleg, az utolsó érintés modellje azt a végső hirdetést írja jóvá, amelyre az ügyfelek rákattintottak, hogy terméket vásároljanak az Ön alkalmazásából vagy telepítsenek egy alkalmazást. Ez a leggyakrabban használt hozzárendelési modell a mobilalkalmazás-marketingesek körében.

#3. Létezik a többérintéses hozzárendelési modell is. A kreditek súlyozott százalékát rendeli hozzá minden egyes médiához vagy platformhoz, amely több lépésben készteti a felhasználót egy alkalmazás telepítésére vagy megvásárlására.

Mit csinálnak a mobil mérési partnerek?

#1. Az MMP-k egyetlen integrált hirdetési szoftverfejlesztő készletet (SKD) biztosítanak az összes hirdetés-megjelenítő és adatgyűjtési hálózat számára. Ezért nem kell külön SDK-kat telepítenie a különböző hirdetési hálózatokhoz, és nem kell felesleges kódokkal megterhelnie a mobilalkalmazást.

#2. Az MMP-k jelentik az elfogulatlan adatok egyetlen forrását a mobil-hozzárendeléshez. Ezek a platformok letisztult jelentést készítenek, amely egyszerű nyelvezeten mutatja be a hirdetési kampányok teljesítményét, mi hibázott, hol lehet javítani stb.

#3. Egyes MMP-k eszközöket biztosíthatnak a hirdetési csalások, például az SDK-hamisítás, a kattintás-elárasztás, a spamküldés, a gépeltérítés telepítése, a kattintásinjektálás, a hirdetéshalmozás stb. blokkolására.

Íme néhány a legjobb MMP-k a sikeres mobilhirdetési kampányokhoz.📱

AppsFlyer

Appsflyer az egyik vezető eszköz a mobilhirdetés-hozzárendelések nyomon követésére. Speciális funkciókkal rendelkezik, mint például újracélzási hozzárendelés, többérintéses hozzárendelés, konfigurálható hozzárendelési ablakok stb. Az ilyen funkciók lehetővé teszik a mobilalkalmazás-marketingesek számára, hogy könnyedén elérjék marketingcéljaikat.

Az MMP eszköz három különböző előfizetési csomagot tartalmaz, amelyek a vállalkozások széles kategóriájához illeszkednek, például mikro-, kis-, közép-, startup- és vállalkozások számára. Ha korlátozott hirdetési költségkerettel rendelkezik, akkor kezdheti a nulla csomaggal. Olyan szolgáltatásokra terjed ki, mint a fizetős kiegészítők 30 napos ingyenes próbaverziója, a mélylinkek, az ügyfelek átirányítása, az intelligens szalaghirdetések, az alapvető marketingelemzés stb.

Az Appsflyer kiválóan alkalmas speciális jelentésekhez, például megőrzési jelentések és kohorszelemzések készítéséhez. Ezeket a jelentéseket a forrás, az ország, a nyers felhasználói adatok és az alkalmazásverzió alapján is személyre szabhatja. Ezenkívül ezeket a jelentéseket könnyen exportálhatja adatvizualizációs és üzleti intelligencia eszközökbe, például a Power BI-ba.

Beállítani

Beállítani egy másik megbízható név a hirdetési kampány hozzárendelési résében. Átfogó megoldást kínál az attribúciókezelésen túl.

Az Acquired.io, az egyik vezető adat-összesítő platform, most az Adjusttal, hogy egyetlen és könnyen használható marketing-irányítópultot kínáljon minden mobilhirdetési kampányhoz. Ez egy teljesen automatizált marketingelemzési termék, amelyet az Adjust Automate márkanévvel jellemeznek. Lehetővé teszi önműködő munkafolyamatok létrehozását az ajánlatkezeléshez, a marketingköltségvetés-elosztáshoz stb.

  A Discord telepítése PS4-re

Egy másik tényező, amely arra készteti Önt, hogy fontolja meg ezt az MMP-eszközt, az aktív modulok a hirdetési csalások megelőzésére. Először is, első védelemként blokkolja a rosszindulatú kódok és szkriptek bejutását az ügyfél hirdetési kampány-ökoszisztémájába.

Az Adjust cégfelvásárlással az Unbotify kiberbiztonságot is becsomagolta. Így az MMP platform kiküszöböli azokat a reklámcsalás-botokat is, amelyek valamilyen módon hamis felhasználóként vagy előfizetőként lépnek be az ügyfél alkalmazásába.

Branch.io

Branch.io emellett népszerű hozzárendelési és összekapcsolási platform a mobilalkalmazás-marketingesek számára. Ha értékeli az alkalmazás betekintését és az alkalmazás használatával kapcsolatos ügyfélélményt, akkor ki kell próbálnia a Branch alkalmazást. Segít a meglévő értékesítési csatornák kihasználásában a felhasználók örömére és a bevétel növelésére.

A Branch integrált alkalmazásairól szóló jelentés azt sugallja, hogy az ezt a mobil mérési partnerplatformot használó marketingszakemberek akár 3,5-szer nagyobb ügyfélélettartam-értékre (LTV), akár 48%-os éves növekedési ütemre számíthatnak mobilalkalmazásaik éves növekedéséhez képest, és akár 200 %-os növekedés a mobilalkalmazásokból származó bevételben.

Az eszköz linkeket kínál a mobilalkalmazás célközönségének bevonásához. Az ilyen link-alapú tevékenységek ösztönzik a potenciális potenciális ügyfeleket az alkalmazás telepítéséhez vagy megvásárlásához. Ezért a Branch nem csupán a konverzióelemzés eszköze. Segít a vásárlások, előfizetések és mobilalkalmazás-telepítések számának növelésében is.

Lokalisztika

Szeretnél értelmesebb kapcsolatba lépni az alkalmazás felhasználóival? Szeretné személyre szabott hirdetési kampányok megjelenítésével fokozni a felhasználók elköteleződését mobilalkalmazásával? Megpróbálhatod Lokalisztikaa mobilalkalmazások következő generációs marketing- és elemzőeszköze.

Ez az MMP-szoftver képes kezelni a különböző hirdetési hálózatokból származó összetett hirdetési kampányadatokat és a következő résekhez tartozó ügyfelek sokféle csoportját:

  • Kiskereskedelem és e-kereskedelem
  • Utazás és vendéglátás
  • Média és szórakoztatás
  • Pénzügyi szolgáltatások és biztosítás
  • Távközlés

A Localytics lehetővé teszi más harmadik féltől származó adatösszekötők vagy elemzőeszközök integrálását is. Például kapcsolja össze a mozgatható tintát az eszközzel, hogy a felhasználó által kedvelt, testreszabott képeket vagy videókat jelenítsen meg.

Kochava

Egyes alkalmazásmarketingesek ezt mondhatják Kochava új szereplő a marketingadat-hozzárendelési ökoszisztémában. Ez az MMP platform azonban erősen alulértékelt képességeihez és marketingtechnológiai kínálatához képest. A Kochava arra törekszik, hogy alkalmazásmarketing-szolgáltatások sokaságát kínálva az alkalmazásadatok hozzárendelésének általános elnevezésévé váljon.

Ez a mobil mérési partner szolgáltató már kifejlesztett egy házon belüli alkalmazásforgalmi indexet a hirdetési kampányok futtatóinak és az alkalmazásmarketingeseknek. Mostantól könnyedén kiválaszthat kiváló minőségű marketinghálózatokat, alacsony csalású online marketingcsatornákat és megbízható ügyfélbázisokat a következő hirdetési kampányaihoz. A Kochava forgalmi indexre hivatkozva sok produktív időt takaríthat meg.

A marketing-hozzárendelés-elemzési szolgáltatások mellett a Kochava olyan értéknövelt szolgáltatásokat is kínál, mint például az A/B többváltozós tesztelés a marketingstratégiák kísérletezéséhez. Ezenkívül egyszerűen növelheti az alkalmazás elköteleződését, ha push értesítéseket küld mobilalkalmazásának felhasználóinak a Kochaván keresztül.

Egységes közönségplatformja segít azonosítani az ügyfélszegmenseket, a közönségeket az alkalmazások interakcióinak megfelelően rendezni, aktiválni az alkalmazásügyfeleket, és optimalizálni a marketingkampányokat. Ennek az eszköznek az a legjobb értékesítési pontja, hogy ingyenesen használhatja az alapvető funkciók többségét, ha megosztja az alkalmazásforgalmi adatokat a Kochavával.

  Hogyan lehet csoportokat találni a táviratban

Egyedülálló

Egyedülálló egy teljes körű szolgáltatást nyújtó marketingplatform kiemelkedő funkciókkal a marketingelemzés és az attribúció terén. MMP-szolgáltatásai részeként olyan válogatott termékeket kínál, mint a Mobile Attribution, a Deep Linking, az SKAdNetwork Attribution és a Fraud Prevention.

Alkalmazás-hozzárendelési szolgáltatásai lehetővé teszik a hirdetési adatok mérését szinte minden hirdetési kampánycsatornán, például SMS-ben, mobilalkalmazásokban, webhelyeken, TV-ben, hivatkozásokban és e-mailekben. Ezenkívül jelentéseket készíthet az újbóli elköteleződésről és az akvizícióról a különböző hirdetési platformokon a web-alkalmazások, az eszközök közötti és a mélylinkek hozzárendelése révén.

A marketingteljesítmény elemzéséhez összekapcsolja a kapcsolati pontok hozzárendeléseit külső adatcsatlakozókkal. Így gazdag és kidolgozott teljesítményadatokhoz juthat minden kulcsszóról, kampányról, kreatív elemről és hirdetésmegjelenítőről.

Tapstream

Az Tapstream fejlesztőcsapat a terméket a mobilalkalmazások marketingjének teljes eszközkészleteként forgalmazza. A világ vezető mobilalkalmazásai közül néhány, például a Hootsuite, a WebMD, a Microsoft, a Twitch, a SPRING stb., ezt az MMP-szolgáltatót használja mobil-hozzárendelésre.

Az ügyfél alkalmazásmarketing-kampányairól szóló jelentéshez és a konverziók növeléséhez a Tapstream egy sor olyan terméket kínál, mint például az Analytics, a mélylinkek, az alkalmazásmeghívások és a kampánybevezetések. Alkalmazásmarketingesként az Analytics modul segítségével mérheti a hirdetési kampányok sikerét és fedezheti fel a forgalmi forrásokat.

Ezután a Mélylinkek eszközzel a meglévő vagy új felhasználókat fizetős alkalmazáson belüli tartalomhoz irányíthatja, és minden konverzióból növelheti a bevételt. Ezenkívül új felhasználókat szerezhet azáltal, hogy egyéni céloldalakat tervez alkalmazásvásárlásokhoz vagy telepítési kampányokhoz. Végül kihasználhatja az App Invites modult a felhasználók ösztönzésére, amikor másoknak utalják az alkalmazást.

Tenjin

Adni is lehet Tenjin egy próbát, amikor optimalizálnia kell marketingköltségkeretét, vagy hozzá kell férnie a felhasználói szintű adatokhoz a hirdetési kampányok fejlesztéséhez. Külön szolgáltatási modulokkal rendelkezik, mint például:

  • Felhasználószerzés az alkalmazástelepítések vagy -vásárlások ösztönzése érdekében
  • A hirdetési bevételek irányítópultja a ROI, az LTV és a hirdetési bevételek megjelenítéséhez egy helyen
  • DataVault Platform & Science, amely több millió felhasználói szintű adatot tartalmaz, amelyeket az alkalmazásmarketingesek felhasználhatnak alkalmazásaik és szolgáltatásaik fejlesztésére

A marketingkampány költségvetésétől és stratégiájától függően Advanced vagy Pro előfizetést kaphat a Tenjintől. Ha azonban új alkalmazásfejlesztő vagy kezdő alkalmazásmarketinges, kezdheti az alapszolgáltatások ingyenes csomagjával.

Utolsó szavak💻

Most, hogy tisztában van a legjobban teljesítő mobil mérési partnerekkel, könnyedén választhat. A fenti eszközök többsége szabványos szolgáltatást kínál: a mobil-hozzárendelési adatok elemzését és az alkalmazások teljesítményének jelentését.

Előfordulhat azonban, hogy találhat olyan eszközöket, amelyek további funkciókat, egyszerű használatot, megfizethető árakat, méretezhető előfizetési csomagokat stb. kínálnak. Ezért válassza ki azt, amelyik megfelel mobilalkalmazása növekedési útjának stratégiájának.

Az MMP-n kívül védelemre van szüksége az olyan kattintási csalások ellen is, amelyek miatt mobilalkalmazás-marketingkampányai túllépik a költségvetést anélkül, hogy elérnék a keresett eredményt.