Az Apple piacra dobhatja az iPhone 15-öt; A 3D Avatarok a csapatok részei lesznek

Szia! 🙋Hozzuk nektek a nap trendi híreit!

Az Apple piacra dobhatja az iPhone 15-öt a világ valaha volt legvékonyabb képernyőjével

A nagyon várt iPhone 15 termékcsaládot a jelentés szerint 2023 végén fogja kiadni az Apple, és az interneten pletykák dübörögnek a megjelenés előtt. A kaliforniai technológiai titán az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max minden idők legvékonyabb előlappal történő elkészítésével fogja felkelteni a figyelmet.

A legfrissebb jelentések szerint az Apple a következő hat hónapban kiadja az iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max készülékeket. Új periszkópos kameratechnológia, félvezetős hangerő, bekapcsológombok, USB-C a Lightning helyett, A17 processzorok és egyéb funkciók várhatók az iPhone 15 Pro változataihoz.

A Dynamic Island és a Lightningről az USB-C-re való váltás minden iPhone 15 modellen megtalálható lesz, de az iPhone 15 Pro termékcsalád továbbfejlesztett USB-C kapcsolattal is rendelkezik USB 3.2 vagy Thunderbolt 3 átviteli sebességgel.

  6 prémium DayZ szerver hosting platform játékosoknak

Az iPhone 15 Pro és a Pro Max várhatóan 6,1 és 6,7 hüvelykes OLED-kijelzőket tartalmaz majd Dynamic Island kivágással a kamera számára és Face ID technológiával, amelyek megegyeznek az iPhone 14 Pro és Pro Max készülékekkel.

Az iPhone 15 Pro és a Pro Max lesz az egyetlen készülék, amely nanométeres A17 chipet használ; az összes többi iPhone 15 modell továbbra is az iPhone 14 Pro és Pro Max készülékekben található A16 chipet fogja használni. Az A17 processzor várhatóan több RAM-mal rendelkezik, míg az összes iPhone 15 modell ugyanazt az 5G Qualcomm modem chipet fogja használni a csatlakozáshoz.

Egy elsődleges különbséget leszámítva a teleobjektívet – az iPhone 15 Pro és a Pro Max többnyire megőrzi ugyanazokat a funkciókat. Az iPhone 15 Pro Max periszkóp lencsét tartalmaz, amely 6x optikai zoomot tesz lehetővé, ami jelentős előrelépés az iPhone 14 Pro modellek 3x zoomjához képest.

A Github másodpilóta nyílt mesterséges intelligencia által működtetett motort használ a kódjavaslathoz

A GitHub hatalmas, 100 millió fejlesztővel, 330 millió kódtárral és 4 millió szervezettel használja, köztük a Fortune 100 90%-át.

A GitHub Copilot egy mesterségesen intelligens (AI) páros programozó, amely közvetlenül a szerkesztőből működik, hogy kódot és teljes funkciókat javasoljon. Az OpenAI által kifejlesztett OpenAI Codex paradigmát alkalmazza. A kód gyorsabban és kevesebb erőfeszítéssel írható.

  Hogyan szellőztessen biztonságosan köztünk

Gyorsan javasol konkrét kódsorokat és teljes funkciókat a megjegyzések és egy másik kódkontextus alapján. Kiegészítőként a JetBrains család integrált fejlesztői környezeteihez (IDE), beleértve a Visual Studio Code-ot, a Visual Studio-t, a Neovim-ot és másokat (IDE-ket) biztosítják.

A GitHub Copilot több tucat nyelven kódolási javaslatokká alakítja át a természetes nyelvi felszólításokat, miután több milliárd kódsorra betanították.

A fejlesztők a GitHub Copilot segítségével gyorsabban hoznak létre, az üzleti logikára koncentrálnak, nem pedig az átfogó kódra, és élesítik kulcskompetenciáikat a csúcsminőségű szoftverek létrehozásában.

Időt takaríthat meg azáltal, hogy elkerüli a sablonokat és az ismétlődő kódmintákat. Egyszerűen írja le a kívánt logikát egy megjegyzésben, és a GitHub Copilot gyorsan felajánlja a kódot annak megvalósításához.

A GitHub Copilot útmutatást nyújt, akár kódolást tanul, akár új nyelven vagy keretrendszeren dolgozik, akár mindkettőt. Megszünteti annak szükségességét, hogy ideje nagy részét a dokumentációban ásással vagy online keresésekkel töltse egy probléma megoldása vagy egy új keretrendszer használatának megtanulása érdekében.

Statisztikái szerint az emberek 74%-a teljesítettebb feladatokon dolgozik, 88%-a termelékenyebbnek érzi magát, és 96%-a gyorsabban mozog a Github Copilot használatával.

  Hogyan akadályozható meg, hogy egy felhasználó bővítményeket telepítsen vagy futtasson a Chrome-ban

A 3D Avatarok elérhetők lesznek a Microsoft Teamsben azok számára, akik nem szeretnék használni webkameráikat

Ha Zoom vagy Teams értekezleten vesz részt, számos oka lehet a kamera kikapcsolásának. A Microsoft 365-ös ütemtervének megfelelően a Microsoft Teams avatárjai végül 2023 májusában minden felhasználó számára elérhetővé válnak, amit először 2021-ben jelentettek be.

A Microsoft Teams avatarjai lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy ne lássák őket a kamera előtt az értekezletek során. Ha nincs kedved videózni, vagy ha szünetre van szükséged az állandó hívásoktól, akkor helyettesíthetsz egy 3D-s avatart, amely kizárólag az Ön hangparancsaitól függően mozog.

A Microsoft 2021 végén előrevetítette, hogy ezeknek az avataroknak az első iterációi csak akkor mozdulnak el, amikor a felhasználók beszélnek, de hamarosan a cég arra számít, hogy képesek lesznek reprodukálni a felhasználók tényleges arckifejezését és testmozgásait, ahogyan azok webkamerájukon láthatók.

Bár a képességek teljes listája nem szerepel az ütemterv-frissítésben, a Mesh for Teams korábban olyan bejelentéseket tett, amelyek állítható testtípussal, bőrtónussal, hajszínnel, hajvágással, ruházattal és arcvonásokkal rendelkező avatarokat is tartalmaztak.

A Microsoft Mesh a 3D Teams avatarjain kívül virtuális munkaterületeket is kínál majd, amelyek a VR-n keresztül érhetők el, így a távoli dolgozók azt a benyomást keltik, mintha egy tárgyalóteremben lennének, miközben valaki a PowerPoint deck előtt beszél.

További frissítésekért tekintse meg Legújabb technológia kategóriánkat.