Hogyan adjuk el a Mac-et

A Mac-ek drágák, de magasabb a használt értékük, mint a PC-ké. A következőképpen adhatja el Mac hardverét, akár új Mac-re frissít, akár csak pénzt szeretne kapni a régi MacBookokért.

Készítsen biztonsági másolatot és törölje a régi adatait

Nyilvánvalóan nem jó ötlet olyan eszközt eladni, amelyen az összes személyes adata tárolva van. Az első dolog, amit meg kell tennie, hogy megszabaduljon az összes adattól, és visszaállítsa a Mac gyári beállításait, hogy megvédje magát, és megkönnyítse az új számítógépként történő beállítást.

Valószínűleg meg akar majd őrizni egy másolatot az adatokról. Ha most vásárolt egy új Macet, áttelepítheti adatait a régiről az újra. Ha újra szeretné kezdeni, vagy Windows-os gépre vált, készíthet biztonsági másolatot fájljairól, ha a jövőben szüksége lesz rájuk.

Ezután törölje le a Mac merevlemezét. Elolvashatja útmutatónkat, hogyan teheti meg ezt a helyreállítási módból, amely legfeljebb egy óránál tarthat attól függően, hogy mennyi adata van, és mennyire biztonságosan szeretné törölni a merevlemezt. Később valószínűleg újra kell telepítenie a macOS-t, különben nem fogja használni, akinek eladja.

Találja meg specifikációit

Az Apple szinte minden évben ad ki új Macbookokat, és rendszerint egy tucat modellt kínál minden bevezetéshez. Érdemes tudnia, hogy pontosan melyiket kell elkészítenie, hogy pontos listát készítsen.

Ha ismeri a laptop gyártási évét (nem vásárolta meg), utánanézhet Az Apple műszaki adatai adatbázis, hogy teljes listát kapjon, amelyre hivatkozhat. Ellenkező esetben kattintson az Apple logóra a felső menüsorban, és válassza az „About this Mac” lehetőséget.

Ez megnyílik egy párbeszédpanel, amely felsorolja a számítógép összes specifikációját.

A legfontosabb dolgok, amelyeket érdemes megjegyezni, a modellnév (pl. „MacBook Pro”), a gyártás éve, a képernyő mérete és a rendszer RAM mennyisége. Ha fizetett a processzorfrissítésért a Mac-en, feltétlenül írja be ezt is.

1. lehetőség: Adja el saját magának több pénzért

Ha szereti a pénzt, és van szabadidőd, akkor érdemes eladni azt. Általánosságban elmondható, hogy a Mac-ed kiskereskedelmi ára közel sem éri el, még akkor sem, ha újszerű állapotban van. A használt vásárlás árengedménnyel jár, és ennek elég jelentősnek kell lennie ahhoz, hogy az emberek mérlegeljék. Meg kell néznie, mennyiért adják el az adott eszközt ezeken a webhelyeken, és felsorolja a sajátját ezen az áron vagy az alatt.

Győződjön meg róla, hogy Mac számítógépe tiszta, és készítsen róla jó képeket a bejegyzéshez. Ügyeljen arra, hogy minden releváns információt tartalmazzon a listában. Adjon meg egy linket is a termék kiskereskedelmi oldalára, így a vásárlók láthatják, mekkora engedményt kapnak, és megtekinthetik a gép további specifikációit.

Megjegyzés: rengeteg elektronikai hulladékkal foglalkozó üzlet van, amely azt állítja, hogy csak azért vásárolja meg készülékeit a legjobb dollárért, hogy jóval a piaci érték alatt kínálja. Át kell gázolnia a csalások tengerén, és ragaszkodnia kell a megbízható forrásokhoz.

Online értékesítés vs. helyi értékesítés

Két lehetősége van: eladja online (és elküldi a vevőnek), vagy eladja helyben. Ha online értékesít, akkor viszonteladókkal, hivatalos szállítókkal és több ezer emberrel fog versenyezni, akik gyorsan keresnek pénzt. Lehet, hogy sokkal könnyebb, de magával is hagy hajlamos a visszatérő csalásokra amikor a szolgáltatás a vevő oldalát veszi át.

A helyben történő értékesítés rossz hírnevet szerez, de teljesen biztonságos, ha tudod, mit csinálsz. A csalás elkerülésének alapvető szabályai a következők:

Találkozz egy forgalmas nyilvános helyen, nehogy kirabolják vagy kirabolják. Még azt is megteheted találkozni a rendőrségen ha paranoiás vagy.
Ne küldje el a terméket. Ez egy átverés – valamiért helyben értékesít. Mindig találkozz személyesen.
Csak kézpénz. Minden más valószínűleg átverés. A csalók csekket csalhatnak, és olyan csekket írnak Önnek, amely elsőre úgy tűnik, hogy helyesen fizeti be, csak azért, hogy visszapattanjon.
Valószínűleg kapsz néhány olyan választ, amelyek úgy hangzanak, mintha robotok ismételnék a bejegyzésed teljes címét. Ne foglalkozz azzal, hogy válaszolj ezekre; ezek csalások.

Használja a józan eszét, és ne bízzon azokban, akik többet kérnek tőled, mint amennyit kellene. Rengeteg csaló van odakint, de ha túljut azokon, akikkel személyesen találkozik, az egyetlen módja annak, hogy minden zökkenőmentesen menjen végbe.

Helyi lehetőségek

Craigslist egy nagyon jó oldal a régi elektronikai cikkek eladására az érdeklődő vásárlóknak. Annak ellenére, hogy ez egy helyi piac, mindaddig, amíg Ön nem a semmi közepén él, találhat olyan embereket, akik használt eszközökre szeretnének üzletet kötni, vagy olyan leendő viszonteladókat, akik le akarják venni a kezéből.

Facebook piactér olyan, mint a Craigslist, csak egy kicsit kevésbé underground és vázlatos. Ha fél a Craigslisttől, tegye közzé bejegyzését itt.

Hadd menjen és Felajánl két megtisztelő elismerés.

Online lehetőségek

eBay a használt áruk online értékesítésének fő módja.

amazon, amelyet általában állandóbb szállítók használnak, lehetővé teszi, hogy saját termékeit listázza, hasonlóan az eBayhez

Swappa: mint az eBay, könnyebben használható, kisebb felhasználói bázis.

2. lehetőség: Változtassa el Quick Cash-re

Ha nem zavarja a lista létrehozása vagy a gép eladása, becserélheti bolti hitelre (és néha készpénzre). Az Apple-nek megvan a sajátja csereprogram ez sokkal gyorsabb és egyszerűbb, mint saját maga eladni. Természetesen csak új Apple-termékek vásárlásához adnak ajándékutalványt, de ha frissíteni szeretnél, eladhatod régi eszközeidet, hogy finanszírozd az újakat.

Ez a folyamat csak akkor éri meg igazán, ha számítógépe jó állapotban van. Az Apple 490 dollárt ajánlott nekünk egy 2015-ös 13 hüvelykes MacBook Pro-ért, ami kevesebb, mint 800 dollár, így esetleg eladhatja egy olyan oldalon, mint a Craigslist. Ha azonban a készülékén sok karc van, vagy általában sérült, akkor nem éri el ezt a mennyiséget. Az Apple csak 160 dollárt adna nekünk egy összekarcolt MacBookért – ez egy borzasztóan csekély összeg –, ami az Apple Store tartozéktárolójára korlátozza a számunkra.

Eladhatja más csereprogramoknak, mint pl Legjobb vásárlás, de tesztelésünk során kevesebbet kínáltak, mint az Apple. Gazella hasonló összegeket kínál, de legalább készpénzben fizet. Kipróbálhat szerencsét egy helyi zálogházban, ha komolyan készpénzre van szüksége, de akárhogyan is kereskedik vele, mindig kevesebb pénzt kap, mintha maga adná el.

Javasoljuk, hogy néhány hétre tegyen fel egy listát a Craigslistre vagy a Facebookra, majd ha nem fogy, folyamodjon cseréhez. Ezeknek a csereprogramoknak a legjobb felhasználási esete az, ha Ön az a fajta ember, aki minden évben új iPhone-t vásárol, de ebben az esetben egyszerűen használhatja a iPhone frissítési program.