Játszhatsz PS4 játékokat PS5-ön? Íme, amit tudnia kell

Kulcs elvitelek

  • A PS5 visszafelé kompatibilis a legtöbb PS4 játékkal, és néhány ingyenes frissítést kínál a PS5 fejlesztésekhez. Van azonban néhány kivétel.
  • A PS4-játékok játszhatók PS5-ön lemezek használatával, vagy a digitális verziók újbóli letöltésével a könyvtáradból.
  • A PS4 játékokat PS5 verziókra frissítheti a jobb grafika és teljesítmény érdekében, ami javítja a játékélményt.

A PlayStation 5-re való frissítés nem jelenti azt, hogy ki kell dobnod az összes régi PlayStation 4-játékodat. Tehát húzza ki ezeket a játékokat a szekrény hátsó részéből, mert még mindig sok élet van bennük (még akkor is, ha már nincs PS4-je), mivel több módon is játszhat PS4 játékokkal PS5-ön.

Akár megvan a régi játékgyűjteménye, akár azon tűnődsz, hogyan töltsd le újra és játszd le őket új PS5-ödön, jó helyen jársz.

Játszhatok PS4 játékokat a PS5-ön?

Ha azon töprengett, hogy a PS5 visszafelé kompatibilis-e, a rövid válasz az, hogy igen. A legtöbb régi PS4 játékot a PS5-ön játszhatja. Néhányan még ingyenes vagy kedvezményes frissítéseket is kínálnak a PS5 verzióhoz, hogy a PS4-es játékaid jobbak legyenek, mint valaha.

Vannak azonban olyan PS4-játékok, amelyek nem működnek PS5-ön. A nem játszható játékok választéka azonban elhalványul a több generációs játékokhoz képest, így kicsi annak a valószínűsége, hogy egy PS4-es játék nem működik PS5-ön.

Ennek egyik példája az, ha vásárolt egy PS3 játékot, majd frissítette a PS4 verzióra. Ezek a PS4-játékok nem működnek PS5-ön, mert továbbra is szükség van a PS3-lemezre a lejátszásukhoz. Míg a PS4 lemezek működnek a PS5-ön, a PS3 lemezek nem.

Hogyan játszhatok PS4 játékokat PS5-ön?

A PS5-ön több módon is játszhat PS4 játékokat. Az első a PS4 játéklemezek behelyezése és telepítése a PS5-be, a második pedig a korábban vásárolt digitális PS4-címek újratöltése.

1. Játssz PS4 játékokat PS5-ön a lemezmeghajtó segítségével

charnsitr/Shutterstock

A lemezmeghajtó használata a legegyszerűbb és legegyszerűbb módja annak, hogy PS4-es játékokat játszhass PS5-ön, de van benne egy trükk. Ez a módszer csak akkor működik, ha a PS5 rendelkezik lemezmeghajtóval.

A PS5 Digital Edition nem rendelkezik lemezmeghajtóval, ezért vegye figyelembe a PS4 könyvtárát, amikor eldönti, hogy melyik PS5 verziót vásárolja meg. Ha az olcsóbb, digitális PS5-öt választja, és fizikai PS4-játékok nagy gyűjteményével rendelkezik, akkor nem fogja tudni játszani őket az új konzolján.

Ha fizikai PS4-játékokat szeretne játszani PS5-jén, válassza ki a választott játékot, és helyezze be a PS5-be. Miután a PS5 elolvasta a lemezt, elkezdi másolni az adatokat a konzolra.

Ha egy piros ikon jelenik meg a játék címe alatt, előfordulhat, hogy nincs elég hely a konzolon a játékhoz.

Válassza a Részletek megtekintése lehetőséget, hogy megjelenítse a konzolon található összes játék listáját, és válassza ki azokat, amelyeket törölni szeretne. Nyomja meg a Törlés gombot a jobb oldalon, hogy eltávolítsa ezeket a játékokat, és helyet szabadítson fel a PS4 játéknak.

Ha lesz elég hely, az adatok másolása folytatódik a PS5-re.

2. Töltsön le PS4-játékokat PS5-re

Ha inkább helyet takarít meg a könyvespolcon, és a játékok digitális változatait választja, valószínűleg a PS5-re való frissítés előtti digitális PS4-címek nagy könyvtára van. Ezek a játékok letölthetők és játszhatók az új konzolon.

Az első lépés, hogy megbizonyosodjon arról, hogy ugyanabba a PS-fiókba van bejelentkezve, amelyet a digitális PS4-címek megvásárlásához használt. Az összes megvásárolt digitális játék ahhoz a PS-fiókhoz kapcsolódik, amelyen megvásárolta.

Ha nincs bejelentkezve, nem lehet bizonyítani, hogy ezek a játékok valóban az Öné. Ha bejelentkezik PS-fiókjába PS5-jén, hozzon létre egy új felhasználót, és a beállítás során jelentkezzen be PS-fiókjába.

Nyissa meg a Játékkönyvtárat úgy, hogy a kezdőképernyőn jobbra görgessen, és navigáljon a Saját gyűjteményhez. Itt találja meg az összes digitális címet, amelyet a PS-fiókján keresztül vásárolt.

Lépjen a bal oldalon található Sort By ikonra, válassza a Platform lehetőséget, és válassza a PS4 lehetőséget. Ez lehetővé teszi a gyűjteményében lévő összes PS4-játék elkülönítését. Görgessen a címek között, amíg meg nem találja a kívánt PS4 játékot, és válassza ki, hogy újra letöltse az új konzoljára.

Ha inkább a konzol belső tárhelyét szeretné elmenteni PS5-játékokhoz, külső merevlemezről is tárolhat és játszhat PS4-játékokat PS5-ön.

Mi a különbség a PS4-játékok és a PS5-frissítésekkel rendelkező PS4-játékok között?

Néhány PS4-játékhoz ingyenes vagy kedvezményes PS5-frissítés tartozik. Ez lehetővé teszi a játék PS5-ös verziójának lejátszását, még akkor is, ha technikailag csak a PS4-es verzió a tulajdonosa. Többféleképpen is ellenőrizheti, hogy elérhető-e PS5 frissítés a játékhoz.

Az első a PS4 játék telepítése, és a képernyő jobb oldalán található PS5 frissítés feliratú jelölőnégyzet bejelölése. Ha a játékhoz elérhető PS5 frissítés, az itt megjelenhet. Ha igen, jelölje be a jelölőnégyzetet a frissítés megvásárlásához és a PS5 verzió lejátszásához.

Ha a jobb oldalon nincs PS5 frissítést kínáló doboz, ez nem jelenti azt, hogy nem elérhető a PS4-es játékodhoz. Néha egy játék DLC-je vagy más ajánlatok jelennek meg helyette. Ha ellenőrizni szeretné, hogy van-e elérhető PS5 frissítés, válassza ki a játék címe alatti három pontot.

Ha van elérhető frissítés, megjelenik egy Verzió kiválasztása opció. Nyomja meg ezt a játék összes verziójának megjelenítéséhez, és válassza ki a PS5 verziót a letöltés megkezdéséhez.

Ezek a frissítések pénzbe kerülhetnek, így ezek használata teljesen opcionális. Szívesen játsszon a PS4 verzióval, ha úgy tetszik.

Megéri a PS5 frissítés?

Ha csábít egy PS5 frissítés, de nem biztos benne, hogy megéri-e, nézzük meg az előnyöket. A PS4 játék PS5 verzióra való frissítése nemcsak a grafikát ad jelentős lökést, hanem javítja az általános teljesítményt is, lehetővé téve, hogy nagyobb képkockasebességgel élvezhesd a játékot.

Bár a Marvel’s Spider-Man Remastered PS5-ös verziójában a grafika és a fényeffektusok drámaian javultak, a PS4-es verzió már remekül néz ki.

Hajlandó lehet lemondani a frissítésről, ha az pusztán grafikus. De ebben a példában a játékmenet is gördülékenyebb a PS5-ös verzión, ami dicséri a web-lengő mechanikát, és sokkal kielégítőbb élménnyé teszi a látképek szárnyalását.

Csak azért, mert a régi PS4 konzolodat elhagytad az új helyett, nem jelenti azt, hogy ugyanezt kell tenned a játékkönyvtáraddal is. Továbbra is élvezheti kedvenc játékait a PS5-ön, akár digitális, akár lemezes változatról van szó. Egy frissítéssel pedig még jobban teljesítenek, mint valaha a PS4-en.