Az agilis szoftverfejlesztésben használt 9 legnépszerűbb eszköz [2023]

Az agilis szoftverfejlesztés teljesen megváltoztatta a szoftverfejlesztés környezetét. Bátorította a csapatmunkát, az alkalmazkodóképességet és az állandó finomítást.

Az agilis csapatok technológiák és eszközök széles skáláját alkalmazzák a fejlesztési folyamat felgyorsítására. Tehát a megfelelő eszköz kiválasztásával egy projekt sikere megtörténhet, vagy akár meg is szakadhat.

A mai rohanó szoftverfejlesztési világban a hatékony eszközök élvonalbeli hibaészlelést, hibakövetési funkciókat, zökkenőmentes rugókezelést, automatizálást és erőfeszítés nélküli együttműködést kínálnak.

Manapság a piac már tele van agilis szoftverfejlesztő eszközök tömkelegével. Ennek ellenére nehéz lehet kitalálni, hogy melyik eszköz lehet az ideális kiegészítő agilis csapata sikeréhez.

Ez a cikk arra törekszik, hogy csökkentse erőfeszítéseit a legjobb agilis szoftverfejlesztő eszközök listáján keresztül. Végső soron minden agilis csapatot segít a termelékenység, a kommunikáció, az együttműködés és a szoftverkiadás gyorsaságának növelésében.

Miért érdemes előnyben részesíteni az agilis módszert?

A vállalkozások szoftverkövetelményei folyamatosan fejlődnek, és itt lehet adaptálni az agilis módszertant. Rugalmas és adaptív megközelítést kínál, amely megfelel a folyamatosan változó szoftverfejlesztési trendek követelményeinek. Emellett az agilis szoftvereszközöket használó cégek nyitottnak mutatkoznak az új ötletekre és módszerekre.

Lehet, hogy cége nem hatékony folyamatokkal, rossz kommunikációval vagy a csapatkoordináció hiányával néz szembe. Másrészt előfordulhat, hogy egy új, de agilis versenytárs változtatásokra kényszeríti cégét. Vagy talán csak kreatív módszereket keres a teljesítmény növelésére és az élvezetesebb munkahelyi légkör megteremtésére.

A csapattagok azonban kis lépésekben kiadhatnak működő szoftvert az agilis módszerrel. Így garantálja, hogy a végtermék végső soron kielégíti a vevő igényeit. Ezenkívül egy iteratív módszert kínál, amely biztosítja, hogy a csapatok gyorsan alkalmazkodjanak a projektcélok, ütemezések és költségvetések változásaihoz.

Hogyan javíthatják az agilis eszközök a termelékenységet

Az agilis megközelítés teljes előnyeinek kihasználásához elengedhetetlen a megfelelő agilis eszközök használata. Az agilis technológia használata többféleképpen növelheti a hatékonyságot:

A kommunikáció és az együttműködés javítása

A kommunikációt és együttműködést javító agilis eszközöknek köszönhetően a csapat hatékonyabban dolgozhat együtt. Csökkenti a félreértéseket és a hibákat azáltal, hogy kitölti a kommunikációs rést.

Ezenkívül biztosítja, hogy minden tag ugyanazon az oldalon legyen, mivel egyetlen központként működik az összes projektadathoz. Ennek eredményeként a csapat tagjai egy központi irányítópulton hozzáférhetnek a projekt összes követelményéhez, célkitűzéséhez és feladatához.

A haladás nyomon követése és a szűk keresztmetszetek azonosítása

Az agilis mechanizmus lehetővé teszi a csapattagok számára, hogy nyomon kövessék saját előrehaladásukat, és észrevegyék a lehetséges szűk keresztmetszeteket. Így pontosabban és gyorsabban tudják megoldani a problémákat. Automatizált eljárásokat is kínál, amelyek elősegítik a műveletek egyszerűsítését és a kézi munka minimalizálását. Ezért a dolgozók a fontosabb feladatokra koncentrálhatnak, ami növeli a projekt előrehaladását.

A láthatóság és az átláthatóság növelése

Az agilis eszközök növelik a projektek láthatóságát és átláthatóságát, ami a projekt sikertelenségének csökkentésével növeli az elszámoltathatóságot. Az érdekelt felek ellenőrizhetik a frissítéseket, és beadhatják véleményüket annak ellenőrzésére, hogy a projekt előrehaladt, és megfelel-e az elvárásoknak.

Mindent összevetve az Agilis módszer és eszközök olyan hatékony eszközök, amelyeket a szervezetek felhasználhatnak a munka együttműködésének hatékonyságának növelésére. Tehát az agilis eszközök és módszerek alkalmazása robusztus szoftvereket hozhat létre, amelyek kielégítik az ügyfelek igényeit, miközben alkalmazkodnak az üzleti trendekhez.

  Szöveges üzenetek letöltése iPhone-ról

Íme néhány hihetetlen Agilis eszköz a csapat hatékonyságának és együttműködésének fokozására:

Jira

A Jira egy olyan projektmenedzsment eszköz, amely az agilis módszert követi, hogy segítse a csapatokat a projektek hatékonyabb menedzselésében. Ezt a webalapú eszközt a projekttel kapcsolatos problémák és előrehaladás nyomon követésére használják. Néhány hatékony funkciót kínál, amelyek népszerűvé teszik a technológiai iparág legtöbb szervezete körében.

Főbb jellemzők:

 • Központi irányítópultot kínál a problémák, hibák és funkciókérések nyomon követéséhez.
 • A felhasználók problémákat hozhatnak létre, hozzárendelhetnek és nyomon követhetnek mindaddig, amíg a problémákat ki nem javítják és a termék készen nem áll.
 • A felhasználók testreszabott munkafolyamatot határozhatnak meg, amely megfelel igényeiknek és projektigényeiknek.
 • A csapatok megjeleníthetik és kezelhetik a teljes munkafolyamatot a Jira Agile tábláján keresztül.
 • Testreszabható táblák a különböző Agilis koncepciókhoz, mint például a Scrum, a Kanban stb.
 • Egy átfogó jelentéskészítő eszköz részletes áttekintést nyújt a projekt előrehaladásáról és teljesítményéről.
 • A felhasználók személyre szabott jelentéseket készíthetnek, és diagramok és grafikonok segítségével ábrázolhatják az adatokat.
 • Integrálható számos népszerű eszközzel és alkalmazással, mint például a Slack, a Microsoft Teams, a Git, a Jenkins és még sok más.
 • A felhasználók kommunikációt és együttműködést tarthatnak fenn azáltal, hogy megjegyzéseket fűznek a problémákhoz, megcímkézik munkatársaikat, és frissítéseket és értesítéseket kaphatnak.
 • A felhasználók útközben is használhatják a Jira mobilalkalmazást, és soha nem maradnak le egyetlen frissítésről sem.

Kattintson a Fel gombra

A ClickUp egy sokoldalú projektmenedzsment- és termelékenységi eszköz, amely segíti a csapatokat a munkafolyamat fenntartásában. Az eszköz lehetővé teszi a projektmenedzsment megszervezését, nyomon követését és vezérlését, amely alkalmazkodik a csapat követelményeihez. Ezenkívül a funkciók és testreszabási lehetőségek széles skálája ideálissá teszi a különböző iparágak különféle munkafolyamataihoz.

Ezenkívül egy helyen kommunikálhat az egész csapattal a jobb csapatmunka érdekében. Könnyebb a pályán maradni, mivel valós idejű vizualizációval követheti előrehaladását.

Főbb jellemzők:

 • Különféle eszközöket kínál a feladatok vezérléséhez, mint például a testreszabható feladatlisták, a húzással húzható feladatok priorizálása és a feladatmegosztás.
 • A csapattagok rugalmasan oszthatnak ki feladatokat a többi tagnak, beállíthatják a határidőket, és figyelemmel kísérhetik az általános előrehaladást.
 • Az együttműködési funkciók lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy megjegyzéseket fűzzenek, megemlítsék és értesítéseket küldjenek.
 • A megosztott postafiókon és csevegési funkciókon keresztül érintetlenül tartja a kommunikációt a csapaton belül.
 • Rendelkezésre állnak termelékenységnövelő és vizualizációs eszközök, például Gantt-diagramok, idővonalak és projektportfóliók. Segít a csapatoknak a hatalmas projektek kezelésében és a fejlődés nyomon követésében.
 • A beépített időkövető eszköz a csapatok számára elérhető a projekt előrehaladásának nyomon követésére.
 • Nagymértékben konfigurálható, lehetővé téve a csapatok számára, hogy egyedi folyamatokat, mezőket és állapotokat alakítsanak ki sajátos követelményeiknek megfelelően.
 • Rugalmasan integrálható különféle eszközökkel és platformokkal, mint például a Slack, a Google Drive, a Trello stb.

Falfestmény

A Mural segítségével javíthatja csapata együttműködését egy egyszerű digitális táblával, amely segít a csapatok jobb teljesítményében. Együttműködési teret és képzést biztosít a csapat együttműködési képességeinek fejlesztéséhez. A felhasználók egyetlen térben ötletelhetnek, csapatként kapcsolódhatnak össze, terveket készíthetnek és koordinálhatnak.

Ezenkívül ez az egyetlen platform, amely megosztott munkaterületet kínál a LUMA rendszerben. Így a Mural segítségével a csapatok újíthatnak, alkalmazkodhatnak és igazodhatnak az agilis ökoszisztémához, hogy egyszerűsítsék munkafolyamatukat.

Főbb jellemzők:

 • Virtuális táblát kínál, amely vászonként működik a vizuális elemekkel végzett csapatmunka során.
 • A csapattagok személyre szabhatják a vásznat, hogy szinkronizálják a csapat együttműködésével.
 • Együttműködési eszközökkel rendelkezik, amelyek lehetővé teszik, hogy a csapat tagjai valós időben dolgozzanak együtt. A tagok videokonferenciákat tarthatnak, cseveghetnek és megjegyzéseket fűzhetnek a hatékony kommunikációhoz és visszajelzések megosztásához.
 • Exkluzív sablonokat és keretrendszereket kínál, beleértve az agilis, lean és dizájnos gondolkodásmódot.
 • Biztosítja a vállalati szintű biztonsági és adatvédelmi funkciókat, például az adattitkosítást és a biztonságos hozzáférés-szabályozást.
  Mi a hálózati topológia a számítógépes hálózatokban?

Kanbanizálni

A Kanbanize holisztikus Agilis megközelítést kínál, amely növeli a termelékenységet és felgyorsítja a csapat teljesítményét. Ez a hatékony web-alapú eszköz lehetővé teszi a csapatok számára, hogy Kanban módszerrel kezeljék a munkafolyamatot.

A testreszabható digitális Kanban tábla bármilyen csapatigénnyel szinkronizálható, mérettől és iparágtól függetlenül. Tehát a Kanbanize az Ön eszköze, ha hatékony kommunikációval és csapatmunkával gyorsabban szeretné elérni a célokat.

Főbb jellemzők:

 • Testreszabható és rugalmas Kanban táblákat kínál, amelyeket a csapatok igényeiknek megfelelően testreszabhatnak.
 • Számos automatizálási lehetőség áll rendelkezésre, amelyek segítik a csapatokat az időmegtakarításban és a problémák megoldásában. A triggerekkel, műveletekkel és feltételekkel a felhasználók automatizálhatják a redundáns feladatokat.
 • A felhasználók valós idejű adatokat és betekintést kapnak a teljesítményről, az időciklusokról és a fontosabb mutatókról. Ezek az adatok segítik a csapatokat a szűk keresztmetszetek megtalálásában és a folyamatok javításában.
 • Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy nyomon kövessék az egyes feladatokra és projektekre fordított időt. Ez segít optimalizálni az erőforrásokat az időpazarló tevékenységek minimalizálásával és a becslések javításával.
 • A jobb csapatkommunikáció és a hatékonyság érdekében beépített chatrendszer áll rendelkezésre.
 • Integrálható a Jira, a Slack, a GitHub és még sok más eszközzel és platformmal a munkafolyamatok felgyorsítása érdekében.
 • A csapatok személyre szabhatják a munkafolyamatokat különböző projektekhez, részlegekhez és csapatokhoz.
 • Android és ios eszközökkel kompatibilis mobilalkalmazást kínál.

GitHub

A GitHub egy hatékony webalapú platform, amely ideális az Agilis szoftverfejlesztő csapatok számára. A fejlesztők szeretik ezt a platformot, mivel termelékenységre és együttműködésre készült. A fejlesztési sebességet felgyorsító eszközökkel felgyorsítja a kiváló minőségű szoftverfejlesztést.

A fejlesztők korlátlan számú adattárral és ízléses verziókezeléssel bővíthetik együttműködésüket. Ezenkívül a GitHub egy nagy közösséget foglal magában, ahol gyakorlatilag bármilyen problémára megoldást találhat. A fejlesztők és szervezetek védhetik kódjaikat és adataikat a platform beágyazott biztonsági funkcióival.

Főbb jellemzők:

 • Elosztott verzióvezérlő rendszert kínál, ahol a felhasználók bármikor nyomon követhetik a kódok változásait. Ezen túlmenően az együttműködés és a hibajavítás is lehetséges ezen a funkción keresztül.
 • Ingyenes és korlátlan számú nyilvános tárhelytárat biztosít, amely lehetővé teszi a nyílt forráskódok megosztását. A fejlesztők privát adattárakat is beszerezhetnek, és megtarthatják kódjukat anélkül, hogy felfednék.
 • Különféle együttműködési eszközöket kínál, például lekérési kéréseket, kódellenőrzéseket, problémakövetést és wikiket.
 • A folyamatos integrációs és telepítési eszközök automatizálják a kódmódosítások fejlesztésének, tesztelésének és telepítésének folyamatát.
 • Nagy és aktív fejlesztői közösség, amely hozzájárul a nyílt forráskódú projektekhez. A közösség fórumokon, blogokon és egyéb eszközökön keresztül oszt meg információkat.

Monday.com

A Monday.com új módszert kínál a közös munkavégzésre egy agilis szoftverfejlesztési projekten. Ez egy Work OS, amely lehetővé teszi a folyamatok igényeinek megfelelő testreszabását. Ezen a központosított platformon kezelheti minden munkáját, folyamatát és eszközét.

A hétfő lehetővé teszi az egész csapattal vagy szervezettel való együttműködést a munkafolyamat világos megjelenítésével. Ezenkívül a testreszabható irányítópult részletes áttekintést nyújt a munkafolyamatról. Így egyszerűvé válik a munkafolyamat szinkronizálása a változó projektkövetelményekkel.

Főbb jellemzők:

 • Konfigurálható munkaterületeket kínál, amelyek szinkronizálódnak bármely csapat vagy projekt pontos igényeivel.
 • Vizuális eszközök állnak rendelkezésre, beleértve a táblákat, naptárakat és menetrendeket.
 • Különféle együttműködési és kommunikációs funkciók, beleértve a megjegyzéseket, @említéseket és fájlmegosztást. Így a csapatok könnyedén megoszthatják egymással ötleteiket, megjegyzéseket tehetnek, és valós időben együttműködhetnek.
 • Számos automatizálási lehetőséget kínál az ismétlődő folyamatok egyszerűsítéséhez és időmegtakarításhoz. A felhasználók automatizálhatják az olyan műveleteket, mint a riasztások küldése, az állapot módosítása és a feladatok létrehozása.
 • Robusztus analitikai és jelentési képességek, amelyek lehetővé teszik a csapatok számára a siker és a növekedési területek mérését.

Jenkins

A Jenkins egy ingyenes, nyílt forráskódú automatizálási kiszolgáló, amely ideális bármilyen szoftveralkalmazás fejlesztésére, tesztelésére és üzembe helyezésére. Ez egy népszerű automatizálási szerver, amely népszerű a DevOps közösségben.

  A felhasználó hitelesítése és engedélyezése a JWT használatával a NodeJS-ben

A Jenkins rendkívül bővíthető, több száz bővítmény áll rendelkezésre a különböző képességekhez. Létrehozhat például kódokat, automatizálhat teszteket és telepíthet alkalmazásokat. Így kiválóan alkalmazkodik a különböző környezetekhez és felhasználási esetekhez.

Főbb jellemzők:

 • A kódbázis módosítása esetén automatikusan létrehoz, tesztel és telepít alkalmazásokat.
 • Könnyen telepíthető és használható web alapú felülettel a feladatok meghatározásához, valamint a triggerek és riasztások létrehozásához.
 • Hatalmas plugin-ökoszisztéma több mint 1500 pluginnal, amelyek bővítik a változatos felhasználási képességet.
 • Lehetővé teszi az elosztott buildeket számos számítógép számára a nagyobb teljesítmény érdekében.
 • Támogatja az összetett projekteket, amelyek naponta több ezer felépítésből állnak
 • Központi irányítópult, amely testreszabható a build állapotának nyomon követésére
 • Robusztus biztonsági modell, amely magában foglalja a hitelesítést, az engedélyezést és a titkosítást.
 • Lehetővé teszi csővezetékek meghatározását és felépítését egy szkript írásával olyan programozási nyelven, mint a Groovy.
 • Integrálható a szoftverfejlesztési életciklus során használt különféle eszközökkel.
 • Fejlesztők és felhasználók hatalmas, aktív közössége, amely segíti a növekedést.

Parancsikon

A Shortcut egy projekt tervezését és fejlesztését egyesíti egy egységes élménnyé. Ez az eszköz lehetővé teszi ötletek kidolgozását a parancsikonokon keresztül, valamint a PRD-k, a tervezési specifikációk és az MVP-k együttműködését. Ezután ütemtervek, mérföldkövek, történetek és lemaradások segítségével tervezheti meg munkáját.

Sőt, bármit megépíthet, és kezelheti projektjét a kanban táblák és a tavaszi tervezés segítségével. Végső soron az eszközzel megjelenítheti a teljes munkafolyamatot, és nyomon követheti minden egyes előrehaladást.

Főbb jellemzők:

 • Tekintse meg és kövesse nyomon a munka előrehaladását a kanban táblákon keresztül.
 • Ötleteit a dokumentumokon keresztül közvetlenül összekapcsolhatja munkájával
 • Munkavégzése a csapatokkal a munka céljainak teljesítése érdekében
 • A munkafolyamat szélesebb nézete az ütemterv funkción keresztül
 • A tavaszi funkció lehetővé teszi a feladatok egy bizonyos időszakon belüli kezelését
 • Állítson be ellenőrzőpontokat a projekthez a mérföldkő funkció segítségével
 • Teljes áttekintés a munka előrehaladásáról a jelentéskészítés és az elemzések révén
 • Rugalmas integráció a GitHub, GitLab, Slack, Sentry és egyéb eszközökkel.

Asana

Az Asana egy hatékony eszköz, amely maximalizálja az Agilis projektmenedzsment képességeit. Felhatalmazza csapatát, hogy felgyorsítsa az eredményeket elképesztő funkcióinak segítségével. Így csapata rugalmasan és együttműködve tervezhet, szervezhet és kezelhet Agilis projekteket és Scrum sprinteket. Ezenkívül csapata táblákat, idővonalakat, egyéni mezőket és további lehetőségeket kap a termékek gyors felépítéséhez és elindításához.

Főbb jellemzők:

 • Hozzon létre és rendeljen hozzá projekteket a csapattagokhoz, határozzon meg határidőket és mérje az előrehaladást.
 • Ossza fel a feladatokat részfeladatokra, és tekintse meg őket különböző formátumokban, például listákban, táblákban stb.
 • A hibakövető funkció lehetővé teszi a problémák gyorsabb nyomon követését és kijavítását
 • A csapattagok megjegyzéseket fűzhetnek, címkézhetnek, megoszthatnak feladatokat, és kapcsolódhatnak a chat opción keresztül
 • Projektmenedzsment eszközök, beleértve a határidőket, a mérföldköveket és a projekt irányítópultjait.
 • A portfólió nézet számos projektről nyújt gyors áttekintést
 • Számos más alkalmazáshoz kapcsolódik, beleértve a Google Drive-ot, a Dropboxot, a Slacket és még sok mást.
 • Testreszabhatja munkafolyamatait és eljárásait, hogy megfeleljen csapata igényeinek
 • Szerezzen be részletes elemzési és jelentéskészítő eszközöket a termelékenység és a projekt sikerének értékeléséhez.

Következtetés

Az agilis szoftverfejlesztés erősen együttműködő és iteratív stratégia, amely szükségessé teszi a megfelelő eszközök használatát. Az ebben a bejegyzésben tárgyalt kilenc eszköz az agilis szoftverfejlesztő csapatok legnépszerűbb és legsikeresebb megoldása.

Ezek az eszközök valóban megérik a projektmenedzsmentet és a feladatkövetést a hibátlan integrációig és tesztelésig. Ennek eredményeként az agilis csapatok továbbra is a csúcson maradhatnak, és lépést tudnak tartani a folyamatosan változó trendekkel ezekkel az eszközökkel.