Hogyan készítsünk szenet a Minecraftban

Az olvasztás fontos ravaszkodó folyamat a Minecraftban. Festékek készítésére, ételek főzésére, üveg készítésére és fontos ércek, például vas kivonására használják. Az olvasztási folyamat középpontjában a kemence (vagy a nagyolvasztó) áll, és van tüzelőanyag. Az üzemanyag az, ami az olvasztási folyamatot hajtja végre, azaz felgyújtja a tüzet, és a szén a leggyakrabban használt és könnyen megtalálható üzemanyag a Minecraftban. Ennek ellenére vannak más üzemanyagblokkok, amelyeket használhat.

szén a Minecraftban

Faszén a Minecraftban

Tüzelőanyagként a faszén olyan hatékony, mint a szén, és ötször hatékonyabb, mint a fa deszka. A természetben nem fordul elő, ezért meg kell alkotni. A faszénhez való hozzávalók könnyen megtalálhatók, és könnyű elkészíteni, de ha összehasonlítjuk a szénnel, akkor sokkal drágább tüzelőanyag az olvasztáshoz.

A faszenet nem üzemanyagként használják; tábortűz, lélekfáklya és tűztöltés készítésére használják. Nagyon valószínűtlen, hogy bármit is megszagoljon, hacsak egyszerűen nem talál szenet, ami lehetetlen.

Hogyan készítsünk szenet a Minecraftban

A szén elkészítéséhez szüksége van;

Faipari
Fa deszka vagy szén (vagy bármilyen más tüzelőanyag, pl. hínár)
Egy kemence

A faszén előállításához meg kell olvasztani a fát. Bármilyen faanyag meg fogja oldani a feladatot. Keresse meg a legközelebbi fát, és szerezzen be annyi fát, amennyit szenet készít. Egy fahasáb egy szenet ad.

Nyissa ki a kemencét.
Helyezze a fát az olvasztó cellába.
Helyezze be a kívánt üzemanyagot az üzemanyag-nyílásba.
Gyűjtse össze a szenet, ha a folyamat befejeződött.

Más módszer a szén előállítására

Ha véletlenül tábortüzet találsz pl egy faluban, és van egy selyemérintős varázsú szerszámod (baldád), azzal megtörheted a tábortüzet és két szenet ejtesz. Magától értetődik, hogy ez egy fárasztó módszer a szén megszerzésére, különösen, ha saját tábortüzet készít a bázis körül.

Következtetés

A szén 2010-ben került be a Minecraftba, de akkoriban ez nem sokat segített. Valójában úgy nézett ki, mint a szén, és nem tudhatta, hogy akkoriban volt-e szén vagy fa a készletében. Azóta elég sokat változott, mind a vizuális megjelenésben, mind a képességeiben. A faszén most kifejezetten különbözik a széntől, és 3-4 különböző termék összetevője. A Charcoal a Minecraft összes verziójában elérhető (Java, Bedrock stb.).