Javítsa ki a Windows 10 leképezett meghajtóit, amelyek nem jelennek meg a programokban

Az adatok megosztása egyik számítógépről a másikra meglehetősen egyszerű. Nem csak ez, hanem most már könnyedén megoszthat adatokat egy rendszerről egy távoli számítógépre. Ez lehetséges egy leképezett meghajtóval, amely alapvetően egy parancsikon egy távoli számítógépen vagy egy kiszolgálón lévő megosztott mappához, amely a fájlok elérését olyanná teszi, mint a merevlemez használata. A leképezett meghajtót hálózati meghajtónak is nevezik, amely magában foglalja a mappák, fájlok és akár egy teljes tárolómeghajtó hozzárendelését egy Windows számítógépen. Ha azonban problémákba ütközött egy meghajtó feltérképezése során, akkor a megfelelő helyen járt. Ma van egy tökéletes útmutatónk, amely segít kijavítani a Windows 10-hez társított meghajtókat, amelyek nem jelennek meg a programokban. A Windows-felhasználók gyakori probléma, hogy a hálózati meghajtó nem jelenik meg, és néhány egyszerű megoldással orvosolható. Ha nem tudja leképezni a Windows 10 meghajtót, akkor megismertetjük a mögöttes okokkal is. Kezdjük tehát azonnal informatív dokumentumunkkal, és ismerje meg, hogyan javíthatja ki a hálózati meghajtó nem leképezhető problémáját a Windows 10 rendszerben.

A programokban nem megjelenő Windows 10 leképezett meghajtók javítása

Folytassa az olvasást, hogy megoldást találjon arra, ha a hálózati meghajtó nem jelenik meg ablakok PC probléma.

A hálózati meghajtó nem jelennek meg

A meghajtók hozzárendelésével kapcsolatos problémák általában az adatok megosztása vagy egy másik eszközön való tárolása során merülnek fel. Vessünk egy pillantást néhány gyakori tünetre, amelyekkel akkor találkozhat, ha a leképezett meghajtók nem jelennek meg:

  • A Windows-felhasználók adatmegosztás közben szembesülhetnek a meghajtó eltűnésével a feltérképezett helyről.
  • A leképezett meghajtó néha nem jelenik meg a Windows Intézőben és az XYplorerben.
  • A hálózati meghajtók megjelenésével kapcsolatos problémák számos más alkalmazásban is előfordulhatnak, mint például a Primavera P6 Enterprise Project Portfolio.
  • A probléma másik tünete akkor jelentkezik, amikor PDF-fájlokat generál a szoftverből Windows rendszeren.
  • A Windows akkor is szembesül ezzel a problémával, ha a Felhasználói fiókok felügyelete engedélyezve van.
  Javítás: Engedje az alkalmazásoknak a háttérben futni a visszaállítást a Windows 10 rendszeren

Mi az oka annak, hogy a Windows 10 társított meghajtói nem jelennek meg a programokban?

Számos oka van annak, hogy a leképezett meghajtók nem jelennek meg:

  • A probléma egyik elsődleges oka a felhasználói fiókok felügyelete (UAC). Azok a felhasználók, akik hajlamosak rendszergazdai jogok nélkül hozzárendelni a meghajtót, sebezhetőbbek, ha a hálózati meghajtó nem csatlakozik az eszközhöz.
  • A következő ok, amely ebben az esetben szembetűnő, a File Explorer használata. Ha a meghajtót rendszergazdaként rendeli hozzá, az összes szabványos használati jog nincs megosztva.
  • A probléma akkor is felmerülhet, ha a hálózati meghajtók hozzá vannak rendelve a felhasználói munkamenetben (GPO-n keresztül vagy manuálisan, nethasználaton keresztül).
  • A probléma akkor is kiváltható, ha az aktuális felhasználó helyi rendszergazdai jogosultságokkal rendelkezik, és megpróbálja futtatni az alkalmazást Futtatás rendszergazdaként módban.

Leggyakrabban a hálózati meghajtó megjelenésével kapcsolatos probléma a hozzáférés módja miatt merül fel. Van néhány módszer, amellyel megpróbálhatja megoldani ezt a problémát, beleértve a rendszergazdai jogokat, a fájlkezelőt és még sok mást.

1. módszer: Módosítsa a rendszerleíró kulcsokat

A Microsoft User Account Control (UAC) segítségével a felhasználók értesítést kapnak arról, hogy rendszerfájl-engedélyezést vagy merevlemezt kell-e használniuk az alkalmazásokhoz. Ha szabványos felhasználói engedélyeket használ a Shell futtatásához, akkor nem fogja látni a hozzárendelt meghajtókat. Ez a konfiguráció során használt rendszergazdai jogoknak köszönhető. A probléma megoldásához próbálkozzon az alábbi lépésekkel:

1. Nyomja meg együtt a Windows + R billentyűket a Futtatás párbeszédpanel megnyitásához.

2. Ezután írja be a regedit parancsot, és nyomja meg az Enter billentyűt a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő elindításához.

3. Navigáljon a következő kulcsmappa elérési útjára.

ComputerHKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesSystem.

4. Most ezen a címen hozzon létre egy duplaszó-értéket a jobb gombbal kattintva és egy kulcs kiválasztásával.

5. Most nevezze el az új értéket EnableLinkedConnections néven, és állítsa be az értékadatokat 1-re. Ez a művelet segít a rendszergazda engedélyezésében az Admin Approval Mode felhasználói űrlapon és a Felhasználói fiókok felügyeletében (UAC).

6. Végül kattintson az OK gombra az új érték mentéséhez, lépjen ki a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőből, és indítsa újra az eszközt.

2. módszer: Hálózati proxybeállítások konfigurálása

Miután kijavította az UAC rendszergazdai jogokkal kapcsolatos problémát, a következő megoldás a hálózati proxybeállítások konfigurálása és a Windows segít felismerni a hálózati meghajtókapcsolatot, ami végül segít kijavítani a nem tud leképezni hálózati meghajtót a Windows 10 rendszerben.

  20+ legjobb Rufus-alternatíva Windows, Linux és macOS rendszerhez

1. Nyomja meg együtt a Windows + I billentyűket a Beállítások alkalmazás elindításához.

2. Most válassza a Hálózat és internet lehetőséget a Beállításokban.

3. Ezután kattintson az Adapterbeállítások módosítása elemre a bal oldali panelen.

4. Kattintson jobb gombbal az Ethernet 2 opcióra, és válassza a Tulajdonságok menüpontot.

5. Most a Hálózat lapon kattintson az Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) elemre, és válassza a Tulajdonságok lehetőséget.

6. Most mindenképpen válassza ki az IP-cím automatikus kérése és a DNS-kiszolgáló címének automatikus kérése lehetőséget.

7. Most térjen vissza a Hálózat és internet kezdőlapjára, és kattintson a Speciális megosztási beállítások módosítása elemre.

8. Ezután győződjön meg arról, hogy a Privát részben a hálózatfelderítés opció be van kapcsolva.

9. Ha nem, kapcsolja be, és kattintson alul a Változások mentése gombra.

3. módszer: Kapcsolja be az SMB-funkciókat

A következő módszer a hálózati meghajtó megjelenésének kijavítására az SMB-funkciók bekapcsolása a Windows 10 számítógépen.

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be a Vezérlőpult parancsot, majd kattintson a Megnyitás gombra.

2. Indítsa el a Programok és szolgáltatások elemet a számítógép Vezérlőpultjáról.

3. Kattintson a Windows-szolgáltatások be- és kikapcsolása lehetőségre az oldalsó panelen.

4. Most válassza az SMB 1.0/CIFS fájlmegosztási támogatás lehetőséget, és kattintson az OK gombra.

5. A módosítások alkalmazásának ellenőrzéséhez indítsa újra a számítógépet.

4. módszer: Rejtett elemek engedélyezése

Megpróbálhatja a rejtett elemek engedélyezését is a számítógépén, ha a fájlok és mappák el vannak rejtve a NAS-meghajtókon. Ha igen, előfordulhat, hogy a hálózat nem jeleníti meg mindet. Ezért a hálózati kapcsolaton nem megjelenő NAS-meghajtó törléséhez és a hozzárendelt meghajtó láthatóvá tételéhez kapcsolja be a Rejtett elemek funkciót.

1. Indítsa el a File Explorer alkalmazást a számítógépén a Windows + E billentyűk együttes lenyomásával.

2. Most kattintson a felül található Nézet fülre.

3. Ezután jelölje be a Rejtett elemek jelölőnégyzetet.

5. módszer: Használjon harmadik féltől származó szoftvert

Az utolsó módszer, amely megbízható és segíthet kijavítani a Windows 10-hez társított meghajtókat, amelyek nem jelennek meg a programokban, a harmadik féltől származó szoftverek használata. Ha a fent említett módszerek egyike sem segít, próbálkozzon a merevlemezen lévő összes adat formázásával. Egy harmadik féltől származó szoftver vagy alkalmazás minden további erőfeszítés nélkül segíthet az elveszett adatok helyreállításában. Ehhez vegye igénybe a 9 legjobb ingyenes adat-helyreállító szoftver (2022) című útmutatónkat.

  Testreszabható widgetek hozzáadása a Windows 8 kezdőképernyőjéhez

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)

Q1. Miért nem jelenik meg a legtöbb leképezett meghajtó minden mappában?

Ans. A leképezett meghajtók nem minden mappában való megjelenésének fő oka az, hogy minden mappa el van rejtve a NAS-ban és más eszközökben.

Q2. Miért nem jelenik meg a hálózati meghajtó a Windows 10 rendszerben?

Ans. Ha egy hálózati meghajtó nem jelenik meg a Windows PC-n, annak oka lehet a NAS-ban rejtett mappák.

Q3. Miért nem csatlakoznak a hálózati meghajtók?

Ans. A hálózati meghajtókkal kapcsolatos csatlakozási problémák a felhasználói fiókok felügyelete (UAC) miatt merülnek fel, amely megakadályozza, hogy a meghajtó megjelenjen, hogy megvédje az eszközt a rosszindulatú programoktól.

Q4. Hogyan tudom visszaállítani a hálózati kapcsolatot?

Ans. Könnyen visszaállíthatja a hálózati kapcsolatot különböző módokon. Kezdheti a fizikai akadályok megszüntetésével, majd az internetes útválasztó újraindításával. Kipróbálhatja a Windows frissítését és a DHCP-beállítások optimalizálását is.

Q5. Hogyan javíthatok egy leképezett meghajtót?

Ans. Kijavíthat egy leképezett meghajtót, ha két szkriptet fejleszt és futtat az Indítási mappán keresztül. Ha hozzá kell férnie az aktív címtártartományhoz, újra konfigurálhatja a csoportházirend beállításait.

***

Reméljük, hogy a Windows 10-hez társított, a programokban nem megjelenő meghajtók kijavításáról szóló útmutatónk segített a probléma mögött meghúzódó okok feltárásában és a megoldás különböző módjaiban. Megpróbáltuk lefedni a leképezett meghajtó problémájának összes lehetséges megoldását a dokumentumban. Ha egyéb kérdései vannak, vagy javaslatokat szeretne tenni, kérjük, tegye azokat az alábbi megjegyzések részben.