Hogyan ellenőrizheti, hogy ki csatlakozik az Android hotspotjához

Keresse meg azt a személyt, aki használja Android-telefonja mobiladatait.

Kulcs elvitelek

 • Fontos figyelni, hogy ki csatlakozik a hotspothoz, hogy megakadályozza, hogy ismeretlen eszközök az Ön tudta nélkül fogyasztsák értékes mobiladatait.
 • Nyissa meg a Beállítások alkalmazás Mobil hotspot szakaszát, és ellenőrizze az Android-eszközén a hotspothoz csatlakoztatott eszközök számát.
 • Ha ismeretlen eszközöket talál, módosítsa a hotspot jelszavát, hogy automatikusan lekapcsolja őket, és megvédje adatait.

Ha egy ismeretlen eszköz csatlakozik a mobiladataihoz, akkor az összes értékes mobiladatot felemésztheti, mielőtt észrevenné. Szerencsére a legtöbb Android okostelefon lehetővé teszi, hogy figyelemmel kísérje, ki csatlakozik a hotspothoz, és kiszűrheti az ismeretlen eszközöket. Az alábbiakban megmutatjuk, hogyan kell ezt megtenni.

  Országok és szervezetek megtekintése Az Android-alkalmazások adatokat küldenek a viaProtect segítségével

Hogyan nézheti meg, ki használja titokban a mobil hotspotját

Ha látni szeretné, hány eszköz csatlakozik mobil hotspotjához, kövesse az alábbi lépéseket Android-eszközén:

 • Nyissa meg a Beállítások alkalmazást, és lépjen a Kapcsolatok > Mobil hotspot és internetmegosztás lehetőségre.
 • Feltéve, hogy a Mobile Hotspot már engedélyezve van, érintse meg (vagy érintse meg hosszan) a hotspot beállítási menüjének megnyitásához.
 • A Csatlakoztatott eszközök alatt találja a hotspothoz csatlakoztatott eszközök listáját.
 • A fenti lépések elmagyarázzák, hogyan ellenőrizheti a hotspothoz csatlakoztatott eszközök számát egy Samsung telefonon. Az interfész másképp nézhet ki, ha egy másik gyártótól eltérő felhasználói felülettel rendelkező eszköze van.

  Ha nem tudja, hogyan érheti el a hotspot beállításait eszközén, koppintson a Mobil hotspot lehetőségre a Gyorsbeállítások panelen, és tartsa lenyomva néhány másodpercig – ez odavezeti Önt.

    Íme néhány biztonsági fejlesztés az Android 5.0 Lollipop rendszerben

  Egyes Android telefonok nem jelenítik meg a hotspothoz csatlakoztatott eszközök megjelenített nevét, vagy eltér az eszközökhöz rendelt felhasználónévtől. Ezért ideiglenesen le kell állítania az összes csatlakoztatott eszköz megosztott internetkapcsolatát, hogy kiszűrje az ismeretleneket.

  Ha ismeretlen eszközt talál a hotspothoz csatlakoztatva, módosítsa a hotspot jelszavát, és a kapcsolat automatikusan megszakad. Ezután az új jelszó használatával újra csatlakoztathatja eszközeit a hotspothoz.

  Ha rendszeresen használja telefonja hotspot funkcióját az internet eléréséhez nyilvános helyeken, akkor biztonságossá kell tennie a hotspot-kapcsolatot, nehogy a behatolók veszélybe sodorják a magánéletét.

  Megakadályozza, hogy az ismeretlen eszközök lemerítsék a mobiladatait

  A hotspothoz csatlakoztatott ismeretlen eszközök lemeríthetik a mobiladatait, és lelassíthatják az internet sebességét minden más, hozzá csatlakozó ismert eszköznél. Ezért tartsa szemmel a hotspothoz csatlakoztatott eszközök számát, és módosítsa jelszavát az ismeretlenek eltávolításához.

    Egyedi szűrők létrehozásához használja az expozíció és a színpont szabályozását [Android]