Az Instant Hotspot használata iPhone-on, iPaden vagy Mac-en

Ha mobilkapcsolattal rendelkező iPhone-ja vagy iPadje van, megoszthatja internetkapcsolatát bármely más Apple-eszközével anélkül, hogy át kellene ugrania. Ez egy kevéssé ismert funkció, és mindjárt feldúljuk a fejünket.

Mindenki tud már mindent a Personal Hotspotról, egy olyan funkcióról, amely lehetővé teszi, hogy az eszközök megosszák iPhone vagy mobil iPad internetkapcsolatát bármely eszközzel – akárcsak az internetmegosztás a régi időkben. Noha ez elég kényelmes, nem olyan jó, mint a ma tárgyalt funkció: az Instant Hotspot. Az Instant Hotspotnak köszönhetően úgy csatlakozhatsz iPhone-odhoz vagy mobil iPadedhez, mintha bármilyen más Wi-Fi kapcsolat lenne, és ehhez még a Personal Hotspotot sem kell bekapcsolnod.

Amire szükséged van

Az Instant Hotspot használatának néhány előfeltétele van:

  Hogyan lehet azonosítani egy hamis Google bejelentkezési űrlapot [Chrome]

iPhone-ját vagy mobil iPadjét aktiválni kell, és olyan mobilcsomaghoz kell csatlakoztatni, amely támogatja az internetmegosztást. A legtöbben igen, de ha problémákat tapasztal, ez lehet a tettes. Előfordulhat, hogy ezt külön szolgáltatásként kell fizetnie, a szolgáltatótól és a csomagtól függően.
Minden érintett eszköznek engedélyezve kell lennie a Bluetooth-nak és a Wi-Fi-nek.
Minden eszköznek be kell jelentkeznie az iCloudba ugyanazzal az Apple ID-vel.

Feltételezve, hogy minden úgy van, ahogy kell, készen áll. Az Ön részéről nulla konfiguráció szükséges, és a közhiedelemmel ellentétben még csak a személyes hotspotnak sem kell aktívnak lennie iPhone-ján vagy mobil iPadjén, hogy ez működjön. Mindkét eszköznek meg kell felelnie a fent vázolt követelményeknek, és elég közel kell lennie egymáshoz a kommunikációhoz.

  A reakciók használata az „Animal Crossing: New Horizons” című filmben az okostelefonjáról

Engedélyezze az iPad számára, hogy megosszon egy iPhone vagy Cellular iPad internetkapcsolatát

Mielőtt elkezdené, győződjön meg arról, hogy mindkét eszközön engedélyezve van a Bluetooth és a Wi-Fi – ez az a rész, amely a legtöbb embert megbotránkoztatja, ezért érdemes ellenőrizni, mielőtt továbblép.

Ha ez megtörtént, nyissa meg a Beállítások alkalmazást, és érintse meg a „W-Fi” lehetőséget. Ezután érintse meg annak az eszköznek a nevét, amelyhez csatlakozni szeretne. A képernyőképünk esetében „Oliver iPhone-jához” kapcsolódunk.

Miután megérinti az iPhone vagy iPad eszközt, létrejön a kapcsolat, és iPadje vezeték nélküli, azonnali hozzáférést biztosít az internethez.

Engedélyezze a Mac számára, hogy megossza iPhone vagy mobil iPad internetkapcsolatát

Ismétlem, a Personal Hotspotot nem kell aktiválni, ha Mac számítógépet iPhone vagy mobil iPad készülékhez csatlakoztat. A kapcsolat létrehozásához kattintson a Wi-Fi ikonra a menüsorban, majd kattintson annak az eszköznek a nevére, amelynek internetkapcsolatát meg szeretné osztani. A képernyőképen „Oliver iPhone-ját” használjuk.

  Futtasson alkalmazásokat osztott képernyős nézetben, és váltson át az oldalsávról

Miután megérinti az iPhone vagy iPad elemet, a kapcsolat létrejön, és az iPad készen áll a használatra.