Az iMessage beállítása és használata Mac számítógépen

Az iMessage egy beépített üzenetküldő alkalmazás, amely mindenki számára elérhető az Apple ökoszisztémájában. Mac számítógépéről üzenetet küldhet minden iPhone-t használó barátjának, és – ha Önnek is van iPhone-ja – rendszeres SMS-üzeneteket küldhet és fogadhat az Android-felhasználóknak.

Üzenetek beállítása a Mac számítógépen

Az iMessage használatához nincs szükség iCloud használatára (sőt iPhone-ra sem), de szükség lesz egy Apple ID-re. Ha már rendelkezik iCloud-fiókkal, a regisztrációhoz használt e-mail-cím az Ön Apple ID-je lesz.

Indítsa el az Üzenetek alkalmazást a Dockból, az Alkalmazások mappából, vagy keressen rá a Command+Space billentyűkombinációval. Ha először indítja el az alkalmazást, be kell jelentkeznie. Ha nem rendelkezik Apple ID-vel, kattintson az alján található „Új Apple ID létrehozása” lehetőségre a regisztrációhoz. Ellenkező esetben jelentkezzen be meglévő Apple ID azonosítójával.

Miután bejelentkezett, nyissa meg az Üzenet beállításait úgy, hogy a menüsorban az „Üzenetek” elemre kattint, és a „Beállítások” menüpontot választja – vagy nyomja meg a Command+Comma billentyűkombinációt.

Az „iMessage” lapon megtalálja az iMessage-fiók kezelésének lehetőségeit. Győződjön meg arról, hogy telefonszáma vagy e-mail címe szerepel az „Üzenetekért a következő címen érhető el” részben, különben nem kap üzeneteket a Mac számítógépén.

Ha két névjegye van, például az Apple ID-je és a telefonszáma, mindkét fiókban fogadhat üzeneteket. Alul kiválaszthatja, hogy melyiket szeretné használni az új embereknek szóló üzenetküldéshez. Az e-mail alapú iMessage fiók használata ugyanaz, mint a telefon alapú fiók használata; bárkinek küldhet üzenetet az iMessage használatával, akár a telefonszámával is. De csak telefonalapú fiókok küldhetnek SMS-ben üzenetet az Android-felhasználóknak.

Az ablak bezárása előtt győződjön meg arról, hogy az „Üzenetek engedélyezése az iCloudban” engedélyezve van, hogy minden régi üzenete megfelelően szinkronizálódjon a Mac számítógépével. Ezt minden eszközén engedélyeznie kell.

Ha telefonszáma nem jelenik meg az Üzenetek beállításai között, meg kell győződnie arról, hogy az iMessage engedélyezve van a telefonján. Nyissa meg a Beállítások > Üzenetek menüpontot a telefonján, és győződjön meg arról, hogy az iMessage be van kapcsolva. Ha nem, akkor megjelenik a „Használja Apple ID-jét az iMessage-hez” szöveget, amelyre kattintson, és jelentkezzen be azzal a fiókkal, amelyet Mac számítógépén használ.

Miután minden engedélyezve van, telefonszámának néhány percen belül meg kell jelennie a Mac gép Üzenetek beállításai között, majd tetszés szerint használhatja az iMessage-t.

Ha SMS-eket szeretne küldeni és fogadni – ez lehetővé teszi, hogy kommunikáljon Android-felhasználókkal és bárki mással, aki nem rendelkezik Apple iMessage-vel –, engedélyeznie kell a szöveges üzenetek továbbítását az iPhone-on is, és össze kell kapcsolnia a Mac-et és egymással. eszköz.

Ha hang- vagy videohívást szeretne kezdeményezni, a FaceTime-ot kell használnia. A FaceTime egy különálló alkalmazás, de hasonló beállítási folyamattal rendelkezik.