Hogyan szelídítsünk meg egy macskát a Minecraftban

A Minecraftnak rengeteg semleges mobja van, és ezek közül néhányat meg lehet szelídíteni a játékban. Miután megszelídítették, a semleges csőcselék barátságossá válik a játékos felé. A maffia típusától függően vagy megvédi a játékost, vagy segít neki valamilyen erőforrást összegyűjteni, vagy védelmet kínál.

macskák a minecraftban

Macskák a Minecraftban

A Minecraftnak eredetileg Ocelotjai voltak, amelyeket egy játékos megszelídített, hogy háziasított macskát szerezzen. A legújabb frissítésekkel a macskák hivatalos maffiacsoporttá váltak. Az oceloták még mindig megtalálhatók a dzsungelben, de nem kell megszelídíteni őket, hogy macskát szerezzenek.

A macskák falvakban találhatók, és mindenféle változatban vannak; a közönséges cirmos minta, a szmokingmacska, a gyömbérmacskák, a kalikók stb. A kúszónövények és a fantomok félnek a macskáktól, és ez már önmagában is jó ok arra, hogy rendelkezzenek velük. A macskák a Minecraftban dorombolnak. Két macska párosodhat, és lehetnek cicái.

  Dalok véletlenszerű lejátszása vagy ismétlése iPhone-on vagy iPaden

Szelídíts meg egy macskát a Minecraftban

Egy macska megszelídítéséhez a Minecraftban halakkal kell etetni. A halakat könnyű megszerezni, de a munkához időre és horgászbotra van szüksége.

Kézműves horgászbot

Horgászbot készítéséhez szüksége van;

Három fapálca (bármilyen fa)
Két húr (pókhálók feltörésével vagy pókok megölésével)

Megjegyzés: a pókháló megszakításához használjon átlátszót. Két vasrúddal is elkészíthetők. A pókháló barlangokban és bányákban található.

Ha megvannak a szükséges anyagok, készíthetsz horgászbotot.

Nyissa ki a kézműves asztalt.
Helyezzen egy fapálcát az első sor utolsó cellájába.
Helyezzen egy fa rudat a második sor második cellájába.
Helyezzen egy fapálcát az utolsó sor első cellájába.
Helyezzen egy karakterláncot a második sor utolsó cellájába.
Helyezzen egy karakterláncot a harmadik sor utolsó cellájába.
Gyűjtsd össze a horgászbotot.

  Az AirPods automatikus váltása iPhone-on, iPaden és Macen

Halfogás a Minecraftban

Készen állsz a horgászatra. Vidd el a horgászbotot bármelyik közeli vízforráshoz. A legjobb, ha a nyílt tengert keresed, de a kis patakok és tavak is megteszik.

Kattintson a jobb gombbal/helyezze el a műveletet a vízforrásnál, miközben tartja a botot az orsó elindításához.
Nézze meg alaposan a vizet és azt a pontot, ahol az orsó eltűnik a víz alatt.
Ha azt látja, hogy buborékok jelennek meg, és az orsó felé úsznak, az azt jelenti, hogy harapni készül.
Amikor az orsófejet a víz alá húzza, kattintson újra a jobb gombbal/helyezze el a műveletet.
Amit elkapott, az felkerül a készletére.

Megjegyzés: horgászat közben többnyire halat fogsz, de időnként más tárgyakat is felhúzhatsz, pl. csizmát, tálat, üvegpalackot, könyvet, gömbhalat stb.

  Miért érdemes túlhúzni a RAM-ot (ez egyszerű!)

Hogyan szelídítsünk meg egy macskát a Minecraftban

Gyűjts össze legalább 10 halat. Nyers tőkehal vagy nyers lazac legyen, mindkettő gyakori. Keressen egy falut, és közelítsen egy macskához. Tartsa a távolságot, különben elszalad. Ügyeljen arra, hogy halat tartson, mert a Minecraft macskái mind táplálékra motiváltak. Ha felkeltette egy macska figyelmét, kattintson rá jobb gombbal/helyezze el a műveletet, hogy etesse a halat.

Ismételje addig, amíg meg nem látja, hogy szívek jönnek a macskából. A macska piros nyakörvet kap. Most megszelídült, és követni fog téged. Ügyeljen arra, hogy táplálja.

szelíd macska a minecraftban

Következtetés

A macskákat megtámadják a farkasok, de megtámadják a csirkéket, nyulakat és teknősbékaikat is. Nagyon jó a közelükben lenni, de gondoskodnia kell a csirkék védelméről.