Hogyan növeld YouTube-csatornádat 1000 feliratkozóra

YouTube-csatorna indítása izgalmas, különösen annak tudatában, hogy a minimális követelmények teljesítése után bevételt szerezhet csatornájával. Az első mérföldkő is nagy bravúr – 1000 feliratkozó.

Az 1 ezer feliratkozó elérése a YouTube-on általában nem megy egyik napról a másikra, de vannak módok, amelyekkel elősegítheti a folyamatot. Az alábbiakban néhány tippet olvashat arról, hogyan szerezheti meg első 1000 feliratkozóját a YouTube-on, és hogyan lehet jó úton haladni a bevételszerzés felé.

Válasszon egy rést

Mi is pontosan a rés? A rés egy meghatározott téma vagy téma, amely egy nagyobb téma része. Ha YouTuber vagy, ez azt jelenti, hogy a csatornád témája le van szűkítve. Mindazonáltal létfontosságú, hogy a rés olyan legyen, ami nem csak érdekli, hanem jól is jár.

Sok YouTube-felhasználó vált sikeressé, mert résszel rendelkezik. Például ahelyett, hogy egy egész csatorna a motorkerékpárokról szólna, a videókat szűkíteni lehetne úgy, hogy elmagyarázzák az egyes sportmotorok közötti különbségeket, és biztonsági tippeket tanítanak másoknak a motorozáshoz.

Hozzon létre kiváló minőségű videókat

A YouTube egyes háztartásokban a kábeles és streaming platformok helyettesítője lett. Emiatt sok néző kihagy egy videót, ha az rossz minőségű, ezért fontos, hogy lépést tartson azzal a produkciós értékkel, amelyet más YouTube-felhasználók tesznek közzé.

Ez nem jelenti azt, hogy hihetetlenül drága felszerelést kell vásárolnia – sok YouTube-videót csak telefonnal forgatnak. Csak győződjön meg róla, hogy megváltoztatta a videó minőségét iPhone vagy Android készülékén, mielőtt megnyomja a felvétel gombot.

  A YouTube Chromecast lejátszásának vezérlése a Vezérlőközpontból iOS rendszeren

Használja a Figyelemfelkeltő részleteket

Egy nagyszerű videó elkészítése elengedhetetlen – azonban a közönség figyelmének korai felkeltése az, ami a csatornádra vonzza őket. A figyelemfelkeltő bélyegképek és címek létrehozása néhány módszer erre.

Amikor valaki a YouTube-ot görgeti, és megtekinthető videókat keres, nagyobb valószínűséggel kattint egy tetszetős indexképre, mint egy olyan indexképre, amelyen nincs sok benne. Ezen túlmenően, ha a cím kiegészíti az indexképet és csábító, akkor megnőtt az esélye annak, hogy nem csak több megtekintést kap, hanem több feliratkozót is.

Közzététel rendszeresen

A YouTube-on való közzétételkor kulcsfontosságú a következetesség – különösen, ha 1000 feliratkozót szeretnél elérni. Tudatára ad a követőidnek, hogy megbízható vagy, és segít a velük való kapcsolat és közösség kialakításában is. Ha véletlenszerűen posztol, fennáll az esélye, hogy elriasztja az embereket.

A rendszeres közzététel érdekében bármikor készíthet magának tartalomnaptárt. Segít a pályán maradni, és útmutatást ad a tartalom rögzítésének, szerkesztésének és közzétételének időpontjában.

Hozzon létre YouTube rövidfilmeket

Bár a YouTube Shorts nem fog sok pénzt keresni, ha bevételt szerez, kiválóan alkalmas feliratkozók vonzására. Használja ezeket a rövid formátumú videókat, hogy betekintést nyújtson az embereknek abba, hogy milyen csatornája van, és megnyomják ezt a feliratkozási gombot, mielőtt a következő videóra lépnének.

Számos egyszerű YouTube Short ötlet van, amellyel felkeltheti az emberek érdeklődését a kínálata iránt. Az útmutatók és a gyors tippeket tartalmazó videók általában elég jól teljesítenek.

Adjon cselekvésre ösztönzést videóihoz

Cselekvésre ösztönzés hozzáadása a videóidhoz különösen fontos, mert emlékezteti az embereket, hogy cselekedjenek. Ez történhet úgy, hogy szóban kijelented, hogy feliratkozol a csatornádra, egy animált feliratkozási gomb jelenik meg a videódban, és egy feliratkozási vízjelet helyezel el a YouTube testreszabási beállításain keresztül.

  9 YouTube rang-ellenőrző eszköz közvetítőknek és befolyásolóknak

Néha egy néző megnézi a videódat, és anélkül, hogy észrevenné, teljesen elfelejt feliratkozni a csatornádra. A cselekvésre ösztönzés hozzáadásával szívességet teszel nekik és magadnak, így soha nem maradnak le egyetlen videóról sem.

Vegyen részt közönségével

A YouTube algoritmusa egy kicsit jobban kiszorítja a videóidat, ha azt látja, hogy a nézők aktívan foglalkoznak a videóiddal, például megjegyzéseket és tetszésnyilvánításokat hagynak. Ha bekapcsolódik a közönségével folytatott beszélgetésbe a megjegyzés rovatban, nyomot hagy az algoritmus számára.

Ezenkívül létrehozol egy közösséget. Használja ezt az időt arra, hogy megkérdezze nézőit, milyen videókat szeretnének látni tőled. Valószínű, hogy amit akarnak, azt a többi potenciális előfizető is szeretné.

Ha a tartalomkészítés világában jár, már hallott a SEO-ról. A megfelelő kulcsszavak és hashtagek használata a címekben és a leírásokban csak segíthet a nézőknek megtalálni YouTube-videóit.

Ha meg szeretné tudni, hogy milyen szavakat érdemes használnia, keressen videókat a saját résén belül, és nézze meg, mi szerepel a sikeres videók leírásában. Ez nem azt jelenti, hogy le kell másolnod őket, de ha tudod, hogy milyen kulcsszavak vonzzák a nézőket, akkor sikeres YouTuberré válhatsz.

Igen, van YouTube-csatornád, de ne hagyd abba – használj egy másik közösségi média platformot videóid keresztértékesítésére. A forgalom egyik platformról a másikra való átirányítása népszerű és költséghatékony módja a közösségi média organikus növekedésének, valamint előfizetők és nézettség megszerzésének.

  A YouTube eltávolítása Android-eszközről

Például, ha rendelkezik Instagram- vagy TikTok-fiókkal, közzéteheti az újonnan feltöltött YouTube-videó előnézetét, és cselekvésre ösztönzéssel és hivatkozással a YouTube-ra irányíthatja a nézőket. A csatornád más közösségi médiaplatformokon való népszerűsítése nemcsak a YouTube-on való növekedést segíti elő, hanem a többi platformon is.

Fordítson figyelmet a YouTube Analytics szolgáltatásra

A YouTube Analytics nem csak azért van, hogy segítsen csatornád bővítésében. Az egyes videók elemzésében láthatja a megtekintéseit, a nézési órákat és a feliratkozók számát. Megmutatja a közönségmegtartás elemzését is.

Ez azért fontos, mert láthatja, hogy egy videó milyen jól teljesít a 30 másodperc után megmaradt nézők százalékos aránya alapján, vagy ha a szokásosnál több feliratkozót szerzett. Ha ez a helyzet, akkor tudni fogja, hogy több ilyen videót kell készítenie.

Együttműködés más YouTube-felhasználókkal

Mi lehet jobb módja a csatornád bővítésének, mint kapcsolatba lépni más YouTube-felhasználókkal, akik szintén ugyanazt csinálják, mint te? Meg kell próbálnia a saját résén belül maradni, amikor együttműködik, de ez nem szükséges. A lényeg az új közönség elérése, ami minden érintett félnek segítségére lehet.

Többféleképpen is együttműködhet másokkal. Készíthetsz közös videót, legyen az előre rögzített, vagy akár élő kérdezz-felelek. Lehetőséged van vendégszereplésekre és keresztpromóciókra is.

Legyél türelmes

Az 1000 előfizető elérésének talán a legnehezebb része a türelmesnek lenni a folyamattal. Hacsak nem lesz igazán szerencséd, és az egyik videód vírusossá válik, akkor ki kell várnod a játékot. Átlagosan ez nyolc hónaptól két évig tarthat.

Mindazonáltal minden új feliratkozó megszerzése azt mutatja, hogy a csatornádban rejlik a potenciál, ezért használja ezt az első nagy mérföldkő eléréséhez.

Ezekkel a tippekkel szerezhet 1000 feliratkozót a YouTube-on

Sok munkának tűnhet az egyes tippek betartása, de a részvételi arány eléri a kitűzött 1000 feliratkozót. Még a nagyobb YouTube-felhasználók is követik ezeket az elveket, hogy tovább bővítsék csatornáikat.

Végül, ha időt, energiát és türelmet adsz a csatornádra, megtérül.