Hogyan lehet megtudni, hogy valaki blokkolta-e az iMessage szolgáltatásban

Kulcs elvitelek

  • A zöld szöveges üzenetként küldött iMessage és az olvasási visszaigazolások hiánya jelezheti, de nem erősítheti meg, hogy Ön blokkolva van.
  • Mielőtt következtetéseket vonna le, próbálja meg elérni kapcsolattartóját harmadik féltől származó üzenetküldő és közösségi médiaalkalmazásokon keresztül.
  • Nincs biztos mód annak kiderítésére, hogy valaki letiltotta-e Önt az iMessage szolgáltatásban. Valószínűleg csak akkor lesz blokkolva, ha sehol nem tud kapcsolatba lépni a címzettel.

Elküldött néhány iMessage-üzenetet, de nem kapott választ a kapcsolattartójától? Aggódhat, és azon tűnődhet, hogy a másik személy letiltott-e téged. Íme néhány jel, amelyek arra utalhatnak, hogy le van tiltva az iMessage szolgáltatásban.

Valószínűleg csak akkor lesz blokkolva, ha a felsorolt ​​forgatókönyvek mindegyikével találkozik. Ha csak egy-két jelzést lát, annak valószínűleg más okok az okai, nem pedig az, hogy le van tiltva, amit alább szintén kifejtünk.

1. Az iMessage szöveges üzenetként kerül elküldésre

Az iMessage szövegbuborékai általában kékek. Ha iMessage-üzenetét zöld SMS-üzenetként küldi el, lehetséges, hogy blokkolva van. Ez az oka annak, hogy iPhone-ja nem tudja felismerni az Apple-eszközét, és sikeresen iMessage-t küld neki.

Vannak azonban más okok is, amelyek miatt az iMessage szöveges üzenetként is elküldésre kerül. Ha például a másik személy Apple-eszköze nem csatlakozik az internethez, az Üzenetek alkalmazás visszavált SMS-re, és az üzenetet zöld szöveges buborékként küldi el.

2. Nem jelennek meg az olvasási nyugták

Általában az iMessage elküldése után megjelenik egy olvasási visszaigazolás, amely jelzi, hogy a másik fél mikor nyitotta meg azt. Ha le van tiltva az iMessage szolgáltatásban, az olvasási visszaigazolások többé nem jelennek meg, mert a szöveg eleve soha nem jutott el a készülékükhöz.

Legfeljebb akkor láthatja a Kézbesítve állapotot, ha eszköze megkapta az iMessage-üzenetet, mielőtt letiltotta volna Önt.

Ennek ellenére egy ártatlan ok, amiért nem jelennek meg az olvasási visszaigazolások, az az, hogy az Ön kapcsolattartója adatvédelmi okokból letiltotta őket. Ez egy gyakori beállítás az okostelefon-felhasználók számára, akik előnyben részesítik az üzenetek saját tempójában történő olvasásának és megválaszolásának titkosságát.

Ha a célcímzett internetkapcsolata foltos, előfordulhat, hogy az Ön által küldött kék iMessage-szöveg állapota jó ideig nem olvasható vagy kézbesítve.

19 STUDIO/Shutterstock

Ha valaki letiltja Önt az iMessage szolgáltatásban, akkor teljesen le kell tiltania a telefonszámát. Lehetetlen, hogy a felhasználók letiltsanak egy személyt az iMessage szolgáltatásban, miközben továbbra is engedélyezik tőlük a telefonhívásokat.

Ezért annak teszteléséhez, hogy Ön letiltva van-e, próbálja felhívni a kapcsolattartóját. Ha a hívás nem megy, először ne essen pánikba. Ennek oka lehet, hogy abban az időben elfoglaltak, vagy olyan problémákkal kell szembenézniük, amelyek miatt nem tudnak hívásokat fogadni iPhone-jukon.

A hívás mellett üzenetet küldhet nekik harmadik féltől származó üzenetküldő alkalmazásokban, például a WhatsAppban és a Telegramban, valamint a közösségi média alkalmazásaiban, mint például a Facebook és az Instagram.

Ha nem tudja felhívni őket, és már nem találja a profiljukat a közösségi média platformokon, az sajnos azt jelentheti, hogy mindenhol letiltottak téged, hogy ne érje el őket.

Előfordulhat azonban, hogy nem csak Önt blokkolták. Mivel az okostelefonok egyre inkább belegabalyodnak az életünkbe, az emberek dönthetnek úgy, hogy bekapcsolják a Fókusz módot, és digitális méregtelenítésre lépnek úgy, hogy törlik a közösségi médiát, hogy vigyázzanak egészségükre, és ne legyenek könnyen elérhetők velük.

Ha valaki más telefonjáról tud iMessage-t küldeni, és felhívni a kapcsolattartóját, az valóban azt jelentheti, hogy a másik fél kifejezetten letiltotta Önt.

Mielőtt azonban gyors következtetéseket vonna le, ellenőrizze, hogy a probléma az eszközzel és annak beállításaival van-e. Az okostelefonok időről időre fellépnek, ami miatt az iMessage nem működik, és a felhasználók nem tudnak telefonálni iPhone-jukon.

Összességében nincs egy biztos módja annak, hogy azonnal megtudja, hogy valaki letiltotta-e Önt az iMessage szolgáltatásban vagy sem. Ez általában mutatók kombinációja.

Ha mind a négy, ebben a cikkben felsorolt ​​problémával szembesül, nyugodtan feltételezhető, hogy ismerőse letiltotta Önt az iMessage szolgáltatásban. Ellenkező esetben egyszerűen arról lehet szó, hogy a másik személyt elkapta a munka, és egyszerűen csak szüksége van egy kis időre önmagára.

Ha még nem hallott róluk, küldhet egy utólagos szöveget, de folyamatosan kerülje a dupla vagy háromszoros SMS-ezést. Ezután egyszerűen várja meg, amíg megkeresik Önt.