Hogyan ellenőrizhető, hogy valaki más használja-e az Ön WhatsApp-fiókját

Sok más online alkalmazáshoz hasonlóan a WhatsApp is mindent megtesz annak érdekében, hogy felhasználói adatai privát és biztonságosak legyenek. A platform viszonylag biztonságos olyan funkciókkal, mint az egyszerre egy bejelentkezés és a kéttényezős hitelesítés.

De mint minden, ami az internethez kapcsolódik, itt is vannak biztonsági rések, amelyeket a gonosz egyének túlságosan szívesen fedeznek fel. A WhatsApp természetéből adódóan elengedhetetlen a gyors cselekvés, ha úgy gondolja, hogy fiókját feltörték.

Ebből a cikkből megtudhatja, hogyan észlelheti a gyanús tevékenységeket a WhatsApp alkalmazásban, és hogyan védheti meg fiókját. Merüljünk el!

1. Jelentkezzen be Whats App-fiókjába

A WhatsApp biztonságának jobb megértése érdekében először végigvezetjük a fiókjába való bejelentkezéshez. A WhatsApp két hozzáférési lehetőséget biztosít; online és ezen keresztül iOS WhatsApp Messenger vagy a Android WhatsApp alkalmazás.

A WhatsApp webes verziójának használata sokkal könnyebbé teszi a gépelést, mivel a telefon képernyőjének koppintása helyett billentyűzettel is megteheti. Azonban a mobileszközzel kell kezdenie.

 • Nyisson meg egy WhatsApp webes munkamenetet táblagépén vagy telefonján a „függőleges allipszis” (három függőleges pont) menüikon megérintésével a WhatsApp főablakában.
 • Válassza a „WhatsApp Web” lehetőséget. Ezzel megnyitja a kamerát a következő lépéshez.
 • A rendszer egy QR-kód beolvasására utasítja, amelyet a WhatsApp Web megnyitásával kaphat meg böngészőjében.
 • Nyissa meg a WhatsApp Webet egy böngésző segítségével a számítógépén.
 • Olvassa be a QR-kódot a böngészőablakban az eszköz kamerájával.
 •   Hogyan védheti meg WhatsApp-fiókját

  Mostantól beírhatja az üzeneteket a számítógépe billentyűzetével, és a telefonon lévő WhatsApp ablaknak meg kell egyeznie a böngészőben látottakkal, lehetővé téve a szokásos módon csevegést és interakciót.

  2. Ellenőrizze, hogy valaki nem használja-e az Ön WhatsApp-fiókját

  A WhatsApp használata viszonylag egyszerű. Sajnos nehéz lehet megtalálni a beavatkozót, ha nem kommunikál az alkalmazással. Ez a forgatókönyv valószínűleg az, hogy valaki csak lehallgatni akarja a beszélgetéseit, de néhány hacker is át akarja venni a fiókját.

  Szándékuktól függetlenül ezt a részt arra használjuk, hogy felvilágosítsunk néhány figyelmeztető jelről, amely arra utal, hogy valaki a fiókjában van.

 • Ellenőrizze WhatsApp tevékenységét. Amikor megnyitja a WhatsApp alkalmazást, először megjelenik az üzenetek listája. Tekintse át ezt a listát, hogy megtalálja-e azokat az üzeneteket, amelyeket nem Ön küldött, illetve olyan üzeneteket, amelyeket ismeretlen személyektől kapott.
 • Ellenőrizze elérhetőségeit. Ha a beavatkozó megpróbálja eltéríteni az Ön fiókját, elkezdi módosítani a kapcsolatfelvételi adatait. Mobilon koppintson a „függőleges ellipszisre” (három függőleges pont) a jobb felső sarokban.
 • Érintse meg a „Beállítások” lehetőséget.
 • Válassza ki a „profilját” a menü tetején.
 • Tekintse át az információkat, és győződjön meg arról, hogy azok pontosak és naprakészek.
 • Ha bármi megváltozik, vagy ha olyan információ található, amelyet nem ismer fel, biztonságossá kell tennie fiókját. kövesse a kétlépcsős azonosítás használatáról szóló következő szakasz lépéseit.
 • Ellenőrizze a WhatsApp üzeneteit. Keressen üzenetei között úgy, hogy beírja a „WhatsApp” kifejezést a felső „keresősávba” iPhone-on, vagy használja a „nagyítót” Androidon. Keresse meg a fiókmódosításokkal vagy hozzáféréssel kapcsolatos üzeneteket.
 • Keressen új barátokat. Tekintse át névjegyeit a WhatsApp-on úgy, hogy nyissa meg az alkalmazást, és koppintson a „csevegés” ikonra a jobb alsó sarokban. Győződjön meg arról, hogy nem jelenik meg új, ismeretlen barát a listában.
 • Tekintse meg a legújabb csevegéseket. Tekintse meg az utolsó vagy bármely nyitott munkamenetet a „függőleges ellipszis” (három függőleges pont) menüikon megérintésével.
 • Válassza a „Kapcsolt eszközök” lehetőséget.
 • Tekintse át az „Utolsó aktív…” listát az ismeretlen eszközökhöz.
 • Ha ismeretlen eszközt talál, koppintson rá, és válassza a „Kijelentkezés” lehetőséget.
 •   Hogyan lehet a csevegést határozatlan ideig némítani a WhatsApp-on

  Más szolgáltatásokkal ellentétben a fenti lépések az egyetlen módja annak, hogy megtekinthesse WhatsApp bejelentkezési tevékenységét.

  WhatsApp-fiókja biztonsága

  Ha úgy találja, hogy valaki más használja az Ön fiókját, ideje biztonságossá tenni. Ne feledje, ha a fent említett helyzetek bármelyike ​​fennáll, gyorsan kell cselekednie.

  A kéttényezős hitelesítés engedélyezése a WhatsAppban

  Ha valaki használta az Ön WhatsApp-fiókját, zárolnia kell azt. Ha szerencséd van, akkor egy testvér vagy partner kémkedik az után, amit csinálsz. Ha nem vagy ilyen szerencsés, akkor lehet, hogy egy hacker ellopja a névjegyeidet és az adataidat, és pusztítást végez a társasági életedben. Akárhogy is, le kell zárnia a kéttényezős hitelesítés bekapcsolásával.

  A WhatsApp nem használ jelszavakat. Ehelyett engedélyeznie kell a kéttényezős hitelesítést. Így mindenkinek, aki megpróbál bejelentkezni, meg kell adnia egy ellenőrző kódot.

    Csoportos hívások kezdeményezése a Whatsappon
 • Nyissa meg a WhatsApp alkalmazást, és válassza ki a „függőleges ellipszis” (három függőleges pont) menüikont a főablakból.
 • Válassza a “Beállítások -> Fiók” lehetőséget.
 • Válassza a „Kétlépcsős ellenőrzés” lehetőséget, majd érintse meg az „Engedélyezés” lehetőséget.
 • Írja be a „6 számjegyű PIN-kódot”, majd érintse meg a „Tovább” gombot.
 • Miután beállította, minden alkalommal, amikor megnyitja a WhatsApp-ot, meg kell adnia a PIN-kódot a hitelesítéshez. Győződjön meg arról, hogy a PIN-kód nem olyan nyilvánvaló, amelyet mások választhatnak. A fenti lépések elvégzése után WhatsApp-fiókja még tovább védett.

  A WhatsApp egy nagyon biztonságos alkalmazás, de csak annyira biztonságos, amennyire megőrzi. A kéttényezős hitelesítés egy életképes módja a fiók zárolásának, ha valaki hozzáfért.

  WhatsApp feltört GYIK

  Mit tehetek, ha elvesztettem a hozzáférést a WhatsApp-fiókomhoz?

  Valószínű, hogy egy hacker átvette a fiókját. Ha ez megtörténik, nem tud bejelentkezni, és fiókjának összes információja a hacker kezében van. A fiók visszaszerzése bonyolult lehet. Szerencsére továbbra is visszaigényelheti WhatsApp-fiókját.

  Szöveges ellenőrző kódot kaptam a WhatsApp-tól. Ez azt jelenti, hogy valaki használja a fiókomat?

  Az egyik leghírhedtebb módja annak, hogy valaki hozzáférjen a WhatsApp-fiókjához, a szöveges ellenőrző kód beszerzése. Ha a WhatsApp olyan szöveges ellenőrző kódot küld, amelyet nem Ön hívott meg, a legjobb, ha figyelmen kívül hagyja.

  Akár több kódot is kaphat egymás után. A WhatsApp azonban csak ennyi ellenőrző kódot küld egy adott időszakon belül. Ezt követően az alkalmazás kizárja, ha kijelentkezik.