Három módszer az okosotthon fejlesztésére

A smarthome eszközök kezdeti vonzereje az intrika lehet. Ráadásul ezek a termékek sokkal többre képesek, mint azt első pillantásra gondolná.

Amikor a legtöbben arra gondolnak, hogyan vezérelheti az okosotthonos eszközöket, és mit tehet velük, nagy valószínűséggel azt képzelik, hogy okostelefonjukról vagy hangjuk használatával vezérelhetik a dolgokat az Alexával vagy a Google Asszisztenssel.

Mindez igaz, és minden bizonnyal ez az alapja az intelligens otthoni eszközök vezérlésének, de sokkal többet is tehetsz ezekkel a dolgokkal. Nézzünk meg néhány nagyszerű módszert, amelyekkel javíthatja smarthome-élményét.

Automatizáló eszközök

A telefon használata olyan dolgok vezérlésére, mint például a termosztát és a lámpák, nagyon menő, különösen akkor, ha ezt megteheti otthonától távol. De az igazi szuperhatalom az, hogy egyáltalán nem kell őket manuálisan irányítani.

Egy ideális okosotthonban minden automatizált – az eszközök bizonyos paraméterek alapján szabályozzák magukat, amelyeket Ön előre beállított. Számos különböző módon automatizálhat mindent, például mozgással, ütemezéssel, geokerítéssel vagy külön művelettel történő kiváltással.

Még a házában lévő dolgokat is automatizálhatja anélkül, hogy sok pénzt költene tényleges okosotthon-eszközökre – az olyan dolgok, mint az időzítők, a távoli aljzatkapcsolók és a villanyaljzatos mozgásérzékelők, hihetetlenül megfizethetőek, de nagyszerű bepillantást nyújthatnak az okosotthon világába.

Eszközök összekapcsolása

A smarthome eszközök másik nagyszerű tulajdonsága, hogy általában összekapcsolhatja őket, hogy egyszerre több dolog történjen.

Például ahelyett, hogy manuálisan kellene vezérelnie a lámpákat, a termosztátot és más eszközöket külön-külön, elindíthat egyetlen parancsot, és minden egyszerre történik. Például beállíthat egyetlen rutint, amely mindent úgy konfigurál, ahogyan szeretné, amikor elhagyja otthonát vagy lefekszik éjszakára.

Egyes eszközök natívan támogatják az integrációt más termékekkel, de használhat olyan szolgáltatást, mint pl IFTTT vagy Stringify ha még nagyobb rugalmasságot szeretne. Ezekkel a szolgáltatásokkal olyan okosotthon-eszközöket kapcsolhat össze, amelyeket általában nem tudna összekapcsolni, és egyesítheti őket, hogy egyetlen paranccsal bizonyos dolgokat elvégezzenek, például villogtassa a lámpákat, amikor az Alexa időzítő kialszik, vagy felkapcsolja a lámpákat. amikor a Wi-Fi kamera mozgást észlel.

Használja az If/When parancsokat

Ez hasonló az előző részhez; csak nem feltétlenül kell magára az eszközökre támaszkodnia. Egyes smarthome eszközök különféle mérőszámok segítségével vezérelhetik őket, például a napszak, a külső hőmérséklet, a termosztáton beállított hőmérséklet stb.

Az IFTTT segítségével például beállíthatja, hogy az intelligens termosztát automatikusan kikapcsoljon, amikor a külső hőmérséklet elér egy bizonyos pontot. Tehát ha be van kapcsolva a klíma, de kint 65 fok van (ami AC nélkül is biztosan elég hűvös), akkor kikapcsolhatod a termosztátot, és még egy értesítést is küldhetsz, hogy nyissa ki az ablakokat.

Hasonlóképpen beállíthatja, hogy a tornác világítása automatikusan be- és kikapcsoljon attól függően, hogy mikor megy le és mikor kel fel a nap. Nem minden okosotthoni eszköz képes erre, de legalább a Wink segítségével megállapítja a tartózkodási helyét, és kideríti, mikor megy le és mikor kel fel a nap a környéken. Innentől megfelelően be- és kikapcsolja az intelligens izzót a veranda lámpájában.

Végül is sokkal több módja van az intelligens otthoni eszközök vezérlésének, mint gondolnád – ezek nem csak olyan eszközök, amelyeket telefonjáról vezérelhetsz, hanem többféle módon is vezérelhetők. A fenébe is, néha egyáltalán nem kell irányítani. Csak állítson be néhány paramétert, és hagyja, hogy mindent automatizáljon az Ön helyett, és ez az a hely, ahol a smarthome technológia mindenekelőtt ragyog.