A YouTube kísérleti mesterséges intelligencia funkcióinak tesztelése most

A YouTube ugrál a mesterséges intelligencia (AI) sávjában, és néhány új kísérleti funkciót tesztel a platformon. Míg a legtöbb felhasználónak várnia kell a szélesebb körű bevezetésre, a YouTube Premium előfizetők bepillantást nyerhetnek a kísérleti kiegészítésekbe.

Mik a YouTube AI-szolgáltatásai?

A YouTube két új AI-funkciót tesztel, amelyeket a Google ügyfélszolgálati bejegyzés 2023. november 6-án. A funkciók egy párbeszédes AI-eszköz, és az AI által összefoglalt megjegyzések témakörei.

A YouTube Conversational AI eszköze

A YouTuve beszélgetős mesterséges intelligencia eszköze többé-kevésbé egy chatbot. Kérdéseket tehet fel neki az éppen nézett videóval kapcsolatban, és javaslatokat kaphat hasonló tartalomra vonatkozóan.

Például, ha egy főzési oktatóanyag felénél jár, akkor a videó szüneteltetése nélkül is rákérdezhet a sütő hőmérsékletére. Vagy ha szeretne ajánlásokat kapni a kapcsolódó tartalomhoz, azt is kérheti.

  A YouTube letiltása Windows, Mac vagy Chromebook PC-n

A chatbot a YouTube-ról és az internetről is hozzáférhet az információkhoz, hogy extra kontextust vonjon be. A chatbotot bármikor előhívhatod, ha megérinti a Kérdezés gombot a videó videóoldalán.

Bár a cikk írásakor még nem volt elérhető, ez az eszköz először az Egyesült Államokban fog megjelenni azon Android-felhasználók számára, akik YouTube Premium-előfizetők, hogy a következő hetekben kísérletezzenek.

A másik YouTube kísérleti AI-eszköz, a megjegyzések összegzője is elég érdekes. Ez az eszköz mesterséges intelligencia segítségével átvizsgálja a videóhoz fűzött összes megjegyzést, és összefoglalja azokat a kulcsfontosságú témákat, amelyekről az emberek beszélnek.

A YouTube megjegyzésösszesítő eszköze a cikk írásakor csak angol nyelven érhető el, és néhány videón tesztelik. Szóval lehet, hogy még nem minden videón láthatod. De ha tesztelőnek választanak, akkor az összefoglalt megjegyzések témakörei a szokásos megjegyzés szakasz alatt láthatók.

  Vigyázz a The Nun Movie Jump Scare hirdetésére a YouTube-videókon

A YouTube kísérleti mesterséges intelligencia funkcióinak elérése

Ha szeretnél korai hozzáférést, és magad is kipróbálnál néhány új kísérletet, a legegyszerűbb módja, ha már YouTube Premium-tag vagy. A YouTube gyakran korai hozzáférést biztosít a Premium-felhasználóknak az új funkciók teszteléséhez.

Nincs más dolgod, mint felkeresni youtube.com/new. Ha egy új kísérlet kipróbálására vonatkozó felszólítást lát, gratulálunk, hogy részt vett. De nézzen vissza gyakran, ha nem lát azonnal semmit; szerencséd lehet.

Alternatív megoldásként engedélyezheti a hozzáférést Android- vagy iOS-eszközén, ha megérinti az Ön fület, majd a beállítások ikont (fogaskerék)

YouTube alkalmazás. Koppintson az Új funkciók kipróbálása lehetőségre, és kapcsolja be az Ön számára elérhető kísérleti funkciókat.

Ugyanezen az oldalon található egy visszajelzési regisztrációs link is, amelyet kitöltve elmondhatja, mit gondol a YouTube kísérleti funkcióiról és más Google-termékeiről. Ez néhány remek új AI-eszköz kezdete lehet a YouTube-on.

  A sötét téma engedélyezése a YouTube-alkalmazásokban

A kísérleti funkciók kipróbálása talán csak az egyik dolog, amely segít eldönteni, hogy a YouTube Premium megéri-e a pénzt.

Próbálja ki a YouTube új AI-funkcióit (ha szerencséd van)

Egyelőre nincs hír arról, hogy a YouTube beszélgető- és összefoglaló mesterséges intelligencia eszközei mikor fognak megjelenni mindenki számára, de Premium-tagként most kipróbálhatja őket, ha hozzáférést kap. Tekintse meg az „Új funkciók kipróbálása” oldalt, és nézze meg, hogy Ön a szerencsések közé tartozik-e.

Ki tudja, hogy a YouTube milyen más, remek mesterséges intelligencia alapú funkciókat fog bevezetni a következő napokban? Egyelőre jó szórakozást a beszélgetős és kommentösszefoglaló kiegészítésekhez.