Hogyan készítsünk és használjunk Instagram-avatart

A Snapchat népszerű Bitmoji-avatarjainak leküzdésére a Facebook még 2020 júniusában bevezette a 3D-s avatarokat a platformján. A Facebook szülő, a Meta azóta erre a meglévő funkcióra épített, és több felhasználó számára elindította az avatarok bevezetését az Instagramon. Ezzel a funkcióval személyre szabott avatarokat hozhat létre és oszthat meg a platformon. Ebben a cikkben részleteztük, hogyan hozhat létre és használhat avatárt az Instagram Stories-on és DM-eken.

Instagram Avatar létrehozása és használata (2022)

Mi az Instagram Avatar?

Az Instagram avatar funkciója lehetővé teszi Bitmoji-szerű matricák létrehozását és megosztását, amelyekkel képviselheti magát a platformon. Lehetősége van testreszabni az avatarodat, és hasonlítani rád. Az avatar beállítása után dönthet úgy, hogy felhasználja őket történeteiben és DM-jeiben a barátaival.

  Az Instagram törlése és deaktiválása: lépésről lépésre

Hogyan készíts saját Instagram-avatart

1. Nyissa meg Instagram-profilját az alsó navigációs sávból, és érintse meg a hamburger menüt a jobb felső sarokban. A felugró menüből válassza a „Beállítások” lehetőséget az Instagram beállítási oldalának eléréséhez.

2. Most érintse meg a „Fiók” elemet, és válassza az „Avatar” lehetőséget az Instagram-avatar beállításához.

3. Most kap egy, a Bitmojihoz hasonló szerkesztőfelületet az avatar testreszabásához. Itt módosíthatja a bőrtónust, a hajat, az arcot, a szemet, a szemöldököt, a szemüveget, az orrot, a szájat, az arcszőrzetet, a testet, az öltözéket, a fejfedőket, a fülpiercingeket, és még hallókészülékeket is hozzáadhat az avatarhoz. Az Instagram különféle sablonokat is kínál, amelyekkel kezdheti, majd könnyebben testreszabhatja az avatart.

  Hozzon létre egy kollázst, amelyet megoszthat az Instagramon az új elrendezési alkalmazással [iOS]

4. Az avatar testreszabása után nyomja meg a „Kész” gombot a jobb felső sarokban, és válassza a „Módosítások mentése” lehetőséget az avataron végrehajtott módosítások megőrzéséhez.

Oszd meg Instagram Avatarod a Stories oldalon

1. Ha meg szeretné osztani Instagram-avatarját a történetekben, nyissa meg a történetlétrehozó felhasználói felületet, és érintse meg a matrica ikont a jobb felső sarokban. A matricák listájából válassza az „Avatar” lehetőséget az avatar eléréséhez.

2. Most látni fogja az avatarod alapján generált matricákat. Helyezze el a matricát a képére, és koppintson a „Saját története” gombra, hogy hozzáadja a képet Instagram-sztorijához.

Oszd meg az Instagram Avatar hangulatjeleket DM-ekben

1. Arra is lehetősége van, hogy Instagram-avatarját használja a DM-ekben. Nyissa meg a csevegőablakot, koppintson a matrica ikonra a jobb sarokban lévő szövegmezőben, és válassza az „Avatar” lehetőséget az avatarod alapján készült hangulatjelek megtekintéséhez.

  Hogyan lehet blokkolni a Facebook-felhasználókat abban, hogy üzenetet küldjenek Önnek az Instagramon

2. Válassza ki a küldeni kívánt matricát, és kész! A címzett üzenetként kapja meg avatarodját, amely személyesebbé teszi a beszélgetéseket.

Használja a 3D Avatarokat az Instagramon, a Facebookon és a Messengeren

Bár a 3D-s avatarok nem feltétlenül mindenki teája, jó látni, hogy az Instagram a hangulatjeleken, GIF-eken, matricákon és egyebeken kívül több módot kínál a felhasználóknak, hogy kifejezzék magukat a platformon. Szóval, szereted az Instagram-avatarokat az olyan bevált alternatíváknál, mint a Snapchat Bitmoji és az Apple Memoji? Ossza meg velünk gondolatait az alábbi megjegyzésekben.