Crypto Staking: 5 perc alatt [2022]

A Crypto Staking a merész és hozzáértő kripto-lelkek számára készült. Egy egyszerű folyamat egyébként kissé technikaivá válhat, ha a barkácsolást választja.

Egyszerűen fogalmazva: zárol bizonyos összeget, számítási munkát végez, és tét jutalmakat kap.

De ez nem lesz elég. Lesz?

Tehát kapcsolja be a biztonsági öveket, amikor a legelsővel kezdjük…

Mi az a Crypto Staking?

A Crypto Staking a téttel támogatott érméket egy adott blokklánc hálózatba zárja, hogy tét jutalmakat szerezzen. Tételni lehet egyénileg vagy kriptotőzsdéken/befektetési poolokon keresztül.

Térjünk vissza egy kicsit, és először menjünk végig a konszenzus protokollokon.

Sokan vannak. De az első kettő a Proof-of-Work (PoW), amely néhány figyelemre méltó blokkláncot szabályoz, mint például a Bitcoin, majd ott van a Proof-of-take (PoS), amelyhez Az Ethereum váltást tervez.

A PoW egy kripto bányászat. Röviden, ez azt jelenti, hogy minden bányász egyszerre próbálja megoldani a kriptohash-t. És aki elsőként csinálja meg, vitathatatlanul a legnagyobb számítási teljesítménnyel, az nyeri el a bányászdíjat. A többiek nem kapnak mást, csak egy felfújt villanyszámlát.

Ez a bányászati ​​energiát a hatalmas bányafarmokkal rendelkező megavállalatokhoz központosította. Ezenkívül az energiapazarlás jelentős volt a környezetvédők számára, hogy kampányoljanak ellene.

Aztán jött a megváltó, Proof-of-take. Ez a konszenzusos mechanizmus a tranzakció ellenőrzését az érvényesítőknek ítéli oda.

  Az összes fénykép törlése az iPhone készülékről

Így egyetlen érvényesítő kerül kiválasztásra különféle paraméterek szerint, mint például a befektetési összeg, a befektetési időszak stb. Egyes hálózatok bizonyos fokú véletlenszerűséget is kevernek a kiválasztás decentralizálása érdekében.

Az érvényesítő befektet a számításaival a tranzakciók ellenőrzésére és a jutalmak megszerzésére. Ezenkívül szavazati jogot kapnak a jövőbeli hálózati protokollokban.

Minden hálózatnak sajátos minimumkövetelményei vannak az érvényesítőkkel szemben.

Néhány rendszerkövetelményen túlmenően minimális részesedést kérhetnek a natív blokklánc-hálózatban. Például legalább 32 ETH-val kell rendelkeznie egy teljes érvényesítő csomópont futtatásához az Ethereumon. Vagy egy 16 magos CPU 256 GB rammal a Solana hálózaton történő egyedüli érvényesítéshez.

Végső soron, az egyéni érvényesítés nagyobb kockázatot, befektetést és mélyreható műszaki ismereteket foglal magában, amelyek véleményem szerint nem tartoznak a cikk hatálya alá.

Olvassa el ezt az érdekeset blog bejegyzés arról, hogyan vált egy ConsenSys-alkalmazott teljes érvényesítővé az Ethereum 2.0-n.

A további részek elsősorban egy életképes alternatívára összpontosítanak: a kriptobefektetésekre a poolokban.

Hogyan működik a Crypto Staking (a medencékben)?

A kriptográfiai készleteket olyan kriptocsere-platformok támogatják, mint a Coinbase vagy a Binance. Vannak azonban harmadik féltől származó befektetési alapok, mint például a kriptobányászati ​​platformok esetében.

Forrás: Solana

Ők kezelik a bonyolult szoftverbeállításokat és hardverkövetelményeket.

A pool stakinghez elegendő kriptovalutával kell rendelkeznie (a poolra jellemző), és készen kell állnia arra, hogy zárolja az említett időszakra. Ez a zárolási idő ismét a kriptográfiai hálózattól vagy a tőzsdétől függ.

  18 online tanfolyam a mesterséges intelligencia (AI) elsajátítására 2022-ben

Ez lényegében azt jelenti, hogy a megtett összeget a szerződés lejárta előtt nem lehet kivenni, bármennyire is jövedelmező a piacokon tapasztalható árugrás.

Forrás: Kraken

A tétdíjak évesített hozamok, amelyeket általában előre megemlítenek. Egyes tőzsdék gyakrabban fizetnek, például a Kraken, amely hetente kétszer fizet.

Miután egy kriptopénztárcát integrált a tét platformba, néhány kattintással érméket tét fel a tétkészletekben. A zárolási időszak után jutalmakat kap, amelyeket általában a téttel rendelkező kriptovalutában kínálnak.

Dióhéjban a kriptobefektetések a következők:

  • Egy kriptotárca beállítása
  • Tétes érmék vásárlása (cseréje).
  • A Wallet összekapcsolása a tőzsdével vagy a medencével
  • Erősítse meg a tétet

Tehát most a millió dolláros kérdés:

A Crypto Staking előnyei és kockázatai

Mivel a kriptovaluta még nem terjedt el a főáramban, gyakorlatilag befektetési lehetőségekről van szó.

A tét fő előnye, hogy az egyébként port gyűjtő kriptovalutákon kereshet (egyelőre elnézést a Metaverse Crypto Coinsért).

Végső soron értékes díjakat kap. Ezeket a díjakat általában tét kriptovaluta formájában adják. Ennek ellenére egyes platformok a téttől eltérő pénznemben kínálnak jutalmakat.

Az állítólagos pénzbeli előnyökön túl büszke lehetsz arra, hogy támogatod a projektet. És ahogy már említettük, a részesedése alapján beleszólhat a hálózati döntésekbe.

Most kapaszkodj a kockázatok miatt.

Először is, nem tudod levenni és eladni, amikor látod, hogy az ár eléri a csúcsokat. Be van zárva erre az időszakra, és a befektetett érme a szerződés időtartama alatt leeshet.

  Könyvjelző átnevezése az MS Word 2013-ban

Tehát a tét növeli az amúgy is ingadozó kriptográfia kockázatait.

Emellett a közvetítőkre támaszkodik, ha tőzsdékben/kockázati poolokban vesz részt, ami aláássa a blokklánc technológia egyik alapelvét – a zéró bizalmat.

Ezenkívül egy kisebb piaci kapitalizációjú érme befektetése likviditási válsághoz vezethet a jutalmak kifizetése közben.

Végül, ha feltörik a tétkészletét vagy tőzsdéjét, eltüntetheti befektetéseit, és nincs remény a felépülésre.

Következtetés

A Crypto Staking kockázatos.

És szinte hülyeség lesz, ha nem vagy biztos a támogató kriptoprojektben.

Mert sokan villogó ígéretekkel kezdik minden egyes napot, mégis 92%-a összeomlikátlagos élettartama mindössze 1,22 év.

Ennek ellenére néhányan sikeresek, és soha nem látott hozammal ajándékozzák meg befektetőiket.

Van azonban egy sokkal biztonságosabb módszer is, ha szeretne ingyenes kriptopénzt keresni.