Így vásárolhatja meg a legjobb VPN-t online biztonsága érdekében

Felelősség kizárása: A webhely egyes oldalai partnerhivatkozást tartalmazhatnak. Ez semmilyen módon nem befolyásolja szerkesztőségünket.

Korábban ingyenes, nyitott platformnak tekintettük az internetet, de az elmúlt öt évben ez a felfogás megsemmisült. Tisztában vagyunk vele, hogy a kormányzati szervek és a külföldi biztonsági szolgálatok nyomon követhetik, hová megyünk, mit csinálunk és kivel beszélünk. Tudjuk, hogy a nagyvállalatok rendszeresen figyelemmel kísérik tevékenységeinket, amikor szolgáltatásaikat igénybe vesszük, és nem mindig mi irányítjuk, hogyan használják fel ezeket az információkat – vagy kinek adják át. Előfordulhat, hogy olyan országokban élünk vagy járunk, amelyek blokkolják a szolgáltatásokat és cenzúrázzák a tartalmat, vagy olyan streaming szolgáltatásokat szeretnénk használni, amelyek többet kínálnak saját területükön, mint az Egyesült Királyságban. Amikor nyilvános vezeték nélküli hálózatokon keresztül érjük el az internetet, mindig fennáll annak a veszélye, hogy valaki kémkedni kezd utánunk.

VPN használatával túlléphetünk ezeken az ellenőrzéseken és korlátozásokon. Elrejthetjük tartózkodási helyünket, és megszakíthatjuk azokat az IP-cím hivatkozásokat, amelyek online tevékenységeinket egy adott helyhez kötik. A tevékenységeket elrejthetjük, megnehezítve azok naplózását vagy megfigyelését. Helyettesíthetjük a valódi helyünket egy másik hellyel, amely lehetővé teszi számunkra, hogy cenzúrázott tartalmat lássunk, elérjük a blokkolt szolgáltatásokat, vagy úgy használjuk a streaming szolgáltatásokat, mintha egy másik területen lennénk. Noha a VPN nem garantálja a magánélet védelmét – nem beszélve az anonimitásról –, ez az egyik legjobb eszköz a megőrzésére.

Mi az a VPN?

A VPN a Virtual Private Network (virtuális magánhálózat) rövidítése, és legalapvetőbb formájában egy magánhálózat egy vagy több nyilvános hálózaton (például az interneten) történő kiterjesztésének eszköze, így biztonságosan küldhet és fogadhat adatokat, mintha fizikailag csatlakozna a magánhálózathoz. hálózat. Ha valaki például a vállalati VPN-hez való csatlakozásról beszél, az azt jelenti, hogy biztonságos módon csatlakozhat a vállalat hálózatához, mintha az irodában ülne. Minden oda-vissza érkezõ adat biztonságos és titkosított, és a kívülállók nehezen hallgathatják meg.

Korlátozott ajánlat: 3 hónap INGYENES!

A VPN-szolgáltatások azonban valamivel mást jelentenek. Itt ugyanazt az alapvető módszert használja, hogy biztonságos kapcsolatot hozzon létre eszköze vagy számítógépe és a VPN-szolgáltatóhoz tartozó szerverek között. Az összes hálózati forgalom ezen a kapcsolaton halad keresztül, így senki sem láthatja, amíg el nem hagyja a VPN-kiszolgálót, és fel nem lép a nyilvános internetre. Ennek két hatása van. Először is titokban tartja tevékenységeit és kommunikációját. Még az internetszolgáltató sem láthatja és nem tudja naplózni, hogy mire készül. Másodszor, elrejti azt, ahol éppen tartózkodik – így védi személyazonosságát –, miközben úgy néz ki, mintha a szerver székhelye lenne. Élhet Glasgow-ban, de úgy néz ki, mintha Finnországból, Marylandből vagy a Bahamákról csatlakozna. Ezt csak Ön és a VPN-szolgáltatója tudja biztosan.

  Mi a legjobb VPN protokoll?

Miért érdemes VPN-t használni?

Sokan vagy elégedettek a gondolattal, hogy online tevékenységeiket nyomon követik, blokkolják vagy cenzúrázzák – vagy egyszerűen nem tudják, vagy nem érdekli őket. A többiek számára három jó ok van, amiért érdemes VPN-t használni:

  • Adatvédelem: Bár a VPN használata nem feltétlenül teszi névtelenné az interneten, nagyban elrejti tevékenységeit, és megnehezíti az azonosítását. Ez egy plusz azok számára, akik kényelmetlenül érzik magukat a kormányzati vagy vállalati leskelődés miatt, de feltétlenül szükséges a bejelentőknek, aktivistáknak és az elnyomó rezsimek alatt élőknek.
  • Biztonság: Ha nyilvános WiFi-t használ, mondjuk egy szállodában vagy kávézóban, vagy ha nem tudja garantálni a többi hálózat biztonságát, amelyen keresztül csatlakozik, akkor a VPN használata további védelmet biztosít az érzékeny szolgáltatások eléréséhez vagy kezeléséhez. üzletet, amíg nincs az irodában.
  • Hozzáférés: Az ország, amelyben él vagy esetleg felkeres, blokkolhatja a hozzáférést bizonyos webhelyekhez vagy webszolgáltatásokhoz – beleértve a közösségi média szolgáltatásokat, például a Facebookot és a Twittert. A mainstream internetszolgáltatók is egyre gyakrabban teszik ugyanezt, bár az oldalak általában pornót, kalózkodást vagy tiltott anyagokat tartalmaznak. Sőt, egyes webhelyek és szolgáltatások – köztük a videostreaming szolgáltatások, például a Hulu vagy a Netflix – olyan szabályozással rendelkeznek, amely biztosítja, hogy az Egyesült Államokon kívüli felhasználók ne férhessenek hozzá az egyesült államokbeli tartalmakhoz, ami szégyen, ha nincs szolgáltatás az Ön országában, vagy ha az Egyesült Államokban. a szolgáltatás kiváló. A VPN használatával túljuthat ezeken a blokkokon.

Korlátozott ajánlat: 3 hónap INGYENES!

Az összes VPN alapvetően ugyanaz?

Dehogy. Néhányuk kényelmetlen és technikailag használható, míg mások hihetetlenül egyszerűek. Némelyiknek nagyszámú szervere van a világ minden táján, míg másoknak csak néhány nagyon meghatározott területen. Ez hatással lesz arra, hogy honnan tud kapcsolódni, és azt is, hogy a szolgáltatás hány felhasználókat tud támogatni, mielőtt a szerverek túlterheltté válnának és lelassulnának a kapcsolatok.

  PureVPN áttekintés [year] ([month])

A teljesítmény tekintetében is óriási különbségek vannak. A VPN használata az internet sebességének csökkenését eredményezi, mivel az összes forgalmat a VPN hálózatán és szerverein kell irányítani. Egyes VPN-szolgáltatások fektettek be a technológiájukba és a hálózatukba, így a találat nem mindig észrevehető, mások viszont azt fogják látni, hogy sebessége a padlón keresztül csökken, olyan mértékben, hogy mindenesetre nehezen fog tudni streamelni a videót.

Mi a helyzet az adatvédelemmel és a biztonsággal? Mindegyik egyformán privát és biztonságos?

Még egyszer: nem. Egyrészt a VPN-szolgáltató naplózhatja és akár figyelheti is a forgalmat, néhány ingyenes VPN-szolgáltatással, amelyekről ismert, hogy összesítenek és értékesítenek néhány, többnyire ártalmatlan felhasználói adatot. A trükk az, hogy ellenőrizze, hogy a szolgáltató naplózza-e a forgalmat, mit csinál vele, és mennyi ideig őrzi meg a naplókat. Sokan ma már azt állítják, hogy semmilyen naplót nem vezetnek, de – brutálisan őszintén szólva – ezt nem lehet biztosan tudni.

Korlátozott ajánlat: 3 hónap INGYENES!

Ellenkező esetben a kulcstényező a szolgáltató székhelye. Egyes országokban, például az Egyesült Államokban vagy az Egyesült Királyságban, a kormány és a biztonsági szolgálatok több jogkörrel rendelkeznek a naplók kérésére vagy a bejövő és kimenő forgalom figyelésére; olyan erők, amelyeknek az átlagos VPN-szolgáltató nem tud ellenállni. Ha a magánélet vagy az anonimitás a fő ok a VPN használatára, fontolja meg, hogy keressen egy olyan országot, amely a „tizennégy szem” országon kívüli országban található, és amelyek rutinszerűen együttműködnek a felügyeleti és kereskedelmi információk terén – az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok, Ausztrália, Kanada, Új-Zéland, Dánia. , Franciaország, Hollandia, Norvégia, Németország, Belgium, Olaszország, Spanyolország és Svédország – és különösen az első öt, amely az „öt szem” csoportot alkotja.

Végül, a különböző VPN-ek különböző titkosítási protokollokat használnak, egyesek többé-kevésbé biztonságosak, mint mások, és vannak, amelyek nagyobb hatással vannak a sebességre, mint mások. Az OpenVPN, a Chameleon és az SSTP a teljesítmény és a biztonság legjobb egyensúlyát kínálja. A PTTP gyors, de potenciálisan gyengébb.

  VPN használata Chromebookon

A biztonságon és a teljesítményen túl van még olyan szolgáltatás, amire figyelnem kell?

Egyes VPN-szolgáltatások további védelmi intézkedéseket kínálnak, beleértve a „kettős ugrást”, amely tovább álcázza az Ön tartózkodási helyét és személyazonosságát, vagy DNS-szivárgás elleni védelmet, amely megakadályozza, hogy a böngésző DNS-kérelmeket – adott URL-címet célzó kéréseket – közvetlenül az internetszolgáltatónak küldjön a VPN-en keresztül. , amely felfedi valódi tartózkodási helyét. Egyesek olyan funkciókkal rendelkeznek, amelyek megkerülik az átjárókat és a nyilvános vezeték nélküli hálózatok felügyeletét, míg mások lehetővé teszik, hogy egy PC-t vagy laptopot virtuális útválasztóvá alakítsanak át, így más eszközöket is csatlakoztathat rajta keresztül úgy, hogy mindegyik a VPN-t használja.

Egy másik hasznos funkció a killswitch. Állítsa be ezt bizonyos alkalmazásokhoz, például a böngészőjéhez, és ha a VPN-kapcsolat meghibásodik, a böngésző automatikusan bezárul, megakadályozva, hogy hirtelen megjelenjen.

Mi a helyzet a korlátozásokkal vagy korlátozásokkal?

Nem minden VPN teljesít egyformán jól a különböző országokban. Előfordulhat, hogy néhányan nem működnek, például Kínában, ahol a nagy tűzfal, amely megakadályozza, hogy a kínai állampolgárok hozzáférjenek a nem jóváhagyott webhelyekhez és tartalmakhoz, különösen jóvá vált a VPN-ek észlelésében és blokkolásában. Hasonlóképpen, a Netflix mostantól számos VPN-t észlel, és megakadályozza, hogy ezeket használja az Egyesült Államok szolgáltatásához. Attól, hogy valaki egy napon dolgozik, nem feltétlenül jelenti azt, hogy a jövőben is folytatni fogja.

A P2P és a torrentek gyakran korlátozás alá esnek. Egyes szolgáltatások egyszerűen nem teszik lehetővé torrentek vagy P2P forgalom megosztását vagy letöltését a VPN-en keresztül, míg mások korlátozhatják ennek lehetőségét. Ismétlem, ha ez az Ön táskája – és biztosak vagyunk benne, hogy nem álmodozna illegális tartalmak megosztásáról –, akkor regisztráció előtt ellenőrizze, hogy a szolgáltató mit engedélyez.

Végül ellenőrizze, hogy hány eszközt használhat a szolgáltatáson keresztül, és hogy a szolgáltatás támogatja-e az összes használni kívánt eszközt. Sokan lehetővé teszik a VPN használatát akár öt PC-n, Mac-en vagy más eszközön, míg mások csak egyre korlátozódnak. Nem mindegyik támogatja az eszközök teljes skáláját, ezért ha szüksége van valamire Windows laptopjához, iPadjéhez, Android okostelefonjához és Kodi streameréhez, nézzen körül, és szűkítse le a lehetőségeket.

Ha a legjobb VPN-szolgáltatást keresi, nézze meg az ExpressVPN-t.