Javítsa ki a Dolphin Traversal szerver csatlakozási hibáját

A PC-játékosok már ismerik az emulátorokat, amelyek segítségével továbbfejlesztett játékélményt nyújtva játszhatnak online. Az egyik ilyen emulátor a Dolphin, amely segít a Nintendo videojáték-konzolok, elsősorban a GameCube és a Wii felhasználóinak abban, hogy élvezhessék a játékokat ezeken a konzolokon, olyan kiváló funkciókkal, mint a HD játéknézet, a turbósebesség, a többjátékos hálózat, az összes PC-vezérlővel való kompatibilitás és sok más funkció. A Dolphin emulátor bejárási szervert használ, amelyről sok felhasználó kapcsolódási hibát észlelt. Ha Ön is ugyanazzal a problémával foglalkozik, akkor útmutatónk tökéletes segítséget nyújt ahhoz, hogy megismerkedjen a bejárási kiszolgálóval és a bejárási szerver csatlakozási hibáinak javításával. Beszéljük meg részletesen ezt a csatlakozási hibát a következő bekezdésekben, és tanuljunk meg sok mindent a könnyű javításról.

A Dolphin Traversal szerver csatlakozási hibájának javítása

A Dolphin egy nyílt forráskódú emulátor, amely továbbfejlesztett funkciókkal segíti a Nintendo konzol felhasználóit az online videojátékok játékában. A játékosok használhatják Windows, macOS, Linux és Android rendszeren. Nem csak több funkció, de a Dolphin jobb hang- és képminőséget is biztosít a videojátékokhoz. A legjobb az is, hogy a GameCube és a Wii többjátékos módban a játékosok online találkozókat folytathatnak barátaikkal vagy más játékosaikkal, így a Dolphin használata meglehetősen hatékony.

Mi az a Traversal Server?

A Traversal Server egy szerverkapcsolat a Dolphin emulátorhoz, amely lehetővé teszi gazdakód létrehozását. Amíg a gazdagép fent marad, ez a kód aktív marad. Ha a szerver leáll, a Dolphin nem tud gazdagép kódot létrehozni. A szerver leállásának oka az internetkapcsolati problémáktól a szerverproblémákig változhat.

Mi okozza a Traversal Server hibát?

Amint azt fentebb tárgyaltuk, a bejárási szerverhibák különböző okok miatt fordulhatnak elő, amelyek közül néhányat az alábbiakban említünk:

  • A Dolphin elavult verziója
  • Túlvédő biztonsági szoftver
  • Rendszer gyorsítótár
  • A szervert zavaró hibák
  • Problémák a vezeték nélküli útválasztókkal
  Parancsikonok indítása az iPhone hátoldalának megérintésével

Most, hogy sokat tanult a bejárásról, itt az ideje, hogy foglalkozzon azokkal a javításokkal, amelyek segíthetnek a bejárási szerver csatlakozási problémájában. Tehát az alábbiakban felsoroljuk a leghatékonyabb megoldásokat, amelyekről a jelentések szerint sok játékosnak segíthetnek:

1. módszer: Használja a Dolphin legújabb verzióját

Először is, a bejárási szerverkapcsolati hiba elkerülése érdekében fontos megbizonyosodni arról, hogy a Dolphin megfelelő és frissített verzióját használja. Sok esetben észrevették, hogy a régebbi verziók gyakran tapasztaltak bejárási hibát, míg a frissített verziók, amelyek a NetPlay javításait tartalmazzák, nem találkoztak ilyesmivel.

Ezért győződjön meg arról, hogy az Ön verziója új, és arról is, hogy ugyanazzal a Dolphin verzióval rendelkezzen, mint a barátainak, mert ha különböző verziói vannak, az kompatibilitási problémákat, de szinkronizálást, és végül bejárási kiszolgálókapcsolati problémát okozhat. Látogassa meg a hivatalos Dolphin emulátort letöltési oldal és töltse le a legújabb verziót.

2. módszer: A víruskereső ideiglenes letiltása (ha van)

A PC-felhasználók azzal a problémával szembesülhetnek, hogy rendszerük biztonsági szoftverei blokkolják a Dolphint, vagy megzavarják a működését. Ugyanez vonatkozik más online játékokra is, ahol a felhasználók bejelentették, hogy víruskereső szoftverük blokkolja a játékokat. Ezért fontos megbizonyosodni arról, hogy a rendszerben lévő tűzfal engedélyezi a játékot a számítógépen, vagy nem rendelkezik a játékkal ellentétes szabályokkal. Abban az esetben, ha eltávolítja őket, vagy ideiglenesen letiltja a szoftvert. Ehhez elolvashatja a víruskereső ideiglenes letiltása Windows 10 rendszeren című útmutatónkat.

3. módszer: Virtuális magánhálózat használata

Vannak esetek, amikor az internetszolgáltató blokkol egy bizonyos alkalmazást, vagy ebben a rendszerben a Dolphint. Ez korlátozhatja az alkalmazás használatát. Ha ez a helyzet az Ön esetében, akkor megpróbálhatja VPN használatát. A VPN segíthet korlátozott kapcsolati problémák esetén. A VPN akkor is hasznos, ha torlódások vannak a hálózatban, ami szintén bejárási szerverkapcsolati hibához vezethet. Ha többet szeretne megtudni a VPN-ről, tekintse meg útmutatónkat Mi az a VPN és hogyan működik? Ha már rendelkezik VPN-vel, és be szeretné állítani a számítógépén, akkor ezzel is foglalkozunk a VPN beállítása Windows 10 rendszeren című útmutatónkkal.

  A merevlemez kézi particionálása a parancssorból Linuxon

4. módszer: Törölje a DNS-gyorsítótárat

Amint azt korábban tárgyaltuk, a rendszer-gyorsítótár felhalmozódhat, és csatlakozási problémákat okozhat. Számos oka lehet annak, hogy a Domain Name System miért okoz problémát az Ön számára, beleértve az IP-cím változását, a rossz eredmények tárolását stb. Ezért a DNS öblítése segíthet kijavítani a Dolphin bejárási kiszolgáló kapcsolati hibáját. Ez könnyen elérhető a DNS-gyorsítótár kiürítése és visszaállítása a Windows 10 rendszerben című útmutatónk segítségével.

5. módszer: A szükséges portok továbbítása

Ha online játék közben szeretne csatlakozni barátaihoz, akkor hasznos lehet a megfelelő portok továbbítása a böngésző alapértelmezett átjáróján, miközben NetPlay munkamenetet tart. Bár a bejárási kiszolgáló segít a tárhelyszolgáltatásban, továbbra is használhatja a porttovábbítást, ha kapcsolati problémába ütközik a bejárási szerverrel. A porttovábbítás a hálózati teljesítmény javításában és végső soron a hiba kijavításában is hasznos:

1. Indítsa el a Portforward weboldal és ellenőrizze a futtatni kívánt játék alapértelmezett portjait.

2. Most jegyezze fel az útválasztó IP-címét, felhasználónevét és jelszavát.

3. Ezután írja be az útválasztó IP-címét a rendszer böngészőjébe.

4. Most jelentkezzen be felhasználónevével és jelszavával az útválasztóba.

5. Ezután keresse meg a Port Forwarding elemet, és engedélyezze.

6. Írja be a Port számát, töltse ki a szükséges mezőket, majd kattintson a Mentés gombra.

7. A port továbbítása után ellenőrizze, hogy a bejárási kiszolgálókapcsolati hiba megoldódott-e.

6. módszer: Lépjen kapcsolatba a Dolphin Emulator ügyfélszolgálatával

Ha továbbra is küzd a dolphin traversal szerver csatlakozási hibájának kijavításával, akkor lehetséges, hogy a valódi probléma a kiszolgálóval van, és nem tehet mást, mint megvárja, amíg a szerver visszatér a pályára és hatékonyan működik. Ezenkívül megpróbálhatja felvenni a kapcsolatot a csapattal Dolphin emulátorok további kérdésekhez, vagy ha úgy tűnik, hogy a problémák megismétlődnek a rendszeren.

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)

Q1. Hogyan tudok közvetlenül csatlakozni a NetPlayhez?

  Ingyenes LogMeIn alternatíva képernyőmegosztáshoz és távoli hozzáféréshez

Ans. A NetPlay-hez való csatlakozás meglehetősen egyszerű folyamat. Adja meg a gazdagép bejárási kódját vagy IP-címét a nevének beállítása után. Közvetlen kapcsolat esetén csatlakozzon a gazdagép portján és az IP-címen keresztül.

Q2. Mit jelent a porttovábbítás?

Ans. A porttovábbítás magában foglalja a nyilvános szolgáltatások létrehozását a hálózaton, beleértve az e-mail szervereket, webszervereket, FTP-szervereket vagy más internetes alkalmazásokat. Amikor ilyen kéréseket küld az internet segítségével a hálózatra, a router továbbítja azokat a számítógépnek.

Q3. Fontos a porttovábbítás a NetPlay számára?

Ans. Igen, a porttovábbítás fontos a NetPlay számára. A 6501-es portot kell továbbítania ahhoz, hogy a NetPlay-t a rendszer biztonsági szoftverén, például a tűzfalon keresztül tudja átadni.

Q4. Hogyan frissíthetem a Dolphin emulátort?

Ans. Frissített Dolphin Emulator futtatásához töltse le a Dolphin emulátor új verzióját, és futtassa azt a rendszeren, hogy ellenőrizze, jól működik-e. Ezt követően törölje a régebbi verziót a rendszerből.

Q5. Miért fontos a porttovábbítás?

Ans. A porttovábbítás fontos a nyilvános IP-címek megőrzéséhez. Segít elrejteni a szolgáltatásokat, és korlátozza a hálózathoz való hozzáférést és a hálózatról való hozzáférést. Megvédi a felhasználókat a nem kívánt hozzáféréstől azáltal, hogy korlátozza azt. Ezenkívül további biztonságot és átláthatóságot ad a hálózatokhoz.

***

Gyakran előfordul, hogy a Dolphin-felhasználók bejárási szerverkapcsolati hibába ütköznek, miközben online játékosbarátokhoz csatlakoznak. Reméljük azonban, hogy útmutatónk segített a leghatékonyabb módon megoldani a problémát, és problémamentesen élvezni a játékot. Ha igen, tudassa velünk, melyik módszer segített ebben. Hagyja kérdéseit és javaslatait az alábbi megjegyzések részben is, ha vannak.